Indian FTR 1200

Με σάρκα και οστά!
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

27/9/2018

Λίγες μέρες πριν την επίσημη εμφάνιση του πολυαναμενόμενου flat track μοντέλου της Indian που θα γίνει τη 1η Οκτωβρίου, το εργοστάσιο ανέβασε ένα teaser video για να αυξήσει την προσμονή. Στο video των 20 δευτερολέπτων βλέπουμε πλάνα από την οπτική του αναβάτη κάνοντας burn out με το FTR 1200, χωρίς όμως να αποκαλύπτονται πολλές λεπτομέρειες. Με μια πιο προσεκτική ματιά μπορούμε να αποκρυπτογραφήσουμε ορισμένες λεπτομέρειες. Τα όργανα, ως γνωστόν και από τα έγγραφα της πατέντας, αποτελούνται από μια TFT οθόνη, ενώ πάνω τους δεσπόζει και η ένδειξη του ABS. Να πούμε σε αυτό το σημείο πως στην Αμερική μέχρι πρότινος, το ABS δεν ήταν υποχρεωτικό και υπήρχε σαν επιλογή στον προαιρετικό εξοπλισμό όπως συνέβαινε παλιότερα και στην Ευρώπη. Όμως πριν από λίγο διάστημα, η εθνική επιτροπή μεταφορών (το αντίστοιχο υπουργείο μεταφορών στην Αμερική) αποφάσισε πως το ABS θα είναι υποχρεωτικό στις μοτοσυκλέτες της αμερικάνικης αγοράς, χωρίς όμως να ορίζει πότε θα μπει σε ισχύ η τροπολογίαΣυνεπώς η ένδειξη δεν προμηνύει απαραίτητα τον ερχομό του στην Ευρωπαϊκή αγορά -τον καθιστά όμως πιο εύκολο-, παρόλο που η έλευση του θεωρείται σχεδόν σίγουρη.  

Ακόμη, οι πληροφορίες που λαμβάνουμε από την οθόνη δείχνουν πως το στροφόμετρο είναι στο κέντρο της και οι σχέσεις βρίσκονται μέσα στο κύκλο που σχηματίζει. Στο αριστερό γκριπ παρατηρείται η ύπαρξη του cruise control και ενός joystick που δίνει τη δυνατότητα στον αναβάτη να περιηγηθεί μέσα στο μενού των ρυθμίσεων, όπου από εκεί πιθανότατα να μπορεί να αλλάξει την εμφάνιση τους, όπως συμβαίνει σε διάφορα μοντέλα σαν το Street triple RS της Triumph. Ο διακόπτης βρίσκεται πάνω στο ρεζερβουάρ με το όμορφο, γυαλιστερό μαύρο χρώμα του, με τη μονοχρωμία να σπάει από το χρωμιομένο πλαίσιο που περικλείει το λογότυπο του μοντέλου ακριβώς πίσω του. Σε λιγότερο από τέσσερις μέρες είναι η επίσημη παρουσίασή του και εκεί θα γνωστοποιηθούν όλες οι λεπτομέρειες του FTR 1200 της Indian. Μέχρι τότε ας απολαύσουμε το burn out.

Σύλληψη κλεφτών στην Καλλιθέα: Έβαζαν κλεμμένο δίκυκλο σε αποθήκη

Τριμελής συμμορία πλήρως εξοπλισμένη
κλεφτες
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

6/2/2023

Άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ κατάφεραν να συλλάβουν τρία άτομα ηλικία 27, 35 και 37 ετών στην περιοχή της Καλλιθέας τη στιγμή που μετέφεραν κλεμμένο δίκυκλο από την περιοχή του Αγίου Δημητρίου σε αποθήκη.

Πάρα την προσπάθειά τους να διαφύγουν της σύλληψης τα τρία άτομα ακινητοποιήθηκαν και οδηγήθηκαν στο εισαγγελία με την διαδικασία του αυτοφώρου. Μετά από έρευνα στην αποθήκη και στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

1- μοτοσικλέτα που είχε κλαπεί από την περιοχή του Αγίου Δημητρίου λίγο νωρίτερα από τον εντοπισμό τους,

2- πλήθος εξαρτημάτων, ανταλλακτικών και κλειδιών δικύκλων,

3- πινακίδες κυκλοφορίας και έγγραφα λοιπών δικύκλων,

4- 99 γραμμ. κάνναβης,

5- ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,

6- φυσίγγια,

7- σπρέι πιπεριού,

8- Δύο σιδερογροθιές,

9- Δύο πτυσσόμενοι ράβδοι (γκλοπ)