Indian - Πατέντα για ασύρματη φόρτιση θερμαινόμενου ρουχισμού αναβάτη

Ενδιαφέρουσα τεχνολογία, που όμως πρέπει να ξεπεράσει αρκετές δυσκολίες για να μπει στην παραγωγή
motomag Indian – Πατέντα για ενσύρματη θέρμανση στον ρουχισμό του αναβάτη
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

30/11/2023

Στην αγορά υπάρχει εδώ και χρόνια ειδικός θερμαινόμενος τεχνικός ρουχισμός που κρατά ζεστούς τους χρήστες στα μεγάλα κρύα και προσφέρεται κυρίως για αναβάτες χωρών του Βορρά. Η πατέντα της Indian θέλει να κάνει το επόμενο βήμα, προσφέροντας ασύρματη παροχή ενέργειας στις αντιστάσεις του ρουχισμού του αναβάτη, καταργώντας έτσι τα καλώδια, και χαρίζοντας μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων στους επιβαίνοντες.

Σε σχέση με το παρελθόν η τεχνολογία έχει βοηθήσει τους αναβάτες μοτοσυκλέτας σε πολύ μεγάλο βαθμό στον τομέα της θέρμανσης -δηλαδή να μείνουν ζεστοί κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού ή μιας σύντομης βόλτας- καθώς αρκετά μοντέλα μοτοσυκλετών έχουν στον βασικό τους εξοπλισμό θερμαινόμενα γκριπ ή και θερμαινόμενες σέλες ενώ κατά καιρούς βλέπουμε τους κατασκευαστές με διάφορους τρόπους -συνήθως με αεραγωγούς- να προσπαθούν να μεταφέρουν ζεστό αέρα προς τον χρήστη της μοτοσυκλέτας. Επιπρόσθετα αρκετές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της μοτοσυκλετιστικής ένδυσης έχουν δημιουργήσει ρουχισμό ο οποίος κρατά το κρύο μακριά όσο είναι δυνατόν, ενώ για τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες υπάρχει ρουχισμός (μπουφάν, παντελόνια, μπότες, γάντια, κ.α.) με ηλεκτρικές αντιστάσεις, ο οποίος θερμαίνεται είτε με φορητή μπαταρία, είτε με σύνδεση μέσω καλωδίου με τη μοτοσυκλέτα.

Indian – Πατέντα για ενσύρματη θέρμανση στον ρουχισμό του αναβάτη

Τώρα, η πατέντα της Indian στοχεύει να κάνει το επόμενο βήμα στη θέρμανση αναβάτη. Μέσω επαγωγικών πηνίων τα οποία θα βρίσκονται σε διάφορα μέρη της μοτοσυκλέτας -προστατευτικά κάγκελα, γκριπ, μαρσπιέ αναβάτη και συνεπιβάτη- θα μεταφέρεται ηλεκτρικό ρεύμα προς τα ρούχα του χρήστη του οχήματος, ζεσταίνοντας τις αντιστάσεις τους και κρατόντας τον αναβάτη ζεστό κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Για να επωφεληθεί της πατέντας αυτής ο αναβάτης θα πρέπει να προμηθευτεί τον ειδικό ρουχισμό της Indian. Η συγκεκριμένη τεχνολογία θα χρησιμοποιεί ταυτόχρονα αισθητήρες οι οποίοι θα παρακολουθούν την θερμοκρασία και τους καρδιακούς παλμούς του αναβάτη, την ταχύτητα του ανέμου, την υγρασία που υπάρχει έξω, διατηρώντας αυτόματα την βέλτιστη θερμοκρασία, ώστε να μην χρειάζεται ο χρήστης να αυξομειώνει εκείνος την ένταση της θερμοκρασίας.

Indian – Πατέντα για ενσύρματη θέρμανση στον ρουχισμό του αναβάτη

Επιπρόσθετα στο ίδιο έγγραφο ευρεσιτεχνίας υπάρχει μία εικόνα η οποία δείχνει μία μοτοσυκλέτα της Indian σταθμευμένη με το πλάγιο σταντ να ακουμπά σε έναν ασύρματο επαγωγικό σταθμό φόρτισης ο οποίος εκτελεί χρέη συντηρητή για την μπαταρία. Με αυτόν τον τρόπο σύμφωνα με την Indian θα λυθεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν αρκετοί μοτοσυκλετιστές, όταν μία ωραία πρωία ξαφνικά διαπιστώνουν πως η μοτοσυκλέτα τους έχει μείνει από μπαταρία. Η πατέντα της Indian έχει όντως ενδιαφέρον ωστόσο δεν γνωρίζουμε ούτε πόσο σύντομα θα τη δούμε να περνά στην παραγωγή, ούτε πόσο αποδοτική θα είναι σε κακές καιρικές συνθήκες με βροχή και χιόνι. Τέλος να αναφέρουμε πως σήμερα η ασύρματη φόρτιση έχει ακόμα πολλές προκλήσεις και εμπόδια να αντιμετωπίσει ώστε να είναι κάποια στιγμή απόλυτα ασφαλής και αποδοτική.

Indian – Πατέντα για ενσύρματη θέρμανση στον ρουχισμό του αναβάτη
Ετικέτες

Κωσταντίνος Μαυρόπουλος - Στο Yamaha R3 Cup 2024 με την ομάδα Xgear

Νέες προκλήσεις για τον νεαρό Έλληνα Πρωταθλητή
motomagYamaha R3 Cup – Ο Κωσταντίνος Μαυρόπουλος θα αγωνιστεί με την ομάδα Xgear
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

29/2/2024

Μέσα από ανακοίνωση στα κοινωνικά του δίκτυα ο “Dinos31” μας ενημερώνει για την ένταξή του στην ιταλική αγωνιστική ομάδα Xgear, με την οποία θα συμμετάσχει το 2024 στο Yamaha R3 Cup, έναν θεσμό που έχει αναδειχθεί σε φυτώριο αυριανών πρωταθλητών.

Ο Έλληνας αγωνιζόμενος και Πρωταθλητής, Κωσταντίνος Μαυρόπουλος, ταξιδεύει μέχρι την Ιταλία, με στόχο το επόμενο βήμα στην αγωνιστική του πορεία. Μετά από δύο συνεχόμενα Βαλκανικά Πρωταθλήματα (2022, 2023) στα SSP300, και έναν τίτλο στην αντίστοιχη κατηγορία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας, θα κάνει την εμφάνισή του στο Yamaha R3 Cup στην Ιταλία, έναν θεσμό που αποτελεί φυτώριο αναβατών για τις μεγαλύτερες κατηγορίες των Motul WSBK και MotoGP, πάνω σε μία μοτοσυκλέτα που γνωρίζει καλά.

Ο Ντίνος θα μεταβεί στη γείτονα χώρα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας για να δοκιμάσει την αγωνιστική του μοτοσυκλέτα, ενώ ο πρώτος αγώνας του R3 Cup θα λάβει χώρα στις 28 Απριλίου, με το Πρωτάθλημα να διεξάγεται σε Vallelunga, Mugello και Misano.

Η νέα ομάδα του Ντίνου, Xgear, μετρά ήδη πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας, ξεκινώντας από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Stock 1000, το 2003. Στη συνέχεια, ασχολήθηκε με το Iταλικό Πρωτάθλημα CIV, συμμετέχοντας σε διάφορες κατηγορίες.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στην νέα αγωνιστική πρόκληση του Ντίνου και είμαστε σίγουροι πως θα εντυπωσιάσει.

Yamaha R3 Cup – Ο Κωσταντίνος Μαυρόπουλος θα αγωνιστεί με την ομάδα Xgear

 

Ετικέτες