Indian Riders Fest 2023 - Με προσέλευση-ρεκόρ η συνάντηση των φαν της Indian στην Τσεχία

Πάνω από 3.000 κόσμου, και με παρουσία του νικητή του King of the Baggers 2022, Tyler O’ Hara
Indian Rider Fest 2023
Από το

motomag

30/6/2023

Από τις 9-11 Ιουνίου 2023 η πόλη České Budějovice (Budweis) της Τσεχίας γέμισε με μοτοσυκλέτες Indian, με αφορμή την τρίτη ετήσια συνάντηση ιδιοκτητών Indian, το Indian Riders Fest.

Η μεγαλύτερη γιορτή ιδιοκτητών Indian που έλαβε χώρα στο Budweis της Τσεχίας, κατάφερε να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ συμμετοχών, φτάνοντας τις 3.000 που προέρχονταν από 39 διαφορετικές χώρες από όλο τον κόσμο. Παρά το γεγονός ότι το IRF είναι ανοιχτό για όλους τους μοτοσυκλετιστές, και όχι μόνο για τους αναβάτες Indian, οι 1.350 φετινές συμμετοχές ήταν με Indian, ξεπερνώντας τον περσινό αριθμό των 1.200.

Το πιο σημαντικό κομμάτι της διοργάνωσης ήταν η βόλτα-παρέλαση που έλαβε χώρα στην πόλη το απόγευμα του Σαββάτου, όπου συμμετείχαν 1.500 μοτοσυκλέτες. Στην κεφαλή της μοτοπορείας βρέθηκε ο Tyler OHara, ο οποίος πέρυσι κατέκτησε των τίτλο του King of the Baggers του MotoAmerica.

Το βράδυ της ίδιας μέρας, οι Jeremy McWilliams και Tyler OHara, αγωνιζόμενοι με FTR και Challenger αντίστοιχα, μαζί με τον Αντιπρόεδρο της Indian Grant Bester και τον Αντιπρόεδρο Αγωνιστικού τμήματος, Τεχνολογίας και Υπηρεσιών, Gary Gray, μαζεύτηκαν στην σκηνή για να παραδώσουν στον τυχερό της κλήρωσης το βραβείο του, μία Indian Challenger.

Indian Rider Fest 2023

Εκτός από την παρέλαση, που αποτέλεσε το κεντρικό θέμα του IRF23, στο περίπτερο της Indian υπήρχε το περιορισμένης παραγωγής Challenger RR με το νούμερο 3 από τα 29 που θα κατασκευαστούν συνολικά. Δίπλα του υπήρχε ένα κομμάτι του κινητήρα PowerPlus, δίνοντας στους παρευρισκόμενους την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τόσο το πρώτο μοντέλο για πίστα της αμερικάνικης εταιρείας, όσο και τον κινητήρα που χρησιμοποιεί.

Indian Rider Fest 2023

Μέσα στα πλαίσια της εορταστικής συγκέντρωσης, μέσω της επίσημης αντιπροσωπείας της Indian στην πόλη, διοργανώθηκε το Budweiser Custom Indian Motorcycle Show, όπου 32 custom μοτοσυκλέτες διαγωνίστηκαν σε εφτά κατηγορίες (Best in Show, Indian Scout, Indian Chief/Non-Fairing, Indian Bagger, Indian Vintage, Indian FTR/Sportsbike, Indian Best Killer Look). Εδώ να τονίσουμε ότι αυτό είναι και το μοναδικό show custom μοτοσυκλετών που είναι αφιερωμένο αποκλειστικά σε μοτοσυκλέτες της Indian.

Indian Rider Fest 2023

Οι παρευρισκόμενοι στο IRF23 είχαν ακόμη την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά τον Γύρο του Θανάτου, παραστάσεις ροντέο και ζωντανές συναυλίες. Τέλος το φορτηγό Indian Motorcycle Show και το κατάστημα ένδυσης της αμερικανικής εταιρείας, διοργάνωσε test rides, για να δοκιμάσουν όσοι ήθελαν τα τελευταία μοντέλα της Indian.

Το ραντεβού του IRF για την επόμενη χρονιά, έχει οριστεί το σαββατοκύριακο 14-16 Ιουνίου 2024 και θα μπορούν να συμμετέχουν όλοι όσοι το επιθυμούν, ανεξάρτητα από την μοτοσυκλέτα που οδηγούν.

Ετικέτες

Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025

Ακολουθώντας τα χνάρια του R6, το superbike της Yamaha θα πωλείται μόνο για αγωνιστική χρήση
motomag Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

23/2/2024

Διαβάσατε στο ΜΟΤΟ πως η Yamaha σκοπεύει να μην προχωρήσει στην εξέλιξη των YZF-R1 και YZF-R1M προκειμένου αυτά να συμμορφωθούν με τις Euro5+ προδιαγραφές, σημαίνοντας ταυτόχρονα το τέλος των πωλήσεων του μοντέλου στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2025.

Μετά τον ντόρο που σήκωσε η συγκεκριμένη είδηση ήρθε και η απάντηση από την ίδια την Yamaha, με την ιαπωνική εταιρεία να επιβεβαιώνει πως τo superbike της θα ακολουθήσει το δρόμο που χάραξε από το 2020 και μετά το YZF-R6. Με απλά λόγια το R1 θα συνεχίσει να πωλείται ωστόσο από το 2025 και μετά θα χρησιμοποιείται μόνο για αγωνιστική χρήση χωρίς αυτό να μπορεί να βγάλει πινακίδες για το δρόμο.

Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025

Η συγκεκριμένη απόφαση της Yamaha έγκειται αφενός στην αλλαγή των προτεραιοτήτων του αγοραστικού κοινού καθώς βλέπουμε πως οι Adventure μοτοσυκλέτες αποτελούν τα τελευταία χρόνια την πρώτη επιλογή των αγοραστών και αφετέρου πως η αγωνιστική εμπλοκή της Yamaha στο WSBK απαιτεί την ύπαρξη του YZF-R1 έστω και χωρίς αυτή να βγάζει πινακίδες (λόγω των κανονισμών που επιβάλουν η αγωνιστική μοτοσυκλέτα να βασίζεται σε έκδοση παραγωγής).

Η φετινή χρονιά ως εκ τούτου θα είναι η τελευταία που θα μπορεί κάποιος να αποκτήσει τα YZF-R1 και YZF-R1M με πινακίδες ωστόσο το θετικό είναι πως το κεφάλαιο του R1 θα συνεχιστεί έστω και αν αυτό σχετίζεται με την αποκλειστική χρήση του μοντέλου στις πίστες.

Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025