IOMTT-Bathams AJN Racing: Με Jamie Cringle στη θέση του τραυματία Craig Neve 

Έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του Neve στο North West 200
Bathams AJN Racing νέος αναβάτης Cringle
Από το

motomag

27/5/2025

H Bathams AJN Racing ανακοινώνει τον Jamie Cringle ως τον αναβάτη που θα αντικαταστήσει τον Άγγλο στους αγώνες του φετινού Isle of Man TT.

Όπως σας ενημερώσαμε πριν από μερικές ημέρες, η υγεία του τραυματία Craig Neve πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο έπειτα από τους τραυματισμούς του στο North West 200, ωστόσο η συμμετοχή του αγωνιζόμενου από την Αγγλία στο φετινό ΤΤ αποκλείστηκε καθώς έχει ακόμη πολύ δρόμο για την πλήρη αποκατάστασή του.

Η Bathams AJN Racing θα παρατάξει τελικά τον Jamie Cringle, που κατάγεται από το νησί, ο οποίος αρχικά θα αγωνιζόταν με τη Honda CBR1000RR της AGR Motorsports. Τελικά θα οδηγήσει την αντίστοιχη μοτοσυκλέτα του Neve Craig για την Bathams AJN Racing στους αγώνες RST x D3O Superbike, RL360/Opul Superstock και Milwaukee Senior.

Bathams AJN Racing νέος αναβάτης Cringle

"Είναι προφανώς μέσα από ατυχείς συνθήκες που παρουσιάστηκε αυτή η ευκαιρία με την Bathams AJN Racing και στέλνω τις καλύτερες ευχές μου στον Craig, αλλά είμαι εξαιρετικά ευγνώμων για την ευκαιρία που μου δόθηκε", δήλωσε μεταξύ άλλων ο Cringle που γνωρίζει φέτος ότι έχει μια ανέλπιστη ευκαιρία να τα πάει πολύ καλύτερα με την Bathams AJN Racing, ενώ έχει πλέον στο πλευρό του και τον θρύλο Michael Rutter, ο οποίος θα τον βοηθήσει να ανεβάσει ρυθμό και μέση ωριαία.

O 27χρονος Cringle, έκανε το ντεμπούτο του στην κατηγορία Supersport το 2022 τερματίζοντας στην 29η θέση με μέση ωριαία τα 188,19 χλμ./ώρα. Πέρσι, αγωνιζόμενος για πρώτη φορά με 1000άρι ανέβασε συνολικά το επίπεδό του και τερμάτισε στη 18η θέση στον αγώνα της κατηγορίας Superbike αλλά και στη Senior με καλύτερη μέση ωριαία τα 201,74 χλμ./ώρα.


"Μιλήσαμε με αρκετούς αναβάτες και όλοι στην Bathams AJN Racing αποφασίσαμε πως η καλύτερη επιλογή ήταν να βοηθήσουμε έναν νέο, ανερχόμενο αναβάτη. Ο Jamie ανταποκρίνεται πλήρως σε αυτό το προφίλ και μπαίνει στη τέταρτη χρονιά του στο TT, έχοντας κάνει μια δυνατή χρονιά. Είναι ωραίο που μπορούμε να του δώσουμε αυτή την ευκαιρία. Όλοι ανυπομονούμε για τη νέα πρόκληση και είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να του μεταδώσουμε την εμπειρία και τις γνώσεις μας, ώστε να τον βοηθήσουμε να προχωρήσει ακόμη περισσότερο στην πορεία του στο TT.", δήλωσε σχετικά ο Rutter.

MotoGP: Συνεργασία με SHARK για νέα σειρά κρανών με το λογότυπό τους το 2026

Η γνωστή εταιρεία SHARK συμμαχεί με τα MotoGP για την δημιουργία επίσημης σειράς κρανών του παγκοσμίου πρωταθλήματος
MotoGP SHARK Helmets
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

26/11/2025

Η SHARK και τα MotoGP ανακοίνωσαν την συνεργασία τους, παρουσιάζοντας την πρώτη επίσημη συλλογή κρανών MotoGP που θα κυκλοφορήσει τον Μάρτιο του 2026, μια κίνηση που ενισχύει τη θέση της SHARK στον κορυφαίο θεσμό των δύο τροχών, φέρνοντας στους αναβάτες κράνη κατασκευασμένα με τεχνολογία που εξελίχθηκε σε ακραίες αγωνιστικές συνθήκες.

Η SHARK, με ρίζες στα γαλλικά paddock από το 1989 και 79 παγκόσμιους πρωταθλητές στο ενεργητικό της, ενισχύει την παρουσία της στα MotoGP όπου ήδη εκπροσωπείται από τους Johann Zarco και Raul Fernandez. Η νέα σειρά κρανών, σχεδιασμένη στη Μασσαλία, αξιοποιεί την τεχνολογία που η εταιρεία εξελίσσει μέσα στις πίστες: σύνθετα υλικά, αεροδυναμική βελτιστοποίηση και αφοσίωση στην προστασία.

Τα MotoGP, ως κορυφαίο πρωτάθλημα μοτοσυκλετών παγκοσμίως, αποτελεί ιδανικό συνεργάτη με 22 πίστες σε 5 ηπείρους και συνεχής τεχνολογική εξέλιξη σε αεροδυναμική, ηλεκτρονικά και ασφάλεια.

Η συλλογή SHARK x MotoGP θα περιλαμβάνει δύο Aeron GP FIM #2 πιστοποιημένα με το νέο πρότυπο FIM 2026, ένα Aeron χωρίς το A2S spoiler, καθώς και τα ολοκαίνουργια Skwal Cup και Skwal Jet Cup. Πρόκειται για κράνη που κουβαλούν αγωνιστικό DNA, αλλά προορίζονται για καθημερινή αστική χρήση από όλους τους αναβάτες.

Ο CEO της Dorna, Carmelo Ezpeleta, χαρακτήρισε τη συλλογή "σύμβολο ανάπτυξης και πάθους", ενώ ο CEO της 2Ride (μητρική εταιρεία γνωστών brands όπως SHARK, NOLAN, SEGURA, BERING, και CAIRN) Christophe Merkel, τόνισε ότι η σειρά αντανακλά τις αξίες και των δύο μερών, φέρνοντας τεχνολογία από τα MotoGP στο δρόμο.

Η συνεργασία θα διαρκέσει από το 2026 έως το τέλος του 2028, σηματοδοτώντας μια τριετία τεχνολογικής και εμπορικής σύμπραξης, κυρίως το δεύτερο για να είμαστε ειλικρινείς. Το διαδικτυακό κατάστημα των MotoGP πηγαίνει πολύ καλά και για να συνεχίσει θα πρέπει να εμπλουτίζεται με προϊόντα. Ένα δικό τους κράνος, είναι κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση χωρίς κάποια άλλη επιρροή στο καθαυτό κομμάτι των αγώνων.