Ivan Cervantes και Triumph Tiger 1200 GT Explorer: Ρεκόρ Guinness για τη μεγαλύτερη διανυθείσα απόσταση σε 24 ώρες - Video

4.012 χιλιόμετρα, 317 γύροι στο Nardo, 167.79 χλμ./ώρα μέση ωριαία ταχύτητα, 520 λίτρα βενζίνης
Ivan Cervantes and Triumph Guinnes Record
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

9/6/2023

Ο Ivan Cervantes, 5 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Enduro και πρεσβευτής της Triumph, σημείωσε ρεκόρ Guinness για τη μεγαλύτερη διανυθείσα απόσταση σε 24 ώρες με μοτοσυκλέτα, διανύοντας 4.012,53 χιλιόμετρα σε 24 ώρες στην οβάλ πίστα του Nardo, με την Triumph Tiger 1200 GT Explorer.

Θυμίζουμε πως ο Ισπανός πρωταθλητής του Enduro ο οποίος από τον Ιούλιο του 2021 αποτελεί έναν εκ των Παγκόσμιων Πρεσβευτών της Triumph έχει αναλάβει την εξέλιξη των εκτός δρόμου μοντέλων της βρετανικής εταιρείας. Ταυτόχρονα ο ίδιος αγωνίζεται σε αγώνες Rally Raid με την Triumph Tiger Rally Pro, πετυχαίνοντας νίκες σε αγώνες όπως το Baja Aragón, το 1000 Dunas Raid και τον αγώνα Basella Maxi-Trail Race.

Ωστόσο αυτή τη φορά το έργο που του ανατέθηκε ήταν διαφορετικό και… ασφάλτινο. Ο Ισπανός με την Triumph έβαλαν ως στόχο να σημειώσουν νέο ρεκόρ Guinness για τη μεγαλύτερη απόσταση που έχει διανύσει ποτέ μοτοσυκλέτα σε 24 ώρες. Όπλο του Cervantes στο δρόμο προς το ρεκόρ ήταν μια Tiger 1200 GT Explorer του 2023. Για να προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα ο Ισπανός επιστράτευσε την αγωνιστική του Tiger 1200 Rally Pro, αλλά και τον καθηγητή Andrew Bagshaw στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ ώστε να σχεδιάσουν προσεκτικά τη στρατηγική διατροφής και ύπνου.

Ivan Cervantes, Triumph

Στις 30 Απριλίου του 2023, ο Cervantes βρέθηκε με την Triumph Tiger 1200 GT Explorer στο κέντρο δοκιμών του Nardo της Ιταλίας, που ιδρύθηκε το 1975 και ανήκει στην Porsche από το 2012, ώστε να καταρρίψει το ρεκόρ των 3.406,17 χιλιομέτρων που κρατούσε ο Αμερικανός Carl Reese από τις 26 Φεβρουαρίου 2017.

Nardo

Κι ο Ισπανός τα κατάφερε! Διανύοντας 317 γύρους κινούμενος με ταχύτητες άνω των 200 χλμ./ώρα διέλυσε το ρεκόρ των 24 ωρών, ξεπερνώντας το κατά... 600 χιλιόμετρα. Το ρεκόρ παρακολούθησε και επιβεβαίωσε κριτής του GUINNESS WORLD RECORDS με την τελική επιβεβαιωμένη απόσταση να φτάνει τα 4.012,53 χιλιόμετρα, απόσταση που ισοδυναμεί με ταξίδι από το Λονδίνο στη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας στην Αίγυπτο μέσα σε 24 ώρες!

Ivan Cervantes, Triumph

Η Triumph Tiger 1200 GT Explorer που χρησιμοποιήθηκε για το ρεκόρ επιλέχθηκε τυχαία από τη γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο της Triumph στο Hinckley του Ηνωμένου Βασιλείου. Δεν υπήρξαν τροποποιήσεις πάνω της, εκτός από την ολοκλήρωση του πρώτου σέρβις πριν από την προσπάθεια. Το ρεζερβουάρ καυσίμου των 30 λίτρων και η προστασία από τον άνεμο βοήθησαν τον Ισπανό ώστε να συνεχίσει να οδηγεί χωρίς διακοπή, ενώ οι θερμαινόμενες χειρολαβές και η θερμαινόμενη σέλα παρείχαν πρόσθετη άνεση κατά τις κρύες πρωινές ώρες και τις απροσδόκητες βροχοπτώσεις.

Ivan Cervantes, Triumph

Μετά την επίτευξη του ρεκόρ ο Iván Cervantes δήλωσε: "Η Tiger 1200 GT Explorer ήταν η τέλεια μοτοσυκλέτα για αυτή την προσπάθεια. Είναι πολύ άνετη στην οδήγηση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σίγουρα, το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν ο καιρός, επειδή κάποια στιγμή είχαμε βροχή, αλλά αυτή η μοτοσυκλέτα έχει πολύ μεγάλη ζελατίνα και εξαιρετική προστασία, γεγονός που με βοήθησε πολύ. Δεν είναι εύκολο να οδηγείς για 24 ώρες στη σειρά, αλλά, τελικά, το ρεκόρ είναι δικό μου με αυτή την καταπληκτική μοτοσυκλέτα!”

Ivan Cervantes, Triumph

O Nick Bloor, Διευθύνων Σύμβουλος της Triumph Motorcycles με τη σειρά του ανέφερε τα εξής: Το επίτευγμα του Ivan να κατακτήσει το συγκεκριμένο ρεκόρ Γκίνες με την Tiger 1200 είναι απλά απίστευτο! Η αποφασιστικότητα και η επιμονή του τον οδήγησαν όχι μόνο να καταρρίψει το υπάρχον ρεκόρ, αλλά και να προσθέσει σχεδόν 20% στην απόσταση που διένυσε σε 24 ώρες. Μια εξαιρετική προσπάθεια, την οποία όλοι στην Triumph είναι περήφανοι που την υποστήριξαν".

Ετικέτες

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες