Ivan Cervantes και Triumph Tiger 1200 GT Explorer: Ρεκόρ Guinness για τη μεγαλύτερη διανυθείσα απόσταση σε 24 ώρες - Video

4.012 χιλιόμετρα, 317 γύροι στο Nardo, 167.79 χλμ./ώρα μέση ωριαία ταχύτητα, 520 λίτρα βενζίνης
Ivan Cervantes and Triumph Guinnes Record
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

9/6/2023

Ο Ivan Cervantes, 5 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Enduro και πρεσβευτής της Triumph, σημείωσε ρεκόρ Guinness για τη μεγαλύτερη διανυθείσα απόσταση σε 24 ώρες με μοτοσυκλέτα, διανύοντας 4.012,53 χιλιόμετρα σε 24 ώρες στην οβάλ πίστα του Nardo, με την Triumph Tiger 1200 GT Explorer.

Θυμίζουμε πως ο Ισπανός πρωταθλητής του Enduro ο οποίος από τον Ιούλιο του 2021 αποτελεί έναν εκ των Παγκόσμιων Πρεσβευτών της Triumph έχει αναλάβει την εξέλιξη των εκτός δρόμου μοντέλων της βρετανικής εταιρείας. Ταυτόχρονα ο ίδιος αγωνίζεται σε αγώνες Rally Raid με την Triumph Tiger Rally Pro, πετυχαίνοντας νίκες σε αγώνες όπως το Baja Aragón, το 1000 Dunas Raid και τον αγώνα Basella Maxi-Trail Race.

Ωστόσο αυτή τη φορά το έργο που του ανατέθηκε ήταν διαφορετικό και… ασφάλτινο. Ο Ισπανός με την Triumph έβαλαν ως στόχο να σημειώσουν νέο ρεκόρ Guinness για τη μεγαλύτερη απόσταση που έχει διανύσει ποτέ μοτοσυκλέτα σε 24 ώρες. Όπλο του Cervantes στο δρόμο προς το ρεκόρ ήταν μια Tiger 1200 GT Explorer του 2023. Για να προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα ο Ισπανός επιστράτευσε την αγωνιστική του Tiger 1200 Rally Pro, αλλά και τον καθηγητή Andrew Bagshaw στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ ώστε να σχεδιάσουν προσεκτικά τη στρατηγική διατροφής και ύπνου.

Ivan Cervantes, Triumph

Στις 30 Απριλίου του 2023, ο Cervantes βρέθηκε με την Triumph Tiger 1200 GT Explorer στο κέντρο δοκιμών του Nardo της Ιταλίας, που ιδρύθηκε το 1975 και ανήκει στην Porsche από το 2012, ώστε να καταρρίψει το ρεκόρ των 3.406,17 χιλιομέτρων που κρατούσε ο Αμερικανός Carl Reese από τις 26 Φεβρουαρίου 2017.

Nardo

Κι ο Ισπανός τα κατάφερε! Διανύοντας 317 γύρους κινούμενος με ταχύτητες άνω των 200 χλμ./ώρα διέλυσε το ρεκόρ των 24 ωρών, ξεπερνώντας το κατά... 600 χιλιόμετρα. Το ρεκόρ παρακολούθησε και επιβεβαίωσε κριτής του GUINNESS WORLD RECORDS με την τελική επιβεβαιωμένη απόσταση να φτάνει τα 4.012,53 χιλιόμετρα, απόσταση που ισοδυναμεί με ταξίδι από το Λονδίνο στη Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας στην Αίγυπτο μέσα σε 24 ώρες!

Ivan Cervantes, Triumph

Η Triumph Tiger 1200 GT Explorer που χρησιμοποιήθηκε για το ρεκόρ επιλέχθηκε τυχαία από τη γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο της Triumph στο Hinckley του Ηνωμένου Βασιλείου. Δεν υπήρξαν τροποποιήσεις πάνω της, εκτός από την ολοκλήρωση του πρώτου σέρβις πριν από την προσπάθεια. Το ρεζερβουάρ καυσίμου των 30 λίτρων και η προστασία από τον άνεμο βοήθησαν τον Ισπανό ώστε να συνεχίσει να οδηγεί χωρίς διακοπή, ενώ οι θερμαινόμενες χειρολαβές και η θερμαινόμενη σέλα παρείχαν πρόσθετη άνεση κατά τις κρύες πρωινές ώρες και τις απροσδόκητες βροχοπτώσεις.

Ivan Cervantes, Triumph

Μετά την επίτευξη του ρεκόρ ο Iván Cervantes δήλωσε: "Η Tiger 1200 GT Explorer ήταν η τέλεια μοτοσυκλέτα για αυτή την προσπάθεια. Είναι πολύ άνετη στην οδήγηση για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σίγουρα, το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν ο καιρός, επειδή κάποια στιγμή είχαμε βροχή, αλλά αυτή η μοτοσυκλέτα έχει πολύ μεγάλη ζελατίνα και εξαιρετική προστασία, γεγονός που με βοήθησε πολύ. Δεν είναι εύκολο να οδηγείς για 24 ώρες στη σειρά, αλλά, τελικά, το ρεκόρ είναι δικό μου με αυτή την καταπληκτική μοτοσυκλέτα!”

Ivan Cervantes, Triumph

O Nick Bloor, Διευθύνων Σύμβουλος της Triumph Motorcycles με τη σειρά του ανέφερε τα εξής: Το επίτευγμα του Ivan να κατακτήσει το συγκεκριμένο ρεκόρ Γκίνες με την Tiger 1200 είναι απλά απίστευτο! Η αποφασιστικότητα και η επιμονή του τον οδήγησαν όχι μόνο να καταρρίψει το υπάρχον ρεκόρ, αλλά και να προσθέσει σχεδόν 20% στην απόσταση που διένυσε σε 24 ώρες. Μια εξαιρετική προσπάθεια, την οποία όλοι στην Triumph είναι περήφανοι που την υποστήριξαν".

Ετικέτες

Yamaha - Πατέντες για νέο σύστημα φωτισμού laser

Με μία πηγή κεντρικά τοποθετημένη για όλα τα φωτιστικά σώματα της μοτοσυκλέτας, που θα μπορούσε να αντικαταστήσει τα LED
motomagYamaha – Πατέντες για νέο σύστημα φωτισμού laser
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

30/11/2023

Η Yamaha φαίνεται ότι δουλεύει πάνω σε φώτα τεχνολογίας laser, που όπως βλέπουμε από τις πατέντες αφορούν όλα τα φωτιστικά σώματα, τόσο μπροστά όσο και πίσω, χρησιμοποιώντας μία μοναδική μονάδα laser, μειώνοντας έτσι το κόστος αλλά και τις διαστάσεις, σε σχέση με τα laser που χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητα.

Η τεχνολογία laser δεν είναι άγνωστη, καθώς στην αυτοκινητοβιομηχανία υπάρχει ήδη σχεδόν μία δεκαετία, ειδικά στα ακριβά μοντέλα. Μέχρι σήμερα, δεν έχουμε δει να γίνεται η μετάβαση στις μοτοσυκλέτες, κυρίως λόγω του υψηλού της κόστους, που δεν δικαιολογεί την σχετικά μικρή διαφορά απόδοσης των laser φωτιστικών σωμάτων σε σχέση με τα φθηνότερα LED. Μέχρι και η BMW, που χρησιμοποιεί από το 2014 laser φώτα σε πολλά μοντέλα αυτοκινήτων της, δεν έχει εμφανίσει κάτι περισσότερο από ένα πρωτότυπο K 1600 GTL στην έκθεση Consumers Electronics Show, το 2016 που δεν προχώρησε λόγω του κόστους της συγκεκριμένης εφαρμογής. Το κόστος ήταν μάλιστα τόσο μεγάλο, που θα αποτελούσε σημαντικό κομμάτι της τελικής τιμής της μοτοσυκλέτας, με τον κίνδυνο να σπάσουν τα φώτα να ελλοχεύει συνεχώς. Μην ξεχνάμε πως η BMW είναι μία από τις εταιρείες που ασχολείται σε τεράστιο βαθμό με το θέμα του φωτισμού των μοτοσυκλετών της, ακόμα και σε βάρος της ομορφιάς (θυμηθείτε την πρώτη γενιά S 1000 RR) για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, χωρίς να τυφλώνει τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου. Η έλευση της cornering τεχνολογίας για τους προβολείς, απλοποίησε τα πράγματα και τα LED φώτα παρέμειναν.

Yamaha – Πατέντες για νέο σύστημα φωτισμού laser

Κάπου εδώ έρχεται η Yamaha για να αλλάξει τα δεδομένα, με νέες πατέντες που είδαν το φως της δημοσιότητας να μαρτυρούν ότι δουλεύει πάνω σε ένα σύστημα φωτισμού που αξιοποιεί την τεχνολογία laser. Βέβαια, στην προκειμένη περίπτωση βλέπουμε κάποιες διαφορές, καθώς το εργοστάσιο της Iwata φαίνεται να χρησιμοποιεί μία μονάδα laser για όλα τα φωτιστικά σώματα της μοτοσυκλέτας. Πέρα από το κόστος, το οποίο είναι χαμηλότερο στην εφαρμογή της Yamaha, η χρήση μίας πηγής για το laser προσφέρει και το όφελος των πιο μαζεμένων διαστάσεων, σε σχέση με τα παραδοσιακά laser φώτα, ενώ ταυτόχρονα μειώνει το βάρος της μοτοσυκλέτας. Συν τοις άλλοις, η επιλογή της τοποθέητησης της πηγής του laser βοηθάει στη συγκέντρωση μαζών κοντά στο κέντρο βάρους της μοτοσυκλέτας. Το έχουμε πει ξανά, η κατανομή του βάρους είναι πολύ πιο σημαντική από τα ίδια τα κιλά, καθώς όσο ελαφρύ κι αν είναι ένα δίκυκλο, αν δεν έχει καλό ζύγισμα, τότε δεν θα έχει και καλή συμπεριφορά κατά την οδήγηση.

Yamaha – Πατέντες για νέο σύστημα φωτισμού laser

Η ιδέα είναι απλή. Με τη μονάδα του laser τοποθετημένη στο κέντρο, οπτικές ίνες αναλαμβάνουν την μεταφορά του φωτός όπου χρειάζεται, συμπεριλαμβανομένου του προβολέα, του πίσω φαναριού, τη βάση πινακίδας πίσω, τα φλας αλλά και τα όργανα της μοτοσυκλέτας. Στις πατέντες της Yamaha βλέπουμε μία μοτοσυκλέτα -που θυμίζει την πρώτη γενιά των MT-09- και ένα σκούτερ. Στην πρώτη περίπτωση το laser είναι τοποθετημένο κάτω από την σέλα, ενώ στο σκούτερ το βρίσκουμε στο τμήμα του πατώματος. Από εκεί, οπτικές ίνες αναλαμβάνουν να στείλουν φως μπροστά και πίσω, ενώ βλέπουμε ότι υπάρχουν και διακόπτες για την ενεργοποίηση / απενεργοποίηση των φώτων, αλλά και φίλτρα που μεταβάλλουν τη φωτεινότητα.

Η τοποθέτηση του laser στο κέντρο της μοτοσυκλέτας, κρυμμένο από την άμεση επαφή με τα στοιχεία της φύσης -αλλά και με το έδαφος σε περίπτωση πτώσης- έχει επίσης και το όφελος της προστασίας από κάποια ζημιά, πέραν της συγκέντρωσης των μαζών. Με τις οπτικές ίνες να αναλαμβάνουν τη μεταφορά της δέσμης στον προβολέα, οι λάμπες από μόνες τους θα είναι φθηνές και ελαφριές, ενώ η αντικατάστασή τους θα γίνεται εύκολα.

Yamaha – Πατέντες για νέο σύστημα φωτισμού laser

Η Yamaha δεν είναι η μόνη που έχει ψάξει το θέμα των laser, με την αντίπαλη Honda να καταθέτει πατέντες πίσω στο 2018, παρουσιάζοντας όμοιο σκεπτικό. Όπως εδώ, έτσι και στα έγγραφα του Big H, η πηγή του laser βρισκόταν κάτω από τη σέλα, με την μεταφορά του φωτός να γίνεται με οπτικές ίνες. Σε αντίθεση όμως με τη Yamaha, η Honda χρησιμοποιούσε δύο παροχές laser, που αφορούσαν αποκλειστικά τον μπροστινό προβολέα, μία για τα φώτα πορείας και μία για τη μεγάλη σκάλα. Αυτό σημαίνει μεγαλύτερο κόστος και βάρος, σε σχέση με τη μία πηγή laser του εργοστασίου της Iwata που στόχο έχει να δίνει φως όπου χρειάζεται, τόσο για μεγάλη όσο και για μεσαία σκάλα. Η πατέντα που εφάρμοσε η Honda, όμως, αναδεικνύει ένα ακόμα πλεονέκτημα των laser, έναντι των υπόλοιπων τεχνολογιών. Η μεγάλη σκάλα θα μπορούσε να προέρχεται από οπτική ίνα που θα βρίσκεται πάνω στους καθρέπτες σε ορισμένες μοτοσυκλέτες, ένα σημείο εξαιρετικά μικρό για να χωρέσει λάμπα.

Yamaha – Πατέντες για νέο σύστημα φωτισμού laser

Τώρα μπορεί κάποιος να αναρωτηθεί, γιατί να χρησιμοποιήσουμε laser αφού τα σύγχρονα LED κάνουν μία χαρά την δουλειά τους και αντέχουν αρκετά στον χρόνο. Ο λόγος είναι ότι η ισχυρή δέσμη μπορεί να φωτίσει μέχρι και 600 μέτρα μπροστά, στην περίπτωση των αυτοκινήτων, έχοντας τον ρόλο της μεγάλης σκάλας, ενώ για τα φώτα πορείας χρησιμοποιούνται LED. Συνήθως το laser ενεργοποιείται μόνο σε υψηλές ταχύτητες και με την προϋπόθεση ότι ο δρόμος μπροστά είναι άδειος. Το φως που εκπέμπουν είναι μπλε, όμως με την χρήση στρωμάτων κίτρινου φωσφόρου, μετατρέπεται σε έντονο λευκό. Στην συνέχεια, στα συμβατικά laser φώτα, το φως ανακλάται ξανά για να δημιουργηθεί δέσμη κατάλληλη για τον φωτισμό του δρόμου.

Η πατέντα της Yamaha σίγουρα φέρνει πιο κοντά την προοπτική να δούμε laser φώτα και στις μοτοσυκλέτες. Η πρόοδος όμως των φθηνότερων LED είναι ταχύτατη, όντας πλέον πολύ καλύτερα από όταν η BMW παρουσίασε τους προβολείς laser στα αυτοκίνητά της, πριν από σχεδόν μία δεκαετία. Ίσως, λοιπόν, η ευκαιρία να γίνει mainstream στον χώρο της μοτοσυκλέτας να έχει παρέλθει, όμως είναι σίγουρο ότι αν το κόστος είναι λογικό και η πατέντα προχωρήσει από τη θεωρία στην εφαρμογή, τότε θα το δούμε σε κάποιο επόμενο μοντέλο της Yamaha ή στην ανανέωση κάποιου υπάρχοντος.