Κακοί οδηγοί εναντίον μοτοσυκλετιστών [video]

Μια γεύση από… τον κόσμο μας
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

11/1/2021

Το "99 Lives" είναι ένα κανάλι στο YouTube που ανεβάζει μια σειρά από βίντεο, με τίτλο "κακοί οδηγοί vs μοτοσυκλετιστές". Ουσιαστικά είναι ένα compilation –όπως ονομάζεται στην τηλεοπτική γλώσσα ο συνδυασμός εικόνων- με on-board βίντεο από αναβάτες που έχουν αντιμετωπίσει αυτό ακριβώς που λέει κι ο τίτλος: κακούς οδηγούς.

Πριν από λίγες μέρες, το κανάλι δημοσίευσε το 34ο επεισόδιο της σειράς και το πρώτο για τη νέα χρονιά, στο οποίο αποτυπώνεται γλαφυρά η πραγματικότητα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε όσοι οδηγούμε μοτοσυκλέτες καθημερινά. Παρ' ότι όλα τα βίντεο έρχονται από το εξωτερικό, εντούτοις οι ομοιότητες των καταστάσεων είναι… οικουμενικές, και σίγουρα πολλοί θα ανακαλέσουν αντίστοιχες περιπτώσεις που έχουν ζήσει.

Δείτε εδώ το βίντεο:

Από την άλλη, σίγουρα κι εμείς ως μοτοσυκλετιστές δεν είμαστε και οι καλύτεροι οδηγοί του κόσμου, ούτε φυσικά είμαστε τόσο τέλειοι ώστε να αποτελέσουμε παράδειγμα προς μίμηση για τους άλλους… χρήστες των δρόμων, σε ό,τι αφορά τον οδικό πολιτισμό και την πολιτισμένη συμπεριφορά… Είμαστε κι εμείς άνθρωποι όπως όλοι οι υπόλοιποι, κάνουμε τα ίδια λάθη, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι μοτοσυκλέτες αποτελούν μεγαλύτερο κίνδυνο για τους άλλους αναβάτες απ' ό,τι τα αυτοκίνητα, για παράδειγμα.

Στο πρώτο βίντεο για το 2021 του "Bad drivers vs Motorcyclists" θα δείτε πολλές επικίνδυνες καταστάσεις, αλλά και αρκετά αστεία περιστατικά, όπως και περιπτώσεις μοτοσυκλετιστικής αλληλεγγύης. Όπως αναφέρουμε και παραπάνω, είναι μια περιεκτική αποτύπωση της καθημερινής πραγματικότητάς μας…

Ιταλία: Άρχισαν έλεγχοι της αστυνομίας στα Αλπικά περάσματα του νότιου Τιρόλο [Video]

Μπλόκα στα πάσα κόβουν σωρηδόν κλήσεις για εξατμίσεις, ελλιπή χαρτιά και άλλες παραβάσεις
πάσο
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

10/7/2026

Καθώς η καλοκαιρινή σεζόν αρχίζει να μπαίνει στην πιο τουριστική της περίοδο και τα ορεινά πάσα των Άλπεων στενάζουν από κόσμο, η ιταλική αστυνομία έχει επιδοθεί σε συνεχείς ελέγχους.

Στόχος της δράσης αυτής είναι η προστασία των κατοίκων των περιοχών αυτών από έντονες οχλήσεις, όπως είναι οι θορυβώδεις εξατμίσεις, η επικίνδυνη οδήγηση και κάθε άλλη παράβαση που θα μπορούσε να δημιουργήσει κινδύνους σε αυτές τις τουριστικές ζώνες που δέχονται μεγάλο αριθμό οχημάτων αυτήν την εποχή.

Διαβάστε σχετικά: Ο πόλεμος των Πάσων - Μποτιλιαρίσματα, θανατηφόρα τροχαία και κλεισίματα ορεινών περασμάτων στις Άλπεις

Τη δράση έχει αναλάβει η αστυνομία του Μπολζάνο, της πρωτεύουσας της επαρχίας Bolzano-Alto Adige, ή Νότιου Τιρόλο ως είναι επίσης γνωστή, στην επικράτεια της οποία περιλαμβάνονται τα περισσότερα φημισμένα περάσματα των Άλπεων, όπως τα Stelvio, Rombo, Monte Giovo, Pennes, Resia, Palade, Mendola, Stalle και άλλα.

Πολλή προσοχή συστήνεται σε όσους θα ταξιδέψουν οδικώς στις περιοχές αυτές φέτος το Καλοκαίρι, καθώς από τη μια η έντονη κίνηση και από την άλλη οι αστυνομικοί έλεγχοι απαιτούν προσοχή στην οδήγηση και συμμόρφωση με την ιταλική νομοθεσία.