Κακοί οδηγοί εναντίον μοτοσυκλετιστών [video]

Μια γεύση από… τον κόσμο μας
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

11/1/2021

Το "99 Lives" είναι ένα κανάλι στο YouTube που ανεβάζει μια σειρά από βίντεο, με τίτλο "κακοί οδηγοί vs μοτοσυκλετιστές". Ουσιαστικά είναι ένα compilation –όπως ονομάζεται στην τηλεοπτική γλώσσα ο συνδυασμός εικόνων- με on-board βίντεο από αναβάτες που έχουν αντιμετωπίσει αυτό ακριβώς που λέει κι ο τίτλος: κακούς οδηγούς.

Πριν από λίγες μέρες, το κανάλι δημοσίευσε το 34ο επεισόδιο της σειράς και το πρώτο για τη νέα χρονιά, στο οποίο αποτυπώνεται γλαφυρά η πραγματικότητα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε όσοι οδηγούμε μοτοσυκλέτες καθημερινά. Παρ' ότι όλα τα βίντεο έρχονται από το εξωτερικό, εντούτοις οι ομοιότητες των καταστάσεων είναι… οικουμενικές, και σίγουρα πολλοί θα ανακαλέσουν αντίστοιχες περιπτώσεις που έχουν ζήσει.

Δείτε εδώ το βίντεο:

Από την άλλη, σίγουρα κι εμείς ως μοτοσυκλετιστές δεν είμαστε και οι καλύτεροι οδηγοί του κόσμου, ούτε φυσικά είμαστε τόσο τέλειοι ώστε να αποτελέσουμε παράδειγμα προς μίμηση για τους άλλους… χρήστες των δρόμων, σε ό,τι αφορά τον οδικό πολιτισμό και την πολιτισμένη συμπεριφορά… Είμαστε κι εμείς άνθρωποι όπως όλοι οι υπόλοιποι, κάνουμε τα ίδια λάθη, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι μοτοσυκλέτες αποτελούν μεγαλύτερο κίνδυνο για τους άλλους αναβάτες απ' ό,τι τα αυτοκίνητα, για παράδειγμα.

Στο πρώτο βίντεο για το 2021 του "Bad drivers vs Motorcyclists" θα δείτε πολλές επικίνδυνες καταστάσεις, αλλά και αρκετά αστεία περιστατικά, όπως και περιπτώσεις μοτοσυκλετιστικής αλληλεγγύης. Όπως αναφέρουμε και παραπάνω, είναι μια περιεκτική αποτύπωση της καθημερινής πραγματικότητάς μας…

H TVS προσπέρασε Hero και Honda στην πρωτιά της Ινδικής αγοράς τον Ιούνιο – Άνοδος 47% στις πωλήσεις της!

Ιστορική στιγμή για την TVS Motor Company στη μεγαλύτερη αγορά του κόσμου, αυτή της πατρίδας της
tvs
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

14/7/2026

Τον περασμένο μήνα, Ιούνιο, η TVS κατάφερε 565.417 πωλήσεις, επίδοση που μεταφράζεται σε άνοδο 47% συγκριτικά με τον ίδιο μήνα του 2025. Χάρη σε αυτήν, η ινδική εταιρεία και συνεργάτιδα της BMW κατέκτησε την πρωτιά της αγοράς της Ινδίας για τον Ιούνιο, καταφέρνοντας να αφήσει πίσω της δύο παραδοσιακές υπερδυνάμεις που μονίμως έχουν καπαρωμένες τις δύο πρώτες θέσεις στις ταξινομήσεις της χώρας, τις Hero (541.000 ταξινομήσεις) και Honda (528.000 ταξινομήσεις).

Καταλύτης σε αυτή τη μετεωρική άνοδο κατά τον έκτο μήνα του 2026 ήταν οι εξαγωγές 154.000 δικύκλων, τιμή που αναλογεί σε κάτι λιγότερο από το τριπλάσιο (2,9 για την ακρίβεια) του αθροίσματος των εξαγωγών των Hero και Honda!

Η TVS εμφανίζει πολύ δυνατές επιδόσεις στην Αφρική, στη Λατινική Αμερική και στις ασιατικές αγορές, ενώ η επέκτασή της στην Ευρώπη, που έχει ξεκινήσει τον τελευταίο χρόνο, αναμφίβολα θα ενισχύσει περαιτέρω τις εξαγωγές της. Θυμίζουμε πως φέτος η TVS εξασφάλισε πρόσβαση και στην ελληνική αγορά μέσω της Muvus (CFMOTO, Royal Enfield).

Ατμομηχανή της TVS είναι δίχως άλλο η οικογένεια μοντέλων Apache, η οποία περιλαμβάνει επτά μοτοσυκλέτες σε τρεις κατηγορίες – πέντε γυμνά RTR, τη supersport RR 310 (με τον κινητήρα των ανάλογων BMW) και την adventure RTX – καταφέρνοντας τον Ιούνιο να φτάσει σε ένα σημαντικό ορόσημο: 7 εκατομμύρια πωλήσεις σε 90 χώρες του κόσμου από το 2005 που λανσαρίστηκε για πρώτη φορά!

Η διαρκής ανάπτυξη της TVS Motor Company είχε οδηγήσει σε μια ένα πολύ σπουδαίο κατόρθωμα πριν μερικούς μήνες, όταν προσπέρασε τη Yamaha για να γίνει η τρίτη μεγαλύτερη κατασκευάστρια μοτοσυκλετών στον κόσμο το 2025!

 

Ετικέτες