Κακοί οδηγοί εναντίον μοτοσυκλετιστών [video]

Μια γεύση από… τον κόσμο μας
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

11/1/2021

Το "99 Lives" είναι ένα κανάλι στο YouTube που ανεβάζει μια σειρά από βίντεο, με τίτλο "κακοί οδηγοί vs μοτοσυκλετιστές". Ουσιαστικά είναι ένα compilation –όπως ονομάζεται στην τηλεοπτική γλώσσα ο συνδυασμός εικόνων- με on-board βίντεο από αναβάτες που έχουν αντιμετωπίσει αυτό ακριβώς που λέει κι ο τίτλος: κακούς οδηγούς.

Πριν από λίγες μέρες, το κανάλι δημοσίευσε το 34ο επεισόδιο της σειράς και το πρώτο για τη νέα χρονιά, στο οποίο αποτυπώνεται γλαφυρά η πραγματικότητα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε όσοι οδηγούμε μοτοσυκλέτες καθημερινά. Παρ' ότι όλα τα βίντεο έρχονται από το εξωτερικό, εντούτοις οι ομοιότητες των καταστάσεων είναι… οικουμενικές, και σίγουρα πολλοί θα ανακαλέσουν αντίστοιχες περιπτώσεις που έχουν ζήσει.

Δείτε εδώ το βίντεο:

Από την άλλη, σίγουρα κι εμείς ως μοτοσυκλετιστές δεν είμαστε και οι καλύτεροι οδηγοί του κόσμου, ούτε φυσικά είμαστε τόσο τέλειοι ώστε να αποτελέσουμε παράδειγμα προς μίμηση για τους άλλους… χρήστες των δρόμων, σε ό,τι αφορά τον οδικό πολιτισμό και την πολιτισμένη συμπεριφορά… Είμαστε κι εμείς άνθρωποι όπως όλοι οι υπόλοιποι, κάνουμε τα ίδια λάθη, ενώ δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που οι μοτοσυκλέτες αποτελούν μεγαλύτερο κίνδυνο για τους άλλους αναβάτες απ' ό,τι τα αυτοκίνητα, για παράδειγμα.

Στο πρώτο βίντεο για το 2021 του "Bad drivers vs Motorcyclists" θα δείτε πολλές επικίνδυνες καταστάσεις, αλλά και αρκετά αστεία περιστατικά, όπως και περιπτώσεις μοτοσυκλετιστικής αλληλεγγύης. Όπως αναφέρουμε και παραπάνω, είναι μια περιεκτική αποτύπωση της καθημερινής πραγματικότητάς μας…

Κορυδαλλός: Άγρια συμπλοκή μοτοσυκλετιστών με επιβάτες αυτοκινήτου - Τουλάχιστον ένας τραυματίας [Video]

Λεκτική διαμάχη εξελίχθηκε σε καταδίωξη και εν τέλει σε σύρραξη επτά ατόμων
petrou-ralli-kavgas
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

11/9/2026

Το βράδυ της Πέμπτης 10/9 στη συμβολή της λεωφόρου Πέτρου Ράλλη με τον Κηφισό ξέσπασε φραστικό επεισόδιο μεταξύ δύο επιβαινόντων σε μοτοσυκλέτα και τριών σε αυτοκίνητο. Αν και αρχικά δεν δόθηκε συνέχεια στο συμβάν, αργότερα τα δύο οχήματα συναντήθηκαν εκ νέου στην πλατεία Ελευθερίας στον Κορυδαλλό, με κάποιες αναφορές να μιλούν για καταδίωξη των δύο οχημάτων ως εκεί, κάτι που προς το παρόν δεν επιβεβαιώνεται.

Η διένεξη ωστόσο είχε συνέχεια, καθώς μερικά τετράγωνα παρακάτω, στη συμβολή της Πέτρου Ράλλη με τον οδό Κέκροπος στον Κορυδαλλό η μοτοσυκλέτα επιχείρησε να κλείσει τον δρόμο στο αυτοκίνητο, με τον οδηγό του να πατά γκάζι και να ρίχνει τη μοτοσυκλέτα σε παρακείμενη κολώνα, τραυματίζοντας τον αναβάτη της, ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Τζάνειο Νοσοκομείο.

Ακολούθησε καυγάς μεταξύ των τριών επιβατών του αυτοκινήτου και του συνεπιβάτη της πεσμένης μοτοσυκλέτας, καθώς μια δεύτερη μοτοσυκλέτα με δύο επιβαίνοντες ενεπλάκη στη συμπλοκή υπέρ του μοτοσυκλετιστή. Η σύρραξη στη διασταύρωση αυτή γενικεύτηκε και ένας από τους επιβαίνοντες στη δεύτερη μοτοσυκλέτα φέρεται να χτύπησε τον οδηγό του αυτοκινήτου.

Το όλο συμβάν έληξε με την παρέμβαση της αστυνομίας και πέντε προσαγωγές, ενώ αναζητείται ένα ακόμη άτομο από τους συμμετέχοντες στον καυγά που έχει ταυτοποιηθεί.

Οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες εξελίχθηκε το συμβάν και όλα τα γεγονότα που το συνθέτουν ερευνώνται από την αστυνομία.