Καταδίωξη με «μπόμπο» στην Λαμία καταλήγει σε πρόστιμο €10.000 [video]

Ξέφυγε χθες, παραδόθηκε σήμερα…
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

30/3/2018

Το απόγευμα της Πέμπτης (29/3) στην κεντρική πλατεία της Λαμίας, οι αστυνομικοί είχαν στήσει μπλόκο σταματώντας κυρίως μοτοσυκλέτες για παραβάσεις κράνους. Κάνοντας σήμα και σε έναν νεαρό, 19 ετών όπως αναφέρει σήμερα το lamiareport που έχει και το video, εκείνος όμως το αγνόησε φεύγοντας ανάμεσα στα αυτοκίνητα με τον «μπόμπο». Οι αστυνομικοί έδωσαν τότε σήμα και ξεκίνησε η καταδίωξή του. Μονάχα που μέσα στην γεμάτη από κόσμο πλατεία, οι σειρήνες έστρεψαν την προσοχή και φυσικά το περιστατικό όχι μόνο καταγράφτηκε από κάμερες κινητών, αλλά έγινε και αντικείμενο συζήτησης. Πόσο μάλιστα, όταν ο νεαρός αποφάσισε να γυρίσει προς τα πίσω, ξεκινώντας νέο κύκλο της καταδίωξής του.

Το αποτέλεσμα ήταν οι σειρήνες και τα περιπολικά που τον κατεδίωκαν, να αναστατώσουν την πόλη με τον κόσμο να αναρωτιέται τι ακριβώς συμβαίνει. Ευτυχώς δεν υπήρξε κάποια σύγκρουση ή τραυματισμός, από τον νεαρό που οδηγούσε χωρίς κράνος, συμπληρώνοντας μία τεράστια λίστα παραβάσεων, όπως τελικά φάνηκε σήμερα που παραδόθηκε.

Στην δικογραφία που σχηματίστηκε σήμερα, τον βαραίνουν οι κατηγορίες της απείθειας, εξύβρισης, διατάραξης ασφάλειας συγκοινωνιών, αντικανονικής οδήγησης, είσοδο σε μονόδρομο, και πολλαπλές παραβιάσεις σημάτων STOP και φωτεινών σηματοδοτών. Κι όλα αυτά είναι ένα κομμάτι, καθώς στην προσπάθειά του να ξεφύγει ανέβηκε σε πεζόδρομους και πέρασε και μέσα στις γραμμές του τρένου, λίγο πριν εγκαταλείψει το μηχανάκι σε παρακείμενο χωράφι και διαφύγει της σύλληψης πεζός.

Ο 19χρονος που έζησε για λίγο "το προσωπικό του GTA" ευτυχώς δεν δημιούργησε κάποιο ατύχημα, ιδιαίτερα με κάποιον πεζό ή άλλον διερχόμενο οδηγό κι όχι μόνο ο ίδιος του, αλλά και οι αστυνομικοί που τον καταδίωκαν, καθώς κι εκείνοι θα μπορούσαν να είχαν εμπλακεί σε ατύχημα. Ο νεαρός παραδόθηκε σήμερα το πρωί με τους γονείς του και τον δικηγόρο να τον συνοδεύουν, και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα.

Η καταδίωξη κράτησε περίπου 45 λεπτά και εξελίχθηκε σε μία ακτίνα τριών χιλιομέτρων μέσα στους πιο πολυσύχναστους δρόμους της πόλης. Θα θεωρούταν ένα συνηθισμένο φαινόμενο, αν δεν υπήρχε το video, το μεγάλο ποσό του προστίμου, αλλά και η δημοσιότητα που δόθηκε εχθές. Το πρόβλημα εδώ ξεκινά από το κράνος, τον βασικό λόγο που οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στον 19χρονο να σταματήσει, και σύμφωνα με τα στοιχεία της τροχαίας, έναν από τους βασικούς λόγους που ξεκινούν καταδιώξεις. Γίνεται συχνά, αλλά όχι τόσο εντυπωσιακά, οπότε δεν απασχολεί την κοινή γνώμη. Οι κλίσεις για μη χρήση κράνους, συχνά μάλιστα ακολουθούν τους νεαρούς που δεν τις πληρώνουν για αρκετό διάστημα, όταν καταλήγουν να έχουν πρόβλημα στην έκδοση ΑΦΜ, όπως μας έχουν ενημερώσει άνδρες της Τροχαίας Αττικής που βεβαιώνουν πολλές παραβάσεις. Αντιμετωπίζοντας το παρόν κι όχι το μέλλον, συχνά δεν βλέπουν το μέγεθος του πραγματικού ρίσκου…

Ο 19χρονος, και οι αστυνομικοί που τον κατεδίωκαν, ευτυχώς δεν έχουν να δώσουν κάποια άλλη επέκταση πέρα από την σύλληψη και την οικονομική και ποινική τιμωρία που θα ακολουθήσει και που θα είναι ιδιαίτερα βαριά. Ευτυχώς (για ακόμα μία φορά) δεν υπήρξε κάποιο ατύχημα. Οι αστυνομικοί ένιωσαν πως θίχτηκε το γόητρό τους, αδυνατώντας να πιάσουν έναν νεαρό σε όλο το κέντρο της Λαμίας –και στην προσπάθειά τους να μην προκαλέσουν και οι ίδιοι ατύχημα- ενώ ο ίδιος ο 19χρονος θα αρχίσει σιγά-σιγά να αντιλαμβάνεται τις ευθύνες των πράξεων…

 

Yamaha XMAX 125 & ΧΜΑΧ 300 - Δώρο 200 ευρώ σε κιτ γνήσιων αξεσουάρ

Η προσφορά ισχύει για όλες τις εκδόσεις των ΧΜΑΧ 125 & ΧΜΑΧ 300
motomag Yamaha XMAX 125 & ΧΜΑΧ 300 – Δώρο 200 ευρώ σε κιτ γνήσιων αξεσουάρ
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

24/4/2024

Η Yamaha προχωρά σε μία προσφορά για τα scooter XMAX 125 και XMAX 300 η οποία περιλαμβάνει έκπτωση 200 ευρώ στο κιτ γνήσιων αξεσουάρ.

Πιο συγκεκριμένα το κιτ γνήσιων αξεσουάρ περιλαμβάνει σχάρα στήριξης, βάση τοποθέτησης κεντρικής βαλίτσας, κλειδαριά, κεντρική βαλίτσα χωρητικότητας 45 λίτρων καθώς και σετ μαύρα διακοσμητικά βαλίτσας.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

Ετικέτες