Kawasaki Versys-X: Τζακάρτα-Αθήνα-Λονδίνο!

Ένας ταξιδιωτικός πρέσβης
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

4/7/2018

Αν τύχει αυτές τις μέρες και δείτε στο δρόμο ή δίπλα σας στο φανάρι ένα ασπροκόκκινο Kawasaki Versys-X εξοπλισμένο έτσι ώστε να μοιάζει με… GS, μην παραξενευτείτε. Ανήκει στον Stephen Langitan, έναν ταξιδιώτη του κόσμου, που πέρασε για λίγο από την Ελλάδα κατά τη διάρκεια του επικού ταξιδιού του από την Τζακάρτα στο Λονδίνο.
Ο Stephen, έχοντας συμπληρώσει ήδη 20.000 χιλιόμετρα με την μοτοσυκλέτα του, είχε προγραμματισμένο το σέρβις της στην Αθήνα, στην αντιπροσωπεία της Kawasaki, την ΤΕΟΜΟΤΟ Α.Ε. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του εκεί, εκμεταλλευτήκαμε την ευκαιρία να συναντηθούμε μαζί του και να μάθουμε λίγα πράγματα παραπάνω σχετικά με το "Indonesian Flag", όπως ονομάζει το ταξίδι του για την προβολή της χώρας του σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου.


Το ξεκίνημα του ταξιδιού έγινε στις 25 Μαρτίου στην Τζακάρτα, την πρωτεύουσα της πατρίδας του και ο στόχος είναι να φτάσει μέχρι τις 17 Αυγούστου, την ημέρα που γιορτάζουν στην Ινδονησία την ανεξαρτησία τους, στην πρεσβεία της χώρας στο Λονδίνο. Ο σκοπός αυτής της μεγάλης περιπέτειας, είναι –όπως είπαμε και παραπάνω- να προβάλει τη χώρα του, γι' αυτό και το Versys-X 250 (κι όχι το 300, αφού στις ασιατικές αγορές πηγαίνει η έκδοση των 250 κυβικών) είναι ντυμένο με αυτοκόλλητη ταινία στα χρώματα της σημαίας της Ινδονησίας. Ο Stephen είναι 53 ετών και εργάζεται ως σύμβουλος επιχειρήσεων στην Ινδονησία, εκεί όπου τον περιμένουν να επιστρέψει η γυναίκα του και τα δύο παιδιά τους.


Το εγχείρημά του έχει την πλήρη υποστήριξη της κυβέρνησης της Ινδονησίας, της Kawasaki, αλλά κι αρκετών εταιρειών που παράγουν αναλώσιμα προϊόντα για μοτοσυκλέτες στην Ινδονησία και θέλουν να μπουν στον παγκόσμιο χάρτη της αγοράς. Θα πρέπει μάλιστα να σημειωθεί, ότι πρόκειται για το πρώτο ταξίδι τέτοιου επιπέδου με μια μοτοσυκλέτα της Kawasaki στα 250cc και δικαίως ο Stephen νιώθει πρωτοπόρος. "Υπάρχουν αρκετοί Ινδονήσιοι που κάνουν ταξίδια με τις μοτοσυκλέτες τους, αλλά με έναν άναρχο και όχι προγραμματισμένο τρόπο. Εγώ θέλω να τους δείξω ακριβώς αυτό. Πώς να οργανώνουν το ταξίδι τους και να μένουν πιστοί στο πρόγραμμά τους", μας είπε ο Stephen. Όσο για τους λόγους που επέλεξε την συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα; "Το Versys-X 250 είναι άνετο και με καλή θέση οδήγησης. Έχει εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση, είναι μικρό και ελαφρύ, κάτι που βολεύει στις δύσκολες διαδρομές με κακό οδόστρωμα ή χώμα, ενώ είναι πολύ πιο εύκολο να το σηκώσω και μόνος μου αν χρειαστεί, ακόμη και με πλήρες φορτίο."
Οι εκτός δρόμου διαδρομές βέβαια, όπως μας είπε ο Stephen, ήταν σε πολύ λίγες περιοχές που διέσχισε, αλλά το μεγαλύτερο μέρος είναι πάνω σε δρόμους των επαρχιακών δικτύων αποφεύγοντας τις εθνικές οδούς και τους αυτοκινητόδρομους. Αυτό δεν σημαίνει ότι στην μέχρι τώρα πορεία του δεν αντιμετώπισε δύσκολες καταστάσεις, όπως ο καύσωνας στο Πακιστάν με τους 48°C, μία πτώση (επίσης στο Πακιστάν) εξαιτίας της ζαλάδας από την έλλειψη οξυγόνου στα ορεινά περάσματα στα σύνορα με το Αφγανιστάν και η αμμοθύελλα στην έρημο του Ιράν. Μάλιστα, όπως μας είπε, σ' εκείνη την περίπτωση αναγκάστηκε να οδηγήσει για σχεδόν 400 χιλιόμετρα με τέρμα γκάζι, προκειμένου να αποφύγει την θύελλα γιατί διαφορετικά ακόμη θα έσκαβαν για να βρουν που είναι θαμμένος…


Από την άλλη, ανάμεσα στα highlights του ταξιδιού –και πιο συγκεκριμένα στην κορυφή όπως μας δήλωσε- κατατάσσει την Ελλάδα και την ομορφιά των τοπίων που συνάντησε στην χώρα μας, καθώς ως φιλοξενούμενος της Ινδονησιακής Πρεσβείας στην χώρα μας είχε την δυνατότητα να απολαύσει βόλτες στα νότια παράλια της Αττικής και κολύμπι στο Σούνιο, κάτω από τον επιβλητικό ναό του Ποσειδώνα.
Η συνέχεια του ταξιδιού του περιλαμβάνει περάσματα από την Ιταλία, την Ισπανία, την Γαλλία και την Γερμανία, πριν καταλήξει τελικά στην Αγγλία, με επισκέψεις στις αντίστοιχες αντιπροσωπείες της Kawasaki αλλά και στις ευρωπαϊκές έδρες πολλών εταιρειών που τον χορηγούν. Εδώ, η ΤΕΟΜΟΤΟ Α.Ε. ανέλαβε πλήρως το κόστος των ανταλλακτικών και του service της μοτοσυκλέτας, η οποία –όπως τόνισε ο Stephen- δεν έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής το παραμικρό πρόβλημα, ούτε καν ένα σκασμένο λάστιχο! Στις εργασίες συντήρησης μάλιστα που έγιναν στο συνεργείο της ελληνικής αντιπροσωπείας, διαπιστώθηκε ότι τα τακάκια όπως και τα ελαστικά δεν χρειάζονταν καν αλλαγή, ενώ πέρα από την αλλαγή λαδιών, φίλτρου και μπουζί αλλάχτηκαν η αλυσίδα και τα γρανάζια του Versys. Όπως μπορείτε επίσης να δείτε κι από τις φωτογραφίες, το μικρό Versys βρίθει custom κατασκευών και πατεντών, προκειμένου να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις ενός τέτοιου ταξιδιού, με πιο ιδιαίτερες την μετατροπή του πίσω τροχού σε… tubeless με την χρήση ενός ελαστικού πανιού στο εσωτερικό της ζάντας, και οι δύο αεροτενόροι της Bosch τοποθετημένοι εκατέρωθεν του κινητήρα, που όπως μας είπε ο Stephen ήταν ιδιαίτερα χρήσιμοι στην Ινδία όπου αν δεν κάνεις αισθητή την παρουσία σου στο δρόμο υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να περάσουν… από πάνω σου όλα τα οχήματα.


Για όσους θέλουν να παρακολουθήσουν την πορεία του ταξιδιού του Stephen Langitan μπορούν να το κάνουν είτε μέσω του blog του (stephenlangitan.com), είτε μέσω του καναλιού που διατηρεί στο YouTube (videomotobikerz), ή από το προφίλ του στο Instagram (Stepalangitan).


 

Ετικέτες

Thrust Motor DSR 125 & 150 - Ανακοινώθηκαν οι τιμές τους στην Ελλάδα

Τρεις εκδόσεις, τρεις χρωματικές παλέτες και προσιτές τιμές
motomag Thrust Motor DSR 125 & 150 – Ανακοινώθηκαν οι τιμές τους στην Ελλάδα
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

16/4/2024

Η νέα οικογένεια urban scooter DSR της Thrust Motor, σε δύο κυβισμούς 125 και 150 κ.εκ. η οποία περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις εξοπλισμού και τρία μοντέρνα χρώματα είναι πλέον ετοιμοπαράδοτη, ενώ έχουν ανακοινωθεί και οι τιμές των τριών αυτών μοντέλων.

Ο μοντέρνος σχεδιασμός των DSR και οι μικρές διαστάσεις τους τα καθιστούν ιδανικά για τις αστικές μετακινήσεις. Τα DSR διαθέτουν χαμηλή ζελατίνα η οποία προφυλάσσει τον κορμό του αναβάτη, κρατώντας μακριά τον αέρα που μπορεί να τον ενοχλεί στην καθημερινή μετακίνηση. Η σέλα τους είναι γενναιόδωρη σε διαστάσεις τόσο για τον αναβάτη όσο και για τον συνεπιβάτη, ενώ ο τελευταίος έχει στη διάθεση του και πρακτικές χειρολαβές.

Τα τρία DSR μοιράζονται την ίδια βάση πλαισίου, κοστουμιού, αναρτήσεων (συμβατικό τηλεσκοπικό πιρούνι και δυο αμορτισέρ πίσω) και τροχών (14 ιντσών μπροστά και 13 ιντσών πίσω), έχοντας διαφορές σε κυβισμό, τρόπο ψύξης και εξοπλισμό. Και στα τρία όμοιο είναι το ύψος σέλας στα 770 χλστ., ενώ ίδιο είναι και το μεταξόνιο στα 1.375 χλστ.

Thrust Motor DSR 125 & 150 – Ανακοινώθηκαν οι τιμές τους στην Ελλάδα

Το DSR 125 AC το οποίο είναι το πιο οικονομικό από τις τρείς εκδόσεις, εφοδιάζεται με αερόψυκτο τετράχρονο κινητήρα 125 κυβικών, απόδοσης 9,5 hp / 7.500 rpm με ροπή 1 kgm / 6.000 rpm. Το βάρος του ανακοινώνεται στα 124 στεγνά και στα 135 γεμάτα κιλά. Το DSR 125 AC όσον αφορά την πέδηση εξοπλίζεται με δισκόφρενο 240 χλστ. μπροστά και δισκόφρενο 220 χλστ. πίσω, ενώ υπάρχει σύστημα συνδυασμένης πέδησης CBS. Ο αναβάτης επιπρόσθετα έχει στη διάθεση του ψηφιακή οθόνη οργάνων TFT, η οποία του παρέχει τις απαραίτητες πληροφορίες.

Οι κορυφαίες εκδόσεις είναι αμφότερες υγρόψυκτες, ενώ λόγω κυβισμού απευθύνονται η μέν DSR 125 LC στην Α1 κατηγορία διπλωμάτων, η δε DSR 150 LC στην Α2 κατηγορία. Το DSR 125 LC ανεβάζει τον πήχη όσον αφορά τον εξοπλισμό σε σχέση με την αερόψυκτη έκδοση, καθώς πέρα από τον δυνατότερο κινητήρα με τους 11,6 hp / 8.500 rpm και 1,14 kgm / 6.500 rpm, εξοπλίζεται με keyless σύστημα, σύστημα start-stop με ηλεκτροκινητήρα που παίζει τον ρόλο τόσο της γεννήτριας όσο και της μίζας, ABS, TCS και έγχρωμη οθόνη οργάνων TFT. Το βάρος είναι ελαφρώς αυξημένο σε σχέση με το αερόψυκτο μοντέλο, στα 127 στεγνά και 138 γεμάτα κιλά.

Thrust Motor DSR 125 & 150 – Ανακοινώθηκαν οι τιμές τους στην Ελλάδα

Το μεγαλύτερο και πιο δυνατό μοντέλο της νέας οικογένειας αστικών scooter της Thrust Motor είναι το DSR 150 LC, το οποίο αποδίδει 14,7 hp / 8.500 rpm και 1,4 kgm / 6.500 rpm. Όπως και στο 125 LC, έτσι και εδώ έχουμε τον ίδιο κορυφαίο εξοπλισμό, με ABS, TCS, TFT οθόνη οργάνων, keyless σύστημα και σύστημα Start-Stop.

Τα τρία DSR είναι πλέον ετοιμοπαράδοτα, με το DSR 125 AC ’14 να κοστίζει 2,090 ευρώ, με το DSR 125 LC ABS+TCS να κοστίζει 2,695 ευρώ και το DSR 150 LC ABS+TCS να κοστίζει 2,890 ευρώ.

Thrust Motor DSR 125 & 150 – Ανακοινώθηκαν οι τιμές τους στην Ελλάδα
Ετικέτες