Κλοπή Yamaha TMAX από την Αττική σε λιγότερο από ένα λεπτό [VIDEO]

Τους πιάνουν και βγαίνουν έξω
Από το

motomag

26/4/2021

Η κλοπή μοτοσυκλετών στην Ελλάδα είναι μάστιγα για την οποία η ευθύνη βαραίνει πρώτα τον νομοθέτη, μετά το δικαστικό κύκλωμα κι έπειτα την αστυνομία. Στο παρακάτω VIDEO κλέβουν ένα Yamaha TMAX σε λιγότερο από ένα λεπτό στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

Κατά την προσφιλή τους μέθοδο το σπρώχνουν μακριά σε κοινή θέα, αδιαφορώντας για τον οποιοδήποτε μπορεί να βλέπει.

Δεν είναι σίγουρο αν ο ιδιοκτήτης πάρκαρε στο σημείο μόνο για λίγα λεπτά ή την είχε αφήσει εκεί πολύ ώρα. Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί κανείς να αφεθεί έστω και για λίγο…

Damon: Συνεχίζει ο κατήφορος - Μπαράζ αποχωρήσεων στελεχών

Παραιτήθηκαν CEO, CFO και το Διοικητικό Συμβούλιο
Damon going bust
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

10/3/2026

Ολοένα και πιο αβέβαιο δείχνει το μέλλον της Damon Motorcycles, της εταιρείας που υποσχέθηκε να φέρει την επανάσταση στις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία βιώνει μια πρωτοφανή διοικητική κατάρρευση που επέφερε την παραίτηση σύσσωμου του διοικητικού συμβουλίου. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται ο Dominic Kwong, Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) και συνιδρυτής της εταιρείας και ο Dino Mariutti, Οικονομικός Διευθυντής (CFO), ο οποίος είχε αναλάβει τα καθήκοντά του μόλις στις 9 Φεβρουαρίου 2026, παρέμεινε δηλαδή στη θέση του για λιγότερο από τρεις εβδομάδες!

Άλλωστε είχαμε αναφέρει προ μηνών πως η εταιρεία αντιμετωπίζει αγωγές για χρέη, με έναν από τους ανθρώπους που έχουν κινήσει δικαστικές διαδικασίες να είναι και ο ίδιος ο ιδρυτής της, Jay Giraud.

Μεγάλες υποσχέσεις, σκληρή πραγματικότητα

Η Damon πριν αρχίζει να κλυδωνίζεται είχε εντυπωσιάσει τον κόσμο των δύο τροχών με τη HyperSport, υποσχόμενη εξωπραγματικές επιδόσεις για ηλεκτρική μοτοσυκλέτα, με τελική ταχύτητα 320 km/h, αυτονομία 320 χιλιομέτρων και ονομαστική ισχύ 200 ίππων, με άλλες εκδόσεις και το naked Hyperfighter να ακολουθούν.

Το μέλλον της Damon Motorcycles, της εταιρείας που υποσχέθηκε να φέρει την επανάσταση στις ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες, δείχνει όλο και πιο αβέβαιο.  Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία βιώνει μια πρωτοφανή διοικητική κατάρρευση που επέφερε την παραίτηση σύσσωμου του διοικητικού συμβουλίου. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται ο Dominic Kwong, Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) και συνιδρυτής της εταιρείας και ο Dino Mariutti ο Οικονομικός Διευθυντής (CFO), ο οποίος είχε αναλάβει τα καθήκοντά του μόλις στις 9 Φεβρουαρίου 2026, παρέμεινε δηλαδή στη θέση του για λιγότερο από τρεις εβδομάδες!  Αλώστε είχαμε αναφέρει προ μηνών πως η εταιρεία αντιμετωπίζει αγωγές για χρέη, με ένα από τους ανθρώπους που έχουν κινήσει δικαστικές διαδικασίες να είναι και ο ίδιος ο ιδρυτής της Jay Giraud. Μεγάλες υποσχέσεις, σκληρή πραγματικότητα Η Damon είχε εντυπωσιάσει τον κόσμο των δύο τροχών με το HyperSport, υποσχόμενη εξωπραγματικές επιδόσεις για ηλεκτρική μοτοσυκλέτα, με τελική ταχύτητα στα 320 km/h, αυτονομία 320 χιλιομέτρων και ονομαστική ισχύ 200 ίππων, με άλλες εκδόσεις και τα naked μοντέλα Hyperfighter να ακολουθούν Παρά τις δηλώσεις ότι το πρωτότυπο HyperSport Race ήταν “κατά 70% ολοκληρωμένο”, η αλήθεια είναι σκληρή, καμία μοτοσυκλέτα δεν έχει παραδοθεί ακόμα σε πελάτες. Στον Πάγο 3.000 Πελάτες Το πιο ανησυχητικό στοιχείο είναι η τύχη των προκαταβολών. Περίπου 3.000 πελάτες έχουν δώσει χρήματα για να δεσμεύσουν μια μοτοσυκλέτα Damon και πλέον βρίσκονται “στο σκοτάδι”, περιμένοντας να δουν εαν η εταιρεία θα καταφέρει να ανακάμψει ή εαν οι προκαταβολές τους χάθηκαν μαζί με τα μεγαλεπήβολα σχέδια των ιδρυτών της.

Παρά τις δηλώσεις ότι το πρωτότυπο HyperSport Race ήταν “κατά 70% ολοκληρωμένο”, η αλήθεια είναι σκληρή: καμία μοτοσυκλέτα δεν έχει παραδοθεί ακόμα σε πελάτες.

Στον Πάγο 3.000 Πελάτες

Το πιο ανησυχητικό στοιχείο είναι η τύχη των προκαταβολών. Περίπου 3.000 πελάτες είχαν δώσει χρήματα για να δεσμεύσουν μια μοτοσυκλέτα από τη Damon και πλέον βρίσκονται “στο σκοτάδι”, περιμένοντας να δουν αν η εταιρεία θα καταφέρει να ανακάμψει ή αν οι προκαταβολές τους χάθηκαν μαζί με τα μεγαλεπήβολα σχέδια των ιδρυτών της.