Κράνος από καλάμι μπαμπού με προδιαγραφή ασφαλείας E22-05

Για την ζούγκλα της πόλης
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

21/11/2019

Ήρθε η ώρα να γίνεις ένα με τη ζούγκλα της πόλης φορώντας ένα κράνος φτιαγμένο από φύλλα καλαμιού μπαμπού. Ξέραμε πως η ανθεκτικότητα και η ελαστικότητα του καλαμιού μπαμπού επιτρέπουν την κατασκευή επίπλων και κάποιοι φτιάχνουν ποδήλατα, όμως η γαλλική εταιρεία Roof πιστεύει πως μπορούμε να φτιάχνουμε και κράνη. Η ιδέα είναι αρκετά παλιά και πειραματιζόντουσαν με το υλικό αυτό από το 2007, όμως τώρα κατάφερα να φτιάξουν το τελικό προϊόν που θα περνά τις προδιαγραφές ασφαλείας E22-05 της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην πραγματικότητα βέβαια, το μεγαλύτερο μέρος του κελύφους είναι κατασκευασμένο από fiberglass και μόνο η εξωτερική επιφάνεια είναι καλυμμένη με φύλλα μπαμπού και ρητίνη. Δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία για το βάρος και την τιμή, όμως θα είναι διαθέσιμο σε δύο αποχρώσεις (φυσικό μπεζ και σκούρο γκρι) σε νούμερα από 54 έως 61 και σε δύο διαφορετικούς τύπους, χωρίς ζελατίνα και με ζελατίνα.

Νέα Υόρκη: Η αστυνομία καταστρέφει πάνω από 200 παράνομα δίκυκλα [Video]

Στο πλαίσιο της εκστρατείας καταπολέμησης του εγκλήματος
newyork
Από τον

Παύλο Καρατζά

15/5/2026

Η Αστυνομία της Νέας Υόρκης κατέστρεψε με μπουλντόζα περισσότερα από 200 σκούτερ, μοτοποδήλατα και μοτοσυκλέτες στο Staten Island την περασμένη Τρίτη (12/5), στο πλαίσιο της εκστρατείας της πόλης κατά των παράνομων και μη καταχωρημένων οχημάτων.

Η πράξη αυτή δημοσιοποιήθηκε ως προειδοποίηση προς τους παραβάτες που δεν δηλώνουν τα οχήματά τους και συχνά τα χρησιμοποιούν για τη διάπραξη εγκλημάτων.

Παρακάτω μπορεί να δείτε και το επίμαχο video:

Σύμφωνα με την Αστυνομία της Νέας Υόρκης, τουλάχιστον 5.700 “επικίνδυνα παράνομα οχήματα” έχουν κατασχεθεί μέχρι στιγμής από την αρχή του 2026, μια αύξηση 10% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2025.

Το παραπάνω γεγονός ίσως συνδέεται και με τον θάνατο ενός μωρού από αδέσποτη σφαίρα, με τους υπόπτους να διαφεύγουν με ένα παράνομο δίκυκλο.

Ετικέτες