Κράνος από καλάμι μπαμπού με προδιαγραφή ασφαλείας E22-05

Για την ζούγκλα της πόλης
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

21/11/2019

Ήρθε η ώρα να γίνεις ένα με τη ζούγκλα της πόλης φορώντας ένα κράνος φτιαγμένο από φύλλα καλαμιού μπαμπού. Ξέραμε πως η ανθεκτικότητα και η ελαστικότητα του καλαμιού μπαμπού επιτρέπουν την κατασκευή επίπλων και κάποιοι φτιάχνουν ποδήλατα, όμως η γαλλική εταιρεία Roof πιστεύει πως μπορούμε να φτιάχνουμε και κράνη. Η ιδέα είναι αρκετά παλιά και πειραματιζόντουσαν με το υλικό αυτό από το 2007, όμως τώρα κατάφερα να φτιάξουν το τελικό προϊόν που θα περνά τις προδιαγραφές ασφαλείας E22-05 της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην πραγματικότητα βέβαια, το μεγαλύτερο μέρος του κελύφους είναι κατασκευασμένο από fiberglass και μόνο η εξωτερική επιφάνεια είναι καλυμμένη με φύλλα μπαμπού και ρητίνη. Δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία για το βάρος και την τιμή, όμως θα είναι διαθέσιμο σε δύο αποχρώσεις (φυσικό μπεζ και σκούρο γκρι) σε νούμερα από 54 έως 61 και σε δύο διαφορετικούς τύπους, χωρίς ζελατίνα και με ζελατίνα.

Χιλιάδες Hell’s Angels καταφτάνουν στην Ηγουμενίτσα – Άρχισαν ήδη οι συλλήψεις

Πάνω από 5.000 μοτοσυκλετιστές αναμένονται στο Ελληνικό Φεστιβάλ Φίλων Αμερικανικής Μοτοσυκλέτας στην παραλία Δρέπανο
hells-angels
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

5/6/2026

Η διοργάνωση του φεστιβάλ στο Δρέπανο από 5 ως 7 Ιουνίου αναμένεται να προσελκύσει στην περιοχή χιλιάδες μοτοσυκλετιστές από όλη την Ευρώπη και μεταξύ τους μεγάλο αριθμό μελών της οργάνωσης Hell’s Angels (HAMC).

Το γεγονός αυτό ωστόσο έχει σημάνει συναγερμό στις αρχές της χώρας, καθώς εκτιμάται πως μεταξύ των μελών της HAMC περιλαμβάνονται αρκετοί επικίνδυνοι κακοποιοί. Άλλωστε υπάρχει πάντα η ανάμνηση του ανάλογου φεστιβάλ στην περιοχή το 2015, όταν μια ομάδα Hell’s Angels είχε ξυλοκοπήσει μέχρι θανάτου 41χρονο Έλληνα έξω από κατάστημα εστίασης μετά από ασήμαντη διαφωνία.

Στο μεταξύ δέκα συλλήψεις έχουν ήδη γίνει από τις αρχές, επτά στον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα και άλλες τρεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, αφορώντας όλες μέλη διαφόρων τμημάτων της HAMC.

Στον Προμαχώνα συνελήφθησαν επτά μοτοσυκλετιστές από τη Βουλγαρία και την Πολωνία που βρέθηκαν σε έλεγχο με μαχαίρια, σιδερογροθιές και γκλομπ. Στη δε Ηγουμενίτσα πιάστηκαν στη διάρκεια ελέγχων κατά την αποβίβαση από το καράβι τρεις Γερμανοί υπήκοοι, δύο εξ αυτών οπλισμένοι με μαχαίρια και ο τρίτος καθώς εκκρεμούσε εις βάρος του διεθνές ένταλμα για τροχαίο με τραυματισμό στην Πολωνία.

Με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών να μιλούν για μια συγκέντρωση περισσότερων από 5.000 μοτοσυκλετιστών, η Ελληνική Αστυνομία έχει καταστρώσει ειδικά σχέδια περιφρούρησης στην περιοχή, σε συνεργασία με τις τελωνειακές αρχές και το Λιμενικό Σώμα.