Κράνος από καλάμι μπαμπού με προδιαγραφή ασφαλείας E22-05

Για την ζούγκλα της πόλης
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

21/11/2019

Ήρθε η ώρα να γίνεις ένα με τη ζούγκλα της πόλης φορώντας ένα κράνος φτιαγμένο από φύλλα καλαμιού μπαμπού. Ξέραμε πως η ανθεκτικότητα και η ελαστικότητα του καλαμιού μπαμπού επιτρέπουν την κατασκευή επίπλων και κάποιοι φτιάχνουν ποδήλατα, όμως η γαλλική εταιρεία Roof πιστεύει πως μπορούμε να φτιάχνουμε και κράνη. Η ιδέα είναι αρκετά παλιά και πειραματιζόντουσαν με το υλικό αυτό από το 2007, όμως τώρα κατάφερα να φτιάξουν το τελικό προϊόν που θα περνά τις προδιαγραφές ασφαλείας E22-05 της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στην πραγματικότητα βέβαια, το μεγαλύτερο μέρος του κελύφους είναι κατασκευασμένο από fiberglass και μόνο η εξωτερική επιφάνεια είναι καλυμμένη με φύλλα μπαμπού και ρητίνη. Δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία για το βάρος και την τιμή, όμως θα είναι διαθέσιμο σε δύο αποχρώσεις (φυσικό μπεζ και σκούρο γκρι) σε νούμερα από 54 έως 61 και σε δύο διαφορετικούς τύπους, χωρίς ζελατίνα και με ζελατίνα.

Συμμορία Άγγλων έκλεψε δίκυκλα αξίας 1 εκατομμυρίου – Προδόθηκαν από την επίδειξη στα social media [Video]

Η αστυνομία δεν μπορούσε να τους πιάσει επί έναν χρόνο, αλλά οι τέσσερις κακοποιοί προδόθηκαν μόνοι τους
thieves
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

6/7/2026

Σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια του 2025 οι Marshall Thomas, Sonnie Davies, Cameron Stevens και Brandon Carter, ηλικίας 18, 20, 22 και 22 αντιστοίχως, τρομοκρατούσαν την περιοχή του Bristol στην Αγγλία κλέβοντας πανάκριβες μοτοσυκλέτες μέσα μεσημέρι, ακόμη και σε πολυσύχναστα κεντρικά σημεία, υπό την απειλή βίας.

Η λεία τους εκτιμάται πως κυμαίνεται μεταξύ 600.000 και 1 εκατομμυρίου λιρών Αγγλίας, ενώ οι αστυνομικές αρχές δεν είχαν καν καταφέρει να συνδέσουν όλες τις κλοπές τους, ούτε φυσικά είχαν πλησιάσει καν κοντά στο να τους πιάσουν.

Η αρχή του τέλους οφείλεται καθαρά στην ανοησία των κλεφτών, οι οποίοι πλημμύριζαν ο TikTok με βίντεο που κοκορεύονταν για τις μοτοσυκλέτες που είχαν κλέψει, ενώ με αρκετές από αυτές γύριζαν άλλα βίντεο με σούζες, επιταχύνσεις κ.ο.κ.

Σε αυτό το σημείο τράβηξαν την προσοχή των αρχών, με τους αστυνομικούς να αρχίζουν να συνδέουν τις διάφορες κλοπές μεταξύ τους και να καταλήγουν στα μέλη της σπείρας αυτής.

Οι κλοπές έγιναν από τους τρεις εκ των τεσσάρων συλληφθέντων, καθώς ο Davies μπλέχτηκε μαζί τους για άλλον λόγο. Συγκεκριμένα, μαζί με τους Thomas και Carter είχαν απαγάγει και βασανίσει έναν 15χρονο επειδή πίστευαν πως τους είχε κλέψει ένα από τα κλεμμένα δίκυκλα, ενώ ο Thomas προσέθεσε και κατοχή και εμπορία ναρκωτικών στο δικό του κατηγορητήριο.

Οι τέσσερις κακοποιοί συνελήφθησαν τελικώς και, χάρη στα πειστήρια που οι ίδιοι προσέφεραν τις αρχές μέσω των αναρτήσεών τους στο Διαδίκτυο, καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης από 10 χρόνια ο Thomas, 8 ο Carter και από 3 οι Stevens και Davies.