KSR Group - Μπήκε σε καθεστώς επιτήρησης

Δεν επηρεάζονται οι θυγατρικές, όπως η ανεξάρτητη KSR Hellas!
KSR Group - Αναδιάρθρωση
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/9/2023

Ο Όμιλος KSR στην Αυστρία, που αντιπροσωπεύει στην Ευρώπη αρκετές εταιρείες δικύκλου, μπήκε σε καθεστώς επιτήρησης, ενώ την ίδια στιγμή οι συνεχίζει τις δραστηριότητες του.

Στις 6 Σεπτεμβρίου 2023, η KSR Group GmbH υπέβαλε αίτηση για δικαστική διαδικασία αναδιάρθρωσης χωρίς αυτοδιαχείριση. Η ενέργεια αυτή κρίθηκε απαραίτητη λόγω οικονομικών δυσκολιών που έφεραν το υψηλό κόστος υλικών ως αποτέλεσμα της πανδημίας και του πολέμου στην Ουκρανία, το υψηλό κόστος ενέργειας, ο υψηλός πληθωρισμός, οι διακυμάνσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών και η μείωση των πωλήσεων.

Σύμφωνα με την KSR, οι επιχειρηματικοί τομείς γύρω από τις εταιρείες του ομίλου θα συνεχιστούν κανονικά.

Σημειώστε πως η παραπάνω απόφαση δεν επηρεάζει τις θυγατρικές του KSR Group, συμπεριλαμβανομένης και της KSR Hellas, που συνεχίζουν να λειτουργούν χωρίς προβλήματα. Μάλιστα το KSR Group αναφέρει συγκεκριμένα στο ανακοινωθέν του πως "οι KSR Swiss, KSR Hellas, KSR Thailand, KSR Solution, και KH Holding ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ από τη διαδικασία αναδιάρθρωσης".

Στο ΜΟΤΟ γνωρίζαμε την κατάσταση, καθώς τις ίδιες δυσκολίες αντιμετωπίζουν και πολλές ακόμα μεγάλες εταιρείες, ιδίως στη Γερμανία και στην Αυστρία και όχι μόνο στη βιομηχανία της μοτοσυκλέτας. Φυσικά δεν γνωρίζαμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα, καθώς η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.

Μέσω της διαδικασίας αναδιάρθρωσης, και την έλευση νέου επενδυτή, το KSR Group επιδιώκει να βρεθεί ξανά “στο πράσινο” μέσα στη σεζόν του 2024, καθώς οι άνθρωποι του είναι πεπεισμένοι για το επιχειρηματικό μοντέλο, τις υφιστάμενες συνεργασίες, την ικανότητα των εργαζομένων και τα εμπορικά σήματα του ομίλου.

Εμείς θεωρούμε πως από τη στιγμή που δεν επηρεάζονται σε κανένα επίπεδο οι θυγατρικές εταιρείες σε κάθε χώρα (ειδικά η κερδοφόρος και ανεξάρτητη KSR Hellas στη χώρα μας), και με τα μέτρα που λαμβάνει το KSR Group, ο αυστριακός όμιλος θα καταφέρει γρήγορα να ξεπεράσει τον σκόπελο αυτό.

Ετικέτες

CFMOTO: 1η τον Απρίλιο, μπροστά από Honda, Yamaha στις ταξινομήσεις μοτοσυκλετών

Παραμένει 1η η Honda στο 4μηνο αλλά και στο σύνολο των δικύκλων
CFMOTO ταξινομήσεις Απρίλιος 2026 1η στην Ελλάδα μοτοσυκλέτες
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

18/7/2026

H CFMOTO κατάφερε να βρεθεί στην κορυφή των ταξινομήσεων στις μοτοσυκλέτες τον Απρίλιο μπροστά από Honda και Yamaha.

Το πρώτο τετράμηνο του 2026 ανήκει πλέον στην ιστορία και γράφτηκε με σημαντικές "υποσημειώσεις" για την ελληνική αγορά μοτοσυκλέτας, αφού η CFMOTO κατάφερε να βρεθεί ξανά στην πρώτη θέση στις ταξινομήσεις των μοτοσυκλετών.

Με 289 ταξινομήσεις τον Απρίλιο η CFMOTO κατέκτησε ως εταιρεία την πρώτη θέση στην κατηγορία των μοτοσυκλετών εκθρονίζοντας τη Honda που έπεσε στην 3η θέση με 247 ταξινομήσεις -είχε τα πρωτεία τους τρεις προηγούμενους μήνες - έχοντας μπροστά της στη 2η θέση τη Yamaha με 280 μονάδες. Στην 4η θέση ακολουθεί η Voge με 167 μοτοσυκλέτες και 5η είναι η BMW με  116 μονάδες.

Honda και CFMOTO βρίσκονται σχετικά κοντά στις ταξινομήσεις μοτοσυκλετών στο 1ο τετράμηνο του 2026 με τους Ιάπωνες να διατηρούνται στην κορυφή καθώς έχουν ταξινομήσει 933 μοτοσυκλέτες και τους Κινέζους να ακολουθούν με 839 μονάδες από την αρχή της χρονιάς. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Yamaha με 761 ταξινομήσεις, 4η η Voge με 530 μονάδες και η BMW βάζει την Ευρώπη στην πρώτη πεντάδα με 343 ταξινομημένες μοτοσυκλέτες.

Αιχμή του δόρατος για τη CFMOTO ήταν για μία ακόμη φορά το περσινό best seller της ελληνικής αγοράς, 450MT, το οποίο βρέθηκε στην πρώτη θέση με 94 ταξινομήσεις και το Yamaha Tracer 9, σε όλες τις εκδόσεις του, να ακολουθεί στη δεύτερη θέση με 85 μοτοσυκλέτες. Τρίτο ήταν το Honda X-ADV με 74 μονάδες και τέταρτο το Voge DS525X με 49 ταξινομήσεις, ενώ στην πέμπτη θέση βρέθηκε το "αδελφό" DS625X με 47 μοτοσυκλέτες. 

Έχει πολύ ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθεί η χρονιά στις ταξινομήσεις μοτοσυκλετών με τις Honda, CFMOTO και Yamaha να κονταροχτυπιούνται για την πρώτη θέση της ελληνικής αγοράς. Τα δεδομένα δείχνουν πάντως ότι και με την είσοδο του εξαιρετικά προσιτού 250 Dual, η κινέζικη εταιρεία έχει έναν ακόμη άσο στο μανίκι της για να ανατρέψει την κατάσταση στην κορυφή και να φτάσει σε ένα ακόμη ορόσημο για τη χώρα μας, να βγει πρώτη στο 12μηνο του 2026 στις ταξινομήσεις μοτοσυκλετών και να γράψει ιστορία.

Να σημειωθεί πως στο σύνολο των ταξινομήσεων όλων των κατηγοριών η Honda βρίσκεται μακράν στην πρώτη θέση στο 4μηνο με 4.351 ταξινομήσεις και τη SYM να ακολουθεί με 3.797 μονάδες. Στην τρίτη θέση έχουμε τη Yamaha με 2.677 ταξινομήσεις και τέταρτη είναι η Piaggio με 2.138 ταξινομημένα μοντέλα. Την πεντάδα κλείνει η Daytona με 1.512 ταξινομήσεις. Η CFMOTO είναι έβδομη με 1.267 ταξινομήσεις, πίσω από την 6η Voge με τις 1.352 μοτοσυκλέτες στους πρώτους τέσσερεις μήνες του έτους.