KSR Group - Μπήκε σε καθεστώς επιτήρησης

Δεν επηρεάζονται οι θυγατρικές, όπως η ανεξάρτητη KSR Hellas!
KSR Group - Αναδιάρθρωση
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/9/2023

Ο Όμιλος KSR στην Αυστρία, που αντιπροσωπεύει στην Ευρώπη αρκετές εταιρείες δικύκλου, μπήκε σε καθεστώς επιτήρησης, ενώ την ίδια στιγμή οι συνεχίζει τις δραστηριότητες του.

Στις 6 Σεπτεμβρίου 2023, η KSR Group GmbH υπέβαλε αίτηση για δικαστική διαδικασία αναδιάρθρωσης χωρίς αυτοδιαχείριση. Η ενέργεια αυτή κρίθηκε απαραίτητη λόγω οικονομικών δυσκολιών που έφεραν το υψηλό κόστος υλικών ως αποτέλεσμα της πανδημίας και του πολέμου στην Ουκρανία, το υψηλό κόστος ενέργειας, ο υψηλός πληθωρισμός, οι διακυμάνσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών και η μείωση των πωλήσεων.

Σύμφωνα με την KSR, οι επιχειρηματικοί τομείς γύρω από τις εταιρείες του ομίλου θα συνεχιστούν κανονικά.

Σημειώστε πως η παραπάνω απόφαση δεν επηρεάζει τις θυγατρικές του KSR Group, συμπεριλαμβανομένης και της KSR Hellas, που συνεχίζουν να λειτουργούν χωρίς προβλήματα. Μάλιστα το KSR Group αναφέρει συγκεκριμένα στο ανακοινωθέν του πως "οι KSR Swiss, KSR Hellas, KSR Thailand, KSR Solution, και KH Holding ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΟΝΤΑΙ από τη διαδικασία αναδιάρθρωσης".

Στο ΜΟΤΟ γνωρίζαμε την κατάσταση, καθώς τις ίδιες δυσκολίες αντιμετωπίζουν και πολλές ακόμα μεγάλες εταιρείες, ιδίως στη Γερμανία και στην Αυστρία και όχι μόνο στη βιομηχανία της μοτοσυκλέτας. Φυσικά δεν γνωρίζαμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα, καθώς η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική.

Μέσω της διαδικασίας αναδιάρθρωσης, και την έλευση νέου επενδυτή, το KSR Group επιδιώκει να βρεθεί ξανά “στο πράσινο” μέσα στη σεζόν του 2024, καθώς οι άνθρωποι του είναι πεπεισμένοι για το επιχειρηματικό μοντέλο, τις υφιστάμενες συνεργασίες, την ικανότητα των εργαζομένων και τα εμπορικά σήματα του ομίλου.

Εμείς θεωρούμε πως από τη στιγμή που δεν επηρεάζονται σε κανένα επίπεδο οι θυγατρικές εταιρείες σε κάθε χώρα (ειδικά η κερδοφόρος και ανεξάρτητη KSR Hellas στη χώρα μας), και με τα μέτρα που λαμβάνει το KSR Group, ο αυστριακός όμιλος θα καταφέρει γρήγορα να ξεπεράσει τον σκόπελο αυτό.

Ετικέτες

ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων

393 αστυνομικές επιχειρήσεις καταγράφηκαν σε όλη την Ελλάδα σε 7 ημέρες
motomag ΕΛ.ΑΣ. – 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε όλη την επικράτεια από 22 έως 28 Απριλίου, η μη χρήση κράνους σταθερά στην τριάδα των παραβάσεων
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Η Ελληνική Αστυνομία προχώρησε σε στοχευμένους ελέγχους σε όλη την επικράτεια από τις 22 έως τις 28 Απριλίου για την αντιμετώπιση παραβατικών και επικίνδυνων - αντικοινωνικών οδηγικών συμπεριφορών βεβαιώνοντας 35.504 παραβάσεις Κ.Ο.Κ.

Πιο συγκεκριμένα οι υπηρεσίες της Τροχαίας πραγματοποίησαν 135.009 τροχονομικούς ελέγχους οχημάτων για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Ενδεικτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, μεταξύ άλλων, αφορούν:

11.412 για παράνομες σταθμεύσεις

7.621 για υπερβολική ταχύτητα

2.200 για μη χρήση κράνους

2.076 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης

1.572 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας

1.116 για ΚΤΕΟ

846 για μέθη

522 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση

Οι στοχευμένες δράσεις θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και το επόμενο διάστημα.