KTM, Husqvarna, GASGAS - Τώρα με χρηματοδοτικά προγράμματα!

Μέσα από συνεργασία της ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ με τη Santander Consumer Finance
Petropoulos-Santander
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

1/8/2023

H ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ -επίσημος εισαγωγέας των KTM, HUSQVARNA, GASGAS- ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας της με τη Santander Consumer Finance, την κορυφαία εταιρεία καταναλωτικής χρηματοδότησης στην Ευρώπη. Με αυτό τον τρόπο δίνεται η δυνατότητα στο ελληνικό κοινό να αποκτήσει μοτοσυκλέτα του ομίλου με δόσεις, στα best-selling μικρά μοντέλα με πολύ χαμηλό επιτόκιο, και στα μεγαλύτερα με προγράμματα τύπου baloon.

Στόχος της συνεργασίας μεταξύ της Santander Consumer Finance και της KTM-Group είναι η παροχή λύσεων χρηματοδότησης σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν τη νέα τους μοτοσυκλέτα με ευελιξία και ασφάλεια.

Τα διαμορφωμένα προγράμματα θα προσφέρονται με ανταγωνιστικό επιτόκιο και απευθύνονται τόσο σε ιδιώτες όσο και σε εταιρικούς πελάτες που θέλουν να καλύψουν τις ανάγκες της επιχείρησής τους.

Η Ελλάδα θα αποτελέσει την 12η κατά σειρά χώρα όπου συνεργάζονται η KTM-Group με την Santander Consumer Finance μετά τις Ισπανία, Ηνωμένος Βασίλειο, Ιταλία, Γερμανία, Φινλανδία, Πολωνία, Νορβηγία, Γαλλία, Αυστρία, Σουηδία και Δανία.

Η Santander Consumer Finance δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από τον Μάρτιο του 2021 και έχει παρουσία σε 16 Ευρωπαϊκές χώρες (Αυστρία, Γερμανία, Βέλγιο, Δανία, Ισπανία, Φινλανδία, Γαλλία, Ελλάδα, Ολλανδία, Ιταλία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Σουηδία και Ελβετία) με περισσότερα από 130.000 σημεία πώλησης (εμπόρους και επιχειρήσεις).

Η Γενική Διευθύντρια της Santander Consumer Finance στην Ελλάδα, Ελένη Χρονέα, σημειώνει: «Με μεγάλη μας χαρά εγκαινιάζουμε τη συνεργασία μας με την ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ για την παροχή λύσεων χρηματοδότησης μοτοσυκλετών, ενός κλάδου συνεχώς αναπτυσσόμενου, επιβεβαιώνοντας έτσι την αφοσίωση του Ομίλου μας στον τομέα της αυτοκίνησης. Είμαστε σίγουροι ότι οι φίλοι της μοτοσυκλέτας θα επωφεληθούν από τα εξειδικευμένα μας προϊόντα που θα προσφερθούν μέσω της συνεργασίας μας με την ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ».

Ο Business Unit Manager της ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ, Γιάννης Ζαμπέλης, σημειώνει: «Μετά την πρόσφατη έναρξη της συνεργασίας μας με την ΚΤΜ ως επίσημοι εισαγωγείς, βασικόςμας στόχος ήταν η παροχή ενός ανταγωνιστικού πακέτου χρηματοδότησης, κάτι που θα έκανε την αγορά μιας μοτοσυκλέτας ΚΤΜ, HUSQVARNA ή GASGAS, πιο προσιτή και πιο εύκολη. Σε αυτή την προσπάθεια, δεν θα μπορούσαμε να βρούμε καλύτερο σύμμαχο από την Santander Consumer Finance, ερχόμενοι να προσφέρουμε από κοινού, την εξειδίκευση και την τεχνογνωσία που διαθέτει σε όλη την Ευρώπη, προς το κοινό της μοτοσυκλέτας».

Για την έναρξη της συνεργασίας, η Santander Consumer Finance παρέχει χρηματοδοτικά προγράμματα για τις ΚΤΜ 390 ADVENTURE, 390 DUKE και HUSQVARNA 401 SVARTPILEN με επιτόκιο 4,9% καθώς και προϊόντα Balloon για όλες τις μοτοσυκλέτες των KTM, HUSQVARNA και GASGAS, συμπεριλαμβανομένων και των μοντέλων Enduro για μεγαλύτερη ευελιξία με ανταγωνιστικούς όρους.

Μπορείτε να ενημερωθείτε περαιτέρω σχετικά με τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά προϊόντα της Santander Consumer Finance μέσω του επίσημου δικτύου διανομέων KTM, HUSQVARNA και GASGAS.

Zero Motorcycles – Για πρώτη φορά ηλεκτρική μοτοσυκλέτα κατακτά το Maudes Trophy

Διανύοντας 1.760 χιλιόμετρα σε 60 ώρες και πολικές θερμοκρασίες, πάνω σε δύο DSXR/X
motomagZero Motorcycles – Το Maudes Trophy πηγαίνει για πρώτη φορά σε ηλεκτρική μοτοσυκλέτα
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

7/12/2023

Η Zero κατάφερε να γίνει η πρώτη εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών μοτοσυκλετών που κατέκτησε το Maudes Trophy, ένα βραβείο με εκατό χρόνια ιστορίας, με δύο DSR/X και μία ομάδα 7 ατόμων.

Το Maudes Trophy ξεκίνησε από τον George Petty το 1923, όταν ο ιδιοκτήτης του συνεργείου Maudes Motor Mart στο Λονδίνο είχε την ιδέα να δημιουργήσει ένα “έπαθλο αντοχής” για μοτοσυκλέτες. Ως υπεύθυνη για τη διεξαγωγή του αγώνα σύμφωνα με τους κανόνες και την απονομή του βραβείου ορίστηκε η ACU (Auto-Cycle Union), ο διοικητικός φορέας μηχανοκίνητου αθλητισμού για μοτοσυκλέτες της Μεγάλης Βρετανίας. Το έπαθλο αυτό δεν έχει συγκεκριμένο σκοπό (π.χ. τον ταχύτερο χρόνο), αλλά η ιδέα πίσω από την δημιουργία του ήταν η γενικότερη πίεση πέρα από τα όρια, είτε αυτό σημαίνει την μέση ωριαία, είτε τη μεγαλύτερη διανυθείσα απόσταση σε ένα συγκεκριμένο χρόνο, είτε γενικότερα οτιδήποτε άλλο σχετικό με την κατάρριψη κάποιου ρεκόρ ή τη θέσπιση ενός νέου. Όπως λοιπόν καταλαβαίνετε το συγκεκριμένο έπαθλο είναι κυρίως για… την τιμή των όπλων, αναδεικνύοντας ωστόσο και τις δυνατότητες των αναβατών και των μοτοσυκλετών τους.

Zero Motorcycles – Το Maudes Trophy πηγαίνει για πρώτη φορά σε ηλεκτρική μοτοσυκλέτα

Πρώτος κατασκευαστής που πήρε το βραβείο ήταν η Norton, το μακρινό 1923, ενώ για πρώτη φορά άλλαξε χέρια το 1926 πηγαίνοντας στην επίσης βρετανική BSA. Τελευταία φορά που υπάρχει κάποια καταγραφή γύρω από το Maudes Trophy είναι το 1994. Τότε 10 Νεοζηλανδοί αναβάτες κατάφεραν μέση ωριαία πάνω από 160 χ.α.ω. στην κατηγορία Supersport 600 TT με 10 τυχαία επιλεγμένες από Βρετανούς αντιπροσώπους Yamaha FZR600, στην στοκ μορφή τους.

Τώρα, 29 χρόνια αργότερα, έρχεται η Zero να γίνει ο 11ος συνολικά κατασκευαστής που θα πάρει το Maudes Trophy και ο μόνος που δεν χρησιμοποίησε ορυκτά καύσιμα για να το καταφέρει. Η εφταμελής ομάδα, με τους αναβάτες της να αλλάζουν βάρδιες κατά την διάρκεια της προσπάθειας, ήταν οι Craig Carey-Clinch (Εκτελεστικός διευθυντής του NMC/National Motorcyclists Council), Martin Fitz-Gibbons (δημοσιογράφος μοτοσυκλέτας και συνεργάτης του Visordown) και προσωπικό από διάφορες αντιπροσωπείες της Zero στη Μεγάλη Βρετανία: Andy Dalton, Matthew Drew, Macauley Perkins και Ben Grayson. Μαζί τους θα είχαν δύο ηλεκτρικά DSR/X, που θα τους βοηθούσαν να διανύσουν τα απαιτούμενα χιλιόμετρα.

Zero Motorcycles – Το Maudes Trophy πηγαίνει για πρώτη φορά σε ηλεκτρική μοτοσυκλέτα

Σκοπός του τολμηρού εγχειρήματος ήταν να δοκιμαστεί η αντοχή και η αποτελεσματικότητα στην κάλυψη μεγάλων αποστάσεων των ηλεκτρικών μοτοσυκλετών, καθώς επίσης και το κατά πόσο αναπτυγμένο είναι το δίκτυο φόρτιση στο Η.Β. Η εκκίνηση δόθηκε από το Lands End ένα πρωινό Τετάρτης, με την πρώτη μέρα να κυλάει ομαλά μέχρι που έφτασαν στο ανατολικότερο σημείο της Μεγάλης Βρετανίας, το Lowestoft, που ήταν και ο τελικός τους προορισμός.

Η επόμενη μέρα όμως, δεν ήταν το ίδιο. Με κατεύθυνση βόρεια προς το Εδιμβούργο, την πρωτεύουσα της Σκωτίας, οι θερμοκρασίες άρχισαν να πέφτουν σημαντικά, ενώ στον δρόμο τους αντιμετώπισαν και σφοδρή χιονόπτωση. Αυτό τους ανάγκασε να ρίξουν τον ρυθμό τους, όμως όπως αποδείχτηκε η μπαταρία της Zero άντεξε τις ακραίες καιρικές συνθήκες και τις πρώτες πρωινές ώρες, το επταμελές πλήρωμα κατόρθωσε να φτάσει στην παγωμένη πρωτεύουσα.

Zero Motorcycles – Το Maudes Trophy πηγαίνει για πρώτη φορά σε ηλεκτρική μοτοσυκλέτα

Η πρόκληση για τους 7 αναβάτες και τις δύο μοτοσυκλέτες ολοκληρώθηκε την Παρασκευή, αφού πέρασαν την περιοχή Cumbria και εισήλθαν στη Βόρεια Ουαλία για το τελευταίο checkpoint στο Holyhead. Στην συνέχεια κάλυψαν άλλα 160 χιλιόμετρα μέχρι το Liverpool, όπου παρέλαβαν το Maudes Trophy από την ACU, λίγο πριν τα βραβεία της FIM, στην ίδια πόλη.

Μετά την ολοκλήρωση του δύσκολου και θαρραλέου εγχειρήματος ο Υπεύθυνος της Zero Motorcyles για το Η.Β. δήλωσε ότι ήταν ένας αγώνας αντοχής για τους αναβάτες περισσότερο, παρά για τις μοτοσυκλέτας, λόγω των θερμοκρασιών που επικρατούσαν. Μάλιστα, για να δείξει το πόσο δύσκολα ήταν τα πράγματα, είπε ότι ακόμα κι αν τα είχαν παρατήσει κανείς δεν θα τους κρατούσε κακία.

Zero Motorcycles – Το Maudes Trophy πηγαίνει για πρώτη φορά σε ηλεκτρική μοτοσυκλέτα

Όπως αποδείχτηκε το δίκτυο φόρτισης έχει αναπτυχθεί αρκετά στη Μεγάλη Βρετανία, και αυτό που λείπει είναι οι κατάλληλες εγκαταστάσεις, ειδικά για τους μοτοσυκλετιστές. Ο Craig Carey-Clinch, διευθυντής του NCU, δήλωσε ότι είναι κάτι που οι αρχές πρέπει να λάβουν υπόψη τους, προκειμένου να ενθαρρύνουν την ηλεκτρική μετάβαση, ειδικά όπου αφορά την κάλυψη μεγάλων αποστάσεων, ενώ τόνισε ότι το Εθνικό Συμβούλιο Μοτοσυκλετιστών θα ασχοληθεί περισσότερο με το θέμα αυτό.

Zero Motorcycles – Το Maudes Trophy πηγαίνει για πρώτη φορά σε ηλεκτρική μοτοσυκλέτα