KTM και Husqvarna επιλέγουν Dunlop για την γκάμα των ΜΧ

Το Geomax MX-33 για τα μοντέλα του 2021
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

22/7/2020

Η Dunlop έδωσε στην δημοσιότητα ένα δελτίο τύπου σχετικά με την επιλογή των ΚΤΜ και Husqvarna να εξοπλίσουν τις μοτοσυκλέτες τους από την γκάμα των ΜΧ, με ελαστικά πρώτης τοποθέτησης τα Dunlop Geomax MX-33. Πληροφορίες για τα κορυφαία χαρακτηριστικά της εταιρείας μπορείτε να βρείτε στο δελτίο τύπου που ακολουθεί:

 

Δελτίο Τύπου

 

Η KTM και η Husqvarna επιλέγουν Dunlop Geomax MX-33 για τις σειρές τους στην  κατηγορία motorcross το 2021

  • Τα ελαστικά Dunlop Geomax MX-33 επιλέχθηκαν από την KTM και τη Husqvarna
  • Τα εξαιρετικά ευέλικτα ελαστικά εξοπλίζουν και τις δύο μάρκες στις σειρές motocross του 2021
  • Τα ελαστικά MX-33 αποτέλεσαν βασικό συστατικό της πρόσφατης επιτυχίας της Dunlop στους αγώνες motorcross

Τα υψηλής ποιότητας, ευέλικτα ελαστικά Dunlop Geomax MX-33 επιλέχθηκαν ως ο αρχικός εξοπλισμός κάθε μοτοσικλέτας, στις σειρές motorcross του 2021 για τις μάρκες ΚΤΜ και Husqvarna, αποδεικνύοντας την απόδοσή του με νοοτροπία νικητή σε αγώνες motorcross του υψηλότερου επιπέδου παγκοσμίως.

Tα ελαστικά Geomax MX-33 πρόκειται να τοποθετηθούν σε όλες τις μοτοσικλέτες KTM SX προδιαγραφών 2021, ξεκινώντας από τη ναυαρχίδα KTM 450 SX-F και φτάνοντας μέχρι το ελαφρύ δίχρονο KTM 125 SX και τη σειρά Sportminicycle. Επιπλέον, η πλήρης σειρά της Husqvarna το 2021 επωφελείται από το ευρύ φάσμα των δυνατοτήτων που προσφέρουν τα ελαστικά Dunlop Geomax MX-33, συμπεριλαμβανομένου του κορυφαίου μοντέλου, Husqvarna FC 450.

Οι δύο κορυφαίοι κατασκευαστές motorcross επιλέγουν τα ελαστικά Geomax MX-33 μετά από εκτεταμένες δοκιμές λόγω της ασύγκριτης ευελιξίας και των υψηλών επιδόσεων. Τα ελαστικά Geomax MX-33 έχουν σχεδιαστεί για μαλακά, λασπώδη και ενδιάμεσα εδάφη. Παρόλα αυτά, οι επιδόσεις τους είναι εξαιρετικές ακόμα και σε ένα ευρύτερο φάσμα εδάφους, καθώς είναι σχεδιασμένα για να προσφέρουν στους αναβάτες πλεονέκτημα σε μικτά εδάφη και περισσότερες ευκαιρίες για να ωθήσουν τη μοτοσικλέτα τους στα όρια.        Τα ελαστικά Geomax MX-33 αναπτύχθηκαν κατόπιν στενής συνεργασίας με αναβάτες από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Motorcross και τα ελαστικά με τα οποία εξοπλίζονται οι μάρκες KTM και Husqvarna στις σειρές του 2021 είναι πανομοιότυπα με τα προϊόντα που εμπιστεύονται οι καλύτεροι αναβάτες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MXGP.

Ο σχεδιασμός τους διαθέτει ένα λεπτότερο και πιο μακρύ σχήμα στο εσωτερικό χείλος προσφέροντας μέγιστη σταθερότητα και απόκριση, σε συνδυασμό με αναβαθμισμένη ποιότητα κατασκευής που βελτιώνει την απορρόφηση των κραδασμών και τον αποτελεσματικότερο έλεγχο αλλοίωσης του εξωτερικού περιβλήματος.

Επιπλέον, η Dunlop έχει αποδείξει τη δυναμική σταθερότητα των ελαστικών της μέσα από την πρωτοποριακή τεχνολογία Progressive Cornering Block Design που διαθέτει η σειρά ελαστικών Geomax όπως και τα ελαστικά MX-33, τα πρώτα ελαστικά που διαθέτουν αυτή την τεχνολογία και στο εμπρόσθιο ελαστικό, ώστε να βοηθούν τους αναβάτες να ελέγχουν την ολίσθηση και να επωφελούνται από την επιπλέον πρόσφυση.

Τα ελαστικά Geomax MX-33 έχουν εξοπλίσει μερικούς από τους κορυφαίους αναβάτες του Πρωταθλήματος σε αρκετές νίκες αγώνων, αποτελώντας ζωτικό κομμάτι της σειράς  motorcross της Dunlop. Οι μοτοσικλέτες που είναι εξοπλισμένες με ελαστικά Dunlop κέρδισαν πέντε από τους τελευταίους οκτώ αγώνες του MXGP το 2019 καθώς και σε κάθε γύρο του φετινού Αμερικανικού Πρωταθλήματος AMA Supercross, ενώ υποστήριξαν τη νίκη της  Courtney Duncan στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Motorcross Γυναικών το περασμένο έτος.

Ο Miguel Morais, Διευθυντής Αρχικού Εξοπλισμού της Dunlop Motorcycle EMEA, δήλωσε: “Είμαστε υπερήφανοι που οι KTM και Husqvarna επέλεξαν τα ελαστικά Geomax MX-33 σαν αρχικό τους εξοπλισμό για κάθε μία από τις νέες σειρές motorcross του 2021. Αποτελεί τρανή απόδειξη για την απαράμιλλη ευελιξία ενός ελαστικού που αποδείχθηκε μέσα από τον πολύτιμο ρόλο που έχει παίξει στην επιτυχία μας στους αγώνες. Είμαστε σίγουροι ότι η τεχνολογία του Geomax MX-33 θα επιτρέψει στους πελάτες των μοτοσικλετών KTM και Husqvarna να απολαύσουν τις μοτοσικλέτες του 2021 στο έπακρο, επιτυγχάνοντας μέγιστη πρόσφυση και απόλυτο έλεγχο, όπως ακριβώς κάνουν οι αναβάτες παγκόσμιου επιπέδου”.

 

Σχετικά με την Dunlop

Η Dunlop Ευρώπης είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ελαστικών μοτοσικλετών παγκοσμίως, κατέχοντας εντυπωσιακό ιστορικό με επιτυχίες στο κομμάτι του αγωνιστικού μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η Dunlop Europe είναι τεχνικός συνεργάτης της νικήτριας ομάδας του Endurance World Championship Racing, ο επίσημος χορηγός ελαστικών για τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα FIM Moto2 και Moto3 και ο πλέον επιτυχημένος κατασκευαστής ελαστικών στην ιστορία των αγώνων Isle of Man TT. Εκτός δρόμου, η Dunlop είναι η επιλογή των νικητών και πρωταθλητών των αγώνων MXGP.

Faster Than Life – Nτοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]

O Dave Madsen-Mygdal συνεχίζει να αγωνίζεται στα 60 του, μετρώντας 149 εκκινήσεις
motomagFaster Than Life – Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

19/4/2024

Το ντοκιμαντέρ “Faster Than Life” αναμένεται να βγει στις οθόνες τον Μάιο του 2024, εξιστορώντας μία από τις πιο όμορφες και ρομαντικές ανέκδοτες ιστορίες του TT, αυτή του ιδιώτη αγωνιζόμενου Dave Madsen-Mygdal, ο οποίος στα 60 του χρόνια μετρά... 149 εκκινήσεις (!), ενώ αναμένεται να δώσει το παρών και στο TT του 2024.

Γεννημένος στο Douglas, την πρωτεύουσα του θρυλικού Νησιού, ο Dave Madsen-Mygdal ξεκίνησε να τρέχει στους δρόμους του Isle of Man το 1979. Από το 1985 συμμετέχει αδιάκοπα στο θεσμό του TT, όχι όμως με κάποια εργοστασιακή ομάδα, αλλά ως ιδιώτης. Το γεγονός αυτό από μόνο του μεγαλώνει ακόμη περισσότερο τη σπουδαιότητα του κατορθώματός του, καθώς καλείται να καλύψει μόνος του τα έξοδα της συμμετοχής του.

Faster Than Life – Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]

Το πάθος του όμως για τους αγώνες δρόμου φαίνεται ότι είναι μεγαλύτερο από το κόστος, κάτι που φάινεται και από τις 149 εκκινήσεις του στον εμβληματικό Road-Racing αγώνα! Το 2024, στα 60 του πλέον χρόνια πάνω σε αυτόν τον πλανήτη, ο Dave αναμένεται να βρεθεί για ακόμα μία φορά μεταξύ των αγωνιζομένων. Μόλις τρεις ακόμα αναβάτες έχουν ξεπεράσει το τριψήφιο φράγμα, με πιο πρόσφατο τον 8 χρόνια νεότερό του John McGuinness, ο οποίος πριν λίγες μέρες έκλεισε τα 52, έχοντας 104 εκκινήσεις στο IOMTT. Την εξαιρετικά μικρή λίστα ολοκληρώνουν ο δέκα φορές νικητής Ian Lougher, ο οποίος σταμάτησε στις 136 και ο Jim Hodson με 114, που το 2002 τερμάτισε δεύτερος στην κατηγορία Lightweight 400. Στην ίδια κατηγορία ο Mygdal σημείωσε το 2003 το καλύτερό του αποτέλεσμα, φτάνοντας μέχρι την τέταρτη θέση.

Faster Than Life – Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]

Δεν είναι όλα ρόδινα όμως. Ο Dave έχει καταθέσει τον δικό του φόρο αίματος στους αγώνες δρόμου, μέσω του 23χρονου γιού του Mark, ο οποίος έχασε την ζωή του σε ατύχημα που συνέβη στον αγώνα Southern 100, το 2013. Παρ’ όλα αυτά, ούτε αυτό στάθηκε ικανό να τον τρομάξει ή να του αλλάξει την γνώμη για τους αγώνες σε δημόσιο δρόμο, όπως το TT. Όπως βλέπουμε και στο τρέιλερ του “Faster Than Life”, στα pits έχει μαζί του και τα εγγόνια του.

Faster Than Life – Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]

Το ντοκιμαντέρ δεν επικεντρώνεται μόνο στην αγωνιστική πλευρά, αλλά και την ανθρώπινη που κρύβεται πίσω από το IOMTT. Επιδιώκει να μας δώσει μία κλεφτή ματιά από τους δεσμούς που αναπτύσσονται μέσα στην κλειστή ομάδα των αγωνιζομένων, τα συναισθήματα των οικογενειών, τα καλά και τα άσχημα, αλλά και μία γενικότερη εικόνα του τι κρύβεται πίσω από αυτά που βλέπουμε. Ο θεατής βλέπει εκ των έσω τι θυσίες χρειάζεται να κάνει ένας ιδιώτης για να βρεθεί στην σχάρα εκκίνησης του ιστορικού αγώνα. Τα πλάνα περιλαμβάνουν και μερικά θεαματικά onboard και εξωτερικά πλάνα του Dave να περνά μέσα από τις πόλεις και τα βουνά, ανάμεσα σε δέντρα και φράχτες με 240 χ.α.ω, στον αγώνα Supertwin.

Faster Than Life – Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]

Δημιουργοί του ντοκιμαντέρ είναι οι Felipe Costa και Chip Gulland, ιδρυτές της εταιρείας Pitbox 6. Η αυτοβιογραφική ταινία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και αναμένεται να γίνει διαθέσιμη συνδρομητικά, τον Μάιο του 2024. Τα έσοδα θα βοηθήσουν στην τελειοποίηση της παραγωγής (χρώμα και ήχος), προκειμένου να συμμετάσχει στα φεστιβάλ κινηματογράφου. Όσοι θέλετε να μείνετε ενημερωμένοι για το πότε ακριβώς θα κυκλοφορήσει η πρώτη έκδοση, μπορείτε να ακολουθήσετε τη σελίδα Faster Than Life σε Facebook και Instagram.

Ετικέτες