KTM και Husqvarna επιλέγουν Dunlop για την γκάμα των ΜΧ

Το Geomax MX-33 για τα μοντέλα του 2021
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

22/7/2020

Η Dunlop έδωσε στην δημοσιότητα ένα δελτίο τύπου σχετικά με την επιλογή των ΚΤΜ και Husqvarna να εξοπλίσουν τις μοτοσυκλέτες τους από την γκάμα των ΜΧ, με ελαστικά πρώτης τοποθέτησης τα Dunlop Geomax MX-33. Πληροφορίες για τα κορυφαία χαρακτηριστικά της εταιρείας μπορείτε να βρείτε στο δελτίο τύπου που ακολουθεί:

 

Δελτίο Τύπου

 

Η KTM και η Husqvarna επιλέγουν Dunlop Geomax MX-33 για τις σειρές τους στην  κατηγορία motorcross το 2021

  • Τα ελαστικά Dunlop Geomax MX-33 επιλέχθηκαν από την KTM και τη Husqvarna
  • Τα εξαιρετικά ευέλικτα ελαστικά εξοπλίζουν και τις δύο μάρκες στις σειρές motocross του 2021
  • Τα ελαστικά MX-33 αποτέλεσαν βασικό συστατικό της πρόσφατης επιτυχίας της Dunlop στους αγώνες motorcross

Τα υψηλής ποιότητας, ευέλικτα ελαστικά Dunlop Geomax MX-33 επιλέχθηκαν ως ο αρχικός εξοπλισμός κάθε μοτοσικλέτας, στις σειρές motorcross του 2021 για τις μάρκες ΚΤΜ και Husqvarna, αποδεικνύοντας την απόδοσή του με νοοτροπία νικητή σε αγώνες motorcross του υψηλότερου επιπέδου παγκοσμίως.

Tα ελαστικά Geomax MX-33 πρόκειται να τοποθετηθούν σε όλες τις μοτοσικλέτες KTM SX προδιαγραφών 2021, ξεκινώντας από τη ναυαρχίδα KTM 450 SX-F και φτάνοντας μέχρι το ελαφρύ δίχρονο KTM 125 SX και τη σειρά Sportminicycle. Επιπλέον, η πλήρης σειρά της Husqvarna το 2021 επωφελείται από το ευρύ φάσμα των δυνατοτήτων που προσφέρουν τα ελαστικά Dunlop Geomax MX-33, συμπεριλαμβανομένου του κορυφαίου μοντέλου, Husqvarna FC 450.

Οι δύο κορυφαίοι κατασκευαστές motorcross επιλέγουν τα ελαστικά Geomax MX-33 μετά από εκτεταμένες δοκιμές λόγω της ασύγκριτης ευελιξίας και των υψηλών επιδόσεων. Τα ελαστικά Geomax MX-33 έχουν σχεδιαστεί για μαλακά, λασπώδη και ενδιάμεσα εδάφη. Παρόλα αυτά, οι επιδόσεις τους είναι εξαιρετικές ακόμα και σε ένα ευρύτερο φάσμα εδάφους, καθώς είναι σχεδιασμένα για να προσφέρουν στους αναβάτες πλεονέκτημα σε μικτά εδάφη και περισσότερες ευκαιρίες για να ωθήσουν τη μοτοσικλέτα τους στα όρια.        Τα ελαστικά Geomax MX-33 αναπτύχθηκαν κατόπιν στενής συνεργασίας με αναβάτες από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Motorcross και τα ελαστικά με τα οποία εξοπλίζονται οι μάρκες KTM και Husqvarna στις σειρές του 2021 είναι πανομοιότυπα με τα προϊόντα που εμπιστεύονται οι καλύτεροι αναβάτες του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος MXGP.

Ο σχεδιασμός τους διαθέτει ένα λεπτότερο και πιο μακρύ σχήμα στο εσωτερικό χείλος προσφέροντας μέγιστη σταθερότητα και απόκριση, σε συνδυασμό με αναβαθμισμένη ποιότητα κατασκευής που βελτιώνει την απορρόφηση των κραδασμών και τον αποτελεσματικότερο έλεγχο αλλοίωσης του εξωτερικού περιβλήματος.

Επιπλέον, η Dunlop έχει αποδείξει τη δυναμική σταθερότητα των ελαστικών της μέσα από την πρωτοποριακή τεχνολογία Progressive Cornering Block Design που διαθέτει η σειρά ελαστικών Geomax όπως και τα ελαστικά MX-33, τα πρώτα ελαστικά που διαθέτουν αυτή την τεχνολογία και στο εμπρόσθιο ελαστικό, ώστε να βοηθούν τους αναβάτες να ελέγχουν την ολίσθηση και να επωφελούνται από την επιπλέον πρόσφυση.

Τα ελαστικά Geomax MX-33 έχουν εξοπλίσει μερικούς από τους κορυφαίους αναβάτες του Πρωταθλήματος σε αρκετές νίκες αγώνων, αποτελώντας ζωτικό κομμάτι της σειράς  motorcross της Dunlop. Οι μοτοσικλέτες που είναι εξοπλισμένες με ελαστικά Dunlop κέρδισαν πέντε από τους τελευταίους οκτώ αγώνες του MXGP το 2019 καθώς και σε κάθε γύρο του φετινού Αμερικανικού Πρωταθλήματος AMA Supercross, ενώ υποστήριξαν τη νίκη της  Courtney Duncan στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Motorcross Γυναικών το περασμένο έτος.

Ο Miguel Morais, Διευθυντής Αρχικού Εξοπλισμού της Dunlop Motorcycle EMEA, δήλωσε: “Είμαστε υπερήφανοι που οι KTM και Husqvarna επέλεξαν τα ελαστικά Geomax MX-33 σαν αρχικό τους εξοπλισμό για κάθε μία από τις νέες σειρές motorcross του 2021. Αποτελεί τρανή απόδειξη για την απαράμιλλη ευελιξία ενός ελαστικού που αποδείχθηκε μέσα από τον πολύτιμο ρόλο που έχει παίξει στην επιτυχία μας στους αγώνες. Είμαστε σίγουροι ότι η τεχνολογία του Geomax MX-33 θα επιτρέψει στους πελάτες των μοτοσικλετών KTM και Husqvarna να απολαύσουν τις μοτοσικλέτες του 2021 στο έπακρο, επιτυγχάνοντας μέγιστη πρόσφυση και απόλυτο έλεγχο, όπως ακριβώς κάνουν οι αναβάτες παγκόσμιου επιπέδου”.

 

Σχετικά με την Dunlop

Η Dunlop Ευρώπης είναι ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ελαστικών μοτοσικλετών παγκοσμίως, κατέχοντας εντυπωσιακό ιστορικό με επιτυχίες στο κομμάτι του αγωνιστικού μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η Dunlop Europe είναι τεχνικός συνεργάτης της νικήτριας ομάδας του Endurance World Championship Racing, ο επίσημος χορηγός ελαστικών για τα Παγκόσμια Πρωταθλήματα FIM Moto2 και Moto3 και ο πλέον επιτυχημένος κατασκευαστής ελαστικών στην ιστορία των αγώνων Isle of Man TT. Εκτός δρόμου, η Dunlop είναι η επιλογή των νικητών και πρωταθλητών των αγώνων MXGP.

Καύσιμα: H κυβέρνηση σχεδιάζει πάλι επιδόματα – Ούτε κουβέντα για ΕΦΚ και ΦΠΑ, αν και υπάρχει η δυνατότητα

Το ράλι τιμών των καυσίμων παίζει χωρίς αντίπαλο στην Ελλάδα
oil
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

21/9/2026

Με την κατάσταση στη Μέση Ανατολή να επιδεινώνεται αντί να βελτιώνεται, η τιμή του αργού πετρελαίου Μπρεντ χτύπησε κόκκινο την εβδομάδα 13-20 Σεπτεμβρίου φτάνοντας κοντά στα 110 δολάρια το βαρέλι. Σήμερα, Δευτέρα 21/9 η τιμή έχει υποχωρήσει κοντά στα 102 δολάρια, ωστόσο οι τιμές των καυσίμων έχουν ήδη εκτοξευτεί σε όλη την Ευρώπη και οι αιτίες παραμένουν απειλώντας με νέα επιδείνωση.

Στην Ελλάδα σήμερα, Δευτέρα 21/9, η μέση τιμή της αμόλυβδης βενζίνης κυμαίνεται γύρω από τα 2,20 ευρώ/λίτρο, με ακραίες τιμές να εμφανίζονται στην επαρχία, όπως είναι λ.χ. τα 2,619 που καταγράφονται στην Αλόννησο, αλλά και σχεδόν τυπική ταρίφα τα 2,3-2,4 στα περισσότερα νησιά.

Απέναντι σε αυτό το πρόβλημα η Ευρωπαϊκή Ένωση εξέτασε διάφορα μέτρα, ωστόσο στο τέλος δεν υιοθέτησε κανένα, ενόσω η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ursula Von Der Leyen, στην πρόσφατη ετήσια ομιλία της για την Κατάσταση της Ένωσης (State of the Union) επέλεξε συνειδητότατα να πετάξει τη μπάλα εκτός γηπέδου.

Η Γερμανίδα είδε την κρίση ως ευκαιρία να κουνήσει το δάκτυλο εξηγώντας πως αυτή είναι μια ευκαιρία να αντιληφθούμε την ανάγκη για εξηλεκτρισμό και απαγκίστρωση από τα ορυκτά καύσιμα. Εκτός τόπου και χρόνου δηλαδή, την ώρα που όλη η Ευρώπη αντιμετωπίζει κατακόρυφη πτώση της κατανάλωσης και προετοιμάζεται για ακόμη χειρότερα, με αρκετούς αναλυτές να προβλέπουν πως η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης μπορεί να φτάσει ως τα 3 ευρώ ανά λίτρο!

Στο μεταξύ στην Ελλάδα η κυβέρνηση ετοιμάζεται να απαντήσει στην επιδείνωση της ενεργειακής αγοράς με νέα δέσμη μέτρων, καθώς η όλη κατάσταση έχει φορτωθεί ένα ακόμη μεγάλο αγκάθι: το πετρέλαιο θέρμανσης, το οποίο πέρυσι είχε 1,13/λίτρο και φέτος ακούμε τον πρωθυπουργό να πανηγυρίζει που θα το κρατήσει κάτω από το 1,75.

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει ως τώρα, η κυβέρνηση αναμένεται να στηριχτεί στο πλαφόν στα κέρδη των πρατηρίων και το επίδομα θέρμανσης, ενώ θα συνεχίσει την επιδότηση του πετρελαίου κίνησης με 15 λεπτά το λίτρο. Αυτά ακούγονται, αλλά δεν είναι ακόμη τα επίσημα μέτρα, τα οποία αναμένονται σύντομα.

“Σε περίπτωση που η Ευρωπαϊκή Ένωση επιτρέψει έκτακτες εθνικές παρεμβάσεις, χωρίς αυτές να προσμετρώνται στα όρια δαπανών, θα μπορούσαμε να εξετάσουμε και την προσωρινή μείωση της φορολογίας στα καύσιμα,” δήλωσε ο πρωθυπουργός την Κυριακή 20/9, έχοντας προφανώς αντιληφθεί πως ο ελληνικός λαός ολοένα και περισσότερο αντιλαμβάνεται το παιχνίδι που παίζεται με τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στα καύσιμα.

Η πραγματικότητα είναι πως η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν απαγορεύει τη μείωση του ΕΦΚ, ούτε του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ). Η σχετική οδηγία της ΕΕ ορίζει κατώτατο επιτρεπτό ΕΦΚ στη βενζίνη τα 359 ευρώ ανά 1000 λίτρα (330 στο ντίζελ), την ώρα που η Ελλάδα χρεώνει τους καταναλωτές 700 ευρώ ΕΦΚ ανά 1000 λίτρα βενζίνης. Μιλάμε για σχεδόν τον διπλό φόρο, 0,70 ευρώ ανά λίτρο είναι μόνο ο ΕΦΚ, αντί να αντιμετωπιστεί ως αυτό που είναι, θρασεία αισχροκέρδεια εις βάρος του λαού.

Ακόμη περισσότερο, η αναφορά στα όρια δαπανών μοιάζει με μια ακόμη δόση στάχτης στα μάτια του κοινού, μιας και ο κανονισμός 2024/1263 της ΕΕ που το ορίζει διαχωρίζει από τον υπολογισμό του τα προσωρινά ή έκτακτα μέτρα. Συζητάμε δηλαδή αν θα μας επιτραπεί να εξαιρεθεί αυτό που εξαιρείται εξ ορισμού.

Ομοίως ισχύει και για το ΦΠΑ, με την Ελλάδα να έχει έναν από τους υψηλότερους συντελεστές της Ευρώπης (24%), χωρίς βέβαια αυτό να της έχει επιβληθεί άνωθεν. Και εδώ η ΕΕ ορίζει έναν ελάχιστο επιτρεπτό συντελεστή ΦΠΑ 15% και αφήνει στη διακριτική ευχέρεια κάθε κράτους-μέλους την τελική του τιμή. Έλληνες ήταν και είναι οι καλοθελητές που τον απογειώνουν στα ουράνια της Ευρώπης.

Εν ολίγοις, περιθώριο μείωσης υπάρχει από την ΕΕ και μάλιστα άφθονο, είτε μιλάμε για μόνιμα ή για περιορισμένο διάστημα λόγω έκτακτων συνθηκών, απλά η κυβέρνηση επιλέγει συνειδητά να μην το χρησιμοποιεί, την ώρα που Ισπανία και Γερμανία (δύο πολύ πρόσφατα παραδείγματα) έχουν ήδη ανακοινώσει μειώσεις στους φόρους των καυσίμων, αντί να μοιράσουν κι αυτές μερικά fuel pass για τα μάτια του κόσμου.