KTM ORANGE DAYS ΚΑΤΕΡΙΝΗ & ΘΕΣΑΛΛΟΝΙΚΗ: ΣΕ 4 ΗΜΕΡΕΣ 3.500 ΧΛΜ

Συνεχίζονται οι "πορτοκαλί ημέρες"!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

14/5/2018
Στην Κατερίνη 8 και 9 Μαΐου και με τη συμβολή ενός εκ των νεότερων και  δυναμικά εξελισσόμενων συνεργατών της KTM SOUTH EAST EUROPE, το BOB’S MOTOR GARAGE  είχε οργανώσει και ενημερώσει όλους τους μοτοσυκλετιστές της πόλης και των κοντινών περιοχών πως ο «στόλος» των KTM ORANGE DAYS θα ήταν στη διάθεσή τους για δύο ολόκληρες ημέρες.
 
Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν σχεδόν 60 άτομα που πραγματοποίησαν 30 «χορταστικές» διαδρομές απόστασης 35 χιλιομέτρων η κάθε μία! Συνολικά διανύθηκαν 2.000 χιλιόμετρα τόσο από την «οικογένεια» DUKE με την ολοκαίνουργια 790 DUKE  να κεντρίζει το ενδιαφέρον, όσο και από τα ADVENTURE μοντέλα της αυστριακής εταιρείας. 
Το BOB’S MOTOR GARAGE σάς περιμένει καθημερινά για να κάνει το όνειρο της απόκτησης μιας KTM πραγματικότητα!
 
Η πρώτη επίσκεψη των ΚΤΜ ORANGE DAYS στη Θεσσαλονίκη έλαβε χώρα το διήμερο 11 και 12 Μαΐου, ενώ από τις 18 έως τις 20 Μαΐου η KTM S.E.E. θα δώσει «το παρών» στο Moto Show της Θεσσαλονίκης.
 
Στο κατάστημα της DELTA MOTORCYCLES ήταν διαθέσιμες για δύο ημέρες οι KTM 250 DUKE, 390 DUKE, το «νυστέρι» 790 DUKE, το «τέρας» 1290 SUPER DUKE R, η supersport RC 390 και οι 1090 ADVENTURE R και 1290 SUPER ADVENTURE S.
 
Οι Θεσσαλονικείς οδήγησαν 126 φορές τα διαθέσιμα μοντέλα των KTM ORANGE DAYS διανύοντας πάνω από 1.500 χιλιόμετρα με αφορμή ένα απολαυστικό test ride απόστασης  12 χιλιομέτρων.  
Σε λίγες ημέρες οι KTM 250 DUKE και 390 DUKE θα είναι διαθέσιμες για test ride και στο Moto Show της Θεσσαλονίκης.
 
Τα KTM ORANGE DAYS στις 15 Μαΐου θα βρίσκονται στην πόλη των Τρικάλων. Στο κατάστημα ΣΙΩΚΗΣ ΜΟΤΟ οι άνθρωποι της KTM S.E.E. και οι συνεργάτες τους  θα σας υποδεχθούν στην όμορφη Θεσσαλική πόλη για ένα ακόμη απολαυστικό test ride με την «πορτοκαλί ομάδα»!
 
Τα ORANGE DAYS 2018 συνεχίζονται:
15.05 ΤΡΙΚΑΛΑ ΣΙΩΚΗΣ ΜΟΤΟ, 24310 35045
23.05 ΛΑΜΙΑ ΚΑΡΕΛΛΗΣ ΕΠΕ, 22310 23563
26.05 ΚΑΛΑΜΑΤΑ ALFA MARINE & MOTOR, 27210 82035
27.05 ΑΘΗΝΑ MOTION 'N STYLE, 210 68 55 441
02.06 ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ, EMC ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, 210 59 10 568
03.06 ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ FANMOTO ΣΤΡΩΜΑΤΙΑΣ, 210 99 55 451
 
… Σας περιμένουμε να τα οδηγήσετε…
Απαραίτητα: Άδεια οδήγησης, ταυτότητα, εξοπλισμός ασφαλείας (κράνος, μπουφάν, γάντια, μακρύ παντελόνι). Επίσης, βεβαιωμένη κατοχή μοτοσυκλέτας άνω των 600cc για τη δοκιμή των 790, 1090 & 1290.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας - Δηλώστε συμμετοχή σήμερα
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ετικέτες

Σε κακή κατάσταση τα οικονομικά του VW Group – Αυξάνουν οι πιθανότητες πώλησης της Ducati

Η καλή τιμή που πιάνει στην αγορά η ιταλική εταιρεία ίσως κριθεί σημαντικότερη από τη σταθερή της κερδοφορία
ducati
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

11/8/2026

Ο Όμιλος Volkswagen (VW Group) κολυμπά σε θολά νερά αυτόν τον καιρό, καθώς οι πληροφορίες που βγαίνουν από τον γερμανικό Τύπο ακούγονται ιδιαίτερα ανησυχητικές. Η αλληλουχία που ξεδιπλώθηκε με αφετηρία το σκάνδαλο Dieselgate και συνέχισε με τις τεράστιες επενδύσεις στην Ηλεκτροκίνηση, ιδιαίτερα την περίοδο 2017-2019 και πριν η άφιξη του Covid ανατρέψει την κατάσταση, έχουν φέρει σε οικονομικές δυσκολίες τον Όμιλο, ενώ η σαρωτική είσοδος των Κινέζων κατασκευαστών στις δυτικές αγορές τρίτωσε το κακό για τους Γερμανούς.

Τώρα η εικόνα έχει επιδεινωθεί, καθώς η Porsche Automobilholding SE έχει μπει για τα καλά στα κόκκινα με απώλειες 2,2 δισεκατομμυρίων ευρώ μόνο στο πρώτο εξάμηνο του 2026. Το πρόβλημα ακουμπά ολόκληρο τον Όμιλο VW, καθώς η Porsche αντιστοιχεί σε κάτι παραπάνω από τους μισούς ψήφους στο διοικητικό συμβούλιο του Ομίλου, συνεπώς οι εξελίξεις σε αυτό το κομμάτι έχουν αμεσότερες και βαρύτερες συνέπειες στη λήψη αποφάσεων.

Παρότι λοιπόν η περσινή χρονιά έκλεισε με κέρδη 6,9 δισεκατομμυρίων ευρώ συνολικά για το VW Group, ήδη έχει αφαιρέσει περίπου 3 δις από τη φετινή πρόβλεψη και βλέπει ακόμη μεγαλύτερες απώλειες από την κερδοφορία του χάρη σε μια σειρά προβλημάτων όπως οι αμερικανικοί δασμοί και η κακή εικόνα της παγκόσμιας αγοράς  υπό τη σκιά πολέμων και της αβεβαιότητας που προκαλούν στον ενεργειακό τομέα.

Όταν ξαναγράφαμε για την ιστορία αυτή στα τέλη Ιουνίου 2026, η VW εξέταζε την απόλυση 100.000 εργαζομένων σε όλον τον κόσμο – περίπου το ένα έκτο του παγκόσμιου δυναμικού του – και το κλείσιμο τεσσάρων εργοστασίων στη Γερμανία.

Πλέον η εικόνα έχει διαμορφωθεί ως εξής: τα τέσσερα γερμανικά εργοστάσια ακόμη μετρούν αντίστροφα για το λουκέτο χωρίς εμφανές παράθυρο αισιοδοξίας, ενώ ήδη η VW έχει κλείσει ή πουλήσει τρία εργοστάσιά της στην Κίνα. Παράλληλα, μιλά πια ανοικτά για 50.000 απολύσεις στη Γερμανία μόνο!

Κάπως έτσι ξαναφτάνουμε στη Ducati, η οποία φερόταν και παλιότερα έτοιμη για πούλημα, ωστόσο η VW αποφάσισε να μην χάσει ένα από τα πιο πετυχημένα ενεργητικά του Ομίλου. Στο μεταξύ όμως έχει ήδη πουλήσει την κατασκευάστρια μεγάλων ντιζελομηχανών Everllence, καθώς και τη Bugatti, εισπράττοντας κάμποσα απαραίτητα δισεκατομμύρια.

Η Lamborghini είναι επίσης εταιρεία που ακούγεται πως ίσως πουληθεί, μόνο που αυτή έχει ένα σημαντικό προσόν: συνέβαλλε στο άθροισμα κερδών του Ομίλου κατά 768 εκατομμύρια ευρώ πέρυσι, γεγονός που την κάνει αρκετά πολύτιμη για να βγαίνουν όμορφα τα νούμερα για τους μετόχους.

Η Ducati από την άλλη, όσο κι αν βρίσκεται στη μάλλον καλύτερη περίοδο της εκατονταετούς ιστορίας της με απανωτά ρεκόρ πωλήσεων και πρωταγωνιστική θέση στο κορυφαίο επίπεδο αγώνων, ως κατασκευάστρια δικύκλων μοιραία εμφανίζει πολύ μικρότερη κερδοφορία σε απόλυτα νούμερα. Τα 52 εκατομμύρια ευρώ που προσέφερε στα κέρδη του Ομίλου VW πέρυσι μοιάζουν με σταγόνα στον ωκεανό σε μια συζήτηση που γίνεται σε τάξη μεγέθους δισεκατομμυρίων.

Και εδώ ακριβώς είναι που η πώληση της Ducati αρχίζει να φαντάζει ολοένα και πιο ελκυστική για το διοικητικό συμβούλιο του VW Group. Όντας στην αφρό του κύματος τώρα η Ducati μπορεί να φέρει δισεκατομμύρια, την ώρα που η διατήρησή της στο εταιρικό σχήμα προσφέρει άφθονη δόξα και προβολή, αλλά σχεδόν τίποτα σε χρήμα. Και η VW αυτή τη στιγμή δεν καίγεται για αγωνιστικές δάφνες, μετρητό χρειάζεται.

Είναι ακριβώς αυτό που γράφαμε προ μερικών εβδομάδων, αλλιώς πουλάς όταν θες να αναδιοργανωθείς υγιώς προς το καλύτερο κι αλλιώς όταν οι πιστωτές σου βαρούν πόρτες και παράθυρα.

Διά του λόγου το αληθές, μόλις πρόσφατα έγινε γνωστό το ενδιαφέρον της ιταλικής εταιρείας Patritalia για εξαγορά της Ducati από τον Όμιλο VW και τώρα μαθαίνουμε το προτεινόμενο αντίτιμο. Η Patritalia έχει προτείνει στη VW 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ για τη Ducati, τιμή υπερτριπλάσια από τα περίπου 800 εκατομμύρια που είχε κοστίσει στη VW η αρχική αγορά της Ducati το 2012.

Ίσως λοιπόν γι’ αυτό, όταν αμερικανικό μέσο απευθύνθηκε πρόσφατα στον Όμιλο VW ρωτώντας αν σκέφτεται όντως να πουλήσει τη Ducati, το γραφείο Τύπου άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά με γενικόλογες απαντήσεις του τύπου, “αναθεωρούμε τακτικά τη δομή του Ομίλου” και “θέλουμε να επικεντρωθούμε στην κεντρική μας δουλειά στον χώρο των αυτοκινήτων”.

Ακόμη κι αν δεν το σκέφτονταν καν πριν έναν μήνα, τώρα φαίνεται πως το βλέπουν πολύ πιο ζεστά το θέμα εκεί στο Wolfsburg.