KTM Off-Road Days 2019: Επιτυχία στην Κατερίνη!

Με σύμμαχο τον καιρό!
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

1/11/2019

Το βασικό χαρακτηριστικό των φετινών KTM Off-Road Days ήταν ο καλός καιρός που τα έχει συνοδέψει μέχρι στιγμής. Το ίδιο έγινε και στην Κατερίνη με την ηλιοφάνεια να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στα test rides και να προσφέρει στους αναβάτες τις ιδανικές καιρικές συνθήκες, για να δοκιμάσουν τη γκάμα των χωμάτινων μοτοσυκλετών της KTM. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο δελτίο τύπου που ακολουθεί:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όσοι είχαν την τύχη να βρεθούν σε ένα από τα KTM OFFROAD DAYS, εκτός από την οδήγηση των enduro και MX μοντέλων του 2020, έχουν απολαύσει και τις άριστες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας!

Στην Κατερίνη και στην πίστα ΜΧ του Κορινού, η οποία είχε “φρεσκαριστεί” από τους ανθρώπους του BOB’S MOTOR GARAGE, Τάσο Ζέλκα και Παναγιώτη Κόκκινο, έγιναν τα έβδομα κατά σειρά KTM OFFROAD DAYS του 2019.



Σε ένα διήμερο με πολλές enduro δραστηριότητες σε όλη την περιοχή, 40 αναβάτες οδήγησαν τις δίχρονες enduro KTM 150 EXC TPI και KTM 300 EXC TPI και τις τετράχρονες enduro ΚΤΜ 350 EXC-F και motocross ΚΤΜ 450 SX-F.

Ανταλλαγές απόψεων και κάθε είδους ερωτήσεις για τις μοτοσυκλέτες της KTM “ζέσταναν” ακόμη περισσότερο το “οικογενειακό” κλίμα των OFFROAD DAYS στην Κατερίνη.

Επόμενο ραντεβού στις 9 και 10 Νοεμβρίου στη Χαλκίδα με το test ride να διοργανώνεται από τον επίσημο συνεργάτη της KTM, MIMIKOΣ MOTO SHOP.

Μοντέλα διαθέσιμα για Test Ride
KTM 150 EXC TPI
KTM 300 EXC TPI
KTM 350 EXC-F
KTM 450 SX-F

HUSQVARNA FC250*
HUSQVARNA TE300i*
*Τα μοντέλα της HUSQVARNA θα είναι διαθέσιμα για test ride σε επιλεγμένα OFFROAD DAYS σε συνεργασία με επίσημους συνεργάτες της HUSQVARNA



Ημερομηνίες & Τόποι Διεξαγωγής:
21 Σεπτεμβρίου Δράμα – ΔΡΑΜΟΝ (25410 84555)
22 Σεπτεμβρίου Αλεξανδρούπολη – ΔΡΑΜΟΝ (25410 84555)
28-29 Σεπτεμβρίου Ξάνθη - ΔΡΑΜΟΝ (25410 84555)
5-6 Οκτωβρίου Θεσσαλονίκη & Σκύδρα - ΜΑΚΙΝΑ (2310 553035)
12-13 Οκτωβρίου Καστοριά – ΔΕΛΤΑ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ* (2311 824700)
19-20 Οκτωβρίου Τρίκαλα - ΣΙΩΚΗΣ ΜΟΤΟ (24310 35045)
26-27 Οκτωβρίου Κατερίνη – BOB’S MOTOR GARAGE (23510 79157)
9-10 Νοεμβρίου Χαλκίδα – ΜΙΜΙΚΟΣ MOTOSHOP (22210 60438)
16-17 Νοεμβρίου Κρήτη - Η&Κ ΑΕΒΕ (2810 330870)

Ετικέτες

Τουλάχιστον 31 εκατομμύρια ευρώ σε έναν χρόνο από πρόστιμα για κράνος – Παραβάτης ένας στους 10

Η καμπάνια ‘Μηδενική ανοχή στη μη χρήση κράνους’ συμπλήρωσε έναν χρόνο και η Αστυνομία εξέδωσε τον απολογισμό της
sym ttlbt
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

9/7/2026

Ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τον Ιούνιο του 2025 και έκτοτε έχει ξεκινήσει ένα σαφάρι μπλόκων και ελέγχων από την Αστυνομία, με τη χρήση κράνους να συνιστά μια ξεχωριστή περίπτωση, καθώς συνοδεύεται από εβδομαδιαία δελτία Τύπου με τα σχετικά ευρήματα.

Κάνοντας λοιπόν τον απολογισμό της, η ΕΛ.ΑΣ. ανακοίνωσε χτες, Τετάρτη 8 Ιουλίου 2026, πως στη διάρκεια του χρόνου αυτού έγιναν 974.582 έλεγχοι και μέσω αυτών βεβαιώθηκαν 95.603 παραβάσεις για μη χρήση κράνους.

Αυτό σημαίνει πως χοντρικά ένας στους δέκα δεν φορούσε κράνος, το 9,8% για την ακρίβεια.

Η ανάλυση των ευρημάτων μας λέει πως 84.943 παραβάσεις βεβαιώθηκαν σε αναβάτες δικύκλων – με 3.054 εξ αυτών εργαζόμενους ως διανομείς – και άλλες 10.660 αφορούσαν επιβάτες σε δίκυκλα.

Στο άθροισα συγκαταλέγονται και 15.940 αναβάτες ΕΠΗΟ (Ελαφριά Προσωπικά Ηλεκτρικά Οχήματα), για τους οποίους το κράνος είναι επίσης υποχρεωτικό, αλλά το πρόστιμο μόλις 30 ευρώ.

Με έναν απλό υπολογισμό (παραβάσεις επί πρόστιμα, υπολογίζοντας διπλά για τους συνεπιβάτες καθώς πληρώνει πρόστιμο γι’ αυτούς και ο αναβάτης), προκύπτει μια σούμα τουλάχιστον 31.582.700 ευρώ.

Λέμε ‘τουλάχιστον’ διότι δεν αποκλείεται κάποιοι εκ των παραβατών να είναι υπότροποι, κάτι που σημαίνει πως τα πρόστιμα γι’ αυτούς θα είναι πολύ αυστηρότερα. Θυμίζουμε πως βάσει του νέου ΚΟΚ, η πρώτη υποτροπή επισύρει χίλια ευρώ πρόστιμο, ενώ από τη δεύτερη και μετά πέφτουν διχίλιαρα.

Για κάθε μια από τις δεκάδες χιλιάδες παραβάσεις αυτές, οι αναβάτες έχασαν και το δίπλωμα οδήγησής τους για 30 μέρες, ενώ σε περιπτώσεις υποτροπής το διάστημα αυτό πολλαπλασιάζεται σε έξι μήνες για την πρώτη και έναν χρόνο για κάθε επόμενη. Μάλιστα από την πρώτη υποτροπή απαιτείται επανάληψη εκπαίδευσης και εξέτασης για να επιστραφεί το δίπλωμα, αυξάνοντας κι άλλο τη λυπητερή.

Από τα εβδομαδιαία δελτία Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. μπορούμε ακόμη να δούμε πως υπάρχει μια ελαφρά περιοδική διακύμανση που δίχως άλλο συνδέεται με την εποχή του χρόνου, αλλά και την εκάστοτε συγκυρία (λ.χ. γιορτές και αργίες).

Ο αριθμός των αστυνομικών ελέγχων ακολουθεί μια ανάλογη διακύμανση, καθώς τον Χειμώνα έχουμε κατά μέσο όρο 15 με 16.000 ελέγχους, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες ο αριθμός αυτός ξεπερνά με συνέπεια τους 20.000.

Έτσι το ποσοστό παραβατών ανά ελέγχους επιδεικνύει μια σχετική σταθερότητα, κυμαινόμενο μεταξύ 6 και 10%, με τις μεγαλύτερες τιμές να σημειώνονται τους ζεστούς μήνες του χρόνου και τις μικρότερες τους κρύους.