Το KTM Off Road Days έρχεται στην Αθήνα

Αφού ταξίδεψε πρώτα στη βόρεια Ελλάδα
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

24/10/2018

Μετά την διεξαγωγή των Off Road Days της KTM στα Τρίκαλα αλλά και στην Κατερίνη το σαββατοκύριακο που μας πέρασε, η πορτοκαλί εταιρεία δίνει ραντεβού στην πίστα της Πεντέλης, για όσους επιθυμούν να δοκιμάσουν τα χωμάτινα μοντέλα της. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο Δελτίο Τύπου που ακολουθεί.

Η θεσσαλική πόλη πάντα υποδέχεται με θέρμη τα event που διοργανώνονται από την KTM SOUTHEAST EUROPE και τον τοπικό συνεργάτη της ΣΙΩΚΗΣ ΜΟΤΟ. Τα φετινά OFFROAD DAYS αποτέλεσαν τη συνέχεια των επιτυχημένων test ride στην περιοχή.

Η πάντα δραστήρια Μοτοσυκλετιστική Λέσχη Τρικάλων (ΜΟΛΕΤ) συμμετείχε ενεργά στα KTM OFFROAD DAYS με πολλά από τα μέλη της να οδηγούν τα enduro και motocross του 2019. Όμως, δεν έμεινε εκεί, αφού έστησε μια μικρή φιέστα barbeque, που συνδυαζόταν άψογα με το  μέρος όπου διοργανώθηκαν τα φετινά test ride των «χωμάτινων» μοντέλων της αυστριακής μάρκας.

Διαδρομές που συνδύαζαν επίπεδα, «γρήγορα» κομμάτια και βραχώδη περάσματα, ικανοποίησαν έμπειρους και «πρωτάρηδες» αναβάτες που έσπευσαν να οδηγήσουν το «επαναστατικό» δίχρονο enduro 300 EXC TPI με το σύστημα άμεσου ψεκασμού  και το τετράχρονο bestseller  350 EXC-F. Στη διάθεσή τους και τα ολοκαίνουργια τετράχρονα motocross 250 SX-και 450 SX-F.

Συνολικά πάνω από 30 αναβάτες οδήγησαν τα νέα μοντέλα, αντάλλαξαν απόψεις τόσο μεταξύ τους, όσο και με τους ανθρώπους της KTM SOUTHEAST EUROPE και της ΣΙΩΚΗΣ ΜΟΤΟ και γεύτηκαν την υπεροχή και την απόλυτη οδηγική εμπειρία των off road μοτοσυκλετών της ΚΤΜ.

Το ταξίδι μας συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί, αρχικά στην Κατερίνη, όπου με τη βοήθεια του συνεργάτη μας BOBMOTOR GARAGE θα διοργανωθούν τα τελευταία OFFROAD DAYS στην ελληνική επαρχία. Τέλος, στις 27 Οκτωβρίου o«κύκλος» των φετινών OFFROAD DAYS ολοκληρώνεται στην Αθήνα και στην πάντα φιλόξενη  πίστα της Πεντέλης. Θα περιμένουμε με χαρά να σας υποδεχτούμε σε οποιαδήποτε από τις υπόλοιπες στάσεις των OFFROAD DAYS 2018.

Ημερομηνίες & Τόποι Διεξαγωγής:

Σάββατο 20 & Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018 Κατερίνη – BOB’S MOTOR GARAGE
Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018 Αθήνα – KTM DEALERS OF ATHENS

Μοτοσυκλέτες διαθέσιμες προς δοκιμή:

KTM 300 EXC TPI
KTM 350 EXC-F
KTM 250 SX-F 
KTM 450 SX-F

Για πληροφορίες επικοινώνησε σήμερα με τον πλησιέστερο συνεργάτη της KTM.

Όροι συμμετοχής :

Οι αναβάτες να έχουν την κατάλληλη ενδυμασία offroad και εξοπλισμό (κράνος, γάντια, μπότες, θώρακα κ.λπ.).
Οι αναβάτες πρέπει να είναι άνω των 15 ετών, και μέχρι την ηλικία των 18 θα πρέπει να συνοδεύονται από γονέα ή κηδεμόνα (έγγραφη συναίνεση κηδεμόνα).
Οι αναβάτες (εάν συνοδεύονται ο γονέας ή ο κηδεμόνας) θα πρέπει να υπογράψουν τη σχετική Δήλωση Παραλαβής και Αποποίησης.
Η σχεδιασμένη διαδρομή θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά για τους συμμετέχοντες στα KTM OFFROAD DAYS με τις μοτοσυκλέτες των test rides.”

Ετικέτες

IRID: Ηλεκτροχρωμική ζελατίνα χωρίς μπαταρίες – Σκουραίνει με ηλιακή ενέργεια [Video]

Στην παραγωγή και για κράνη μοτοσυκλέτας - Ποιες εταιρείες θα τη βάλουν πρώτες
Ηλεκτροχρωμική LCD ζελατίνα IRID 2026
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

6/2/2026

Η ιταλική IRID φέρνει στην παραγωγή την δική της πρόταση για την προστασία των ματιών του αναβάτη με την ηλεκτροχρωμική ζελατίνα που έχει εξελίξει να μην χρειάζεται μπαταρίες για τη λειτουργία της.

Η ενσωμάτωση φωτοχρωμικών ζελατίνων στα κράνη δεν είναι φυσικά κάτι καινούργιο με τους κατασκευαστές ωστόσο να ψάχνουν διαρκώς νέους τρόπους για να τις κάνουν πιο αποδοτικές και χρηστικές, δίνοντας παράλληλα και μεγαλύτερη ελευθερία επιλογές στους αναβάτες.

Οι φωτοχρωμικές ζελατίνες είναι πλέον κάτι αρκετά συνηθισμένο στα κράνη, όμως κατασκευαστές όπως η Shoei έχουν πάει ένα βήμα παραπέρα με την διάθεση ηλεκτροχρωμικών LCD ζελατινών που χρησιμοποιούν μικρές μπαταρίες (διαβάστε περισσότερα εδώ). 

Το όφελος για τον αναβάτη σε αυτή την περίπτωση είναι ότι δεν χρειάζεται να αφαιρέσει τη ζελατίνα από το κράνος αν οδηγεί το βράδυ ή σε συνθήκες με χαμηλό περιβαλλοντικό φωτισμό, όπως θα έκανε με μία φωτοχρωμική που χρησιμοποιεί το φως και θα γινόταν σκούρα αν έπεφταν επάνω της φώτα αυτοκινήτου. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει αναβάτης είναι να την απενεργοποιήσει.

Ηλεκτροχρωμική LCD ζελατίνα IRID 2026

Τώρα έρχεται η ιταλική IRID να κάνει τα πράγματα πιο απλά και ταυτόχρονα πιο φιλικά περιβαλλοντικά αφού η δική της ηλεκτροχρωμική ζελατίνα εξαλείφει την ανάγκη για χρήση μπαταριών ως πηγή ενέργειας.

Η πρόταση της ιταλικής εταιρείας χρησιμοποιεί ένα μικρό ηλιακό πάνελ στην κορυφή της, όπως αυτό που έχουν τα κομπιουτεράκια, για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, το οποίο και τοποθετείται στη μέση, στο πάνω μέρος της ζελατίνας. Έτσι η ζελατίνα αλλάζει ενεργεία το ποσοστό διαφάνειας με παράλληλη χρήση αισθητήρα φωτός.

Οι Ιταλοί υπόσχονται εξαιρετική απόδοση σε πραγματικές συνθήκες για την LCD ζελατίνα τους με πολύ χαμηλούς χρόνους απόκρισης, εξαιρετικά ομοιόμορφη λειτουργία σε όλη την έκταση της ζελατίνας, μηδενικές χρωματικές αλλοιώσεις, μηδενικό "τρεμόπαιγμα" (flickering), αλλά και "ανοσία" στην πόλωση του φωτός που σημαίνει ότι ο αναβάτης δεν θα παρατηρεί περίεργες γραμμές και... ουράνια τόξα όταν λειτουργεί.

Για την εξέλιξη της ηλεκτροχρωμικής ζελατίνας η IRID έχει κατοχυρώσει πατέντες σε 15 διαφορετικούς τομείς, ενώ η εφαρμογή της δεν περιορίζεται στα κράνη μοτοσυκλέτας αφού μπορεί να τοποθετηθεί σε γυαλιά οράσεως και ηλίου αλλά και σε μάσκες enduro-MX-ski, ακόμη και σε παρμπρίζ οχήματος. Στα χαρακτηριστικά της ζελατίνας περιλαμβάνεται και η αντιθαμβωτική επίστρωση.

Ηλεκτροχρωμική LCD ζελατίνα IRID 2026

Το αρνητικό σε αυτό το χρονικό σημείο είναι η τσουχτερή τιμή της ζελατίνας που ξεκινά από τα 390 περίπου ευρώ με την ιταλική εταιρεία να αναφέρει ότι το κόστος θα μειωθεί όταν δημιουργηθούν οι απαραίτητες κλίμακες οικονομίες και η ζελατίνα υιοθετηθεί από περισσότερους κατασκευαστές κρανών. Πρώτη εταιρεία που θα διαθέσει την τεχνολογία της IRID στα κράνη της είναι η SHARK, ενώ θα ακολουθήσουν η Nolan και η LS2.