KTM: Ξεκίνησε την παραγωγή των 790 στις Φιλιππίνες

Η Ασία γίνεται πλέον η καρδιά του μοτοσυκλετισμού
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

1/6/2021

Είναι πλέον ξεκάθαρο πως όλοι οι κατασκευαστές δικύκλων έχουν στρέψει τα επιχειρησιακά τους πλάνα  στις  αγορές της Ασίας, όπου όχι μόνο είναι τεράστιες σε αριθμό πωλήσεων, αλλά τα τελευταία χρόνια αναπτύσσονται ραγδαία και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους, με τις πωλήσεις ακριβότερων και τεχνολογικά προηγμένων μοντέλων να αυξάνονται.

Ήδη τα ιαπωνικά εργοστάσια παράγουν σε αυτές τις χώρες μοντέλα έως και 650 κυβικά (κυρίως για εξαγωγή) και φέτος ήρθε η σειρά της KTM να ξεκινήσει την παραγωγή των 790 Duke και 790 Adventure / Adventure R στο εργοστάσιό της στις Φιλιππίνες, όπως έως τώρα κατασκεύαζε τα μονοκύλινδρα 125/200/390 Duke και RC για την τοπική αγορά.

Προφανώς τα 790 που κατασκευάζονται στις Φιλιππίνες δεν προορίζονται για εξαγωγή στις ευρωπαϊκές αγορές, αφού ως γνωστόν έχουν παρουσιαστεί τα καινούρια 890 Duke και Adventure.

Επίσης, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας πως σε πολλές χώρες της Ασίας οι νομοθεσίες και η φορολογία κάνουν πρακτικά αδύνατη την εισαγωγή μοτοσυκλετών μεγάλου κυβισμού. Ακόμα και στην Ινδία που συνεργάζεται πιο στενά με τις αναπτυγμένες χώρες στον εμπορικό τομέα, υπάρχουν νόμοι και φορολογικά εμπόδια που κάνουν ασύμφορη την εισαγωγή μεγάλων μοτοσυκλετών. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως η Suzuki έστησε εκεί γραμμή συναρμολόγησης των Hayabusa ώστε να παρακάμψει τους τοπικούς φόρους εισαγωγής και το ίδιο κάνει η Kawasaki για τα μεγάλου κυβισμού μοντέλα της.

  

EICMA: SYM Arctic Route - Παγκόσμια προβολή στο ταξίδι του Κωνσταντίνου Μητσάκη με το SYM ADXTG

Στο περίπτερο της SYM Global εκτίθεται το συγκεκριμένο scooter, και η περιγραφή του ταξιδιού με κείμενα και φωτογραφίες
SYM ADXTG - Το ταξίδι του Κ. Μητσάκη προβάλλεται στην EICMA
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

7/11/2025

Διεθνής αναγνώριση για το επικό ταξιδιωτικό 20.000 χιλιομέτρων του Κωνσταντίνου Μητσάκη που έγινε με SYM ADXTG 400 στον αρκτικό κύκλο, αφού στο περίπτερο της SYM Global στην EICMA αναλύεται το ταξίδι με κείμενα και φωτογραφίες, και εκτίθεται το συγκεκριμένο scooter με το οποίο ο συνεργάτης του ΜΟΤΟ πραγματοποίησε ένα ακόμη επικό ταξιδιωτικό εγχείρημα, από αυτά που μας έχει συνηθίσει, το οποίο διαβάσατε σε συνέχειες στο site του περιοδικού.

Ο Κωνσταντίνος Μητσάκης γράφει: “Νιώθω ιδιαίτερα περήφανος και ευτυχισμένος, αφού είναι η πρώτη φορά που μετά από ένα συναρπαστικό ταξίδι 20.000 χλμ. στους δρόμους της Βόρειας Αμερικής το ταξίδι μου εκτίθεται στην διάσημη έκθεση EICMA στο Μιλάνο. Οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ελληνική αντιπροσωπεία της SYM Greece και στην SYM Motor Global που με τιμήσανε με αυτή την παγκόσμια διάκριση και αναγνώριση. Επίσης, ευχαριστώ θερμά τους χορηγούς και υποστηριχτές που συμμετείχαν στο ταξιδιωτικό εγχείρημα SYM ARCTIC ROUTE 2025.”

Κάπως έτσι, ένας Έλληνας αναβάτης και η ελληνική αντιπροσωπεία της SYM που πίστεψε σε αυτόν, αναγνωρίζονται σε παγκόσμιο επίπεδο, δείχνοντας με τον πιο πειστικό τρόπο τις δυνατότητες του νέου scooter της εταιρείας από την Ταϊβάν.