KTM: Ξεκίνησε την παραγωγή των 790 στις Φιλιππίνες

Η Ασία γίνεται πλέον η καρδιά του μοτοσυκλετισμού
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

1/6/2021

Είναι πλέον ξεκάθαρο πως όλοι οι κατασκευαστές δικύκλων έχουν στρέψει τα επιχειρησιακά τους πλάνα  στις  αγορές της Ασίας, όπου όχι μόνο είναι τεράστιες σε αριθμό πωλήσεων, αλλά τα τελευταία χρόνια αναπτύσσονται ραγδαία και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους, με τις πωλήσεις ακριβότερων και τεχνολογικά προηγμένων μοντέλων να αυξάνονται.

Ήδη τα ιαπωνικά εργοστάσια παράγουν σε αυτές τις χώρες μοντέλα έως και 650 κυβικά (κυρίως για εξαγωγή) και φέτος ήρθε η σειρά της KTM να ξεκινήσει την παραγωγή των 790 Duke και 790 Adventure / Adventure R στο εργοστάσιό της στις Φιλιππίνες, όπως έως τώρα κατασκεύαζε τα μονοκύλινδρα 125/200/390 Duke και RC για την τοπική αγορά.

Προφανώς τα 790 που κατασκευάζονται στις Φιλιππίνες δεν προορίζονται για εξαγωγή στις ευρωπαϊκές αγορές, αφού ως γνωστόν έχουν παρουσιαστεί τα καινούρια 890 Duke και Adventure.

Επίσης, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη μας πως σε πολλές χώρες της Ασίας οι νομοθεσίες και η φορολογία κάνουν πρακτικά αδύνατη την εισαγωγή μοτοσυκλετών μεγάλου κυβισμού. Ακόμα και στην Ινδία που συνεργάζεται πιο στενά με τις αναπτυγμένες χώρες στον εμπορικό τομέα, υπάρχουν νόμοι και φορολογικά εμπόδια που κάνουν ασύμφορη την εισαγωγή μεγάλων μοτοσυκλετών. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο πως η Suzuki έστησε εκεί γραμμή συναρμολόγησης των Hayabusa ώστε να παρακάμψει τους τοπικούς φόρους εισαγωγής και το ίδιο κάνει η Kawasaki για τα μεγάλου κυβισμού μοντέλα της.

  

Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2026: Όλα έτοιμα! Οι εταιρείες που συμμετέχουν

Η μεγαλύτερη γιορτή της μοτοσυκλέτας - ΞΕΚΙΝΑ
έκθεση μοτοσυκλέτας 2026
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

31/3/2026

Όλα έτοιμα για την μεγάλη γιορτή της μοτοσυκλέτας!

Η Έκθεση Μοτοσυκλέτας επιστρέφει δυναμικά και φέρνει τα νέα μοντέλα του 2026, πολλά από αυτά σε πρώτη παρουσίαση στο κοινό!

Η λίστα με τους εκθέτες είναι έτοιμη, παραμονή της έναρξης, άργησε λίγο για όποιον περίμενε ίσως να δει την λίστα για να αποφασίσει την επίσκεψή του!
Ήταν όμως για καλό σκοπό καθώς πέρα των Honda και Piaggio Group και μερικών ακόμη απουσιών, υπάρχει μεγάλη πληρότητα.

Οι εταιρείες που συμμετέχουν στη φετινή έκθεση Μοτοσυκλέτας και έχουν ήδη στήσει τα περίπτερά τους είναι οι εξής: Aodes, BMW Motorrad, Benda, Bimota, Brixton, BSA, Buggy Motors, Can Am, CFMOTO, Cyclone, Ducati, Ecoshift, FB Mondial, Gemini, GPX, Harley-Davidson, Husqvarna, Hyosung, Indian Motorcycle, Italjet, Kawasaki, KTM, KYMCO, Kove, Letbe, Malaguti, Moto Morini, Motron, Phelon & Moore, QJMOTOR, Royal Alloy, Royal Enfield, Suzuki, SYM, Thrust Motor, Triumph, UM Motorcycles, Velocifero, Voge, Yadea, Yamaha, Zontes.

Απόν θα είναι η Honda και το Piaggio Group που περιλαμβάνει τις Aprilia, Moto Guzzi, Piaggio και Vespa, ενώ επίσης απούσα θα είναι η Motoway Καμπράνης, μαζί με τις μάρκες που εκπροσωπεί: Asus, Benelli, Keeway, Morbidelli.

Σας περιμένουμε στο περίπτερο του MOTO!

Αναλυτικά το ωράριο της Έκθεσης Μοτοσυκλέτας:

Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2026
1-5 Απριλίου / Metropolitan Expo
Ώρες λειτουργίας:

Τετάρτη 1/4: 14:00-21:00
Πέμπτη 2/4: 14:00-21:00
Παρασκευή 3/4: 14:00-21:00
Σάββατο 4/4: 10:00-21:00
Κυριακή 5/4: 10:00-21:00