Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Ν. Φιλαδέλφεια ενόψει του τελικού UEFA Europa Conference League

Δύσκολες μέρες για τους κατοίκους της περιοχής αλλά και τους διερχόμενους οδηγούς τις επόμενες ημέρες, λόγω ποδοσφαρικού ματς
motomag ΕΛ. ΑΣ. - Αυξημένα μέτρα ασφαλείας και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενόψει του τελικού UEFA Europa Conference League
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

27/5/2024

Ενόψει του τελικού UEFA Europa Conference League μεταξύ των ομάδων «Ολυμπιακός – Φιορεντίνα», που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 29 Μαΐου στο Γήπεδο «ΟΠΑΠ Αρένα» στη Νέα Φιλαδέλφεια, η Ελληνική Αστυνομία και η διοργανώτρια αρχή ανακοίνωσε αυστηρά μέτρα και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη γύρω περιοχή ώστε να υπάρξει ασφαλή και ομαλή κίνηση πολιτών και φιλάθλων. Το ρεζουμέ για όλους μας θα μπορούσε να είναι "αποφύγετε τις διελεύσεις στη Ν. Φιλαδέλφεια / Ν. Χαλκηδόνα από σήμερα μέχρι και τη διεξαγωγή του αγώνα".

Πιο συγκεκριμένα αποφασίστηκαν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις – απαγορεύσεις στάθμευσης και κυκλοφορίας περιμετρικά του γηπέδου, στα σημεία που θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις καθώς και κατά τις μετακινήσεις των φιλάθλων προς και από το γήπεδο. Θα εφαρμοστούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με κατά περίπτωση απαγορεύσεις στάθμευσης και κυκλοφορίας, οι οποίες θα ανακοινωθούν αναλυτικά με νεότερη ενημέρωση.

Ενδεικτικά και για την αποφυγή ταλαιπωρίας καλούνται οι πολίτες να αποφύγουν την κίνηση με οχήματα στις παρακάτω οδούς:

  • Λεωφόρος Σπύρου Λούη – Γ. Πιτταρά (Ο.Α.Κ.Α)
  • Λ. Ηρακλείου, Λ. Εθνικής Αντιστάσεως, Τατοΐου (Νέα Ιωνία – Ηράκλειο)
  • Λ. Δεκελείας, Λ. Ελ. Βενιζέλου, Εφέσσου, Πίνδου, Υψηλάντου, Φωκών, Ιωνίας, Σμύρνης, Προύσης, Χρυσοστόμου Σμύρνης, Καππαδοκίας, Αττάλειας, Μυρσίνης, Κιλικίας, Αγίας Τριάδος, Επταλόφου, Δαρδανελλίων, Καλλιπόλεως, Σάββα Σαββίδη, Σάββα Σταματιάδη, Ελ Αλαμέιν, Πατριάρχου Κωνσταντίνου, Αλ. Παπαναστασίου, Κηφισού, Επικλέους, Ανθέων & Βασιλειάδη (Νέα Φιλαδέλφεια)

Ειδικότερα για τη μετακίνηση φιλάθλων αποφασίστηκε:

Για τους φιλάθλους των δύο ομάδων, έχουν σχεδιαστεί σημεία συγκέντρωσης φιλάθλων (Fan Meeting Points), σε διαφορετικές και απομακρυσμένες περιοχές, με σκοπό τη μετακίνησή τους προς το γήπεδο, ενώ θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις πριν και μετά τη λήξη του αγώνα, στις περιοχές γύρω από το γήπεδο καθώς και στη διαδρομή από και προς τα σημεία συγκέντρωσης. Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού που έχουν εξασφαλίσει νόμιμο εισιτήριο (κόκκινο), καλούνται να συγκεντρωθούν στον περιβάλλοντα χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (Σ.Ε.Φ.) στο Νέο Φάληρο, ο οποίος θα είναι κατάλληλα προσαρμοσμένος.

Θα πραγματοποιούνται αυστηροί έλεγχοι. Όλοι οι φίλαθλοι που θα εισέρχονται στον συρμό θα πρέπει απαραιτήτως να έχουν την αστυνομική τους ταυτότητα και το νόμιμο ηλεκτρονικό εισιτήριο. Απαγορεύονται σακίδια μεγαλύτερα της διάστασης Α4. Σακίδια που είναι μεγαλύτερα από αυτή τη διάσταση θα αποθηκεύονται σε storage box, με μέριμνα της διοργανώτριας αρχής. Η μετακίνηση θα πραγματοποιηθεί οργανωμένα και μαζικά μέσω συρμών του ΗΣΑΠ, από το σταθμό «Φάληρο» μέχρι το σταθμό «Περισσός», που θα διατεθεί αποκλειστικά προς αυτό το σκοπό, από την 18:00 ώρα εκείνης της ημέρας. Όσοι έχουν προμηθευτεί «λευκό» εισιτήριο και διαμένουν στο κέντρο της Αθήνας μπορούν να επιβιβάζονται σε συρμούς στον σταθμό «Θησείο», ενώ όσοι διαμένουν στα βόρεια του νομού, μπορούν να επιβιβάζονται στον σταθμό «Ειρήνη».

Οι φίλαθλοι της Φιορεντίνα, θα συγκεντρωθούν σε διαφορετικό Fan Meeting Point και συγκεκριμένα στο Ο.Α.Κ.Α., και θα μεταφερθούν συνοδεία αστυνομικών με λεωφορεία του Ο.Σ.Υ. από και προς το γήπεδο. Για τη διευκόλυνση της διαδικασίας, παρακαλούνται οι φίλαθλοι να έχουν στην κατοχή τους το νόμιμο εισιτήριο, το οποίο είναι αυστηρά προσωποποιημένο, την αστυνομική τους ταυτότητα και να συνεργάζονται με τις αστυνομικές δυνάμεις και τη διοργανώτρια Αρχή. Σημειώνεται ότι, για την εξυπηρέτηση θεατών που χρησιμοποιούν αναπηρικό αμαξίδιο ή έχουν μειωμένη κινητικότητα, έχει προβλεφθεί από τη διοργανώτρια Αρχή να διατεθούν minivans που θα τους μεταφέρουν από και προς το Σταθμό του ΗΣΑΠ «Περισσός» όσο και από το πάρκινγκ του πάρκου Αποστολάκη.

Όσον αφορά τα μέτρα τάξης και ασφάλειας αποφασίστηκε:

Με σκοπό την ασφάλεια προσώπων και εγκαταστάσεων (safety & security) η Ελληνική Αστυνομία έχει καταρτίσει ειδικό επιχειρησιακό σχέδιο το οποίο περιλαμβάνει αυξημένα αστυνομικά μέτρα με αυστηρούς προελέγχους και ελέγχους τόσο στα παραπάνω σημεία συγκέντρωσης των φιλάθλων, όσο και κατά τη διαδρομή προς το γήπεδο, όπου επίσης θα εφαρμοστούν ειδικά μέτρα με δημιουργία περιμέτρου ασφαλείας και λειτουργία δύο check points για την είσοδο σε αυτό. Κατά τους προελέγχους ασφαλείας, θα διενεργούνται σωματικές έρευνες και σε περίπτωση εντοπισμού απαγορευμένων αντικειμένων ή ουσιών (π.χ. ναρκωτικά, αιχμηρά αντικείμενα, εύφλεκτα αντικείμενα, λέιζερ, πανό με υβριστικό περιεχόμενο, ρόπαλα, κοντάρια, αλκοολούχα ποτά) και γενικά αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες ή κίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα, τα άτομα θα απομακρύνονται από τον χώρο και θα προσάγονται στην αρμόδια υπηρεσία για τα περαιτέρω.

Περαιτέρω, για τον σχεδιασμό των μέτρων λήφθηκε υπόψη η ιδιαιτερότητα της τοποθεσίας του γηπέδου (εντός αστικού ιστού) και για το λόγο αυτό με σκοπό την παροχή διευκολύνσεων στους μόνιμους κατοίκους προβλέφθηκε ο εφοδιασμός τους με διαπιστεύσεις, οι οποίες είναι αυστηρά προσωπικές. Από τη Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024, έως τις πρώτες πρωινές ώρες μετά τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα, πέραν των εντατικών αστυνομικών ελέγχων, θα ληφθούν και μια σειρά από κυκλοφοριακές – τροχονομικές ρυθμίσεις για την ομαλή κίνηση των πολιτών αλλά και των φιλάθλων. Ανάλογα αστυνομικά μέτρα θα εφαρμοστούν και στα σημεία του κέντρου της Αθήνας (Πλατεία Κοτζιά και Πλατεία Ζακλίν Ντε Ρομιγύ), όπου θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις εν όψει του τελικού.

Ετικέτες

Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2026 - TEST RIDES: Διαθέσιμα μοντέλα, ωράριο και διαδικασία δοκιμών μοτοσυκλετών μέσα στην έκθεση!

Τι, πώς και πότε θα οδηγήσετε
Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2026 - TEST RIDES: Διαθέσιμα μοντέλα, ωράριο και διαδικασία δοκιμών μοτοσυκλετών μέσα στην έκθεση!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

24/3/2026

 

Στην τελική ευθεία είναι η Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2026 που θα διεξαχθεί, στο μοναδικό μεγάλο εκθεσιακό κέντρο που έχει πλέον η πρωτεύουσα, στο METROPOLITAN δίπλα στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Σε αντίθεση με τις μεγαλύτερες εκθέσεις μοτοσυκλετών της Ευρώπης που δεν προσφέρουν την ευκαιρία μίας εμπειρίας οδήγησης για κάθε υποψήφιο αγοραστή, η Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2026 διοργανώνει με την υποστήριξη του MOTO, test rides για όσες εταιρείες θέλουν να διαθέσουν τις μοτοσυκλέτες τους, σε έναν νέο παρακείμενο, ειδικά διαμορφωμένο χώρο, κλειστό στην κυκλοφορία και με έμφαση στην ασφάλεια.

Τα test rides που διεξάγονται στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2026 απευθύνονται στους υποψήφιους με πρόθεση αγοράς, και όσους θέλουν να έχουν μία πιο σαφή εικόνα για την μοτοσυκλέτα που προτίθεται να αγοράσουν, όπως να γυρίσουν τον διακόπτη ενεργοποιώντας τα όργανα, να την βάλουν μπροστά ακούγοντας τον κινητήρα, δοκιμάζοντας την απόκριση και την χροιά του, την εργονομία θέσης οδήγησης και την λειτουργία των διακοπτών κι έπειτα την ευελιξία και την κατανομή βάρους πραγματοποιώντας, μερικούς γύρους στην ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή.

Φεύγοντας ο κάθε συμμετέχων θα έχει αποκομίσει μία πιο σαφή εικόνα του μοντέλου που σκοπεύει να αποκτήσει, ώστε μετά την Έκθεση Μοτοσυκλέτας να μεταβεί στο κατάστημα που έχει επιλέξει για την αγορά, και είτε να παραγγείλει, είτε να προγραμματίσει μία τελική δοκιμή σε δημόσιο πλέον δρόμο.

Τα test rides που συγκεκριμένα πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της Έκθεσης Μοτοσυκλέτας 2026 δεν είναι μία παράλληλη διαδικασία ξεχωριστά της Έκθεσης και είναι περισσότερο κατάλληλα για όποιον έχει πρόθεση αγοράς και επιθυμεί εκείνη την στιγμή να δει λίγο καλύτερα το νέο μοντέλο που μόλις πριν, είχε δοκιμάσει στατικά, μέσα στην Έκθεση.

Ωράριο και διαδικασία Test Rides

Το πρόγραμμα των test rides για Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή (1-2-3/4) θα έχει διάρκεια 3,5 ωρών, με έναρξη στις 15:30 και λήξη στις 19:00. Το Σαββατοκύριακο (4-5/4) τα test rides θα έχουν διάρκεια 6 ωρών, με έναρξη στις 12:00 και λήξη στις 19:00, με ενδιάμεση διακοπή μιας ώρας μεταξύ 15:00 έως 16:00.

Τα test rides είναι ελεύθερα για όποιον έχει εισιτήριο ή πρόσκληση για την Έκθεση Μοτοσυκλέτας. Η εγγραφή θα γίνεται ψηφιακά μέσα από ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα στο motomag.gr ενώ στο περίπτερο του MOTO θα γίνεται ταυτοποίηση των στοιχείων και έλεγχος διπλώματος και εξοπλισμού, μία απαραίτητη διαδικασία πριν κάποιος οδηγήσει.

Θα μπορείτε να επιλέξετε έως δύο μοτοσυκλέτες στις διαθέσιμες ώρες που θα έχει κάθε μοντέλο ξεχωριστά και θα πρέπει να βρίσκεστε στον παρακείμενο χώρο διεξαγωγής των test rides, τουλάχιστον δέκα λεπτά νωρίτερα. Θα επιτρέπεται η είσοδος σε συνοδό που δεν θα οδηγήσει, αλλά δεν επιτρέπονται οι δικάβαλες βόλτες.

Μετά την ολοκλήρωση της παραπάνω διαδικασίας, κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να συνεχίσει προς τον διαμορφωμένο χώρο όπου πρόσβαση έχουν μόνο οι συμμετέχοντες στα test ride.

Η οδήγηση γίνεται ανά γκρουπ παρουσία πλοηγού και ουραγού.

Για τη συμμετοχή είναι απαραίτητο -εκτός από την επίδειξη του διπλώματος μοτοσυκλέτας- ο αναβάτης να έχει δικό του κράνος, μπουφάν με προστασίες και γάντια.

 

Διαθέσιμα μοντέλα:

TEST RIDE - ΕΚΘΕΣΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΑΣ 2026

 

 

Μάρκα

Μοντέλο

 

Εισαγωγέας

1

KTM

ADVENTURE X

1

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

2

KTM

390 SMC – R

1

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

3

HUSQVARNA

VITPILEN 401

1

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

4

HUSQVARNA

VITPILEN 801

1

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

5

YAMAHA

MT-09 Y-AMT

1

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ

6

YAMAHA

MT-03 2025

1

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ

7

YAMAHA

MT-07 2025

1

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ

8

YAMAHA

NMAX 125 2025

1

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ

9

YAMAHA

NMAX 155Tech MAX

1

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ

10

YAMAHA

TRACER 9 2025

1

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ

11

YAMAHA

TRACER 9 GT Y-AMT

1

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ

12

YAMAHA

TRACER 7 EU5+ 2025

1

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ

13

YAMAHA

TRACER 7 Y-AMT

1

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ

14

ROYAL ALLOY

GT2 125

1

FABUS/FALTSETAS

15

HYOSUNG

BOBBER 300

1

FABUS/FALTSETAS

16

VOGE

DS900X

1

MOTOTREND

17

VOGE

DS800X RALLY

1

MOTOTREND

18

VOGE

DS625X

1

MOTOTREND

19

VOGE

DS525X

1

MOTOTREND

20

KYMCO

DOWNTOWN GT 350

1

MOTOTREND

21

KYMCO

AK575

1

MOTOTREND

22

CFMOTO

450MT

1

MUVUS

23

CFMOTO

800MTX

1

MUVUS

24

CFMOTO

700MT

1

MUVUS

25

CFMOTO

250NK

1

MUVUS

26

CFMOTO

675NK

1

MUVUS

27

CFMOTO

800MT EXPLORE

1

MUVUS

28

ENFIELD

BEAR 650

1

MUVUS

29

ENFIELD

HIMLAYAN 450

1

MUVUS

30

ENFIELD

GUERILLA 450

1

MUVUS

31

QJMOTOR

SRT 600SX

1

ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ

32

QJMOTOR

SRT 450RX

1

ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ

33

SYM

ADXTG 400

1

ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ

34

Harley-Davidson

Pan America 1250 Special

1

HARLEY DAVIDSON

35

Harley-Davidson

Pan America 1250 ST

1

HARLEY DAVIDSON

36

Harley-Davidson

Sportster S

1

HARLEY DAVIDSON

37

SUZUKI

GSX-8T

1

SFAKIANAKIS

38

SUZUKI

DR-Z4S

1

SFAKIANAKIS

39

SUZUKI

DR-Z4SM

1

SFAKIANAKIS

40

SUZUKI

V-STROM 800

1

SFAKIANAKIS

41

SUZUKI

V-STROM 800DE

1

SFAKIANAKIS

42

SUZUKI

GSX-S1000GX

1

SFAKIANAKIS

43

Kawasaki

KLE500 SE

1

KSR HELLAS

44

Kawasaki

Versys 1100

1

KSR HELLAS

45

Kawasaki

Z500 SE

1

KSR HELLAS

46

Moto Morini

X-Cape 700

1

KSR HELLAS

47

Moto Morini

ALLTRHIKE 450

1

KSR HELLAS

48

Moto Morini

X-Cape 1200

1

KSR HELLAS