Kymco iONEX

Υπόσχεται να μας βάλει στην πρίζα
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

13/3/2018

Η Kymco με μία ανάρτησή της στο διεθνές site της, μας πληροφορεί ότι στην προσεχή έκθεση μοτοσυκλέτας του Τόκιο στο τέλος Μαρτίου, θα παρουσιάσει ένα νέο ηλεκτρικό scooter με την ονομασία iONEX, το οποίο θα εξαφανίσει τους συμβιβασμούς που έχουν τα ηλεκτρικά οχήματα μέχρι σήμερα. Προφανώς θα εννοεί ότι το νέο scooter της θα έχει μεγάλη αυτονομία και μικρή διάρκεια επαναφόρτισης, καθώς αυτά είναι τα βασικά προβλήματα των ηλεκτρικών οχημάτων αυτή τη στιγμή. Φανταζόμαστε ότι θα δούμε κάποια νέα τεχνολογία σε ότι αφορά της μπαταρίες και πιθανότατα τους ταχυφορτιστές, που είναι η κύρια αιτία της μικρής πραγματικής αυτονομίας και της χρονοβόρας διαδικασίας φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων μέχρι σήμερα. Περεταίρω πληροφορίες για το νέο ηλεκτρικό scooter δεν μας προσφέρει η Kymco, οπότε μας κρατάει σε αγωνία για μερικές ημέρες ακόμα.

Balenciaga Biker Pantashoes - Μόνο 10.000 ευρώ

500 για τις παντελονομπότες, 9.500 ευρώ για το όνομα
Balenciaga
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

26/4/2024

Ο ισπανικός οίκος μόδας Balenciaga έχει γίνει γνωστός για τις αντισυμβατικές και πολλές φορές ακραίες συλλογές ρούχων του, και στο ίδιο πνεύμα παρουσιάζει ένα Biker Pantashoes (τι εννοείτε δεν ξέρετε τι είναι τα pantashoes;), παντελόνι δερμάτινο με ραμμένες τις μπότες από κάτω, ζητώντας μια περιουσία για την αγορά του.

Τι να καταλάβoυμε όμως κι εμείς οι πληβείοι από Balenciaga… αντί να εκτιμήσουμε που ένας τέτοιος οίκος μόδας αποφάσισε να ασχοληθεί με τους αναβάτες μοτοσυκλέτας, καθόμαστε και ειρωνευόμαστε.

Γιατί δηλαδή; Επειδή το στιλ των συγκεκριμένων pantashoes θυμίζει ελαφρώς παραμάγαζο στα βάθη της Ομόνοιας που πουλά μπουφάν “μοτοσυκλέτας”, ξέρετε, αυτά με τις μεγάλες στάμπες Lucky Strike, Repsol, κ.α.; Άντε, πες πως δεν αντιλαμβανόμεθα τη σχεδιαστική άποψη των συγκεκριμένων pantashoes (άκου pantashoes, μα ποιος φοράει τέτοιο πράγμα; και γιατί;), μας πειράζει που η πραγματική αξία των υλικών αφορά ελάχιστο ποσοστό της τιμής που ζητά ο Balenciaga; Ε τότε γιατί κάνουμε τόση φασαρία; Έλα ντε. Ίσως επειδή δεν μπορούμε να τα αγοράσουμε. Άλλωστε αυτές οι τιμές που σε εμάς φαίνονται εξωφρενικές, σε κάποιους άλλους είναι καθημερινότητα, και τους επιτρέπει να ξεχωρίζουν από την πλέμπα.

Οπότε, περί ορέξεως… Balenciaga

Ετικέτες