Macau GP 2018: Έναρξη με ατυχήματα [Video]

Οι αναβάτες στάθηκαν τυχεροί
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

15/11/2018

Κατά τη διάρκεια των πρώτων δοκιμαστικών στον επικό αγώνα του Macau που πραγματοποιείται στους δημόσιους δρόμους της Κίνας, σημειώθηκαν σήμερα δύο ατυχήματα με την κόκκινη σημαία να διακόπτει την έναρξη των δοκιμών. Το Macau - όπως και το Isle Of Man, πραγματοποιούνται σε δημόσιους δρόμους με την διαφορά πως ο αγώνας της Κίνας είναι ο μόνος του είδους του "road racing" στον οποίο λαμβάνουν μέρος αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες στο ίδιο τετραήμερο. Ο αγώνας στο Macau προσελκύει ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του είδους, καθώς αποτελεί μία πολύ καλή ευκαιρία για προπόνηση και διατήρηση της φόρμας σε μία περίοδο που η αγωνιστική δράση του TT έχει διακοπεί. Σήμερα ήταν ο Hickman που με διαφορά στάθηκε μπροστά στις χρονομετρημένες δοκιμές παίρνοντας προσωρινά την pole position καθώς οι δοκιμές θα συνεχιστούν κι αύριο. Ο McGuinness έκανε επίσης μία πολύ καλή εμφάνιση έπειτα από μεγάλη αποχή, συνέπεια του τραυματισμού του, ανεβαίνοντας ένατος.

Ωστόσο οι δοκιμές δεν ξεκίνησαν ομαλά, ξυπνώντας μνήμες από προηγούμενες διοργανώσεις και ιδιαίτερα την περσινή

Στην πρώτη περίπτωση είχαμε τον Andrew Dudgeon να πέφτει στην πρώτη στροφή της πίστας και έπειτα να διακομίζεται στο νοσοκομείο, κάνοντας τις πρώτες ακτινογραφίες και μπαίνοντας στο χειρουργείο, χωρίς όμως η κατάστασή του να θεωρείται κρίσιμη. Ενώ ο υπεύθυνος της ομάδας του Robbie Sylvester, ανέβασε στο διαδίκτυο μια σελφι με τον Andy, δείχνοντας πως βρίσκεται εκτός κινδύνου. Στην δεύτερη όμως που διαδραματίστηκε στην Mandarin Oriental στροφή, είχαμε τον Raul Torres Martinez να πραγματοποιεί λάθος στην έξοξο, καταλήγοντας με φόρα πάνω στις μπαριέρες και τη μοτοσυκλέτα του να γεμίζει σπίθες από την τριβή, καταλήγοντας γρήγορα να τυλίγεται στις φλόγες.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Όταν οι τραυματιοφορείς έσπευσαν στο σημείο για να διακομίσουν τον αναβάτη στο πλησιέστερο νοσοκομείο, είχε ήδη χάσει τις αισθήσεις. Οι μετέπειτα εξετάσεις φανέρωσαν μικρή αιμορραγία στον εγκέφαλο του κατά τα άλλα τυχερού αναβάτη καθώς γλύτωσε χωρίς να χρειάζεται να μπει στο χειρουργείο, ενώ στη λίστα των τραυμάτων συμπεριλαμβάνεται και μία έντονη φλεγμονή στην δεξιά κλείδα.

Στιγμιότυπα από την σημερινή δοκιμή:

Αναμφισβήτητα οι αγώνες του είδους έχουν αυξημένη επικινδυνότητα, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως οι αναβάτες που λαμβάνουν μέρος επιθυμούν την διακοπή τους. Άλλωστε όπως έχει δηλώσει ο McGuinness στο MOTO, αν μπει σε πίστα χάνεται και δεν ξέρει πώς να στρίψει…

Σε κάθε περίπτωση οι αγώνες σε δημόσιο δρόμο δεν θα πρέπει να συγχέονται με την πρόσφατη ανάλυση που κάναμε εδώ, για το δυνατό σενάριο της επιστροφής των MotoGP σε προσωρινή πίστα. Κι αυτό γιατί η συγκεκριμένη περίπτωση είναι πολύ διαφορετική από κάθε άλλη που έχει υπάρξει, καθώς ο προσανατολισμός εκεί, είναι να κατασκευαστεί ο δρόμος με προδιαγραφές πίστας.. Περισσότερα εδώ:

MotoGP: Επιστροφή σε δημόσιους δρόμους! Δυνατή υποψηφιότητα Ινδονησίας

GASGAS ES 800 και SM 800 - Πιάστηκαν "επ' αυτοφώρω" σε δοκιμές

Ο μπροστινός προβολέας έρχεται αυτούσιος από το 800ΝΚ της CFMOTO
motomag με τη μόνη διαφορά πως έχει προστεθεί στο τέλος αυτούς ένα μυτερό μπροστινό φτερό.
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

26/4/2024

Δύο νέα μοντέλα της GASGAS απαθανάτισε ο φωτογραφικός φακός του γερμανικού Motorrad τις προηγούμενες ημέρες σε στάδιο δοκιμών. Σύμφωνα με τις πληροφορίες πρόκειται για τις νέες εκδόσεις των μοντέλων ES και SM, τα οποία όμως τώρα εφοδιάζονται με τον δικύλινδρο κινητήρα των 799 κυβικών της KTM.

Στην περίπτωση του ES 800 μιλάμε για την έκδοση Enduro η οποία πλέον θα χρησιμοποιεί τον δικύλινδρο κινητήρα LC8c των 799 κ.εκ. της ΚΤΜ με απόδοση 95 ίππους. Τώρα όσον αφορά το SM 800 το Supermoto της GASGAS ομοίως και αυτό θα χρησιμοποιεί τον ίδιο κινητήρα των 799 κυβικών, ενώ παραμένει άγνωστο αν οι εκδόσεις ES 700 και SM 700 θα σταματήσουν ή αν θα συνεχίσουν την εμπορική τους πορεία στις αγορές.

με τη μόνη διαφορά πως έχει προστεθεί στο τέλος αυτούς ένα μυτερό μπροστινό φτερό.

Αυτό που προκαλεί όμως την μεγαλύτερη εντύπωση είναι η νέα σχεδιαστική ταυτότητα της GASGAS όσον αφορά τον εμπρόσθιο προβολέα. Αυτός έρχεται αυτούσιος από το 800ΝΚ της CFMOTO με τη μόνη διαφορά πως έχει προστεθεί στο τέλος αυτούς ένα μυτερό μπροστινό φτερό. Η σύμπραξη αυτή δεν είναι τυχαία καθώς εδώ και αρκετό διάστημα η κινεζική εταιρεία κατασκευάζει μοντέλα για την KTM. Από την άλλη, θα μπορούσε να είναι και στοιχείο για να μας μπερδέψει επίτηδες, αλλάζοντας σχήμα στο τελικό στάδιο.

Περισσότερα τεχνικά στοιχεία δεν γνωρίζουμε αν και από ότι βλέπουμε τα δύο αυτά νέα μοντέλα της GASGAS έχουν πάρει την τελική τους μορφή, οπότε θα έχουμε νέα τους πολύ πολύ σύντομα.

Ετικέτες