Moto Guzzi Open House 2019: Έσπασε ρεκόρ προσέλευσης

Κάθε χρόνο και καλύτερα
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

10/9/2019

Το Moto Guzzi Open House για όσους δεν γνωρίζουν, είναι η "επίσημη" γιορτή των Guzzisti και κάθε χρόνο πραγματοποιείται στο “ναό” τους, το εργοστάσιο της εταιρείας που βρίσκεται στις όχθες της λίμνης Como στο Mandello del Lario. Στόχος της εκδήλωσης είναι να μαζευτούν οι Guzzisti από ολόκληρη την υφήλιο σε μια τεράστια γιορτή με κοινό παρονομαστή το πάθος για την Moto Guzzi.

Έτσι, την περασμένη εβδομάδα, από την Παρασκευή ως την Κυριακή, σε ένα άκρως γιορτινό κλίμα συγκεντρώθηκαν πάνω από 30.000 αναβάτες στο Mandello del Lario, σπάζοντας για δεύτερη συνεχόμενη φορά το ρεκόρ προσέλευσης. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε και η επιτυχία που έχει γνωρίσει το V85 TT, που πουλάει σαν ζεστό ψωμί (στο τεύχος 598 του MOTO έχουμε το απόλυτο συγκριτικό του MEGA TEST και μπορείτε να διαβάσετε για τις δυνατότητές του και το πού τοποθετείται σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό).

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, το V85 TT βρισκόταν σε περίοπτη θέση και ήταν διαθέσιμο για test ride. Το V7 III από την άλλη αποτέλεσε μια από τις πιο περιζήτητες μοτοσυκλέτες για δοκιμή και μία από τις σταρ του θεσμού. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, καθώς φέτος στην πρώτη χρονιά του κυπέλλου Moto Guzzi Fast Endurance, το V7 III είχε την ευκαιρία να αποδείξει τις δυνατότητές του και εντός πίστας.

Το Σάββατο σημειώθηκε η μεγαλύτερη προσέλευση του κόσμου σε μία μέρα, με 20.000 επισκέπτες να κατακλύζουν το χώρο, ενώ είχαν τη δυνατότητα να μπουν και στο μουσείο της Moto Guzzi για να δουν σπάνια κομμάτια της ιστορίας της. Οι άνθρωποι που αγαπούν τις μοτοσυκλέτες, η μουσική, το φαγητό και τα test rides είναι τα βασικά συστατικά του Moto Guzzi Open House, που το κάνουν έναν εξαιρετικό προορισμό για όσους θέλουν να κάνουν ένα φθινοπωρινό ταξίδι, το οποίο κάθε χρόνο παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις.

Honda Racing Corporation: Νέος πρόεδρος για την HRC, ο Keiichi Yasuda

Στη θέση του Koji Watanabe - Αναλαμβάνει καθήκοντα από 1η Ιανουαρίου 2027
Honda Racing Corporation νέος πρόεδρος 2027
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

5/10/2026

Αλλαγές έχουμε στην κορυφή της διοίκηση της HRC που ανακοίνωσε ως επόμενο πρόεδρό της τον Keiichi Yasuda, ο οποίος θα αντικαταστήσεις τον Koji Watanabe.

Ο σημερινός Πρόεδρος και CEO της HRC, Koji Watanabe, θα αποχωρήσει από τη θέση του στο τέλος του 2026, έχοντας ηγηθεί της εταιρείας από το 2022.

Ο Keiichi Yasuda είναι σήμερα εκτελεστικός αντιπρόεδρος της HRC, θέση που ανέλαβε τον Απρίλιο του 2026. Με πολυετή εμπειρία στη Honda, τόσο στην Ιαπωνία όσο και στο εξωτερικό, έχει διατελέσει σε σημαντικές διοικητικές θέσεις σε αγορές της Ασίας και της Β. Αμερικής.

Ο Yasuda ξεκίνησε την καριέρα του στη Honda το 1990 από το τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού. Στην πορεία ανέλαβε θέσεις ευθύνης στη Honda of America Mfg. στις ΗΠΑ, στη Honda Motor India, στην Asian Honda Motor στην Ταϊλάνδη, ενώ διετέλεσε Πρόεδρος και CEO της Boon Siew Honda στη Μαλαισία και President Director της Astra Honda Motor στην Ινδονησία.

Το 2023 ανέλαβε καθήκοντα διευθυντή επιχειρήσεων επικεφαλής ανθρωπίνων πόρων της Honda Motor Co., έχοντας την ευθύνη για τον μετασχηματισμό των συστημάτων ανθρώπινου δυναμικού, τη στρατηγική ανάπτυξης ταλέντου και τη διαχείριση του ανθρώπινου κεφαλαίου σε επίπεδο ομίλου.

Honda Racing Corporation παλιός πρόεδρος Watanabe
O απερχόμενος πρόεδρος της HRC, Koji Watanabe

Ο Koji Watanabe ανέλαβε την προεδρία της HRC το 2022, έχοντας προηγουμένως διαδραματίσει ρόλο στη στρατηγική branding, επικοινωνίας και motorsport της Honda. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση κατά τη διάρκεια της θητείας του, η HRC διεύρυνε σημαντικά το παγκόσμιο αγωνιστικό της αποτύπωμα, ενοποιώντας κάτω από μία ενιαία δομή τις δραστηριότητες του μηχανοκίνητου αθλητισμού σε μοτοσυκλέτες και αυτοκίνητα.

Σημαντικοί σταθμοί της περιόδου Watanabe αποτέλεσαν η προετοιμασία για την επιστροφή της Honda στη Formula 1, η αναδιοργάνωση της HPD στις ΗΠΑ σε HRC US, καθώς και η δημιουργία της HRC UK, ενισχύοντας περαιτέρω τη διεθνή παρουσία της Honda στο motorsport. Ωστόσο μαζί με τα παραπάνω σημαντικά γεγονότα έχουμε και την αποτυχία της Honda σε αυτή την 4ετία όχι μόνο να κατακτήσει τον κάποιον τίτλο στο MotoGP αλλά να φανεί έστω ανταγωνιστική, όπως και την διακοπή της συνεργασίας της εργοστασιακής ομάδας με τον Marc Marquez καθώς ο Ισπανός έβλεπε ότι δεν μπορούσε η Honda να του προσφέρει μια ανταγωνιστική μοτοσυκλέτα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση η αλλαγή ηγεσίας εντάσσεται σε έναν προγραμματισμένο κύκλο διοικητικών αλλαγών της Honda, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση της διοικητικής δομής της HRC, την προσαρμογή της στις παγκόσμιες εξελίξεις και την επιτάχυνση της επιχειρηματικής ανάπτυξης για την επόμενη γενιά του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

"Θεωρώ αποστολή μου να διαφυλάξω τη σταθερή βάση που δημιούργησε ο Watanabe και να την εξελίξω περαιτέρω. Θέλω να ενώσω όλους γύρω από έναν κοινό στόχο: τη νίκη στους αγώνες και τη δημιουργία μιας ακόμη ισχυρότερης HRC...", δήλωσε μεταξύ άλλων ο Yasuda και πρόσθεσε ότι θα αφιερώσει όλες του τις δυνάμεις για να φτιάξει μια HRC της οποίας "οι προκλήσεις θα εμπνέουν τους συνεργάτες, τους ανθρώπους της και τους φίλους του motorsport, ώστε να μπορούμε όλοι μαζί να μοιραζόμαστε τη συγκίνηση της νίκης."