Moto Guzzi Open House 2019: Έσπασε ρεκόρ προσέλευσης

Κάθε χρόνο και καλύτερα
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

10/9/2019

Το Moto Guzzi Open House για όσους δεν γνωρίζουν, είναι η "επίσημη" γιορτή των Guzzisti και κάθε χρόνο πραγματοποιείται στο “ναό” τους, το εργοστάσιο της εταιρείας που βρίσκεται στις όχθες της λίμνης Como στο Mandello del Lario. Στόχος της εκδήλωσης είναι να μαζευτούν οι Guzzisti από ολόκληρη την υφήλιο σε μια τεράστια γιορτή με κοινό παρονομαστή το πάθος για την Moto Guzzi.

Έτσι, την περασμένη εβδομάδα, από την Παρασκευή ως την Κυριακή, σε ένα άκρως γιορτινό κλίμα συγκεντρώθηκαν πάνω από 30.000 αναβάτες στο Mandello del Lario, σπάζοντας για δεύτερη συνεχόμενη φορά το ρεκόρ προσέλευσης. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε και η επιτυχία που έχει γνωρίσει το V85 TT, που πουλάει σαν ζεστό ψωμί (στο τεύχος 598 του MOTO έχουμε το απόλυτο συγκριτικό του MEGA TEST και μπορείτε να διαβάσετε για τις δυνατότητές του και το πού τοποθετείται σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό).

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, το V85 TT βρισκόταν σε περίοπτη θέση και ήταν διαθέσιμο για test ride. Το V7 III από την άλλη αποτέλεσε μια από τις πιο περιζήτητες μοτοσυκλέτες για δοκιμή και μία από τις σταρ του θεσμού. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, καθώς φέτος στην πρώτη χρονιά του κυπέλλου Moto Guzzi Fast Endurance, το V7 III είχε την ευκαιρία να αποδείξει τις δυνατότητές του και εντός πίστας.

Το Σάββατο σημειώθηκε η μεγαλύτερη προσέλευση του κόσμου σε μία μέρα, με 20.000 επισκέπτες να κατακλύζουν το χώρο, ενώ είχαν τη δυνατότητα να μπουν και στο μουσείο της Moto Guzzi για να δουν σπάνια κομμάτια της ιστορίας της. Οι άνθρωποι που αγαπούν τις μοτοσυκλέτες, η μουσική, το φαγητό και τα test rides είναι τα βασικά συστατικά του Moto Guzzi Open House, που το κάνουν έναν εξαιρετικό προορισμό για όσους θέλουν να κάνουν ένα φθινοπωρινό ταξίδι, το οποίο κάθε χρόνο παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις.

Claudio Domenicali: “H Ducati δεν έχει ανάγκη τη VW”

“Κύριε Domenicali, ποια η θέση σας για τα σενάρια που θέλουν τον Όμιλο VW να εξετάζει την πώληση της Ducati;”
ducati-domenicali
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

9/7/2026

Μια τέτοια ερώτηση έκανε ξένος δημοσιογράφος που είχε επισκεφτεί το επετειακό WDW 2026 της εκατονταετίας στον διευθύνοντα σύμβουλο της Ducati, Claudio Domenicali. Και αυτός απάντησε όπως περίπου θα περιμέναμε.

Πρώτα εξήγησε πως ουδείς τους έχει ενημερώσει για κάτι σχετικό και αυτό είναι δείγμα πως δεν υπάρχει ή δεν έχει προχωρήσει το σενάριο πώλησης της Ducati. Αν η VW το σχεδίαζε θα έπρεπε να ενημερώσει ως προβλέπει ο ρόλος της ως μέτοχος της εταιρείας ωστόσο, όπως ξεκαθάρισε ο Domenicali, “καμιά συζήτηση δεν συμβαίνει αυτή τη στιγμή στο Borgo Panigale”.

Στη συνέχεια το προχώρησε ένα βήμα παρακάτω, εξηγώντας πως η διοίκηση της ιταλικής εταιρείας δεν ιδρώνει και πολύ με αυτά τα σενάρια.

“Η εταιρεία είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Επίσης στέκεται απολύτως στα δικά της πόδια. Δεν χρειαζόμαστε υποστήριξη από τον μέτοχο για να υλοποιήσουμε το επενδυτικό μας πλάνο για το μέλλον. Είναι ένα πολύ γερό επενδυτικό πλάνο.”

Κάπως έτσι ο διευθυντής της Ducati απαντά ουσιαστικά σε δύο ερωτήματα. Πρώτον, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή σενάριο πώλησης που να γνωρίζουμε και, δεύτερον, ακόμη και να αποφασίσουν στον Όμιλο VW να πουλήσουν τη Ducati, μπορούμε μια χαρά να συνεχίσουμε και μόνοι μας.