Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

Moto Guzzi Open House 2019: Έσπασε ρεκόρ προσέλευσης

Κάθε χρόνο και καλύτερα

Το Moto Guzzi Open House για όσους δεν γνωρίζουν, είναι η "επίσημη" γιορτή των Guzzisti και κάθε χρόνο πραγματοποιείται στο “ναό” τους, το εργοστάσιο της εταιρείας που βρίσκεται στις όχθες της λίμνης Como στο Mandello del Lario. Στόχος της εκδήλωσης είναι να μαζευτούν οι Guzzisti από ολόκληρη την υφήλιο σε μια τεράστια γιορτή με κοινό παρονομαστή το πάθος για την Moto Guzzi.

Έτσι, την περασμένη εβδομάδα, από την Παρασκευή ως την Κυριακή, σε ένα άκρως γιορτινό κλίμα συγκεντρώθηκαν πάνω από 30.000 αναβάτες στο Mandello del Lario, σπάζοντας για δεύτερη συνεχόμενη φορά το ρεκόρ προσέλευσης. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε και η επιτυχία που έχει γνωρίσει το V85 TT, που πουλάει σαν ζεστό ψωμί (στο τεύχος 598 του MOTO έχουμε το απόλυτο συγκριτικό του MEGA TEST και μπορείτε να διαβάσετε για τις δυνατότητές του και το πού τοποθετείται σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό).

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, το V85 TT βρισκόταν σε περίοπτη θέση και ήταν διαθέσιμο για test ride. Το V7 III από την άλλη αποτέλεσε μια από τις πιο περιζήτητες μοτοσυκλέτες για δοκιμή και μία από τις σταρ του θεσμού. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, καθώς φέτος στην πρώτη χρονιά του κυπέλλου Moto Guzzi Fast Endurance, το V7 III είχε την ευκαιρία να αποδείξει τις δυνατότητές του και εντός πίστας.

Το Σάββατο σημειώθηκε η μεγαλύτερη προσέλευση του κόσμου σε μία μέρα, με 20.000 επισκέπτες να κατακλύζουν το χώρο, ενώ είχαν τη δυνατότητα να μπουν και στο μουσείο της Moto Guzzi για να δουν σπάνια κομμάτια της ιστορίας της. Οι άνθρωποι που αγαπούν τις μοτοσυκλέτες, η μουσική, το φαγητό και τα test rides είναι τα βασικά συστατικά του Moto Guzzi Open House, που το κάνουν έναν εξαιρετικό προορισμό για όσους θέλουν να κάνουν ένα φθινοπωρινό ταξίδι, το οποίο κάθε χρόνο παίρνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις.