MOTO Test Ride Event 2019: Οι νικητές της κλήρωσης ελαστικών Dunlop

Βρέθηκαν οι τυχεροί!
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

15/5/2019

Όσοι από εσάς μας κάνατε την τιμή και συμμετείχατε στο μεγαλύτερο μοτοσυκλετιστικό γεγονός της χρονιάς, το "ΜΟΤΟ Test Ride Event 2019", αλλά και όσοι είδατε τις καταχωρήσεις και τα posts στα social media, θα γνωρίζετε ότι ο μεγάλος χορηγός της εκδήλωσης, η εταιρεία ελαστικών Dunlop, κλήρωσε για δύο τυχερούς (έναν το Σάββατο και έναν την Κυριακή) από ένα ζευγάρι ελαστικών για την μοτοσυκλέτα τους. Η συμμετοχή στις κληρώσεις ήταν πραγματικά μεγάλη και πραγματοποιήθηκαν υπό καθεστώς απόλυτης διαφάνειας μπροστά σε όλο τον κόσμο που συμμετείχε στα test rides.


Η αλήθεια είναι ότι καθυστερήσαμε λίγο στην ανακοίνωση των ονομάτων, μιας και περιμέναμε να επικοινωνήσουμε με τους δύο τυχερούς, κάνοντας πολλούς από εσάς να μας τηλεφωνείτε για να μάθετε το αποτέλεσμα. Μόλις πριν από λίγο όμως ολοκληρώσαμε την επικοινωνία μας με τον κ. κ. Ιωάννη Λέκκα (ο τυχερός του Σαββάτου) και τον Αναστάσιο Πολυχρονάκο (ο κερδισμένος της κλήρωσης της Κυριακής), οι οποίοι αποδέχθηκαν το δώρο τους με ιδιαίτερο ενθουσιασμό. Τα στοιχεία τους έχουν δοθεί στην αντιπροσωπεία της Dunlop, η οποία θα επικοινωνήσει με τους δύο τυχερούς για τις λεπτομέρειες της παραλαβής και της τοποθέτησης. Εμείς από τη μεριά μας να ευχηθούμε να είναι πάντοτε αντίστοιχα τυχεροί και μακάρι τα νέα τους ελαστικά να τους οδηγήσουν σε όμορφες, απολαυστικές και –κυρίως- ασφαλείς διαδρομές.

Εγκληματική προσπέραση βυτιοφόρου – Στον εισαγγελέα ο οδηγός χάρη σε βίντεο του συμβάντος

Προσπέρασε από το αντίθετο ρεύμα σε τυφλή στροφή, αν ήταν αυτοκίνητο αντί μοτοσυκλέτας η μετωπική θα ήταν αναπόφευκτη
ntalika-moto
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

14/8/2026

Μοτοσυκλετιστής είδε τον χάρο με τα μάτια του στη λίμνη Πλαστήρα πριν μερικές μέρες όταν, κατά τη διάρκεια βόλτας, βρέθηκε ξαφνικά αντιμέτωπος με βυτιοφόρο που προσπερνούσε με μεγάλη ταχύτητα αυτοκίνητο, έχοντας περάσει όλο το μακρύ και βαρύ όχημα στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.

Ο μοτοσυκλετιστής κατέγραφε εκείνη την ώρα τη βόλτα του και από το βίντεο φαίνεται πόσο κοντά πέρασε το φορτηγό από δίπλα του, με τον αναβάτη να αντιλαμβάνεται αμέσως πόσο κοντά στο μοιραίο έφτασε.

Η δημοσίευση του βίντεο αυτού σε γνωστή ιντερνετική πλατφόρμα ήταν ο λόγος που πήρε μεγάλη δημοσιότητα και από κει ξεκίνησε και η έρευνα των αρχών για να εντοπίσει τον παραβάτη οδηγό.

Με ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία επιβεβαίωσε την Πέμπτη 13 Αυγούστου πως “ταυτοποιήθηκε ο οδηγός του βυτιοφόρου, ο οποίος εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη και έχει προσαχθεί στη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης. Σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία για επικίνδυνη οδήγηση, σύμφωνα με το άρθρο 290Α του Ποινικού Κώδικα, ενώ βεβαιώνονται και οι προβλεπόμενες παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας”.

Ευτυχώς πάντως ο αναβάτης της μοτοσυκλέτας είχε σωστά την προσοχή του στραμμένη στον δρόμο και απέφυγε έγκαιρα τα χειρότερα, ενώ εξίσου σημαντικό αποδεικνύεται το γεγονός πως και ο ίδιος δεν έτρεχε πολύ γρήγορα, εξασφαλίζοντας χρόνο αντίδρασης στο βυτιοφόρο που ερχόταν με φόρα καταπάνω του.

Αποδεικνύεται δε πολύ χρήσιμο το γεγονός πως ο μοτοσυκλετιστής κατέγραφε τη βόλτα του, διότι χωρίς το βίντεο αυτό ο εγκληματίας οδηγός θα συνέχιζε το "έργο" του ατιμώρητος.

Ωστόσο ένα αμείλικτο συμπέρασμα που προκύπτει από το βίντεο είναι πως, αν αντί μοτοσυκλέτας ερχόταν ένα αυτοκίνητο, πολύ δύσκολα θα απέφευγε τη σύγκρουση, καθώς ο χώρος που άφησε ο οδηγός του βαριού οχήματος δεν φαίνεται να επαρκεί για ελιγμό αποφυγής.

Δείτε το εν λόγω συμβάν από την οπτική γωνία του παραλίγο θύματος.

 

@seak_o_youtuberr Πως παραλίγο να πεθάνω #closecall #bikelife #neardeathexperences ♬ πρωτότυπος ήχος - Seak