ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ και Σχολές Δέλτα συνεργάζονται για το μέλλον της κίνησης [VIDEO]

Στόχος η υποστήριξη της ακαδημαϊκής κοινότητας και του επιχειρείν
μοτομαγ ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ και Σχολές Δέλτα συνεργάζονται για το μέλλον της κίνησης [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

20/6/2024

O Όμιλος ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, προχώρησε σε σύμφωνο συνεργασίας με τις Σχολές Δέλτα, το οποίο θα προσφέρει εκπαιδευτική εμπειρία στους μελλοντικούς τεχνικούς του τομέα της κίνησης.

 Απώτερος στόχος αυτής της συνεργασίας είναι η παροχή υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης, ώστε να εντρυφήσουν οι σπουδαστές στην τεχνολογία και τις πρακτικές των κορυφαίων εταιρειών του κλάδου.

Η διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού του ομίλου, Σοφία Θωμαΐδου, ανέφερε σχετικά: “Η στρατηγική συνεργασία με τις Σχολές Δέλτα, θα ενισχύσει την υποστήριξη της ακαδημαϊκής κοινότητας και του επιχειρείν. Είμαι βέβαια πως οι δράσεις που έχουν συμφωνηθεί, θα προσφέρουν ανταγωνιστικά οφέλη στους σπουδαστές και θα ενισχύσουν τον Όμιλο ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ με υψηλής ποιότητας επαγγελματίες, ιδίως στον τομέα της Μηχανολογίας”.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος των Σχολών Δέλτα, Ιωάννης Καρανταλής είπε: “Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη συνεργασία μας με έναν από τους πλέον διακεκριμένους ομίλους στον κλάδο της κινητικότητας που εκπροσωπεί τα εμβληματικά brands Yamaha, Porsche και SIXT, έναν από τους κορυφαίους παρόχους υπηρεσιών mobility. Η τεχνογνωσία που θα αποκτήσουν οι σπουδαστές θα συμβάλει στη δημιουργία ενός εντυπωσιακού επαγγελματικού προφίλ και στη μελλοντική ένταξή τους στον Όμιλο ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ”.

Ετικέτες

Kawasaki Ninja H2 SX Hydrogen - Η πρώτη δημόσια επίδειξη μοτοσυκλέτας με κινητήρα εσωτερικής καύσης υδρογόνου στον κόσμο [VIDEO]

Κατά τη διάρκεια του αγώνα αντοχής των 8 ωρών της Suzuka
Kawasaki H2 SX Hydrogen
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

22/7/2024

Στις 20 Ιουλίου, κατά τη διάρκεια του αγώνα αντοχής 8 ωρών της Suzuka για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα EWC, η Kawasaki πραγματοποίησε την πρώτη στον κόσμο δημόσια επίδειξη μοτοσυκλέτας με κινητήρα εσωτερικής καύσης υδρογόνου (ICE) από κατασκευαστή μοτοσυκλετών μαζικής παραγωγής.

Η μοτοσυκλέτα υδρογόνου ICE της Kawasaki σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε στο πλαίσιο έρευνας που ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2023, με δοκιμές που ξεκίνησαν φέτος, με αποκορύφωμα τη δημόσια επίδειξη στην ιαπωνική πίστα. Η πρωτότυπη μοτοσυκλέτα φέρει κινητήρα υδρογόνου που βασίζεται στον τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα των 998 με υπερτροφοδότηση του Ninja H2, με τροποποιήσεις που έγιναν ώστε να επιτρέπεται η έγχυση καυσίμου υδρογόνου στους κυλίνδρους με άμεσο ψεκασμό. Τα ρεζερβουάρ υδρογόνου βρίσκονται στο πίσω μέρος της μοτοσυκλέτας και για την ώρα είναι τεραστίων διαστάσεων κάνοντας τη μοτοσυκλέτα να θυμίζει Bat-mobile των πρώτων ταινιών Batman.

Kawasaki H2 SX Hydrogen


Οι μοτοσυκλέτες Hydrogen ICE λειτουργούν με καύση υδρογόνου, παράγοντας παραπλήσιο ήχο με τις βενζινοκίνητες μοτοσυκλέτες, και έχοντας τους σωστούς κραδασμούς, ενώ τα κατάλοιπά τους είναι κυρίως... νερό. Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας τους, ένα πολύ μικρό ποσό λιπαντικού κινητήρα καίγεται, εκπέμπτωντας ένα επίσης πολύ μικρό ποσό CO2.

Kawasaki H2 SX Hydrogen

Στο ΜΟΤΟ έχουμε γράψει εδώ και χρόνια για τα οφέλη του υδρογόνου, που πέρα από την "πράσινη" λειτουργία του, έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει στην επιβίωση του κινητήρα εσωτερικής καύσης, διασώζοντας και την πολύτιμη αίσθηση του, που αποτελείται από τον ήχο, τον παλμό από τις πιστονιές και τους κραδασμούς, που κάνουν τόσο ξεχωριστή την οδήγηση μιας μοτοσυκλέτας.

Kawasaki H2 SX Hydrogen

Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας της για ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα, η Kawasaki Motors διεξάγει επί του παρόντος έρευνα και εξέλιξη με στόχο την υλοποίηση μιας λειτουργικής μοτοσυκλέτας υδρογόνου ICE ως μια από τις ανθρακικά ουδέτερες επιλογές για τους αναβάτες στις αρχές της δεκαετίας του 2030.

Kawasaki H2 SX Hydrogen

Η Kawasaki Motors είναι πλήρες μέλος της HySE (Hydrogen Small mobility & Engine technology), μιας ερευνητικής ένωσης που αποτελείται από τις Kawasaki, Suzuki, Toyota, Honda και Yamaha, που επικεντρώνεται στην τεχνολογία υδρογόνου και διεξάγει ενεργά βασική έρευνα σε κινητήρες υδρογόνου, συστήματα πλήρωσης υδρογόνου και συστήματα παροχής καυσίμου, προκειμένου να παράγει μικρά οχήματα κινητικότητας με κινητήρα υδρογόνου, συμπεριλαμβανομένων και των μοτοσυκλετών. Για την ώρα δεν έχουν ανακοινωθεί επιδόσεις, κατανάλωση και αυτονομία από την πρωτότυπη μοτοσυκλέτα του Akashi.

Ετικέτες