ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ – Παρουσία στο συνέδριο Front Runners in Sports Management 5.0

Οι καταξιωμένοι αθλητές Ντρισμπιώτη, Καραλής, Καγιαλής και Ορφανός μίλησαν για την επιτυχημένη συνεργασία τους με την ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ
motomag ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ – Παρουσία στο συνέδριο Front Runners in Sports Management 5.0
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

14/12/2023

Για τρίτη συνεχή χρονιά η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ υποστήριξε το μεγαλύτερο συνέδριο για το αθλητικό management στην Ελλάδα και ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη, το “Front Runners in Sports Management 5.0” που έλαβε χώρα στο Deree – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος στις 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου.

Το φετινό συνέδριο φιλοξένησε περισσότερους από 600 συμμετέχοντες από 25 χώρες και 65 ομιλητές. Η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ μέσω της συμμετοχής της στο συνέδριο επένδυσε στην εκπαίδευση των σπουδαστών και των στελεχών της βαριάς βιομηχανίας του αθλητισμού για το παρόν και το μέλλον του Sports Management. Η συμμετοχή στο συνέδριο ήταν δωρεάν για το κοινό και η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ συνέβαλε στην αρτιότητα της διεξαγωγή του, στηρίζοντας τη συνεχή εκπαίδευση και την κατάρτιση της νέας γενιάς. Πλέον μπορούν να το παρακολουθήσουν οποιαδήποτε στιγμή μέσα από την επίσημη πλατφόρμα της διοργάνωσης: www.front-runners.gr ή από το επίσημο κανάλι της διοργάνωσης στο YouTube πάντα χωρίς κόστος.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ – Παρουσία στο συνέδριο Front Runners in Sports Management 5.0

Στο συνέδριο πρεσβευτές του Ομίλου ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, μίλησαν για την επιτυχημένη συνεργασία τους με το brand της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ενώ στελέχη του ομίλου ανέλυσαν τις αξίες της Ακεραιότητας, της Εμπιστοσύνης, του Σεβασμού και της Αριστείας που βρίσκονται στον πυρήνα των ενεργειών του Ομίλου αλλά και τις αρχές που διέπουν τη δυναμική αυτή σχέση με τους αθλητές τους και τον αθλητισμό γενικότερα. Στο Front Runners 5.0 μίλησε online η καλύτερη Ελληνίδα βαδίστρια όλων των εποχών, δύο φορές χρυσή πρωταθλήτρια Ευρώπης, χάλκινη παγκόσμια πρωταθλήτρια και Ολυμπιονίκης Αντιγόνη Ντρισμπιώτη. Ο καλύτερος Έλληνας άλτης του επί κοντώ, 4ος Ολυμπιονίκης στο Τόκιο Εμμανουήλ Καραλής έστειλε τον χαιρετισμό του μέσω βίντεο, ενώ ο χάλκινος Ολυμπιονίκης στην ιστιοπλοΐα στο Ρίο και 8ος Ολυμπιονίκης στο Τόκιο Παύλος Καγιαλής και ο πρωταθλητής Ελλάδος στην ιστιοπλοΐα Γιάννης Ορφανός είχαν φυσική παρουσία στο Deree – Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος. Παράλληλα, τη ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ εκπροσώπησαν η Corporate Affairs Manager της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, κα. Μάιρα Πασσιά και ο Marketing Specialist, Business Development Division SIXT Greece, κ. Antam El Malaouani.

Στο πλαίσιο του φετινού συνεδρίου η Αντιγόνη Ντρισμπίωτη ανέφερε μεταξύ άλλων: “Η συμφωνία με μια εταιρεία ως χορηγό, πραγματικά μας δίνει την ώθηση να προσπαθήσουμε λίγο ακόμα παραπάνω γιατί κάποιος μας πίστεψε. Πιστεύει σε αυτό που κάνουμε, που δουλεύουμε σκληρά, που έχουμε αφοσιωθεί σε όλη μας τη ζωή και προσωπικά παρόλο την ηλικία μου που τότε ήταν απαγορευτική για κάποιους, άλλοι είδανε στα μάτια μου ότι κάτι υπάρχει. Ήταν μεγάλο κίνητρο για εμένα.”

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ – Παρουσία στο συνέδριο Front Runners in Sports Management 5.0

Αντίστοιχα, ο Παύλος Καγιαλής δήλωσε μεταξύ άλλων: “Η σχέση μας με τον όμιλο είναι σχέση οικογένειας. Είμαστε από το 2014 πριν γίνω καν Ολυμπιονίκης. Περάσαμε πολύ δύσκολες στιγμές αλλά και πολύ ευχάριστες. Μέσα από τις ήττες γινόμαστε καλύτεροι. Έχουμε κοινές αξίες όπως την επιμονή, τη συνεργατικότητα και την ομαδικότητα.”

Από την πλευρά της η Corporate Affairs Manager της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, κα. Μάιρα Πασσιά δήλωσε: “Πρώτα έρχονται οι αξίες των αθλητών και μετά το πώς αποδίδουν στο άθλημά τους. Στον Όμιλο ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ αναγνωρίζουμε ότι οι σχέσεις που έχουμε με τους αθλητές μας είναι ιστορίες που μοιράζονται κοινές αξίες, όπως ο αμοιβαίος σεβασμός και η δέσμευση για διάκριση, όχι μόνο στον αθλητισμό αλλά και στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε την καθημερινότητά μας.”

Ταυτόχρονα η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ως Platinum Χορηγός του συνεδρίου έδωσε την ευκαιρία σε σπουδαστές, προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς και διδακτορικών σπουδών να λάβουν μέρος στον διαγωνισμό Drive Change Speaker Contest Powered by ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ και να κερδίσουν μια θέση στους ομιλητές του φετινού συνέδριου. Οι υποψήφιοι ετοίμασαν μια παρουσίαση 10-15 λεπτών σχετικά με έναν από τους ακόλουθους τομείς: α) την Καινοτομία, β) τη Βιωσιμότητα γ) την Ηγεσία συνδυαστικά με τον χώρο του αθλητισμού. Οι καθηγητές του κολλεγίου και τα εκτελεστικά μέλη της επιτροπής φρόντισαν για τη διασφάλιση της αυστηρής και δίκαιης διαδικασίας της αξιολόγησης των υποψηφιοτήτων. Ο νικητής της 1ης θέσης έλαβε 500 ευρώ και μια αποκλειστική ευκαιρία να συμμετάσχει στο συνέδριο του 2023. Η 2η θέση έλαβε 300 ευρώ.

ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ – Παρουσία στο συνέδριο Front Runners in Sports Management 5.0

 

Ετικέτες

Great Wall Motor – Προ των πυλών το κινεζικό οχτακύλινδρο Gold Wing!

Πατέντες δείχνουν ότι η GWM ετοιμάζει οχτακύλινδρο boxer
boxer china motomag
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

17/4/2024

Σύμφωνα με πατέντες που είδαν το φως της δημοσιότητας η κινεζική εταιρεία Great Wall Motor (GWM) ετοιμάζει έναν boxer κινητήρα με οχτώ κυλίνδρους, τον οποίο θα χρησιμοποιεί σε μοτοσυκλέτες, θέλοντας να κάνει με εκκωφαντικό τρόπο την είσοδό της στον κόσμο των δύο τροχών.

Αν και οι περισσότεροι κατασκευαστές μοτοσυκλετών ξεκίνησαν με μικρού κυβισμού δίκυκλα, βλέπουμε ότι σιγά σιγά αρχίζουν να μπαίνουν και σε χωράφια που μέχρι τώρα δεν είχαν σπείρει τον δικό τους καρπό, εμφανίζοντας συνεχώς νέα μοντέλα με μεγαλύτερους κυβισμούς και περισσότερους κυλίνδρους από πριν.

Great Wall Motor – Προ των πυλών το κινεζικό Gold Wing!

Όπως φαίνεται, όμως, ένας κολοσσός της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κίνα, η GWM, θέλει να ακολουθήσει την αντίστροφη οδό, μπαίνοντας με θόρυβο στον κόσμο των δύο τροχών. Αφορμή στάθηκε ένα βίντεο του ιδρυτή και ιδιοκτήτη της GWM, του κινέζου δισεκατομμυριούχου Wei Jianjun. Σε βίντεο που δημοσίευσε στα κοινωνικά του δίκτυα, φαίνεται στο φόντο μία μοτοσυκλέτα καλυμμένη από μία κουκούλα, με το μπροστινό της τμήμα επιμελώς ξεσκέπαστο.

Από εκεί λοιπόν άρχισε να ξετυλίγεται ο μίτος της GWM, που στην πορεία έφερε στο φως της δημοσιότητας τα σχέδια από τις πατέντες της. Ήδη η εταιρεία έχει έντονη παρουσία στον χώρο των αυτοκινήτων, με SUV, ηλεκτρικά και πολυτελή οχήματα, κάτω από ξεχωριστές επωνυμίες, που όμως όλες ανήκουν στην ομπρέλα της Great Wall Motor.

Great Wall Motor – Προ των πυλών το κινεζικό Gold Wing!

Όπως βλέπουμε στα σχέδια, ο κινητήρας που ετοιμάζεται είναι οχτακύλινδρος boxer, θυμίζοντας αρκετά τον εξακύλινδρο της Honda, με τον οποίο εξοπλίζει το θρυλικό τουριστικό της μοντέλο, Gold Wing. Αν και φημολογείται ότι ο κυβισμός θα είναι αρκετά μεγαλύτερος, πλησιάζοντας τα 2.000 κυβικά (σε αντίθεση με τα 1.833 του Χρυσού Φτερού του Big H) και με δύο επιπλέον κυλίνδρους, φαίνεται ότι ο κινητήρας της GWM δανείζεται πολλά αρχιτεκτονικά στοιχεία από τους Ιάπωνες. Αρχικά, όπως συμβαίνει και στο Gold Wing, η μετάδοση εντοπίζεται στο κάτω μέρος του κινητήρα, με στόχο τον όσο γίνεται περιορισμό του μεγέθους του και την συγκέντρωση των μαζών στο γεωμετρικό κέντρο της μοτοσυκλέτας. Οι πατέντες δείχνουν επίσης ότι η κινεζική εταιρεία χρησιμοποιεί σύστημα διπλού συμπλέκτη (DCT), με την τελική μετάδοση να γίνεται με άξονα, ακριβώς δηλαδή ό,τι κάνει και η Honda.

Για την ψύξη του οριζόντια τοποθετημένου στροφάλου και των κάθετα τοποθετημένων κυλίνδρων, βλέπουμε ότι για ακόμα μία φορά η GWM ακολουθεί τον δρόμο που άνοιξε η Honda. Εφαρμόζει δηλαδή πάνω σε κάθε μία από τις δύο κεφαλές ένα ψυγείο με αεραγωγούς, για την αποτελεσματική ψύξη της περίεργης διάταξης. Ο κινητήρας, όμως της GWM χρησιμοποιεί δύο επικεφαλής εκκεντροφόρους σε κάθε κεφαλή, αντί για έναν που βρίσκουμε στον αντίστοιχης διάταξης εξακύλινδρο του Big H.

Great Wall Motor – Προ των πυλών το κινεζικό Gold Wing!

Συνδυάζοντας τώρα όλα τα παραπάνω, με το γεγονός ότι αυτό που φαίνεται στην φωτογραφία μοιάζει να είναι μία τουριστική μοτοσυκλέτα, έχουμε και το λογικό συμπέρασμα. Ότι, δηλαδή, μιλάμε για έναν ανταγωνιστή της θρυλικής θηριώδους ιαπωνικής μοτοσυκλέτας. Ένα ακόμα μοντέλο που οι πληροφορίες θέλουν να εξοπλίζεται με τον ίδιο κινητήρα, αποτελεί ξανά ευθεία αναφορά στην Honda και θα θυμίζει το cruiser μοντέλο της, Rune, το οποίο χρησιμοποιούσε επίσης τον εξακύλινδρο boxer των 1.800 κυβικών, χωρίς όμως να ακολουθήσει την επιτυχία του Gold Wing.

Great Wall Motor – Προ των πυλών το κινεζικό Gold Wing!

Αναμφίβολα, τα μικρού και μεσαίου κυβισμού μοντέλα με απλή αρχιτεκτονική και χαμηλό κόστος κατασκευής είναι αυτά που φέρνουν το μεγαλύτερο ποσοστό των χρημάτων στα ταμεία μίας εταιρείας. Αυτά όμως που την διαφημίζουν και ρίχνουν πάνω της όλα τα βλέμματα, είναι οι ναυαρχίδες της. Όσο μεγαλύτερη η υπερβολή μάλιστα, τόσο περισσότερο προκαλούν, αυξάνοντας τις μετοχές της εκάστοτε εταιρείας. Δεν είναι τυχαίο που όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές έχουν στην γκάμα τους μοντέλα που είναι πανάκριβα στην κατασκευή και πολλές φορές δεν θα βγάλουν πίσω ούτε καν αυτά που χρειάστηκαν για την κατασκευή τους. Αυτό φαίνεται ότι θέλει να κάνει τώρα και η Great Wall Motor. Και έχει την οικονομική επιφάνεια να το πράξει, με τον ιδιοκτήτη της, Wei Jianjun, να συγκαταλέγεται μεταξύ των 15 πλουσιότερων ανθρώπων της Κίνας.