MotoGP MOTUL Assen: Δραματικά τελευταία δευτερόλεπτα! UPDATE: VIDEO!

Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

27/6/2015

Εξαιρετικός ο Rossi, παίρνει την νίκη από την poll position μετά από έναν εκπληκτικό αγώνα, παρά την παράτολμη προσπάθεια του Marquez που λίγο έλειψε να οδηγήσει σε πτώση και τους δύο, στο τελευταίο εσάκι πριν την καρό σημαία!

Από το 2009 είχε να σημειώσει νίκη οδηγώντας τον αγώνα, κι όλα έδειχναν ότι θα το έκανε τελείως καθαρά, χωρίς μάχες δηλαδή, καθώς οδηγούσε μπροστά χωρίς ουσιαστικό ανταγωνισμό μέχρι και επτά γύρους πριν το τέλος. Στον πρώτο γύρο είχαμε σύγκρουση και πτώση των Hector Barbera και Jack Miller, που έστειλε τον πρώτο στο νοσοκομείο για το αριστερό πόδι, χωρίς όμως να διαγνωστεί κάποιο πρόβλημα. Ο Marquez ακολουθούσε συνεχώς δεύτερος, πολύ κοντά, χωρίς όμως να απειλεί πραγματικά με προσπέραση. Η μόνη φορά που «έβαλε τροχό» ήταν όταν ο Rossi έβγαλε μία από τις ζελατίνες του κράνους. Συγχαρητήρια αξίζουν στον Lorenzo που εκκίνησε δέκατος, και βρέθηκε στην τρίτη θέση δείχνοντας ότι θα απειλήσει τους δύο πρώτους όταν έκανε ρεκόρ γύρου, καταρρίπτοντας το προηγούμενο του Pedrosa που κρατούσε τρία χρόνια. Αμέσως όμως μετά ο Rossi κατέρριψε το ρεκόρ αυτό, και στη σειρά και ο Marquez εκμεταλλευόμενος την μεγαλύτερη τελική του. Τρία ρεκόρ στη σειρά, μπορεί να ήταν και ο λόγος που έπιασαν τα ψυχολογικά του τον Lorenzo που άρχισε να μένει πίσω, και σταδιακά να οδηγεί μόνος του τελείως, με σημαντική διαφορά από τους πρώτους δύο. Το ίδιο συνέβαινε και στην τέταρτη θέση που ανέβηκε ο Iannone, και έτσι για το σύνολο του αγώνα οι μοναδικές μάχες συνέβαιναν για την πέμπτη θέση όπου αναμφισβήτητα ξεχώρισε o Crutchlow με τις συνεχείς μάχες που έδινε, αν και στο τέλος επικράτησε ο Pol ESPARGARO.

Το δράμα όμως παίχτηκε στο τέλος του αγώνα, όταν ο Marquez εκμεταλλεύτηκε καλύτερα το πάτημα των κερμπ και πέρασε μπροστά από τον Rossi. Ήταν η πρώτη φορά που έχανε ο Valentino θέση, αλλά δεν έμεινε πίσω και δεν δημιουργήθηκε διαφορά. Τρεις γύρους πριν το τέλος, ο Rossi παίρνει την εσωτερική στην στροφή Ν.10 από τον Marquez και βάζει αμέσως το κεφάλι κάτω. Κάνει τον καλύτερο γύρο του στον αγώνα, αλλά δεν ξεφεύγει από τον Ισπανό που βρίσκεται στον τροχό του, και τότε, στο τελευταίο εσάκι, ο Marquez κάνει μια παράτολμη προσπάθεια να μπει στα φρένα από την εσωτερική, ενώ βρισκόταν λίγο πιο πίσω και όχι στο πλάι του Rossi. Ακουμπούν μεταξύ τους, και στέλνει τον Rossi εκτός, που αμέσως σηκώνει τον εμπρός τροχό, περνά την αμμοπαγίδα και ξαναμπαίνει στην πίστα κοιτώντας πίσω, μήπως και ο  Marquez έχει καταφέρει να περάσει το εσάκι πιο γρήγορα και συγκρουστούν. Πράγμα αδύνατο, ιδιαίτερα από την στιγμή που και ο Ισπανός παραλίγο να πέσει. Ο Rossi διανύει τα τελευταία μέτρα και σουζάροντας παίρνει μια δίκαιη νίκη που του αξίζει χωρίς αμφιβολία. Δραματικό τέλος σε έναν κατά τα άλλα αψεγάδιαστο αγώνα του Ιταλού, που θα ξεκινήσει συζητήσεις (για μία ακόμα φορά) για τον Marquez. Όπως και να έχει, ο Marc είναι ένας από τους καλύτερους αναβάτες, και δεν μπορεί κανείς να τον κατηγορήσει για την προσπάθεια…

τα Highlights του αγώνα:

ο τελευταίος γύρος:

 

Επόμενος αγώνας στην Γερμανία στις 12 Ιουλίου, που το MOTO θα παρακολουθήσει από κοντά, παίρνοντας μαζί του έναν αναγνώστη! Ο διαγωνισμός συνεχίζεται μέχρι και αύριο στη σελίδας μας στο facebook, όποιος δεν έχει συμμετάσχει προλαβαίνει!  

Ετικέτες

XT700 – Η Tenere που θα έπρεπε να κατασκευάσει η Yamaha

Πρόκειται για περιορισμένη παραγωγή μόλις δέκα μοτοσυκλετών
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

18/6/2026

Ένα συνεργείο στην Πορτογαλία μετατρέπει την Tenere 700 σε μια σύγχρονη XT500, σε περιορισμένη παραγωγή μόλις 10 κομματιών και “ανάβει φωτιές” στη Yamaha.

Από τις φωτογραφίες, διακρίνεται το «XT700» στο ρεζερβουάρ της μοτοσυκλέτας, ενώ η ιδέα ανήκει στο μικρό συνεργείο στην Holy Moly Co, που εδρεύει στη Λισαβόνα και μετατρέπει σύγχρονες Tenere700 σε XT700! Δεν είναι η πρώτη φορά που το Holy Moly αναβιώνει μία παλιότερη Yamaha και μάλιστα στο συγκεκριμένο project συμμετέχουν και το γνωστό Bike Shed του Λονδίνου, η Yamaha Πορτογαλίας και η Kedo, που ειδικεύεται στα ανταλλακτικά παλιότερων μοντέλων της ιαπωνικής εταιρείας.

Η εταιρεία Holy Moly ολοκληρώνει τη συγκεκριμένη μετατροπή χωρίς να κοπεί, να τρυπηθεί ή να συγκολληθεί κάποιο κομμάτι, με το ντεπόζιτο, το ψηλό φτερό και τον στρογγυλό προβολέα που παραπέμπουν σε ένα XT500 του 1979 που δημοπρατήθηκε από την Kedo.

Yamaha

Η μετατροπή αυτή έχει μεγάλη επίπτωση και στο βάρος της μοτοσυκλέτας που μειώνεται στα 175 κιλά. Οι αναρτήσεις της KYB αντικαθίστανται από τις ολλανδικές TracTive, ενώ οι ζάντες είναι της Haan Wheels.

Το πρωτότυπο που βλέπετε δεν είναι προς πώληση, αλλά από τον Οκτώβριο η Holy Moly θα παράγει μόλις δέκα κομμάτια από τη συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα, ενώ στις υπηρεσίες συμπεριλαμβάνεται και η συναρμολόγησή της απευθείας στο γκαράζ του νέου ιδιοκτήτη. Πάντως ίσως αυτή να είναι μία καλή ευκαιρία για την ιαπωνική εταιρεία που μπορεί να “δανειστεί” την ιδέα και να δημιουργήσει μία παρόμοια μοτοσυκλέτα, που τουλάχιστον στην Ελλάδα είναι σίγουρο πως θα πετύχει εμπορικά.