MOTOSHOW & ELECTRIC BIKES FESTIVAL 2021: MEGA GALLERY φωτογραφιών!

Με αρκετό κόσμο τις καθημερινές μέρες
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

17/9/2021

Διεξάγεται για τρίτο απόγευμα το MOTOSHOW & ELECTRIC BIKES FESTIVAL 2021 που τώρα το Σαββατοκύριακο το ωράριο ανοίγει από τις 10:00 μέχρι και τις 21:00 τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή, στην Μαρίνα του Φλοίσβου στο Παλαιό Φάληρο.

Περισσότερες από 200 φωτογραφίες αποτυπώνουν τον εκθεσιακό χώρο του φεστιβάλ που φιλοξενεί νέα μοντέλα μοτοσυκλετών καθώς και την γκάμα αρκετών εταιρειών της ελληνικής αγοράς.

Ομαλά διεξάγεται μέχρι αυτή την ώρα το MOTOSHOW με μόνο πρόβλημα τις πρώτες ημέρες να είναι ένας καλύτερος έλεγχος ώστε όλοι οι επισκέπτες να χρησιμοποιούν μάσκα, που είναι και το μοναδικό μέτρο που απαιτείται στον μεγάλο ανοικτό χώρο. Ήδη από τις πρώτες ώρες λειτουργίας την Παρασκευή η εικόνα είναι διαφορετική, που σημαίνει πως δεν θα πρέπει κανείς να ξεχάσει την μάσκα του τώρα το Σαββατοκύριακο που είναι και οι βασικές ημέρες διεξαγωγής του MOTOSHOW.

Το κοινό της μοτοσυκλέτας έδειξε ανυπόμονο να δει από κοντά τα νέα μοντέλα, να καθίσει επάνω τους και να ζωντανέψει τις εικόνες που είχε δει τόσο καιρό ψηφιακά, όπως και να θυμηθεί πολλές από τις πληροφορίες που έχει διαβάσει, με το να καθίσει πλέον στην σέλα.

Πολλοί οι φίλοι του ΜΟΤΟ που έρχονται να μας χαιρετήσουν και να συζητήσουν μαζί μας, όπως και να δουν μερικές από τις μοτοσυκλέτες που έχουμε αυτές τις ημέρες στον στόλο του περιοδικού και μαρτυρούν και μελλοντικές δοκιμές σε επόμενο τεύχος.

 

Δείτε μία μεγάλη σειρά φωτογραφιών που δίνουν την συνολική εικόνα του MOTOSHOW & ELECTRIC BIKES FESTIVAL 2021:

 

Η Γαλλία σχεδιάζει κλιμακωτά διπλώματα οδήγησης για τα αυτοκίνητα – Φρένο από το Συνταγματικό Συμβούλιο

Ο νέος νόμος RIPOST σχεδιάστηκε για να υπηρετήσει τη “δημόσια τάξη”
lambo aventador
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

26/8/2026

Στις 20 Ιουλίου 2026 η γαλλική Βουλή υπερψήφισε τον νόμο RIPOST που προωθήθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας, Laurent Nuñez. Πρόκειται για έναν σύνθετο νόμο που αγγίζει δεκάδες διαφορετικά ζητήματα και του οποίου το όνομα (με λίγη δημιουργική φαντασία) προκύπτει ως αρκτικόλεξο της πρότασης “άμεση απάντηση σε φαινόμενα διατάραξης της κοινής ησυχίας, της ασφάλειας και της ειρήνης”.

Μέσα σε αυτό βρίσκονται δεκάδες διατάξεις που καλύπτουν πληθώρα θεμάτων, από χρήση ναρκωτικών και πάρτι σε κοινόχρηστους χώρους, ως ζητήματα εγκληματικών συμμοριών, αλλά και τις οδικές μεταφορές. Στην τελευταία περίπτωση εντάσσονται διατάξεις που αφορούν στη διοργάνωση αυτοσχέδιων αγώνων ή επιδείξεων, την οδήγηση υπό την επήρεια ναρκωτικών και, μέσα σ’ όλα, την περίφημη διάταξη που προβλέπει πως οι νέοι οδηγοί αυτοκινήτων δεν θα μπορούν να οδηγήσουν με το καλημέρα πολύ ισχυρά αυτοκίνητα.

Στη συνέχεια της ψήφισης του νόμου, ομάδα αντιπολιτευόμενων βουλευτών απευθύνθηκε στο Συνταγματικό Συμβούλιο ζητώντας να ελεγχθεί η συνταγματικότητα κάποιων διατάξεων του RIPOST και αυτό αποφάνθηκε στις 14 Αυγούστου πως κάποιες από αυτές ήταν όντως προβληματικές.

Μια εξ αυτών ήταν και η πρόταση για τους νέους οδηγούς αυτοκινήτων, η οποία προς το παρόν πάγωσε, χωρίς να έχει απορριφθεί ακόμη εντελώς.

Μετά την παρέμβαση του συμβουλίου ωστόσο, ο νόμος δεν ορίζει πια ούτε για πόσον καιρό θεωρείται κάποιος νέος οδηγός, ούτε ποια ποσοτικά χαρακτηριστικά καθορίζουν το αυτοκίνητο ως πολύ δυνατό – ισχύς, κυβισμός;

Το θέμα δεν έχει λήξει προφανώς, καθώς το πιθανότερο σενάριο είναι πως θα ακολουθήσει διαβούλευση για να κριθεί αν θα οριστούν σχετικά όρια και ποια θα είναι αυτά για τα διπλώματα αυτοκινήτου. Εύλογα, στην όλη συζήτηση αναμένεται να βαρύνουν και οι γνώμες των Γάλλων κατασκευαστών αυτοκινήτων, χωρίς να υπάρχει αυτή τη στιγμή σαφές χρονοδιάγραμμα των εξελίξεων.

Σύσσωμος ο γαλλικός μοτοσυκλετιστικός Τύπος βέβαια υπενθυμίζει πως για τους αναβάτες δικύκλων τα κλιμακωτά διπλώματα οδήγησης εφαρμόζονται εδώ και αρκετά χρόνια, με το ίδιο πρόσχημα της δημόσιας ασφάλειας, η οποία προφανώς κατά τον νομοθέτη δεν κινδυνεύει από έναν 18χρονο με υπεραυτοκίνητο εκατοντάδων ίππων.

Για την ιστορία, η κεντρική φωτογραφία δεν είναι ψηφιακά κατασκευασμένη αλλά απολύτως πραγματική και μας έρχεται από αυστραλιανή είδηση του 2023 που απεικονίζει τη Lamborghini Aventador των 750 ίππων με την οποία πήγαινε καθημερινά στο σχολείο του στη Μελβούρνη ένας 16χρονος μαθητής και νέος οδηγός...