MOTOSHOW & ELECTRIC BIKES FESTIVAL 2021: MEGA GALLERY φωτογραφιών!

Με αρκετό κόσμο τις καθημερινές μέρες
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

17/9/2021

Διεξάγεται για τρίτο απόγευμα το MOTOSHOW & ELECTRIC BIKES FESTIVAL 2021 που τώρα το Σαββατοκύριακο το ωράριο ανοίγει από τις 10:00 μέχρι και τις 21:00 τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή, στην Μαρίνα του Φλοίσβου στο Παλαιό Φάληρο.

Περισσότερες από 200 φωτογραφίες αποτυπώνουν τον εκθεσιακό χώρο του φεστιβάλ που φιλοξενεί νέα μοντέλα μοτοσυκλετών καθώς και την γκάμα αρκετών εταιρειών της ελληνικής αγοράς.

Ομαλά διεξάγεται μέχρι αυτή την ώρα το MOTOSHOW με μόνο πρόβλημα τις πρώτες ημέρες να είναι ένας καλύτερος έλεγχος ώστε όλοι οι επισκέπτες να χρησιμοποιούν μάσκα, που είναι και το μοναδικό μέτρο που απαιτείται στον μεγάλο ανοικτό χώρο. Ήδη από τις πρώτες ώρες λειτουργίας την Παρασκευή η εικόνα είναι διαφορετική, που σημαίνει πως δεν θα πρέπει κανείς να ξεχάσει την μάσκα του τώρα το Σαββατοκύριακο που είναι και οι βασικές ημέρες διεξαγωγής του MOTOSHOW.

Το κοινό της μοτοσυκλέτας έδειξε ανυπόμονο να δει από κοντά τα νέα μοντέλα, να καθίσει επάνω τους και να ζωντανέψει τις εικόνες που είχε δει τόσο καιρό ψηφιακά, όπως και να θυμηθεί πολλές από τις πληροφορίες που έχει διαβάσει, με το να καθίσει πλέον στην σέλα.

Πολλοί οι φίλοι του ΜΟΤΟ που έρχονται να μας χαιρετήσουν και να συζητήσουν μαζί μας, όπως και να δουν μερικές από τις μοτοσυκλέτες που έχουμε αυτές τις ημέρες στον στόλο του περιοδικού και μαρτυρούν και μελλοντικές δοκιμές σε επόμενο τεύχος.

 

Δείτε μία μεγάλη σειρά φωτογραφιών που δίνουν την συνολική εικόνα του MOTOSHOW & ELECTRIC BIKES FESTIVAL 2021:

 

Ducati Panigale V4 - Κέρδισε το βραβείο Good Design Award 2025

To τρίτο βραβείο σχεδιασμού του μοντέλου μετά τα iF Design και Red Dot
Ducati Panigale V4
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

19/2/2026

Μπορεί το τελευταίας κοπής Ducati Panigale V4 να έχασε το χαρακτηριστικό μονόμπρατσο ψαλίδι-ποίημα, και να κατηγορήθηκε πως στον γενικότερο ανασχεδιασμό του θυμίζει πλέον ιαπωνική Superbike του σωρού -βαρύ-, όμως οι κριτές design στα βραβεία iF, Red Dot και Good Design έχουν διαμετρικά αντίθετη άποψη, φορτώνοντας την ιταλική μοτοσυκλέτα με δάφνες.

Μετά από τα δυο πρώτα βραβεία σχεδιασμού (iF και Red Dot) σειρά είχαν τα Good Design Awards του 2025, όπου το Ducati Panigale V4 κέρδισε το βραβείο αριστείας σχεδιασμού.

Τα συγκεκριμένα βραβεία Καλού Σχεδιασμού διοργανώνονται από το Chicago Athenaeum, το Μουσείο Αρχιτεκτονικής και Σχεδιασμού και το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Αρχιτεκτονική, την Τέχνη, το Design και τις Αστικές Σπουδές. Τα Good Design Awards ιδρυθήκαν στο Σικάγο το 1950 από τους Eero Saarinen και τους Charles και Ray Eames, και βραβεύουν σε ετήσια βάση ότι θεωρούν πως ξεχωρίζει σχεδιαστικά.

Good Design Awards Greece

Σημειώστε πως το 2026, τα Good Design Awards έρχονται στην Ελλάδα με το Good Design Show να ξεκινά στις 20 Μαρτίου, στην Αθήνα -Μητροπόλεως 74-, όπου θα εκτεθούν βραβευμένα σχέδια -λέτε να δούμε και το Panigale;

Panigale V4

Το Panigale V4 βρίσκεται τώρα στην 7η γενιά του, και αντιπροσωπεύει τη δίψα της Ducati για νίκες και τίτλους στην πίστα, ενώ αποτελεί και το απόλυτο φαβορί για το Πρωτάθλημα Superbike του 2026. Προχωρημένη αεροδυναμική, ιταλικός σχεδιασμός σε κάθε λεπτομέρεια και κορυφαία εξαρτήματα συνθέτουν την απόλυτη ιταλική Superbike πρόταση, που όπως αναφέρει ο επικεφαλής design της Ducati, Andrea Ferraresi “στοχεύει στη δημιουργία έντονων συναισθημάτων με την πρώτη κιόλας ματιά, και στην εκπλήρωση των υποσχέσεων του design της όταν βρεθεί εν κινήσει.”

Μια μοτοσυκλέτα που έχει ως πρόγονο την εμβληματική 916, σίγουρα έρχεται με ψηλές απαιτήσεις, και η αναζήτηση από την Ducati “τίτλων ευγενείας” για αυτήν περιλαμβάνει πέρα από τις πίστες και τους οίκους βράβευσης του σχεδιασμού της.