MV Agusta - Μηδένισε όλα της τα χρέη και με τη βούλα δικαστηρίου

Ανατέλλει νέα εποχή για την εταιρεία του Timur Sardarov, με πορτοκαλί αποχρώσεις
KTM MV Agusta no debts
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

1/2/2023

Στις 29 Δεκεμβρίου του 2022, το δικαστήριο του Varese εξέδωσε απόφαση, σύμφωνα με την οποία η MV Agusta έχει πληρώσει όλα τα χρέη της, και έχει καλύψει όλες τις υποχρεώσεις που είχε στους πιστωτές της.

Η έξοδος από το καθεστώς Διακανονισμού με τους Πιστωτές της ολοκληρώνει την διαδικασία ανασυγκρότησης της MV Agusta Motor S.p.A. από την οικογένεια Sardarov, που πήρε τα ηνία της εταιρείας πριν από 4 χρόνια. Οι Sardarov υποστήριξαν αυτή την ανασυγκρότηση από την αρχή του Διακανονισμού με τους Πιστωτές της εταιρείας το 2017, επενδύοντας περισσότερα από 180 εκατομμύρια ευρώ για την ανασυγκρότηση όλων των επαγγελματικών πρακτικών της MV Agusta, την αποπληρωμή του χρέους της, τη στήριξη της εταιρικής λειτουργίας της σε καθημερινή βάση, και την σχεδίαση ενός νέου επαγγελματικού πλάνου για τη μελλοντική ανάπτυξη της.

H άφιξη της ΚΤΜ AG, του νέου στρατηγικού συνεργάτη της MV Agusta, αποδεικνύει -σύμφωνα με τους Ιταλούς- πως η MV Agusta βρίσκεται στο σωστό μονοπάτι, και σηματοδοτεί μια νέα θετική εξέλιξη υπό την ηγεσία του CEO Timur Sardarov.

Όπως αναγράφεται στο δελτίο τύπου της MV Agusta, “ο Timur Sardarov είναι σίγουρος πως η δύσκολη αυτή περίοδος στην ιστορία της εταιρείας έχει λάβει επίσημα τέλος, και τώρα η MV Agusta έχει μια σταθερή βάση για να ανταποκριθεί στο status της, ως μια από τις σπουδαιότερες εταιρείες στην ιστορία της μοτοσυκλέτας”.

Ο Sardarov αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: “H συνεργασία μας με την KTM AG ήδη φέρνει νέα ενέργεια στις επαγγελματικές μας δραστηριότητες σε όλα τα μέτωπα, από την παραγωγή των νέων μοντέλων και την επέκταση του δικτύου των dealer μας, μέχρι τη βελτίωση των υπηρεσιών υποστήριξης μας. Τα δύσκολα μας χρόνια τελείωσαν, καθώς δημιουργήσαμε επιτέλους τις συνθήκες για την MV Agusta να γράψει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της μοτοσυκλέτας.”

Αυτό που δεν αναγράφεται στο δελτίο τύπου, μετά και την εξαγορά του 25,1% της MV Agusta από την KTM, είναι από ποιους ακριβώς θα γραφτεί αυτό το νέο κεφάλαιο, και οι επερχόμενες αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ιταλικής εταιρείας, που θα απασχολήσουν επόμενο άρθρο μας, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα

Ετικέτες

Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2023 - MEGA Gallery με τα καλύτερα στιγμιότυπα της 1ης μέρας

Δείτε τα περίπτερα και τα μοντέλα του event, και φωτογραφίες από τα test-ride που επιμελείται το ΜΟΤΟ
Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2023
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

29/3/2023

Πολλοί ήταν οι επισκέπτες την 1η ημέρα της Έκθεσης Μοτοσυκλέτας 2023 που διοργανώνεται στο Κλειστό Γήπεδο Παλαιού Φαλήρου -πρώην Tae Kwon Do, επισκέπτες που είχαν τη δυνατότητα να δουν από κοντά πληθώρα μοντέλων scooter, μοτοσυκλέτας και ATV, να παρακολουθήσουν το Stunt-Show του Λευτέρη Καρέτσου, να λάβουν μέρος σε διαγωνισμούς και φυσικά να οδηγήσουν 30+ δίκυκλα -θερμικά και ηλεκτρικά- στα test-ride που επιμελείται το ΜΟΤΟ και το California Superbike School.

Στα Test-Ride οι συμμετέχοντες μπόρεσαν να οδηγήσουν μέχρι 3 μοντέλα, σε μια ειδικά διαμορφωμένη διαδρομή και να πάρουν μια πρώτη γεύση από τις μοτοσυκλέτες ή τα scooter που τους ενδιέφεραν.

Στα περίπτερα των εκθετών υπήρχαν πολλά από τα μοντέλα του 2023, αρκετά από τα οποία έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση επί ελληνικού εδάφους. Δίπλα τους υπήρχαν και αγωνιστικά μοντέλα, με κορυφή το RC16 που οδηγούσε το 2022 ο εργοστασιακός αναβάτης MotoGP, Brad Binder, αλλά και το Husqvarna Factory Rally 450 του Luciano Benavides.

Test-Ride

Θυμίζουμε πως τα παιδιά μέχρι 12 ετών δεν χρειάζεται να πληρώσουν το εισιτήριο των 7 ευρώ, ενώ με αυτό το εισιτήριο οι ενήλικες μπορούν να συμμετέχουν χωρίς άλλη χρέωση σε 3 test ride. Επίσης μην ξεχνάτε πως για τα test-ride είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ να έχετε μαζί σας κράνος, μπουφάν με προστασίες και γάντια μοτοσυκλέτας.

Η Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2023 θα συνεχιστεί μέχρι και την Κυριακή 2 Απριλίου.

Δείτε παρακάτω σε υψηλή ανάλυση 177 φωτογραφίες από την 1η ημέρα της Έκθεσης.