MV Agusta - Μηδένισε όλα της τα χρέη και με τη βούλα δικαστηρίου

Ανατέλλει νέα εποχή για την εταιρεία του Timur Sardarov, με πορτοκαλί αποχρώσεις
KTM MV Agusta no debts
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

1/2/2023

Στις 29 Δεκεμβρίου του 2022, το δικαστήριο του Varese εξέδωσε απόφαση, σύμφωνα με την οποία η MV Agusta έχει πληρώσει όλα τα χρέη της, και έχει καλύψει όλες τις υποχρεώσεις που είχε στους πιστωτές της.

Η έξοδος από το καθεστώς Διακανονισμού με τους Πιστωτές της ολοκληρώνει την διαδικασία ανασυγκρότησης της MV Agusta Motor S.p.A. από την οικογένεια Sardarov, που πήρε τα ηνία της εταιρείας πριν από 4 χρόνια. Οι Sardarov υποστήριξαν αυτή την ανασυγκρότηση από την αρχή του Διακανονισμού με τους Πιστωτές της εταιρείας το 2017, επενδύοντας περισσότερα από 180 εκατομμύρια ευρώ για την ανασυγκρότηση όλων των επαγγελματικών πρακτικών της MV Agusta, την αποπληρωμή του χρέους της, τη στήριξη της εταιρικής λειτουργίας της σε καθημερινή βάση, και την σχεδίαση ενός νέου επαγγελματικού πλάνου για τη μελλοντική ανάπτυξη της.

H άφιξη της ΚΤΜ AG, του νέου στρατηγικού συνεργάτη της MV Agusta, αποδεικνύει -σύμφωνα με τους Ιταλούς- πως η MV Agusta βρίσκεται στο σωστό μονοπάτι, και σηματοδοτεί μια νέα θετική εξέλιξη υπό την ηγεσία του CEO Timur Sardarov.

Όπως αναγράφεται στο δελτίο τύπου της MV Agusta, “ο Timur Sardarov είναι σίγουρος πως η δύσκολη αυτή περίοδος στην ιστορία της εταιρείας έχει λάβει επίσημα τέλος, και τώρα η MV Agusta έχει μια σταθερή βάση για να ανταποκριθεί στο status της, ως μια από τις σπουδαιότερες εταιρείες στην ιστορία της μοτοσυκλέτας”.

Ο Sardarov αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: “H συνεργασία μας με την KTM AG ήδη φέρνει νέα ενέργεια στις επαγγελματικές μας δραστηριότητες σε όλα τα μέτωπα, από την παραγωγή των νέων μοντέλων και την επέκταση του δικτύου των dealer μας, μέχρι τη βελτίωση των υπηρεσιών υποστήριξης μας. Τα δύσκολα μας χρόνια τελείωσαν, καθώς δημιουργήσαμε επιτέλους τις συνθήκες για την MV Agusta να γράψει ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της μοτοσυκλέτας.”

Αυτό που δεν αναγράφεται στο δελτίο τύπου, μετά και την εξαγορά του 25,1% της MV Agusta από την KTM, είναι από ποιους ακριβώς θα γραφτεί αυτό το νέο κεφάλαιο, και οι επερχόμενες αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ιταλικής εταιρείας, που θα απασχολήσουν επόμενο άρθρο μας, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα

Ετικέτες

Fantic Days 2024 - Η Fantic αποκτά κι αυτή τη γιορτή της, στις 21-22 Σεπτεμβρίου

Στο SalviniLand - Monterenzio στην επαρχία της Μπολόνια
Fantic Days 2024
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

14/6/2024

Η Fantic Motor ανακοινώνει την πρώτη έκδοση των Fantic Days, ένα Σαββατοκύριακο ανοιχτό στο κοινό με test-rides, πολλή οδήγηση MX, Enduro και e-bikes, εκθεσιακά περίπτερα, ζωντανή μουσική και φαγητό. Μια συγκέντρωση για όλους τους ιδιοκτήτες της Fantic στο SalviniLand - Monterenzio στην επαρχία της Μπολόνια.

Οι συμμετέχοντες θα μπορούν να οδηγήσουν σε πίστες Motocross, Enduro και e-bike τις μοτοσυκλέτες τους αλλά και τα νέα μοντέλα της Fantic, ενώ θα υπάρχουν και περιηγήσεις με τα Caballero. Στην εκδήλωση θα δώσουν το παρών και οι αγωνιζόμενοι της Fantic Racing, τους οποίους θα μπορούν να συναντήσουν από κοντά οι φίλοι της εταιρείας.

Το πρόγραμμα

Κατά τη διάρκεια των Fantic Days, όλοι οι παρευρισκόμενοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε μια σειρά συναρπαστικών δραστηριοτήτων:

- Ξεναγήσεις: εξερευνήστε τοπία που κόβουν την ανάσα και διαδρομές ειδικά σχεδιασμένες για να αναδεικνύουν τα χαρακτηριστικά των ποδηλάτων και των μοτοσυκλετών της Fantic.

- Test-Rides: ανακαλύψτε την πλήρη γκάμα των μοτοσικλετών MX και Enduro της Fantic, καθώς και τις μοτοσικλέτες Caballero και e-bikes σε διάφορες πίστες.

- Ζωντανή μουσική: συναυλίες και ζωντανές παραστάσεις θα εξασφαλίσουν μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα.

- Εκθεσιακά περίπτερα: ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα, τους συνεργάτες και τα αξεσουάρ της Fantic.

- Φαγητό και ποτά: απολαύστε μια μεγάλη ποικιλία από γαστρονομικές απολαύσεις και ποτά στα περίπτερα φαγητού.

- Συγκεντρώσεις: λάβετε μέρος σε συγκεντρώσεις για να γιορτάσετε την κοινότητα Fantic, να συναντήσετε άλλους λάτρεις των δύο τροχών και να μοιραστείτε εμπειρίες.

- Ειδικοί προσκεκλημένοι και πρεσβευτές: Γνωρίστε μερικά από τα γνωστά πρόσωπα της οικογένειας Fantic - αναβάτες, πρωταθλητές και Fantic Racing Ambassadors που θα μοιραστούν τις ιστορίες και το πάθος τους.

Η εκδήλωση θα σηματοδοτήσει επίσης το τελικό στάδιο του The Long Way 2024, της περιοδείας που οδήγησε την κοινότητα των ιδιοκτητών Caballero, τη μακροβιότερη και πιο ιστορική μέσα στην οικογένεια Fantic, στον γύρο της Ιταλίας.