Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

MV Agusta: Νέα εποχή

Ολοκληρώθηκε η ανακεφαλαιοποίηση της MV Agusta

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα μέσα στην ημέρα, ολοκληρώθηκαν χθες οι διαδικασίες της επένδυσης ιδίων κεφαλαίων μέσω της ComSar Invent, ένα επενδυτικό fund που ανήκει στο Black Ocean Group, ιδιοκτησίας του Timur Sardarov, που αποτελεί βασικό παίκτη της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ανατολική Ευρώπη.

Ταυτόχρονα η MV Agusta ανακοίνωσε και την εξαγορά του 25% των μετοχών που κατείχε μέχρι τώρα η Mercedes AMG. Το κλείσιμο της συμφωνίας, της οποίας οι οικονομικοί όροι δεν έχουν γίνει γνωστοί, γίνεται παράλληλα με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της MV Agusta Motor S.p.A. η οποία προβλέπεται από το πλάνο αναδιάρθρωσης της εταιρείας που έχει εγκριθεί από τους πιστωτές της.

Στη νέα μετοχική σύνθεση της MV Agusta Holding, που κατέχει το 100% των μετοχών της MV Agusta Motor S.p.A., θα συμμετέχει με μικρό μειοψηφικό πακέτο η ComSar Invent, ενώ η πλειοψηφία θα παραμείνει στην CG Holding, την επενδυτική εταιρεία του Giovanni Castiglioni.

Αυτή η κίνηση προσθέτει άλλον έναν θεμέλιο λίθο στο πλάνο αναδιάρθρωσης που καταρτίστηκε και ξεκίνησε το 2016, προκειμένου η εταιρεία να επανέλθει σε θετικό πρόσημο σε ό,τι αφορά τον κύκλο εργασιών της.

Tags: