MV Agusta: Νέα εποχή

Ολοκληρώθηκε η ανακεφαλαιοποίηση της MV Agusta
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

25/7/2017

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα μέσα στην ημέρα, ολοκληρώθηκαν χθες οι διαδικασίες της επένδυσης ιδίων κεφαλαίων μέσω της ComSar Invent, ένα επενδυτικό fund που ανήκει στο Black Ocean Group, ιδιοκτησίας του Timur Sardarov, που αποτελεί βασικό παίκτη της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ανατολική Ευρώπη.

Ταυτόχρονα η MV Agusta ανακοίνωσε και την εξαγορά του 25% των μετοχών που κατείχε μέχρι τώρα η Mercedes AMG. Το κλείσιμο της συμφωνίας, της οποίας οι οικονομικοί όροι δεν έχουν γίνει γνωστοί, γίνεται παράλληλα με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της MV Agusta Motor S.p.A. η οποία προβλέπεται από το πλάνο αναδιάρθρωσης της εταιρείας που έχει εγκριθεί από τους πιστωτές της.

Στη νέα μετοχική σύνθεση της MV Agusta Holding, που κατέχει το 100% των μετοχών της MV Agusta Motor S.p.A., θα συμμετέχει με μικρό μειοψηφικό πακέτο η ComSar Invent, ενώ η πλειοψηφία θα παραμείνει στην CG Holding, την επενδυτική εταιρεία του Giovanni Castiglioni.

Αυτή η κίνηση προσθέτει άλλον έναν θεμέλιο λίθο στο πλάνο αναδιάρθρωσης που καταρτίστηκε και ξεκίνησε το 2016, προκειμένου η εταιρεία να επανέλθει σε θετικό πρόσημο σε ό,τι αφορά τον κύκλο εργασιών της.

Ετικέτες

Kove 800X Rally: Νέα μειωμένη τιμή κατά 700 ευρώ! Φουντώνει ο ανταγωνισμός στην κατηγορία

Η ελληνική αντιπροσωπεία της Kove ρίχνει την τιμή της ελαφρύτερης και πιο χωματερής έκδοσης κοντά στα οκτώ χιλιάρικα
Kove 800X Rally
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

12/6/2026

Είναι η ελαφρύτερη εκδοχή της ελαφρύτερης adventure της κατηγορίας της και πλέον ανταγωνίζεται και τη φθηνότερη.

Ο λόγος για την Kove 800X Rally, η οποία έχει νέα τιμή 8.195 ευρώ, μειωμένη κατά 700 ευρώ από τα 8.895 που ζητούσε ως σήμερα.

Η Rally έκδοση διαχωρίζει τη θέση της από τις υπόλοιπες της οικογένειας – 800Χ Pro, 800X Touring -–με το χαμηλότερο βάρος όλων στα 165 κιλά χωρίς καύσιμο, αλλά και με σχεδίαση και εξοπλισμό πιο καλά στοχευμένο για εκτός δρόμου περιπέτειες, όπως υποδηλώνεται από αριθμούς όπως τα 270 χιλιοστά διαδρομής του πιρουνιού και τα 293 χιλιοστά ελάχιστης απόστασης από το έδαφος.

Με τη νέα της τιμή πλέον η οικογένεια 800X έχει το βασικό μοντέλο Pro κάτω από το ψυχολογικό όριο των οκτώ χιλιάδων στα 7.995, μετά η ανανεωμένη έκδοση 800X Pro Up και η Rally με 8.195 και η ακριβότερη της φαμίλιας, 800X Touring, με 8.495.

Ετικέτες