MV Agusta: Νέα εποχή

Ολοκληρώθηκε η ανακεφαλαιοποίηση της MV Agusta
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

25/7/2017

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα μέσα στην ημέρα, ολοκληρώθηκαν χθες οι διαδικασίες της επένδυσης ιδίων κεφαλαίων μέσω της ComSar Invent, ένα επενδυτικό fund που ανήκει στο Black Ocean Group, ιδιοκτησίας του Timur Sardarov, που αποτελεί βασικό παίκτη της παραγωγής πετρελαίου και φυσικού αερίου στην ανατολική Ευρώπη.

Ταυτόχρονα η MV Agusta ανακοίνωσε και την εξαγορά του 25% των μετοχών που κατείχε μέχρι τώρα η Mercedes AMG. Το κλείσιμο της συμφωνίας, της οποίας οι οικονομικοί όροι δεν έχουν γίνει γνωστοί, γίνεται παράλληλα με την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της MV Agusta Motor S.p.A. η οποία προβλέπεται από το πλάνο αναδιάρθρωσης της εταιρείας που έχει εγκριθεί από τους πιστωτές της.

Στη νέα μετοχική σύνθεση της MV Agusta Holding, που κατέχει το 100% των μετοχών της MV Agusta Motor S.p.A., θα συμμετέχει με μικρό μειοψηφικό πακέτο η ComSar Invent, ενώ η πλειοψηφία θα παραμείνει στην CG Holding, την επενδυτική εταιρεία του Giovanni Castiglioni.

Αυτή η κίνηση προσθέτει άλλον έναν θεμέλιο λίθο στο πλάνο αναδιάρθρωσης που καταρτίστηκε και ξεκίνησε το 2016, προκειμένου η εταιρεία να επανέλθει σε θετικό πρόσημο σε ό,τι αφορά τον κύκλο εργασιών της.

Ετικέτες

BENDA: Έρχονται και επίσημα Ελλάδα με Teoren Motors! Φέρνουν το μεσαίο cruiser με το μεγαλύτερο ελαστικό!

Αποκλειστικός εισαγωγέας για τα ATV και τις μοτοσυκλέτες της κινέζικής εταιρείας
BENDA: Έρχονται και επίσημα Ελλάδα με Teoren Motors! Φέρνουν το μεσαίο cruiser με το μεγαλύτερο ελαστικό!
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

15/1/2026

Η TEOREN MOTORS A.E. ανακοίνωσε την ανάληψη της αποκλειστικής εισαγωγής και διανομής των προϊόντων της BENDA στην ελληνική αγορά, επεκτείνοντας τη δραστηριότητά της στον χώρο των ATV και των δίκυκλων.

Η TEOREN MOTORS A.E., εταιρεία του γνωστού ομίλου Β.Ν. Θεοχαράκης, γνωστοποίησε και επίσημα την έναρξη συνεργασίας με τη BENDA, όπως σας είχαμε ενημερώσει στις αρχές του περασμένου μήνα.

Η εταιρεία του ομίλου αναλαμβάνει την αποκλειστική διάθεση των μοντέλων της Benda στην Ελλάδα. Η συμφωνία αφορά τόσο ATV όσο και μοτοσυκλέτες, οι οποίες προστίθενται σταδιακά στην γκάμα της εταιρείας.

Η BENDA αποτελεί εμπορική ονομασία της Hangzhou Saturn Power Technology Co., Ltd., κινεζικής εταιρείας που ιδρύθηκε το 2016 και διαθέτει ήδη δύο μονάδες παραγωγής.

Η δραστηριότητά της επικεντρώνεται στην εξέλιξη και κατασκευή τετράκυκλων και δίκυκλων οχημάτων, με εσωτερικά τμήματα έρευνας και ανάπτυξης που αξιοποιούν την χρήση ψηφιακών εργαλείων σχεδιασμού και προσομοίωσης.

Στην Κίνα έχουν καταφέρει να εξειδικευτούν ως η εταιρεία των cruiser μοτοσυκλετών, με την γκάμα της να προσανατολίζεται προς αυτή την κατεύθυνση περισσότερο. Από πολύ νωρίς προσπάθησαν να μπουν στην Ευρώπη, ωστόσο δεν ήταν έτοιμοι να αντιμετωπίσουν την πιο δύσκολη αγορά του κόσμου με τα υψηλότερα στάνταρ, κάτι που αλλάξε τα τελευταία δύο χρόνια. Ακόμη και η εικόνα τους στην EICMA 2025 ήταν τελείως διαφορετική από άλλες χρονιές με πολύ μεγαλύτερο περίπτερο και σαφώς υψηλότερο προϋπολογισμό.

Θυμηθείτε τι είδαμε από κοντά στην EICMA:

 

 

Στον τομέα της αισθητικής, τα μοντέλα BENDA ακολουθούν την νεο-ρετρο γραμμή που συνδυάζει σύγχρονες σιλουέτες με κλασσικές αναφορές.

Benda

Έλευση LFC 700

Για την ελληνική αγορά, η αρχική γκάμα περιλαμβάνει δύο ATV: τα Redstone 550 και Redstone 1000. Στα δίκυκλα, διατίθενται τα Chinchilla 350 CVT, Chinchilla 500 και LFC 700 Pro. Το τελευταίο, είναι το μεσαίο cruiser με το μεγαλύτερο ελαστικό σε μοτοσυκλέτα παραγωγής και όπως φαίνεται από την ανακοίνωση, θα έρθει και στην Ελλάδα! Τα μοντέλα καλύπτουν διαφορετικές κατηγορίες κυβισμού και χρήσης, απευθυνόμενα σε αναβάτες με διαφορετικές απαιτήσεις.

Η TEOREN MOTORS A.E. αναλαμβάνει τόσο τη διάθεση όσο και την υποστήριξη after sales των προϊόντων BENDA στην Ελλάδα, μέσω του υπάρχοντος εμπορικού και τεχνικού της δικτύου. Περισσότερες πληροφορίες για τιμές, τεχνικά χαρακτηριστικά και διαθεσιμότητα αναμένονται στο προσεχές διάστημα.

 

Benda