Νέα scooter SYM για τον Δήμο Θεσσαλονίκης

Στην υπηρεσία των πολιτών
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

28/7/2020

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης επέλεξε 33 νέα scooter της SYM εκσυγχρονίζοντας τον στόλο των δίκυκλων για της υπηρεσίες Πολιτικής προστασία, Διαχείρισης Απορριμμάτων και της Δημοτικής Αστυνομίας. Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της Γκοργκόλης Α.Ε. επίσημου εισαγωγέα της SYM στη χώρα μας:

33 SYM scooters στις υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης

 

Η ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε. παρέδωσε 33 scooters SYM στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

 

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης προχώρησε στην επιλογή και προμήθεια των μοντέλων της SYM
Symphony SR125, CITYCOM S.300 και JOYMAX Z 250 για την κάλυψη  αναγκών των Διευθύνσεων:

 

για τη Διεύθυνση Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Αστικών Απορριμμάτων

 

για τη Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας

 

για το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας

 

Νο1 σε πωλήσεις brand στην Ελλάδα, η SYM αποδεικνύει καθημερινά την ποιότητα και την αξιοπιστία των μοντέλων της.

Η παράδοση πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο, στο κεντρικό αμαξοστάσιο του Δήμου Θεσσαλονίκης με τα μοντέλα της SYM, όλα σε λευκό χρώμα, να φέρουν τα χαρακτηριστικά αυτοκόλλητα του δήμου και των διευθύνσεων του Δήμου.


 

Yamaha XT500: Η μοτοσυκλέτα του Thierry Sabine που ξεκίνησε το Rally Dakar! 10 χρόνια χαμένη στην έρημο!

Χάθηκε στην έρημο και βρέθηκε 10 χρόνια μετά - Στη σέλα της ξεκίνησε η ιδέα του θρυλικού αγώνα!
Yamaha XT500 Thierry Sabine
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

29/12/2025

Το Yamaha XT500 είναι από μόνο του εμβληματικό, όμως αυτό εδώ παίρνει διαστάσεις θρύλου γιατί έβαλε και αυτό τους… τροχούς του για εμπνευστεί ο μεγάλος Thierry Sabine την ιδέα του Rally Dakar. Το θυμόμαστε με αφορμή την έναρξη του θρυλικού αγώνα που ξεκινά στις 3 Ιανουαρίου.

Το 1976 o Thierry Sabine χάθηκε στην έρημο Tenere κατά τη διάρκεια του ράλι Abidjan-Nice πάνω στη σέλα του Yamaha XT500. Ο Γάλλος έμεινε για τρεις ημέρες χωρίς νερό και τροφή πριν διασωθεί με μοναδική απώλεια το XT500 το οποίο παρέμεινε στην έρημο. Ήταν αυτές οι ημέρες που έδωσαν στον Sabine την έμπνευση για τη δημιουργία του θρυλικού πλέον rally raid αγώνα, για όσους ήθελαν πραγματικά να κυνηγήσουν την περιπέτεια και την τύχη τους.

la moto verte
La Moto Verte, ήτοι "Η Πράσινη Μοτοσυκλέτα" γράφει το αυτοκόλλητο πάνω στο σπασμένο πλαστικό ρεζερβουάρ του XT500


Το XT500 τελικά διασώθηκε δέκα χρόνια αργότερα από τον ηγέτη των Tuareg, Mano Dayak, ο οποίος είχε αναπτύξει φιλία με τον Sabine κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο Παρίσι. Αποτελούσε συνεργάτη του Γάλλου στα πρώτα χρόνια του Dakar, λόγω της γνώσης που είχε για την έρημο, η οποία και βοηθούσε με τη χάραξη των πρώτων διαδρομών.
Μετά τον χαμό του Sabine με την πτώση του ελικοπτέρου το 1986, ο Dayak ανέκτησε το XT500 και το επέστρεψε στη χήρα του Γάλλου ως τεκμήριο της αρχικής διαδρομής του ιδρυτή.

Ο Mano Dayak έχασε επίσης τη ζωή του σε αεροπορικό δυστύχημα το 1995, κατά τη διάρκεια μιας περιόδου έντονης πολιτικής μεσολάβησης στον Νίγηρα. Μένει όμως, ως συνδετικός κρίκος το XT500, το οποίο αποτέλεσε φέτος μέρος της έκθεσης “Desert Queens” που φιλοξενήθηκε στη φετινή EICMA, μαζί με άλλες 30 θρυλικές μοτοσυκλέτες που έχουν λάβει μέρος στον δυσκολότερο αγώνα του κόσμου.