Νέα scooter SYM για τον Δήμο Θεσσαλονίκης

Στην υπηρεσία των πολιτών
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

28/7/2020

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης επέλεξε 33 νέα scooter της SYM εκσυγχρονίζοντας τον στόλο των δίκυκλων για της υπηρεσίες Πολιτικής προστασία, Διαχείρισης Απορριμμάτων και της Δημοτικής Αστυνομίας. Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της Γκοργκόλης Α.Ε. επίσημου εισαγωγέα της SYM στη χώρα μας:

33 SYM scooters στις υπηρεσίες του Δήμου Θεσσαλονίκης

 

Η ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε. παρέδωσε 33 scooters SYM στο Δήμο Θεσσαλονίκης.

 

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης προχώρησε στην επιλογή και προμήθεια των μοντέλων της SYM
Symphony SR125, CITYCOM S.300 και JOYMAX Z 250 για την κάλυψη  αναγκών των Διευθύνσεων:

 

για τη Διεύθυνση Ανακύκλωσης και Διαχείρισης Αστικών Απορριμμάτων

 

για τη Διεύθυνση Δημοτικής Αστυνομίας

 

για το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας

 

Νο1 σε πωλήσεις brand στην Ελλάδα, η SYM αποδεικνύει καθημερινά την ποιότητα και την αξιοπιστία των μοντέλων της.

Η παράδοση πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο, στο κεντρικό αμαξοστάσιο του Δήμου Θεσσαλονίκης με τα μοντέλα της SYM, όλα σε λευκό χρώμα, να φέρουν τα χαρακτηριστικά αυτοκόλλητα του δήμου και των διευθύνσεων του Δήμου.


 

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε μοτοσυκλέτες σε Αττική και Αιδηψό και τις διέλυε γι’ ανταλλακτικά

Ανήλικος το ένα εκ των τριών μελών της συμμορίας
κλέφτης
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

20/4/2026

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Πειραιά/Δ.Δ.Ε.Ε.Α./Γ.Α.Δ.Α. συνέλαβαν τα τρία μέλη συμμορίας που αφαιρούσαν μοτοσυκλέτες στις περιοχές του Πειραιά και της Αιδηψού και στη συνέχεια τις αποσυναρμολογούσαν και πουλούσαν τα ανταλλακτικά τους.

Η επιχείρηση έγινε την Τρίτη 14 Απριλίου και οδήγησε στη σύλληψη τριών ημεδαπών ηλικιών 17, 33 και 36 ετών. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών, ενώ δικογραφία σχηματίστηκε και σε βάρος των γονέων του ανηλίκου μέλους για παραμέληση της εποπτείας του.

κλέφτες φορτηγάκι

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι κατηγορούμενοι έκλεβαν δίκυκλα από διάφορες περιοχές της Αττικής φορτώνοντάς τα σε λευκό φορτηγάκι και τα μετέφεραν σε αποθήκη στην περιοχή του Πειραιά, όπου τα απέκρυπταν για λίγες ημέρες, προκειμένου να αποφύγουν τον εντοπισμό τους μέσω τυχόν συστημάτων γεωεντοπισμού.

Στη συνέχεια, μετέφεραν τα οχήματα σε χώρο που διέθεταν σε υπόγειο πολυκατοικίας, αποσυναρμολογούσαν τις μοτοσυκλέτες και διέθεταν προς πώληση τα ανταλλακτικά τους.

κλέφτες μοτο

Μετά από έρευνα στην κατοχή και στις οικίες τους βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

  • Δύο κλεμμένες μοτοσυκλέτες και σκελετός από κλεμμένη μοτοσυκλέτα,
  • 30 γραμμ. κοκαΐνη,
  • μια ζυγαριά ακριβείας,
  • το χρηματικό ποσό των -950- ευρώ,
  • δύο περούκες που χρησιμοποιούσαν για να δυσχεράνουν την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό τους,
  • ειδικός εξοπλισμός για την αποσυναρμολόγηση των οχημάτων,
  • πλήθος εξαρτημάτων μοτοσυκλετών,
  • πινακίδες κυκλοφορίας και
  • τρία κινητά τηλέφωνα.

Επιπλέον κατασχέθηκε το φορτηγάκι που χρησιμοποιούσαν για τις κλοπές, καθώς και αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν για τις λοιπές μετακινήσεις τους και για κατοπτεύσεις των χώρων, προτού διαπράξουν την κλοπή.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.