Νέο κατάστημα Mimikos MOTORCORE στην Χαλκίδα – Συνέντευξη με τον Μιχάλη Μιμίκο

Η MOTORCORE μεγαλώνει
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

21/4/2021

Το κατάστημα Mimikos MOTORCORE μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση στην Χαλκίδα, πολύ κοντά στην επί χρόνια φυσική του παρουσία. Με αφορμή την πρόσφατη αυτή αλλαγή διεύθυνσης στις νέες μεγαλύτερες εγκαταστάσεις της Mimikos MOTORCORE, ο Μιχάλης Μιμίκος μας μιλά για την πορεία του και το μέλλον.

Ο Μιχάλης Μιμίκος δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις στον μοτοσυκλετιστικό κόσμο, ιδιαίτερα για τους αναγνώστες του ΜΟΤΟ που τον έχουν δει πολλές φορές να φιλοξενείται στις σελίδες μας, οδηγώντας μαζί μας. Πέρα από την αγωνιστική του πορεία και την επαγγελματική του σταδιοδρομία, ο Μιχάλης έχει και μία φήμη ως ιδιαίτερα γρήγορος αναβάτης, που είναι κι ένας κόσμιος τρόπος να αναφερθεί κανείς στην φήμη αυτή.

Του ζητήσαμε να έρθει μαζί μας, οδηγώντας εναλλάξ 1290 Super Adventure και Multistrada V4 σε μία από τις πιο γνωστές διαδρομές για μοτοσυκλέτες στην Ελλάδα- που καθόλου τυχαία περνά μπροστά από το κατάστημά του- και βρήκε λίγο χρόνο για να μας μιλήσει για το παρόν και το μέλλον:

  • Μιχάλη, για τον υπόλοιπο κόσμο που δεν σε γνωρίζει, πόσα χρόνια ασχολείσαι με την μοτοσυκλέτα;
  • Νομίζω πάνω από 35 χρόνια. Μια ζωή. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου το μόνο που ήθελα ήταν να οδηγώ. Τα πάντα σε άσφαλτο και χώμα, supermotard κι enduro. Με αντίστοιχη αγωνιστική δραστηριότητα.
  • Με την πάροδο του χρόνου και την επαγγελματική ενασχόληση που ακολούθησε, το πάθος αυτό υποχώρησε καθόλου;
  • Νομίζω ότι έγινε το αντίθετο, το πάθος έμεινε το ίδιο, να μην σου πω ότι μεγάλωσε
  • Όπως αντίστοιχα μεγάλωσε και το κατάστημα ΚΤΜ στην Χαλκίδα;
  • Ναι έχω ένα κατάστημα στην Χαλκίδα που όμως πρέπει να σου πω ότι έχει εμπορική δραστηριότητα σε μια πολύ μεγαλύτερη περιοχή. Οι περισσότεροι πελάτες μου είναι από την Αθήνα, μεγάλες πωλήσεις γίνονται και στην υπόλοιπη Ελλάδα και ιδιαίτερα στα νησιά.
  • Που αποδίδεις την ευρεία αυτή αποδοχή;
  • Νομίζω ότι έχει να κάνει με την προσωπική εμπλοκή μου με την μοτοσυκλέτα. Οδηγώ εκατοντάδες ώρες κάθε χρόνο και street και enduro. Δοκιμάζω προσωπικά κάθε μοτοσυκλέτα, όλα τα ελαστικά, τα αξεσουάρ και επιβλέπω τις βελτιώσεις. Ο πελάτης μας εμπιστεύεται γιατί καταλαβαίνει ότι ξέρουμε πολύ καλά τι του προτείνουμε. Θεωρώ πως αυτό κάνει την διαφορά. Πληροφορίες και τεχνικά χαρακτηριστικά βρίσκει και στο internet εδώ όμως έχουμε ένα πολύ καλό service, αντιμετωπίζουμε δύσκολα τεχνικά προβλήματα και δίνουμε λύσεις. Διαθέτουμε επίσης μια πολύ μεγάλη ποικιλία ανταλλακτικών κι αξεσουάρ από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Αυτά συνδυάζονται και με πολύ γρήγορη εξυπηρέτηση, αυτή η αμεσότητα στην εξυπηρέτηση είναι για εμένα πρωταρχικός στόχος
  • Οπότε το νέο μεγαλύτερο κατάστημα είναι μία φυσική εξέλιξη αυτής της πορείας; Είναι αρκετά εντυπωσιακό πάντως και συγχαρητήρια.
  • Ήταν μια αναγκαία κίνηση για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας. Πιεζόμασταν εδώ και καιρό στο παλιό μαγαζί
  • Η αλλαγή όμως αυτή ήρθε σε μία στιγμή που σταμάτησε η συνεργασία με την αντιπροσωπία της ΚΤΜ στην Ελλάδα;
  • Δεν είναι έτσι, δεν είμαστε πια στο δίκτυο εξουσιοδοτημένων καταστημάτων. Όμως συνεχίζουμε να πουλάμε και να υποστηρίζουμε μοτοσυκλέτες ΚΤΜ, Husqvarna, Gas Gas. Για παράδειγμα μόλις την προηγούμενη βδομάδα διαθέσαμε πέντε νέες μοτοσυκλέτες. Οι πελάτες μας εμπιστεύονται για τους ίδιους λόγους όπως και πριν. Με αυτή την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω την εταιρεία, τα στελέχη και ιδιαίτερα τον κ. Σόλωνα Κοντό για την συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια. Χωρίς την βοήθεια τους δεν θα τα είχα καταφέρει. Θέλω να πω ακόμη ότι το πάθος μου και η αγάπη για την ΚΤΜ παραμένει ίδια, δεν πρόκειται να αλλάξει. Ο λόγος που σταμάτησε η συνεργασία είναι ότι οι λογικοί περιορισμοί που βάζει η εταιρεία στους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους, φρέναραν την δυνατότητα να μεγαλώσουμε
  • Να υποθέσω λοιπόν με βάση αυτό που είπες πως σύντομα θα έχουμε νέες συνεργασίες;
  • Καλύτερα αυτό να το αφήσουμε έως ότου έχουμε κάτι συγκεκριμένο να πούμε

  • Με δεδομένο πως το αγωνιστικό σου πάθος παραμένει, τι γνώμη έχει για την κατάσταση που επικρατεί και ποια είναι τα δικά σου σχέδια για το μέλλον;
  • Έτσι ακριβώς, περιμένουμε όπως όλοι να ξεκινήσουνε και πάλι. Έχω εδώ και καιρό μια αγωνιστική ομάδα την Motocore, η οποία είναι έτοιμη να περάσει σε επόμενο στάδιο. Στόχος είναι να δυναμώσει πολύ. Μας έχουν λείψει οι αγώνες μακάρι να ξεκινήσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται.
  • Γρήγορα κι άρτια. Το ελπίζουμε όλοι μας. Μιχάλη θέλω να σε ευχαριστήσω και μάλιστα διπλά για τον χρόνο σου, τόσο για την συνέντευξη, όσο και για την διάθεση να ακολουθείς σε μεγάλα συγκριτικά. Τις ευχές μου για καλά χιλιόμετρα κι επαγγελματική επιτυχία. Περιμένω να μιλήσουμε για τα νέα σου σχέδια όταν είσαι έτοιμος.
  • Εγώ σε ευχαριστώ

 

 

Faster Than Life – Nτοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]

O Dave Madsen-Mygdal συνεχίζει να αγωνίζεται στα 60 του, μετρώντας 149 εκκινήσεις
motomagFaster Than Life – Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

19/4/2024

Το ντοκιμαντέρ “Faster Than Life” αναμένεται να βγει στις οθόνες τον Μάιο του 2024, εξιστορώντας μία από τις πιο όμορφες και ρομαντικές ανέκδοτες ιστορίες του TT, αυτή του ιδιώτη αγωνιζόμενου Dave Madsen-Mygdal, ο οποίος στα 60 του χρόνια μετρά... 149 εκκινήσεις (!), ενώ αναμένεται να δώσει το παρών και στο TT του 2024.

Γεννημένος στο Douglas, την πρωτεύουσα του θρυλικού Νησιού, ο Dave Madsen-Mygdal ξεκίνησε να τρέχει στους δρόμους του Isle of Man το 1979. Από το 1985 συμμετέχει αδιάκοπα στο θεσμό του TT, όχι όμως με κάποια εργοστασιακή ομάδα, αλλά ως ιδιώτης. Το γεγονός αυτό από μόνο του μεγαλώνει ακόμη περισσότερο τη σπουδαιότητα του κατορθώματός του, καθώς καλείται να καλύψει μόνος του τα έξοδα της συμμετοχής του.

Faster Than Life – Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]

Το πάθος του όμως για τους αγώνες δρόμου φαίνεται ότι είναι μεγαλύτερο από το κόστος, κάτι που φάινεται και από τις 149 εκκινήσεις του στον εμβληματικό Road-Racing αγώνα! Το 2024, στα 60 του πλέον χρόνια πάνω σε αυτόν τον πλανήτη, ο Dave αναμένεται να βρεθεί για ακόμα μία φορά μεταξύ των αγωνιζομένων. Μόλις τρεις ακόμα αναβάτες έχουν ξεπεράσει το τριψήφιο φράγμα, με πιο πρόσφατο τον 8 χρόνια νεότερό του John McGuinness, ο οποίος πριν λίγες μέρες έκλεισε τα 52, έχοντας 104 εκκινήσεις στο IOMTT. Την εξαιρετικά μικρή λίστα ολοκληρώνουν ο δέκα φορές νικητής Ian Lougher, ο οποίος σταμάτησε στις 136 και ο Jim Hodson με 114, που το 2002 τερμάτισε δεύτερος στην κατηγορία Lightweight 400. Στην ίδια κατηγορία ο Mygdal σημείωσε το 2003 το καλύτερό του αποτέλεσμα, φτάνοντας μέχρι την τέταρτη θέση.

Faster Than Life – Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]

Δεν είναι όλα ρόδινα όμως. Ο Dave έχει καταθέσει τον δικό του φόρο αίματος στους αγώνες δρόμου, μέσω του 23χρονου γιού του Mark, ο οποίος έχασε την ζωή του σε ατύχημα που συνέβη στον αγώνα Southern 100, το 2013. Παρ’ όλα αυτά, ούτε αυτό στάθηκε ικανό να τον τρομάξει ή να του αλλάξει την γνώμη για τους αγώνες σε δημόσιο δρόμο, όπως το TT. Όπως βλέπουμε και στο τρέιλερ του “Faster Than Life”, στα pits έχει μαζί του και τα εγγόνια του.

Faster Than Life – Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]

Το ντοκιμαντέρ δεν επικεντρώνεται μόνο στην αγωνιστική πλευρά, αλλά και την ανθρώπινη που κρύβεται πίσω από το IOMTT. Επιδιώκει να μας δώσει μία κλεφτή ματιά από τους δεσμούς που αναπτύσσονται μέσα στην κλειστή ομάδα των αγωνιζομένων, τα συναισθήματα των οικογενειών, τα καλά και τα άσχημα, αλλά και μία γενικότερη εικόνα του τι κρύβεται πίσω από αυτά που βλέπουμε. Ο θεατής βλέπει εκ των έσω τι θυσίες χρειάζεται να κάνει ένας ιδιώτης για να βρεθεί στην σχάρα εκκίνησης του ιστορικού αγώνα. Τα πλάνα περιλαμβάνουν και μερικά θεαματικά onboard και εξωτερικά πλάνα του Dave να περνά μέσα από τις πόλεις και τα βουνά, ανάμεσα σε δέντρα και φράχτες με 240 χ.α.ω, στον αγώνα Supertwin.

Faster Than Life – Ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο σε έναν από τους μακροβιότερους αναβάτες του TT μέχρι σήμερα – [VIDEO]

Δημιουργοί του ντοκιμαντέρ είναι οι Felipe Costa και Chip Gulland, ιδρυτές της εταιρείας Pitbox 6. Η αυτοβιογραφική ταινία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και αναμένεται να γίνει διαθέσιμη συνδρομητικά, τον Μάιο του 2024. Τα έσοδα θα βοηθήσουν στην τελειοποίηση της παραγωγής (χρώμα και ήχος), προκειμένου να συμμετάσχει στα φεστιβάλ κινηματογράφου. Όσοι θέλετε να μείνετε ενημερωμένοι για το πότε ακριβώς θα κυκλοφορήσει η πρώτη έκδοση, μπορείτε να ακολουθήσετε τη σελίδα Faster Than Life σε Facebook και Instagram.

Ετικέτες