Νέο κατάστημα Mimikos MOTORCORE στην Χαλκίδα – Συνέντευξη με τον Μιχάλη Μιμίκο

Η MOTORCORE μεγαλώνει
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

21/4/2021

Το κατάστημα Mimikos MOTORCORE μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση στην Χαλκίδα, πολύ κοντά στην επί χρόνια φυσική του παρουσία. Με αφορμή την πρόσφατη αυτή αλλαγή διεύθυνσης στις νέες μεγαλύτερες εγκαταστάσεις της Mimikos MOTORCORE, ο Μιχάλης Μιμίκος μας μιλά για την πορεία του και το μέλλον.

Ο Μιχάλης Μιμίκος δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις στον μοτοσυκλετιστικό κόσμο, ιδιαίτερα για τους αναγνώστες του ΜΟΤΟ που τον έχουν δει πολλές φορές να φιλοξενείται στις σελίδες μας, οδηγώντας μαζί μας. Πέρα από την αγωνιστική του πορεία και την επαγγελματική του σταδιοδρομία, ο Μιχάλης έχει και μία φήμη ως ιδιαίτερα γρήγορος αναβάτης, που είναι κι ένας κόσμιος τρόπος να αναφερθεί κανείς στην φήμη αυτή.

Του ζητήσαμε να έρθει μαζί μας, οδηγώντας εναλλάξ 1290 Super Adventure και Multistrada V4 σε μία από τις πιο γνωστές διαδρομές για μοτοσυκλέτες στην Ελλάδα- που καθόλου τυχαία περνά μπροστά από το κατάστημά του- και βρήκε λίγο χρόνο για να μας μιλήσει για το παρόν και το μέλλον:

  • Μιχάλη, για τον υπόλοιπο κόσμο που δεν σε γνωρίζει, πόσα χρόνια ασχολείσαι με την μοτοσυκλέτα;
  • Νομίζω πάνω από 35 χρόνια. Μια ζωή. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου το μόνο που ήθελα ήταν να οδηγώ. Τα πάντα σε άσφαλτο και χώμα, supermotard κι enduro. Με αντίστοιχη αγωνιστική δραστηριότητα.
  • Με την πάροδο του χρόνου και την επαγγελματική ενασχόληση που ακολούθησε, το πάθος αυτό υποχώρησε καθόλου;
  • Νομίζω ότι έγινε το αντίθετο, το πάθος έμεινε το ίδιο, να μην σου πω ότι μεγάλωσε
  • Όπως αντίστοιχα μεγάλωσε και το κατάστημα ΚΤΜ στην Χαλκίδα;
  • Ναι έχω ένα κατάστημα στην Χαλκίδα που όμως πρέπει να σου πω ότι έχει εμπορική δραστηριότητα σε μια πολύ μεγαλύτερη περιοχή. Οι περισσότεροι πελάτες μου είναι από την Αθήνα, μεγάλες πωλήσεις γίνονται και στην υπόλοιπη Ελλάδα και ιδιαίτερα στα νησιά.
  • Που αποδίδεις την ευρεία αυτή αποδοχή;
  • Νομίζω ότι έχει να κάνει με την προσωπική εμπλοκή μου με την μοτοσυκλέτα. Οδηγώ εκατοντάδες ώρες κάθε χρόνο και street και enduro. Δοκιμάζω προσωπικά κάθε μοτοσυκλέτα, όλα τα ελαστικά, τα αξεσουάρ και επιβλέπω τις βελτιώσεις. Ο πελάτης μας εμπιστεύεται γιατί καταλαβαίνει ότι ξέρουμε πολύ καλά τι του προτείνουμε. Θεωρώ πως αυτό κάνει την διαφορά. Πληροφορίες και τεχνικά χαρακτηριστικά βρίσκει και στο internet εδώ όμως έχουμε ένα πολύ καλό service, αντιμετωπίζουμε δύσκολα τεχνικά προβλήματα και δίνουμε λύσεις. Διαθέτουμε επίσης μια πολύ μεγάλη ποικιλία ανταλλακτικών κι αξεσουάρ από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Αυτά συνδυάζονται και με πολύ γρήγορη εξυπηρέτηση, αυτή η αμεσότητα στην εξυπηρέτηση είναι για εμένα πρωταρχικός στόχος
  • Οπότε το νέο μεγαλύτερο κατάστημα είναι μία φυσική εξέλιξη αυτής της πορείας; Είναι αρκετά εντυπωσιακό πάντως και συγχαρητήρια.
  • Ήταν μια αναγκαία κίνηση για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας. Πιεζόμασταν εδώ και καιρό στο παλιό μαγαζί
  • Η αλλαγή όμως αυτή ήρθε σε μία στιγμή που σταμάτησε η συνεργασία με την αντιπροσωπία της ΚΤΜ στην Ελλάδα;
  • Δεν είναι έτσι, δεν είμαστε πια στο δίκτυο εξουσιοδοτημένων καταστημάτων. Όμως συνεχίζουμε να πουλάμε και να υποστηρίζουμε μοτοσυκλέτες ΚΤΜ, Husqvarna, Gas Gas. Για παράδειγμα μόλις την προηγούμενη βδομάδα διαθέσαμε πέντε νέες μοτοσυκλέτες. Οι πελάτες μας εμπιστεύονται για τους ίδιους λόγους όπως και πριν. Με αυτή την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω την εταιρεία, τα στελέχη και ιδιαίτερα τον κ. Σόλωνα Κοντό για την συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια. Χωρίς την βοήθεια τους δεν θα τα είχα καταφέρει. Θέλω να πω ακόμη ότι το πάθος μου και η αγάπη για την ΚΤΜ παραμένει ίδια, δεν πρόκειται να αλλάξει. Ο λόγος που σταμάτησε η συνεργασία είναι ότι οι λογικοί περιορισμοί που βάζει η εταιρεία στους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους, φρέναραν την δυνατότητα να μεγαλώσουμε
  • Να υποθέσω λοιπόν με βάση αυτό που είπες πως σύντομα θα έχουμε νέες συνεργασίες;
  • Καλύτερα αυτό να το αφήσουμε έως ότου έχουμε κάτι συγκεκριμένο να πούμε

  • Με δεδομένο πως το αγωνιστικό σου πάθος παραμένει, τι γνώμη έχει για την κατάσταση που επικρατεί και ποια είναι τα δικά σου σχέδια για το μέλλον;
  • Έτσι ακριβώς, περιμένουμε όπως όλοι να ξεκινήσουνε και πάλι. Έχω εδώ και καιρό μια αγωνιστική ομάδα την Motocore, η οποία είναι έτοιμη να περάσει σε επόμενο στάδιο. Στόχος είναι να δυναμώσει πολύ. Μας έχουν λείψει οι αγώνες μακάρι να ξεκινήσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται.
  • Γρήγορα κι άρτια. Το ελπίζουμε όλοι μας. Μιχάλη θέλω να σε ευχαριστήσω και μάλιστα διπλά για τον χρόνο σου, τόσο για την συνέντευξη, όσο και για την διάθεση να ακολουθείς σε μεγάλα συγκριτικά. Τις ευχές μου για καλά χιλιόμετρα κι επαγγελματική επιτυχία. Περιμένω να μιλήσουμε για τα νέα σου σχέδια όταν είσαι έτοιμος.
  • Εγώ σε ευχαριστώ

 

 

Michelin: Εξαγόρασε την αμερικάνικη Flexitallic, εταιρεία κατασκευής φλαντζών 

Οι Γάλλοι επεκτείνονται σε νέες αγορές με μπαράζ εξαγορών αμερικάνικων και ευρωπαϊκών εταιρειών
Michelin - Εξαγοράζει την αμερικάνικη Flexitallic
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

4/2/2026

Την εξαγορά της αμερικάνικης Flexitallic, εταιρείας με ηγετική θέση στην κατασκευή φλαντζών για βιομηχανική χρήση, ανακοίνωσε η Michelin που επεκείνεται και σε νέους τομείς της αγοράς.

Η Michelin έχει αναπτύξει ήδη ισχυρή παρουσία στο συγκεκριμένο κομμάτι της αγοράς και με την απόκτηση της Flexitallic θέλει να εξασφαλίσει μια ηγετική θέση. Η Flexitallic είναι ιστορική εταιρεία κατασκευής φλαντζών, ιδρύθηκε το 1912, έχει έδρα το Texas και είναι υπεύθυνη για την εφεύρεση της σπειροειδούς φλάντζας.

Με ετήσιες πωλήσεις της τάξης των 186 εκατ. ευρώ, η Flexitallic κατασκευάζει φλάντζες και τσιμούχες από σύνθετα υλικά για βιομηχανική χρήση με εξαιρετικά ευρύ πεδίο αναφορικά με τις βιομηχανικές εφαρμογές, αφού οι φλάντζες της κατασκευάζονται για να αντέχουν εξαιρετικά χαμηλές αλλά και εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες (από -150 βαθμούς Κελσίου έως και πάνω από 1.000), όπως και σε πολύ υψηλή πίεση, πάνω και κάτω από τη θάλασσα και στο διάστημα, ενώ έχει και εφαρμογές για σφράγιση και ασφαλή μεταφορά χημικών. 

Τα προϊόντα της Flexitallic χρησιμοποιούνται, μεταξύ άλλων, στον χώρο της αποθήκευσης και παραγωγής ενέργειας (υδρογόνο, ηλιακή ενέργεια, πετρέλαιο) στις κυψέλες καυσίμου, στην παραγωγή πυρηνικής ενέργειας, στη φαρμακοβιομηχανία και στη βιομηχανία φαγητού.

Η ολοκλήρωση της εξαγοράς, που είναι σύμφωνη με τη στρατηγική "Michelin in Motion 2030" της εταιρείας και έχει να κάνει με την είσοδό της σε νέες αγορές, αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου μισού του 2026 σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση. 

Η Flexitallic θα υπάγεται στο τμήμα προηγμένων σύνθετων υλικών του ομίλου της Michelin, όπως και η εταιρεία κατασκευής υδραυλικών σφραγίδων Hallite Seals (την αγόρασε η Michelin το 2018), η οποία εξαγόρασε πρόσφατα την ιταλική Aston Seals που εξειδικεύεται επίσης στις σφραγίδες για υδραυλικές εφαρμογές.

Η εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα και την εξαγορά των Cooley Group και Tex Tech, με μετρητά παρακαλώ χωρίς να ανακοινώνεται το ποσό, με την εξαγορά να ολοκληρώνεται επίσης εντός του πρώτου μισού του 2026. Οι Cooley Group και Tex Tech είναι δύο εταιρείες που εξειδικεύονται στις επιστρώσεις υφασμάτων και την κατασκευή τεχνικών υφασμάτων. Και αυτές οι δύο είναι αμερικάνικες, έχουν ιστορία που ξεπερνά τον έναν αιώνα και θεωρούνται επίσης κορυφαίες στους τομείς τους, ενώ η εξαγορά τους αποτελεί επίσης μέρος της στρατηγικής "Michelin in Motion 2030". Γενικά φαίνεται ότι η Michelin θέλει να επεκταθεί και να αξιοποιήσει τη γνώση που κατέχει στα σύνθετα και πολυμερή υλικά από τα ελαστικά και σε άλλους τομείς επιλέγοντας όμως να εξαγοράσει ήδη καθιερωμένες εταιρείες και όχι να ξεκινήσει με κάποια δική της εταιρεία.