Νέο κατάστημα Mimikos MOTORCORE στην Χαλκίδα – Συνέντευξη με τον Μιχάλη Μιμίκο

Η MOTORCORE μεγαλώνει
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

21/4/2021

Το κατάστημα Mimikos MOTORCORE μεταφέρθηκε σε νέα διεύθυνση στην Χαλκίδα, πολύ κοντά στην επί χρόνια φυσική του παρουσία. Με αφορμή την πρόσφατη αυτή αλλαγή διεύθυνσης στις νέες μεγαλύτερες εγκαταστάσεις της Mimikos MOTORCORE, ο Μιχάλης Μιμίκος μας μιλά για την πορεία του και το μέλλον.

Ο Μιχάλης Μιμίκος δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις στον μοτοσυκλετιστικό κόσμο, ιδιαίτερα για τους αναγνώστες του ΜΟΤΟ που τον έχουν δει πολλές φορές να φιλοξενείται στις σελίδες μας, οδηγώντας μαζί μας. Πέρα από την αγωνιστική του πορεία και την επαγγελματική του σταδιοδρομία, ο Μιχάλης έχει και μία φήμη ως ιδιαίτερα γρήγορος αναβάτης, που είναι κι ένας κόσμιος τρόπος να αναφερθεί κανείς στην φήμη αυτή.

Του ζητήσαμε να έρθει μαζί μας, οδηγώντας εναλλάξ 1290 Super Adventure και Multistrada V4 σε μία από τις πιο γνωστές διαδρομές για μοτοσυκλέτες στην Ελλάδα- που καθόλου τυχαία περνά μπροστά από το κατάστημά του- και βρήκε λίγο χρόνο για να μας μιλήσει για το παρόν και το μέλλον:

  • Μιχάλη, για τον υπόλοιπο κόσμο που δεν σε γνωρίζει, πόσα χρόνια ασχολείσαι με την μοτοσυκλέτα;
  • Νομίζω πάνω από 35 χρόνια. Μια ζωή. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου το μόνο που ήθελα ήταν να οδηγώ. Τα πάντα σε άσφαλτο και χώμα, supermotard κι enduro. Με αντίστοιχη αγωνιστική δραστηριότητα.
  • Με την πάροδο του χρόνου και την επαγγελματική ενασχόληση που ακολούθησε, το πάθος αυτό υποχώρησε καθόλου;
  • Νομίζω ότι έγινε το αντίθετο, το πάθος έμεινε το ίδιο, να μην σου πω ότι μεγάλωσε
  • Όπως αντίστοιχα μεγάλωσε και το κατάστημα ΚΤΜ στην Χαλκίδα;
  • Ναι έχω ένα κατάστημα στην Χαλκίδα που όμως πρέπει να σου πω ότι έχει εμπορική δραστηριότητα σε μια πολύ μεγαλύτερη περιοχή. Οι περισσότεροι πελάτες μου είναι από την Αθήνα, μεγάλες πωλήσεις γίνονται και στην υπόλοιπη Ελλάδα και ιδιαίτερα στα νησιά.
  • Που αποδίδεις την ευρεία αυτή αποδοχή;
  • Νομίζω ότι έχει να κάνει με την προσωπική εμπλοκή μου με την μοτοσυκλέτα. Οδηγώ εκατοντάδες ώρες κάθε χρόνο και street και enduro. Δοκιμάζω προσωπικά κάθε μοτοσυκλέτα, όλα τα ελαστικά, τα αξεσουάρ και επιβλέπω τις βελτιώσεις. Ο πελάτης μας εμπιστεύεται γιατί καταλαβαίνει ότι ξέρουμε πολύ καλά τι του προτείνουμε. Θεωρώ πως αυτό κάνει την διαφορά. Πληροφορίες και τεχνικά χαρακτηριστικά βρίσκει και στο internet εδώ όμως έχουμε ένα πολύ καλό service, αντιμετωπίζουμε δύσκολα τεχνικά προβλήματα και δίνουμε λύσεις. Διαθέτουμε επίσης μια πολύ μεγάλη ποικιλία ανταλλακτικών κι αξεσουάρ από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Αυτά συνδυάζονται και με πολύ γρήγορη εξυπηρέτηση, αυτή η αμεσότητα στην εξυπηρέτηση είναι για εμένα πρωταρχικός στόχος
  • Οπότε το νέο μεγαλύτερο κατάστημα είναι μία φυσική εξέλιξη αυτής της πορείας; Είναι αρκετά εντυπωσιακό πάντως και συγχαρητήρια.
  • Ήταν μια αναγκαία κίνηση για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας. Πιεζόμασταν εδώ και καιρό στο παλιό μαγαζί
  • Η αλλαγή όμως αυτή ήρθε σε μία στιγμή που σταμάτησε η συνεργασία με την αντιπροσωπία της ΚΤΜ στην Ελλάδα;
  • Δεν είναι έτσι, δεν είμαστε πια στο δίκτυο εξουσιοδοτημένων καταστημάτων. Όμως συνεχίζουμε να πουλάμε και να υποστηρίζουμε μοτοσυκλέτες ΚΤΜ, Husqvarna, Gas Gas. Για παράδειγμα μόλις την προηγούμενη βδομάδα διαθέσαμε πέντε νέες μοτοσυκλέτες. Οι πελάτες μας εμπιστεύονται για τους ίδιους λόγους όπως και πριν. Με αυτή την ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω την εταιρεία, τα στελέχη και ιδιαίτερα τον κ. Σόλωνα Κοντό για την συνεργασία που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια. Χωρίς την βοήθεια τους δεν θα τα είχα καταφέρει. Θέλω να πω ακόμη ότι το πάθος μου και η αγάπη για την ΚΤΜ παραμένει ίδια, δεν πρόκειται να αλλάξει. Ο λόγος που σταμάτησε η συνεργασία είναι ότι οι λογικοί περιορισμοί που βάζει η εταιρεία στους εξουσιοδοτημένους αντιπροσώπους, φρέναραν την δυνατότητα να μεγαλώσουμε
  • Να υποθέσω λοιπόν με βάση αυτό που είπες πως σύντομα θα έχουμε νέες συνεργασίες;
  • Καλύτερα αυτό να το αφήσουμε έως ότου έχουμε κάτι συγκεκριμένο να πούμε

  • Με δεδομένο πως το αγωνιστικό σου πάθος παραμένει, τι γνώμη έχει για την κατάσταση που επικρατεί και ποια είναι τα δικά σου σχέδια για το μέλλον;
  • Έτσι ακριβώς, περιμένουμε όπως όλοι να ξεκινήσουνε και πάλι. Έχω εδώ και καιρό μια αγωνιστική ομάδα την Motocore, η οποία είναι έτοιμη να περάσει σε επόμενο στάδιο. Στόχος είναι να δυναμώσει πολύ. Μας έχουν λείψει οι αγώνες μακάρι να ξεκινήσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται.
  • Γρήγορα κι άρτια. Το ελπίζουμε όλοι μας. Μιχάλη θέλω να σε ευχαριστήσω και μάλιστα διπλά για τον χρόνο σου, τόσο για την συνέντευξη, όσο και για την διάθεση να ακολουθείς σε μεγάλα συγκριτικά. Τις ευχές μου για καλά χιλιόμετρα κι επαγγελματική επιτυχία. Περιμένω να μιλήσουμε για τα νέα σου σχέδια όταν είσαι έτοιμος.
  • Εγώ σε ευχαριστώ

 

 

Εγκαινιάστηκε η νέα πίστα της Βουλγαρίας A1 Motor Park (LARA) – Τσουχτερές οι τιμές

Βγήκε αμέσως και το πρόγραμμα προπονήσεων για τον μήνα
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

23/3/2026

Σας είχαμε ενημερώσει για όλη την πορεία των εξελίξεων που αφορούν τη νέα πίστα της γειτονικής Βουλγαρίας, που πλέον παρουσιάστηκε στο κοινό και επίσημα προχτές 21 Μάρτη με τα εγκαίνιά της.

Το διάγραμμα δεν έπεσε πολύ έξω, αφού τα εγκαίνια ήταν προγραμματισμένα για τα τέλη του 2025, όμως ο καιρός δεν ήταν σύμμαχος. Η πίστα τοποθετείται περίπου 40 λεπτά νότια από την Σόφια στο Samokov και δυόμιση ώρες από τη δική μας πίστα των Σερρών. Οι δύο πίστες είναι σίγουρα ανταγωνίστριες, αλλά παράλληλα μπορούν και να αλληλοσυμπληρώνονται, αφού η A1 Motor Park αναμένεται να κλείνει τον χειμώνα εξαιτίας του χιονιού, όπως και η οδήγηση τον Ιούλιο και τον Αύγουστο στην πίστα των Σερρών δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστη λόγω ζέστης.

3

Η πρώην LARA, που μετονομάστηκε στο ξενέρωτο A1 Motor Park, είναι μία αριστερόστροφη πίστα με 8 αριστερές και 7 δεξιές στροφές και μήκος 3,91 χιλιόμετρα, ενώ είναι σημαντικό να αναφερθεί πως έχει πάρει εγκρίσεις FIA (κατηγορία 3, έως Formula 3) και FIM (κατηγορία Β, έως WorldSBK). Η στόχευση των γειτόνων για δοκιμές, εκδηλώσεις και track-days και έπειτα για αγώνες είναι σαφέστατα στη σωστή κατεύθυνση και είναι αυτό ακριβώς που χρειαζόμαστε κι εμείς εδώ στην Ελλάδα και το MOTO το γράφει εδώ και χρόνια.

nikola-tsolov

Μία live μετάδοση στα κοινωνικά δίκτυα κάλυψε τα εγκαίνια, όπου σημείωσε πάνω από 100 χιλιάδες θεάσεις, ενώ πίστα πάτησαν supercars, μοτοσυκλέτες, όπως και μία Formula 2 που οδηγούσε ο τοπικός ήρωας Nikola Tsolov, που κατέχει το ρεκόρ των πιο πολλών νικών στην FIA Formula 3 από το 2023 μέχρι το 2025. Μάλιστα ο Βούλγαρος οδηγός έκανε πολύ ενδιαφέρουσες δηλώσεις, λέγοντας πως η νέα πίστα έχει απίστευτες εγκαταστάσεις και η είσοδος της είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή και θυμίζει τα μεγάλα ιταλικά circuit, όμως ο ίδιος θα συνεχίζει να επισκέπτεται και την πίστα των Σερρών που έχει πιο κλειστές και τεχνικές στροφές.

2

Αμέσως μετά την εκδήλωση ανακοινώθηκαν πρόγραμμα και τιμές για το υπόλοιπο του μήνα. Βέβαια προς έκπληξη είδαμε τσουχτερές τιμές για μία ημερήσια προπόνηση που φτάνει τα 180 ευρώ για τα αυτοκίνητα και τα 135 ευρώ για τις μοτοσυκλέτες, τιμές που είναι αρκετά υψηλότερες από αυτές της πίστας των Σερρών, που γνωρίζουμε πολύ καλά και επισκεπτόμαστε συχνά και το κόστος για τις μοτοσυκλέτες είναι 90 ευρώ ανά ημέρα.