Νέο ρεκόρ Supersport στις Σέρρες από Καρακώστα! Άπιαστος με Παπανικολάου από τους Βούλγαρους

Καρακώστας με 1:19.975 νέο ρεκόρ Supersport!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

24/3/2019

Με νέο ρεκόρ πίστας στα Supersport απάντησε σήμερα ο Δημήτρης Καρακώστας στην χθεσινή μάχη με τον Georgiev, που επίσης είχε πάρει πολύ οριακά και από παιχνίδι της στιγμής την νίκη εχθές. Σήμερα ο Καρακώστας δεν θα άφηνε αναπάντητο κάτι τέτοιο και θα έδειχνε με τον καλύτερο τρόπο ποιος είναι ο κυρίαρχος της πίστας στα 600! Με νέο ρεκόρ πίστας και με εξαιρετική παρουσία σε καθεστώς προετοιμασίας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, πήρε μία σημαντική νίκη τόσο για τον ίδιο, όσο και το ελληνικό αίσθημα μετά την διάλυση του χρόνου εχθές από το Ducati V4R. Μόνος του απέναντι στους αγωνιζόμενους στο BMU ο Καρακώστας έγινε σήμερα το πρόσωπο που συγκέντρωνε το σχολιασμό στις γεμάτες κερκίδες και τον απίστευτα πολύ κόσμο που γέμισε την πίστα.

Η εικόνα που αντίκρισαν όσοι πήγαν σήμερα στην πίστα ήταν άμεσα συγκρίσιμη με πολύ παλιές ημέρες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος και ακόμα καλύτερα, βάζοντας σε αναγκαστικές συγκρίσεις τους λίγους Έλληνες αγωνιζόμενους που πήραν μέρος στο BMU. Το γεγονός πως ο Καρακώστας δεχόταν σήμερα τα συγχαρητήρια από τους γείτονες και από τον κόσμο, δίνει μία μικρή μονάχα εικόνα από το κλίμα, όλες αυτές τις ημέρες.

Ο νεαρός Χρήστος Παπανικολάου επικράτησε στην SSP300 με τρόπο απόλυτο και καθοριστικό σαν να μην είχε την ίδια μοτοσυκλέτα με τους υπόλοιπους. Αποτελώντας ένα από τα πιο δυνατά χαρτιά της χώρας μας για το μέλλον, ο Παπανικολάου ήταν ταχύτερος όλων σε όλη την διάρκεια αυτού του γύρου του Βαλκανικού πρωταθλήματος και στους δύο αγώνες, σε κάθε εμφάνιση και πάντα με μεγάλη διαφορά!

Στην SP125 που γυρίζει ταυτόχρονα με την SSP300 ο Αντώνης Αβραμόπουλος επικράτησε εξίσου καθοριστικά, ενώ εχθές ήταν ταχύτερος από όλες σχεδόν τις μεγαλύτερες σε κυβικά μοτοσυκλέτες.

Και στις υπόλοιπες όμως κατηγορίες υπήρχαν Έλληνες αντιπρόσωποι με επίσης πολύ καλή επίδοση, ο Γιώργος Ανίψης ήρθε δεύτερος στην κατηγορία του όταν κι αναγκαστικά χωρίστηκε η F1000 εξαιτίας των πολλών συμμετοχών. Ένα «γλυκό» πρόβλημα που αμφιβάλουμε αν θα το δούμε ποτέ να συμβαίνει στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Στην F1000 έτρεχαν οι Κωνσταντίνος Ιγνατιάδης, Επαμεινώνδας Καριώτης, που συνολικά έκλεισαν την παρουσία τους πάνω από τον Ανίψη στην 21η γενικής της κατηγορίας F. Ο Ιγνατιάδης έφτασε στην 11η και στην 15η ο Καριώτης.

Στα Superbike που χθες έγινε η απίστευτη μάχη που επέφερε πτώση του Choy και ρεκόρ με 1:17.614 για τον Karanyotov οι χρόνοι εξελίχθηκαν σήμερα πιο ομαλά, στο 1:18 πράγμα που επίσης είναι πολύ χαμηλότερο από το μέσο όρο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Αυτό είδε στην αρχή ο Λευτέρης Πίππος, πως μπορεί να κρατηθεί και να παλέψει για το βάθρο καθώς σήμερα το Ducati V4R δεν εξαφανιζόταν τόσο δραματικά όσο εχθές κι όλα αυτά μέσα στον πρώτο γύρο, σε μία απόφαση που δεν ολοκλήρωσε δεύτερο, καθώς στην 15η στροφή έφυγε πολύ ανοικτά εξαιτίας πολύ υψηλής εισόδου από το κυνήγι με τον Muresan και πάτησε έτσι στο ακάθαρτο. Καταφέρνοντας να την κρατήσει βρέθηκε πάνω στα βιράζ της 16ης από τα οποία δεν υπήρχε επιστροφή, κάνοντας μία άσχημη πτώση με πολύ μεγάλη ταχύτητα, (3η στον κόφτη) φτάνοντας η μοτοσυκλέτα του σχεδόν στην μέση της ευθείας. Ο Λευτέρης αν κι έπεσε με μεγάλη ταχύτητα δεν χτύπησε ενώ χειροκροτήθηκε από το πλήθος που τον παρότρυνε να το ξεπεράσει, όπως επίσης και από τις επισκέψεις στο box αμέσως μετά. Ένα ακόμη στοιχείο για το κλίμα!

Η πτώστη του Πίππου... φωτό: Γιώργος Ακριβόπουλος

Εντός δεκάδας, στην 8η θέση τερμάτισε ο Μαρκεσίνης, του οποίου η επίδοση αυτή θα πρέπει να μετρά διπλά εξαιτίας της ατομικής προσπάθειας του Γιώργου. Με ελάχιστα μέσα και μία μοτοσυκλέτα που έχει γράψει τα αγωνιστικά της χιλιόμετρα, ο Μαρκεσίνης είχε μία πολύ καλή παρουσία.

Ο Angel Karanyotov επικράτησε του Martin Choy και σήμερα, κινούμενοι και οι δύο στα χαμηλά του 1:18 και παλεύοντας δυναμικά για την επικράτηση χαρίζοντας θέαμα, με τους θεατές να εκδηλώνουν την ανησυχία τους πολλές φορές καθώς δεν ήταν λίγες οι φορές που από έξω φαινόταν πως η πτώση αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή…

Ο «σερραίικος» γύρος του Βαλκανικού Πρωταθλήματος ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία σε εξαιρετικό κλίμα με πάρα πολλές συμμετοχές, και πάρα πολλούς θεατές, αφήνοντας για εμάς εδώ και για όσους εμπλέκονται στην διοργάνωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, μονάχα με παραδείγματα να έχουμε να πάρουμε…  

 

Fantic Motor Group – Αλλαγή ηγεσίας με νέο CEO και νέο αντιπρόεδρο

Μέσα σε μία ημέρα νέος CEO και νέος αντιπρόεδρος
motomag Fantic Motor Group – Αλλαγή ηγεσίας με νέο CEO και νέο αντιπρόεδρο
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

23/4/2024

Αλλαγές στην ηγεσία της Fantic είχαμε το τελευταίο διάστημα καθώς τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας εξέλεξαν ομόφωνα τον Paolo Fontana ως νέο CEO και τον Mariano Roman ως νέο αντιπρόεδρο.

Ο Paolo Fontana, ο οποίος είχε ήδη διοριστεί ως Γενικός Διευθυντής της Fantic τον Ιανουάριο του 2024, αναλαμβάνει πλέον καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου στον Όμιλο Fantic Motor S.p.A., ο οποίος ελέγχει επίσης τις μάρκες Motori Minarelli και Bottecchia.

Από την άλλη ο Mariano Roman, νεοδιορισθείς πρόεδρος της ANCMA (Σύνδεσμος Κατασκευαστών Δικύκλων και Ποδηλάτων της Ιταλίας), αναλαμβάνει τη θέση του αντιπροέδρου της Fantic, συνεχίζοντας παράλληλα να ηγείται στους τομείς των προϊόντων, της έρευνας και ανάπτυξης και των αγώνων που αφορούν την Fantic.

Paolo Fontana: "Είναι τιμή για μένα να αναλάβω αυτόν τον ρόλο και είμαι ευγνώμων για την εμπιστοσύνη που μου δείχνουν το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον Mariano Roman για τη συνεχή υποστήριξη που μου παρείχε αυτούς τους μήνες. Ξεκίνησα την καριέρα μου στον κόσμο των μοτοσυκλετών, που ήταν πάντα το μεγάλο μου πάθος, παράλληλα με την ορεινή ποδηλασία. Το να επιστρέφω τώρα σε αυτό, χάρη σε αυτή τη σημαντική θέση στη Fantic, με κάνει υπερήφανο και μου δίνει ακόμη μεγαλύτερο κίνητρο. Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ότι ολόκληρος ο όμιλος μπορεί να εκφράσει τις τεράστιες δυνατότητές του και, από την πλευρά μου, είμαι πλήρως αφοσιωμένος σε αυτό".

Ο Mariano Roman δήλωσε: "Ο διορισμός μου ως Προέδρου της ANCMA ήταν μια αναγνώριση για το έργο που έχω επιτελέσει καθ' όλη τη διάρκεια της καριέρας μου, και όχι μόνο για τα συναρπαστικά ορόσημα που πέτυχα μαζί με τη Fantic. Ο αυξανόμενος φόρτος ευθυνών και δραστηριοτήτων που σχετίζονται με το τριετές σχέδιο ανάπτυξης απαιτούσε περισσότερη υποστήριξη. Αυτό εκπληρώθηκε μέσω της συνεργασίας με τον Paolo Fontana, ο οποίος έχει ήδη αποδείξει ότι είναι ομαδικός παίκτης ερμηνεύοντας το πραγματικό πνεύμα της εταιρείας ως Γενικός Διευθυντής και αξίζει πλήρως την εμπιστοσύνη των μετόχων και του Διοικητικού Συμβουλίου".