Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Νέο σήριαλ με τα διπλώματα

Τώρα απειλούν με αποχή οι εκπαιδευτές… και καλά κάνουν!

Με μια νέα ανακοίνωσή τους - την δεύτερη μέσα σε ένα μήνα - ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής καλεί τα μέλη του να ψηφίσουν την πρόταση αποχής από τις εξετάσεις μέχρι το Υπουργείο Μεταφορών να λύσει τα προβλήματα της διεξαγωγής των εξετάσεων, που ανακυκλώνονται διαρκώς τα τελευταία τρία χρόνια. Ακολουθεί η νέα ανακοίνωση του συλλόγου και ΕΔΩ μπορείτε να διαβάσετε την προηγούμενη, μαζί με τα βασικά προβλήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην διεξαγωγή των εξετάσεων.

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου του Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής:

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Θέμα: Το Μετέωρο βήμα του Υπουργού Μεταφορών και οι δύο όψεις της απαξίωσης!  

 

Η αντίδραση της Εκπαιδευτικής Κοινότητας είναι Μονόδρομος:  Αποχή από τις Εξετάσεις!

 

Για τους παρηκούντες την Ιερουσαλήμ, είναι γνωστό ότι υπάρχει κάτι πολύ  χειρότερο από το να μην γίνονται εξετάσεις. Είναι το να γίνονται με αυτό το άθλιο σύστημα που κατακρεουργεί  κάθε επαγγελματισμό και αξιοπρέπεια!

 

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εκπαιδευτών Οδήγησης και Κυκλοφοριακής Αγωγής επισημαίνει για άλλη μια φορά την ανάγκη για άμεση κατάργηση του υπάρχοντος συστήματος εκπαίδευσης– εξέτασης υποψηφίων οδηγών και οδηγών  και την αντικατάστασή του με ένα νέο τρόπο πιστοποίησης, που θα στοχεύει στην ανάδειξη της πραγματικότητας. Μια μέθοδο που θα αποδεικνύει τις πραγματικές γνώσεις του υποψηφίου (και όχι τον επιτηδευμένο εξευτελισμό της προσωπικότητάς του) και που θα καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες  της σύγχρονης  Κοινωνίας της Κυκλοφορίας, όπως αυτές ορίζονται από την αναγκαιότητα της σύγχρονης Κινητικότητας και της Οδικής Ασφάλειας.

Ως έσχατο μέσο, προτείνει στους συναδέλφους εκπαιδευτές  να μην συμμετέχουν σε κανένα προγραμματισμό αποφεύγοντας την επανειλημμένη ταλαιπωρία και τον καθημερινό εξευτελισμό της αξιολόγησης των υποψηφίων οδηγών και οδηγών και, τελικώς, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.   

Παράλληλα διοργανώνει δημοψήφισμα για όλους τους συναδέλφους αν συμφωνούν ή όχι με αυτήν του την Θέση-Δράση!

Με τιμή για το Δ.Σ

Ο Πρόεδρος
Άρης Ζωγράφος           

Ο  Γ. Γραμματέας
Λευτέρης Μιχελάκης