Νέοι στόχοι εκπομπών CO2 της Yamaha για το 2050!

Αναθεωρεί τον σχεδιασμό της
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

19/7/2021

Η Yamaha Motor ανακοίνωσε σήμερα ότι αναθεωρεί τους στόχους της για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, στα πλαίσια του περιβαλλοντικού σχεδιασμού του εργοστασίου για το 2050 το οποίο καταρτίστηκε για πρώτη φορά το 2018, θέτοντας νέα δεδομένα για το σύνολο των δραστηριοτήτων της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, η μείωση των στόχων αφορά και τα μεσοπρόθεσμα πλάνα για το 2030 και το 2035, τα οποία αποτελούνται τριετή προγράμματα για την παρακολούθηση της πορείας για την επίτευξη του στόχου. Με βάση αυτά τα αποτελέσματα, η εταιρεία φιλοδοξεί να επιταχύνει τις προσπάθειες της για τον τελικό στόχο του μηδενικού περιβαλλοντικού αποτυπώματος, συνεχίζοντας –όπως αναφέρει η ανακοίνωση- να παράγει προϊόντα που θα συναρπάζουν και θα διευκολύνουν την ζωή των ανθρώπων.

Το 2020 η Yamaha κατάφερε να πετύχει μείωση της τάξης του 46%, ενώ το 2030 και το 2035 στοχεύει σε επιπλέον μείωση 50% και 54% αντίστοιχα, φτάνοντας στο 86% το 2050. Η προσπάθεια της Yamaha συμπεριλαμβάνει την χρήση ανακυκλώσιμων υλικών και την μικρότερη δυνατή εκπομπή διοξειδίου, ενώ η βασική της πολιτική, που επεκτείνεται σε όλους τους κλάδους του γκρουπ, είναι η μείωση του διοξειδίου του άνθρακα σε κάθε είδους προσωπική μετακίνηση, ωθώντας το κοινό της στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στο χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

 

Χωρίς δίπλωμα η 82χρονη που μπήκε ανάποδα στην Αθηνών-Κορίνθου

Αντιμετωπίζει βαριές κατηγορίες
Χωρίς δίπλωμα η 82χρονη που μπήκε ανάποδα στην Αθηνών-Κορίνθου
Από το

motomag

19/8/2026

Ταυτοποιήθηκε μέσω του video που αναρτήθηκε στα social media, η 82χρονη οδηγός της μαύρης Mercedes που την Κυριακή 16/8 μπήκε ανάποδα στην Αθηνών-Κορίνθου, ευτυχώς χωρίς να προκαλέσει ατύχημα.

Για το τι συνέβη, καθώς και για το επίμαχο video, θα βρείτε περισσότερα εδώ.

Γεννημένη το 1944, η 82χρονη σήμερα οδηγός, όφειλε να είχε περάσει από εξετάσεις για να της επιτραπεί η ανανέωση του διπλώματος οδήγησης το οποίο έληξε στις 28 Μαΐου.

Δεν είχε κάνει καμία από τις προβλεπόμενες διαδικασίες και ουσιαστικά δεν είχε πλέον δίπλωμα οδήγησης, συνέχιζε όμως να οδηγεί κανονικά όλο αυτό το διάστημα.

Για το περιστατικό δήλωσε πως μπερδεύτηκε και έστριψε νωρίτερα βγαίνοντας στο ρεύμα προς Κόρινθο, αντί για το ρεύμα προς Αθήνα που ήθελε να βγει, προφανώς προσπερνώντας τα σήματα που δείχνουν μονόδρομο. Το γεγονός πως η ράμπα εξόδου ήταν άδεια από αυτοκίνητα, σε μία ημέρα χωρίς πολύ κίνηση στους δρόμους συνέβαλε στο να συνεχίσει την αντίθετη πορεία της.

Το κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει τώρα είναι βαρύ.