Νέοι στόχοι εκπομπών CO2 της Yamaha για το 2050!

Αναθεωρεί τον σχεδιασμό της
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

19/7/2021

Η Yamaha Motor ανακοίνωσε σήμερα ότι αναθεωρεί τους στόχους της για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, στα πλαίσια του περιβαλλοντικού σχεδιασμού του εργοστασίου για το 2050 το οποίο καταρτίστηκε για πρώτη φορά το 2018, θέτοντας νέα δεδομένα για το σύνολο των δραστηριοτήτων της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, η μείωση των στόχων αφορά και τα μεσοπρόθεσμα πλάνα για το 2030 και το 2035, τα οποία αποτελούνται τριετή προγράμματα για την παρακολούθηση της πορείας για την επίτευξη του στόχου. Με βάση αυτά τα αποτελέσματα, η εταιρεία φιλοδοξεί να επιταχύνει τις προσπάθειες της για τον τελικό στόχο του μηδενικού περιβαλλοντικού αποτυπώματος, συνεχίζοντας –όπως αναφέρει η ανακοίνωση- να παράγει προϊόντα που θα συναρπάζουν και θα διευκολύνουν την ζωή των ανθρώπων.

Το 2020 η Yamaha κατάφερε να πετύχει μείωση της τάξης του 46%, ενώ το 2030 και το 2035 στοχεύει σε επιπλέον μείωση 50% και 54% αντίστοιχα, φτάνοντας στο 86% το 2050. Η προσπάθεια της Yamaha συμπεριλαμβάνει την χρήση ανακυκλώσιμων υλικών και την μικρότερη δυνατή εκπομπή διοξειδίου, ενώ η βασική της πολιτική, που επεκτείνεται σε όλους τους κλάδους του γκρουπ, είναι η μείωση του διοξειδίου του άνθρακα σε κάθε είδους προσωπική μετακίνηση, ωθώντας το κοινό της στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στο χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

 

Έκθεση Μοτοσυκλέτας: Οι εταιρείες που θα δώσουν το παρόν και μερικές ηχηρές απουσίες

Αυτές είναι όλες οι εταιρείες μοτοσυκλετών που θα έχουν περίπτερα στην Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2026
έκθεση μοτοσυκλέτας 2026
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

31/3/2026

Ομολογουμένως αυτή η δημοσίευση έχει αργήσει, καθώς έρχεται στη δημοσιότητα μια μέρα πριν ανοίξει τις πύλες της η έκθεση. Η καθυστέρηση ωστόσο προέκυψε για καλό λόγο, καθώς περιμέναμε περίπου έναν μήνα και ως την τελευταία στιγμή για τυχόν νέες προσθήκες σε αυτήν.

Για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας, η αναμονή είχε ως βασικό στόχο την ελπίδα κάποιες εταιρείες να αλλάξουν γνώμη. Ένα τέτοιο παράδειγμα που ξεχωρίζει είναι η Honda, μια μοτοσυκλέτα της οποίας (Africa Twin) κοσμεί το λογότυπο της έκθεσης, στηρίζεται δηλαδή την επικοινωνία της διοργάνωσης πάνω σε μια εταιρεία που δεν θα βρίσκεται καν εκεί. Όσο υπήρχαν ελπίδες από πλευράς διοργανωτών για ν’ αλλάξει αυτό, εμείς περιμέναμε πριν δημοσιεύσουμε τη λίστα αυτή.

Δεν είναι η μόνη απουσία που σημειώνουμε, καθώς μαζί με τη Honda του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη θα λείπουν από την έκθεση και οι Peugeot και Segway, αλλά έχουμε ακόμη δύο ηχηρές απουσίες εταιρειών με σημαντικά μερίδια στην ελληνική αγορά.

Απόν θα είναι το Piaggio Group που περιλαμβάνει τις Aprilia, Moto Guzzi, Piaggio και Vespa, ενώ επίσης απούσα θα είναι η Motoway Καμπράνης, μαζί με τις μάρκες που εκπροσωπεί: Asus, Benelli, Keeway, Morbidelli.

Στην έκθεση γνωρίζουμε πως δεν θα είναι επίσης οι εταιρείες της K-Motors, δηλαδή οι AJP, Bajaj και SWM, καθώς και η Fantic Motor.

Θα πρέπει να τονίσουμε πως η απουσία κάποιας εταιρείας μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους, λ.χ. κάποιοι βρίσκουν το κόστος πολύ μεγάλο, περιλαμβάνοντας πολλά διαχειριστικά έξοδα που δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά. Πέραν της ενοικίασης του περιπτέρου, κάθε εκθέτης έχει να πληρώσει για υλικά, κατασκευές, αλλά και για το προσωπικό που θα στελεχώσει τον χώρο για πέντε γεμάτες μέρες – κι αυτά είναι πράγματα που στο ΜΟΤΟ τα γνωρίζουμε πολύ καλά και από πρώτο χέρι, καθώς μεταφράζονται σε κόπο, χρόνο και χρήμα κάθε φορά που δίνουμε το παρόν σε τέτοιες γιορτές της Μοτοσυκλέτας.

Στη φετινή έκθεση Μοτοσυκλέτας οι κατασκευαστές δικύκλων που γνωρίζουμε σίγουρα πως θα είναι παρόντες είναι οι εξής: Aodes, BMW Motorrad, Benda, Bimota, Brixton, BSA, Buggy Motors, Can Am, CFMOTO, Cyclone, Ducati, Ecoshift, FB Mondial, Gemini, GPX, Harley-Davidson, Husqvarna, Hyosung, Indian Motorcycle, Italjet, Kawasaki, KTM, KYMCO, Kove, Letbe, Malaguti, Moto Morini, Motron, Phelon & Moore, QJMOTOR, Royal Alloy, Royal Enfield, Suzuki, SYM, Thrust Motor, Triumph, UM Motorcycles, Velocifero, Voge, Yadea, Yamaha, Zontes.

Έκθεση Μοτοσυκλέτας 2026
1-5 Απριλίου / Metropolitan Expo
Ώρες λειτουργίας:

Τετάρτη 1/4: 14:00-21:00
Πέμπτη 2/4: 14:00-21:00
Παρασκευή 3/4: 14:00-21:00
Σάββατο 4/4: 10:00-21:00
Κυριακή 5/4: 10:00-21:00