Νέοι στόχοι εκπομπών CO2 της Yamaha για το 2050!

Αναθεωρεί τον σχεδιασμό της
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

19/7/2021

Η Yamaha Motor ανακοίνωσε σήμερα ότι αναθεωρεί τους στόχους της για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, στα πλαίσια του περιβαλλοντικού σχεδιασμού του εργοστασίου για το 2050 το οποίο καταρτίστηκε για πρώτη φορά το 2018, θέτοντας νέα δεδομένα για το σύνολο των δραστηριοτήτων της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, η μείωση των στόχων αφορά και τα μεσοπρόθεσμα πλάνα για το 2030 και το 2035, τα οποία αποτελούνται τριετή προγράμματα για την παρακολούθηση της πορείας για την επίτευξη του στόχου. Με βάση αυτά τα αποτελέσματα, η εταιρεία φιλοδοξεί να επιταχύνει τις προσπάθειες της για τον τελικό στόχο του μηδενικού περιβαλλοντικού αποτυπώματος, συνεχίζοντας –όπως αναφέρει η ανακοίνωση- να παράγει προϊόντα που θα συναρπάζουν και θα διευκολύνουν την ζωή των ανθρώπων.

Το 2020 η Yamaha κατάφερε να πετύχει μείωση της τάξης του 46%, ενώ το 2030 και το 2035 στοχεύει σε επιπλέον μείωση 50% και 54% αντίστοιχα, φτάνοντας στο 86% το 2050. Η προσπάθεια της Yamaha συμπεριλαμβάνει την χρήση ανακυκλώσιμων υλικών και την μικρότερη δυνατή εκπομπή διοξειδίου, ενώ η βασική της πολιτική, που επεκτείνεται σε όλους τους κλάδους του γκρουπ, είναι η μείωση του διοξειδίου του άνθρακα σε κάθε είδους προσωπική μετακίνηση, ωθώντας το κοινό της στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στο χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

 

Χιλιάδες Hell’s Angels καταφτάνουν στην Ηγουμενίτσα – Άρχισαν ήδη οι συλλήψεις

Πάνω από 5.000 μοτοσυκλετιστές αναμένονται στο Ελληνικό Φεστιβάλ Φίλων Αμερικανικής Μοτοσυκλέτας στην παραλία Δρέπανο
hells-angels
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

5/6/2026

Η διοργάνωση του φεστιβάλ στο Δρέπανο από 5 ως 7 Ιουνίου αναμένεται να προσελκύσει στην περιοχή χιλιάδες μοτοσυκλετιστές από όλη την Ευρώπη και μεταξύ τους μεγάλο αριθμό μελών της οργάνωσης Hell’s Angels (HAMC).

Το γεγονός αυτό ωστόσο έχει σημάνει συναγερμό στις αρχές της χώρας, καθώς εκτιμάται πως μεταξύ των μελών της HAMC περιλαμβάνονται αρκετοί επικίνδυνοι κακοποιοί. Άλλωστε υπάρχει πάντα η ανάμνηση του ανάλογου φεστιβάλ στην περιοχή το 2015, όταν μια ομάδα Hell’s Angels είχε ξυλοκοπήσει μέχρι θανάτου 41χρονο Έλληνα έξω από κατάστημα εστίασης μετά από ασήμαντη διαφωνία.

Στο μεταξύ δέκα συλλήψεις έχουν ήδη γίνει από τις αρχές, επτά στον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα και άλλες τρεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, αφορώντας όλες μέλη διαφόρων τμημάτων της HAMC.

Στον Προμαχώνα συνελήφθησαν επτά μοτοσυκλετιστές από τη Βουλγαρία και την Πολωνία που βρέθηκαν σε έλεγχο με μαχαίρια, σιδερογροθιές και γκλομπ. Στη δε Ηγουμενίτσα πιάστηκαν στη διάρκεια ελέγχων κατά την αποβίβαση από το καράβι τρεις Γερμανοί υπήκοοι, δύο εξ αυτών οπλισμένοι με μαχαίρια και ο τρίτος καθώς εκκρεμούσε εις βάρος του διεθνές ένταλμα για τροχαίο με τραυματισμό στην Πολωνία.

Με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών να μιλούν για μια συγκέντρωση περισσότερων από 5.000 μοτοσυκλετιστών, η Ελληνική Αστυνομία έχει καταστρώσει ειδικά σχέδια περιφρούρησης στην περιοχή, σε συνεργασία με τις τελωνειακές αρχές και το Λιμενικό Σώμα.