Νέοι στόχοι εκπομπών CO2 της Yamaha για το 2050!

Αναθεωρεί τον σχεδιασμό της
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

19/7/2021

Η Yamaha Motor ανακοίνωσε σήμερα ότι αναθεωρεί τους στόχους της για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, στα πλαίσια του περιβαλλοντικού σχεδιασμού του εργοστασίου για το 2050 το οποίο καταρτίστηκε για πρώτη φορά το 2018, θέτοντας νέα δεδομένα για το σύνολο των δραστηριοτήτων της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, η μείωση των στόχων αφορά και τα μεσοπρόθεσμα πλάνα για το 2030 και το 2035, τα οποία αποτελούνται τριετή προγράμματα για την παρακολούθηση της πορείας για την επίτευξη του στόχου. Με βάση αυτά τα αποτελέσματα, η εταιρεία φιλοδοξεί να επιταχύνει τις προσπάθειες της για τον τελικό στόχο του μηδενικού περιβαλλοντικού αποτυπώματος, συνεχίζοντας –όπως αναφέρει η ανακοίνωση- να παράγει προϊόντα που θα συναρπάζουν και θα διευκολύνουν την ζωή των ανθρώπων.

Το 2020 η Yamaha κατάφερε να πετύχει μείωση της τάξης του 46%, ενώ το 2030 και το 2035 στοχεύει σε επιπλέον μείωση 50% και 54% αντίστοιχα, φτάνοντας στο 86% το 2050. Η προσπάθεια της Yamaha συμπεριλαμβάνει την χρήση ανακυκλώσιμων υλικών και την μικρότερη δυνατή εκπομπή διοξειδίου, ενώ η βασική της πολιτική, που επεκτείνεται σε όλους τους κλάδους του γκρουπ, είναι η μείωση του διοξειδίου του άνθρακα σε κάθε είδους προσωπική μετακίνηση, ωθώντας το κοινό της στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στο χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

 

Τροχαία: Τέλος τα ροζ χαρτάκια – 400 ταμπλέτες για ψηφιακή βεβαίωση παραβάσεων και αφαίρεση διπλώματος

“Η μετάβαση από το χαρτί στην οθόνη αποτελεί τομή για την επιχειρησιακή ικανότητα της Τροχαίας. Η καταχώρηση πλέον γίνεται άμεσα και σε πραγματικό χρόνο. Με μία αναζήτηση ελέγχονται άμεσα: Ασφάλιση, ΚΤΕΟ, Ισχύς άδειας οδήγησης.”
τροχαία
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

7/7/2026

Τάδε έφη ο διοικητής της Τροχαίας Αττικής, Σωτήρης Καλταμπάνης, σε εκδήλωση που έλαβε χώρα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Συνολικά 400 κινητές συσκευές (ταμπλέτες) θα διατεθούν στους αστυνομικούς της Τροχαίας και της Άμεσης Δράσης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη προς αντικατάσταση του κλασικού χειρόγραφου μπλοκ στο οποίο βεβαιώνονται ως τώρα οι παραβάσεις.

Εξ αυτών 250 τάμπλετ θα δοθούν στην Τροχαία της Αττικής, 60 στην Τροχαία της Θεσσαλονίκης και τα υπόλοιπα στην Άμεση Δράση της Αττικής.

Με τις νέες συσκευές, ο αστυνομικός θα καταχωρεί ψηφιακά την πινακίδα κυκλοφορίας του οχήματος, τις συντεταγμένες του σημείου και την παράβαση, έτσι η κλήση θα εκδίδεται ψηφιακά και ο παραβάτης θα δέχεται άμεσα ενημέρωση μέσω μηνύματος (SMS) ή e-mail. Η επικοινωνία θα περιέχει και έναν κωδικό QR Code, το οποίο θα σκανάρει ο οδηγός για να εξοφλήσει την κλήση ή για να υποβάλει ένσταση ηλεκτρονικά.

Επιπλέον, ο αστυνομικός θα έχει την άμεση δυνατότητα να ελέγξει και άλλες υποχρεώσεις του οχήματος και του οδηγού, όπως την ασφάλιση, το ΚΤΕΟ και την ισχύ της άδειας οδήγησης. Μάλιστα η αφαίρεση της άδειας, εφόσον αυτή προβλέπεται από την παράβαση που έχει βεβαιωθεί, θα γίνεται επίσης ηλεκτρονικά με άμεση δέσμευσή της στο κεντρικό σύστημα πάνω στο οποίο θα είναι συνδεδεμένες οι συσκευές.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, στόχος της νέας αυτής διαδικασίας είναι η μείωση της γραφειοκρατίας και η αποσυμφόρηση των υπηρεσιών, καθώς είναι μονίμως μεγάλες οι ουρές πολιτών που προσέρχονται για πληρωμή των προστίμων, ενώ τονίζεται πως αφορά αποκλειστικά τις παραβάσεις που βεβαιώνονται από αστυνομικούς της Τροχαίας και όχι όσες έχουν προκύψει από κάμερες.