Νέοι στόχοι εκπομπών CO2 της Yamaha για το 2050!

Αναθεωρεί τον σχεδιασμό της
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

19/7/2021

Η Yamaha Motor ανακοίνωσε σήμερα ότι αναθεωρεί τους στόχους της για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, στα πλαίσια του περιβαλλοντικού σχεδιασμού του εργοστασίου για το 2050 το οποίο καταρτίστηκε για πρώτη φορά το 2018, θέτοντας νέα δεδομένα για το σύνολο των δραστηριοτήτων της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, η μείωση των στόχων αφορά και τα μεσοπρόθεσμα πλάνα για το 2030 και το 2035, τα οποία αποτελούνται τριετή προγράμματα για την παρακολούθηση της πορείας για την επίτευξη του στόχου. Με βάση αυτά τα αποτελέσματα, η εταιρεία φιλοδοξεί να επιταχύνει τις προσπάθειες της για τον τελικό στόχο του μηδενικού περιβαλλοντικού αποτυπώματος, συνεχίζοντας –όπως αναφέρει η ανακοίνωση- να παράγει προϊόντα που θα συναρπάζουν και θα διευκολύνουν την ζωή των ανθρώπων.

Το 2020 η Yamaha κατάφερε να πετύχει μείωση της τάξης του 46%, ενώ το 2030 και το 2035 στοχεύει σε επιπλέον μείωση 50% και 54% αντίστοιχα, φτάνοντας στο 86% το 2050. Η προσπάθεια της Yamaha συμπεριλαμβάνει την χρήση ανακυκλώσιμων υλικών και την μικρότερη δυνατή εκπομπή διοξειδίου, ενώ η βασική της πολιτική, που επεκτείνεται σε όλους τους κλάδους του γκρουπ, είναι η μείωση του διοξειδίου του άνθρακα σε κάθε είδους προσωπική μετακίνηση, ωθώντας το κοινό της στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στο χαμηλό περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

 

Μύκονος: Ξεκράνωτος αναβάτης επιχειρεί σούζα - Δεν πήγε πολύ καλά [Video]

Ντυμένος για παραλία, μόνο t-shirt και βερμούδα
souza
Από τον

Παύλο Καρατζά

2/9/2026

Πρόσφατα ένα video είδε το φως της δημοσιότητας, όπου ένας αναβάτης χωρίς κράνος και φορώντας βερμούδα επιχείρησε να κάνει σούζα σε δημόσιο δρόμο, υπερεκτιμώντας τις ικανότητές του.

Ο αναβάτης που, όπως θα δείτε και εσείς, δεν έχει ούτε ένα στοιχείο προστατευτικού εξοπλισμού , επιχείρησε να κάνει σούζα σε δρόμο της Μυκόνου, ο οποίος είναι ανοιχτός στην κυκλοφορία έχοντας πίσω διερχόμενα οχήματα. Η προσπάθεια δεν είχε το αναμενόμενο αποτέλεσμα και ο αναβάτης έπεσε και σύρθηκε στην άσφαλτο.

Εκτός από την δική του σωματική ακεραιότητα, ο αναβάτης έθεσε σε κίνδυνο και εκείνη των συνανθρώπων του που μπορεί να διέρχονταν του σημείου όταν επιχείρησε σούζα χωρίς το αναμενόμενο αποτέλεσμα. Το μόνο που ευχόμαστε είναι να μην τραυματίστηκε σοβαρά και την επόμενη φορά που θα δοκιμάσει να το κάνει σε χώρο όπου δεν κυκλοφορούν άλλα οχήματα φορώντας όλον τον προστατευτικό εξοπλισμό του.

Παρακάτω και το εν λόγω video:

 
How to Share With Just Friends

How to share with just friends.

Posted by Facebook on Friday, December 5, 2014