Ντόρος στην Ιαπωνία για γυναίκα «influencer» μοτοσυκλέτας που αποκαλύφτηκε 50χρονος άντρας

Η αντανάκλαση σε τζάμι πρόδωσε την αλήθεια
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

19/3/2021

Στον ψηφιακό κόσμο και ιδιαίτερα στον μικρόκοσμο των κοινωνικών δικτύων, σπανίως απεικονίζεται η πραγματικότητα. Στην καλύτερη περίπτωση, τις περισσότερες φορές βγαίνει προς τα έξω μία ωραιοποιημένη εικόνα. Αυτή την πρόθεση είχε και ο Ιάπωνας μοτοσυκλετιστής Zonggu, όταν για πρώτη φορά πέρασε τις φωτογραφίες του μέσα από την εφαρμογή FaceAPP. Το πάρα έκανε όμως με τα φίλτρα, διασκέδασε με το αποτέλεσμα και τελικά αποφάσισε να ανεβάσει την φωτογραφία.

Το πρόβλημα για τον ίδιο ήταν πως στην διάρκεια της μοτοσυκλετιστικής του ζωής συνολικά, ποτέ δεν είχε εισπράξει την απήχηση που είδε με εκείνη την φωτογραφία στην οποία δεν φαινόταν απλά τριάντα χρόνια νεότερος αλλά είχε γίνει μία όμορφη νεαρή αντί για μεσήλικας άντρας!

Ο Zonggu έχει μακρά ίσια μαλλιά και λεπτά χαρακτηριστικά και έτσι μέσα σε ελάχιστα λεπτά η εφαρμογή μπορούσε να τον μεταμορφώσει σε μία νεαρή γυναίκα που λάτρευε τις παλιές καλές δίχρονες μοτοσυκλέτες!

Ο συνδυασμός αυτός της νεαρής παρουσίας με πάθος για δίχρονες μοτοσυκλέτες ήταν πιο δυνατός από το έντονο φως της λάμπας-παγίδας μία καλοκαιριάτικη νύκτα, κι έτσι πολύ σύντομα ο νέος λογαριασμός που έφτιαξε για το ψεύτικο αυτό προφίλ έγινε αχτύπητος!

Η φίλοι του Zonggu και η παρέα του που συχνά κάνουν δίχρονες βόλτες μαζί του, προφανώς και ήξεραν την αλήθεια, αλλά διασκέδαζαν με τους ακολούθους του ψεύτικου προφίλ ακριβώς γιατί οι ίδιες μοτοσυκλέτες, αλλά με άλλες φάτσες, δεν είχαν ποτέ την ίδια απήχηση. Προς υπεράσπισή του ο Zonggu λέει πως δεν έκανε ποτέ κάποια κίνηση να τραβήξει την προσοχή, απλά άφηνε τον κόσμο να πιστεύει εκείνο που αυτός ήθελε. Δεν έχει σημασία η πραγματικότητα, αν μία εικόνα σε κάνει να αισθάνεσαι ευτυχής, λέει ο Zonggu και για αυτό άλλωστε θα συνεχίσει να ανεβάζει τις φωτογραφίες του περασμένες μέσα από την εφαρμογή αλλάζοντας ηλικία και φύλο.

Η αποκάλυψη πως πίσω από το προφίλ «azusagakuyuki» κρύβεται ένας 50χρονος άντρας και όχι μία νεαρή κοπέλα, ήρθε όταν ένας ακόλουθος πρόσεξε την αντανάκλαση σε έναν καθρέφτη που απεικονιζόταν σε μία από τις φωτογραφίες. Ο ντόρος στην Ιαπωνία από την αποκάλυψη ήταν τόσο μεγάλος που το θέμα έφτασε στην ιαπωνική τηλεόραση με τον Zonggu να δίνει διάφορες συνεντεύξεις με πλέον χαρακτηριστική εκείνη στο “The Monday Late Show” που έδειξε και όλη την διαδικασία που διαρκεί ελάχιστα, μιας και τα φυσικά χαρακτηριστικά του διευκολύνουν το έργο της εφαρμογής. Προσέχει όπως είπε την κόμμωσή του ακόμη περισσότερο από την ημέρα που έγινε “influncer” με γυναικείο πρόσωπο.

Τα τρία στάδια της παραποίησης. Μόνο το TZR είναι αλήθεια, ακόμη και το χαμόγελο ψεύτικο ήταν:

Ο Zonggu λοιπόν θα συνεχίσει να ανεβάζει φωτογραφίες με πολλά φίλτρα και είναι σίγουρος πως παρόλο που έχει δώσει συνεντεύξεις και δεν κρύβεται, το ψεύτικο αυτό προφίλ θα συνεχίσει να τραβά την προσοχή.

Από το ρεπορτάζ προκύπτει πως το μόνο πραγματικό στις φωτογραφίες του ήταν το TZR, οπότε όσοι του είχαν στείλει κάποιο μήνυμα σχετικά με αυτό μπορούν να αισθάνονται δικαιωμένοι κατά κάποιο τρόπο.

ΚΤΜ AMT: Το αυτόματο κιβώτιο των Αυστριακών δοκιμάστηκε με επιτυχία στο Erzberg Rodeo

Προχωρά η εξέλιξη του συστήματος του Pierer Group στα βήματα των Honda E-Clutch, BMW Automated Shift Assistant (ASA) και MV Agusta SCS
KTM Αυτόματο κιβώτιο
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

3/6/2024

Eκτός από τον διασημότερο αγώνα hard enduro στον κόσμο, το Erzberg φιλοξένησε φέτος και τις δοκιμές εξέλιξης του νέου αυτόματου κιβωτίου της ΚΤΜ που έρχεται να ανταγωνιστεί τα αντίστοιχα συστήματα των Honda, BMW & MV Agusta.

Το φετινό Erzberg Rodeo αποτελεί ήδη παρελθόν καθώς τελείωσε την Κυριακή 2 Ιουνίου και εκτός από σκληροπυρηνική δράση με νίκη της KTM και του Manuel Lettenbichler επιφύλαξε και μια μικρή έκπληξη έκπληξη για τους φίλους της αυστριακής εταιρείας.

Οι φίλοι του hard enduro, συμμετέχοντες στον αγώνα αλλά και όσοι παρακολουθούσαν τις εξελίξεις στο Erzberg Rodeo από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, είχαν την ευκαιρία να δουν σε δράση το πρωτότυπο 1390 Super Adventure R, το οποίο οι Αυστριακοί χρησιμοποιούν και για την εξέλιξη του νέου κιβωτίου τους που φιλοδοξεί να βγάλει τη μανέτα του συμπλέκτη εκτός εξίσωσης.

Άλλωστε οι μεγάλες adventure της ΚΤΜ θα είναι και οι πρώτες που θα “υποδεχτούν” το κιβώτιο που θα κάνει περιττή τη χρήση της μανέτας του συμπλέκτη, με τις σχετικές πατέντες των Αυστριακών να έχουν διαρρεύσει πριν από έναν περίπου χρόνο.

KTM AMT

Από τότε έχει μπει μπόλικο νερό στο αυλάκι αφού το κιβώτιο, που αναμένεται να φέρει φυγοκεντρικό συμπλέκτη, δεν βρίσκεται πλέον στα χαρτιά και ετοιμάζεται να κάνει το ντεμπούτο του μαζί με το ανανεωμένο Super Adventure R, το οποίο θα ενσωματώσει στα πλαστικά και μη μέρη του τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της KTM, όπως και το αναθεωρημένο μοτέρ που αυξάνει τον κυβισμό και τη συνολική του απόδοση.

Το πρωτότυπο Super Adventure R έλαβε μάλιστα μέρος στο Erzberg Rodeo με αναβάτη τον πολύπειρο Johnny Aubert και κατάφερε να τερματίσει στην 7η θέση στην κατηγορία των δικύλινδρων.

KTM AMT

Η ΚΤΜ είναι ο τελευταίος μέχρι στιγμής κατασκευαστής που θέλει να αφήσει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο στην άκρη τη μανέτα του συμπλέκτη και να εισάγει στην γκάμα της ένα αυτόματο κιβώτιο.

KTM AMT

Ένα κιβώτιο πιο κοντά στον δρόμο που χάραξε η MV Agusta με το SCS (Smart Clutch System) και όχι τόσο κοντά με το βαρύτερο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη της Honda από το οποίο ωστόσο απουσιάζει επίσης η μανέτα του συμπλέκτη.

KTM AMT

Το νέο κιβώτιο των Αυστριακών είναι επίσης πολύ διαφορετικό στον τρόπο λειτουργίας έναντι του Automated Shift Assistant (ASA) της BMW και του Ε-Clutch της Honda, τα οποία παρουσιάστηκαν σχετικά πρόσφατα και επί της ουσίας αυτοματοποιούν τον τρόπο που λειτουργεί ο συμπλέκτης του μηχανικού κιβωτίου.

Ετικέτες