Ο Andre Sousa με το Honda Monkey στην Ελλάδα

Στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκης
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

8/12/2020

Ο γύρος του κόσμου πάνω σε ένα Honda Monkey είναι κάτι παραπάνω από ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο. Είναι ένας άθλος, που τον σχεδίασε και τον πραγματοποιεί ο Andre Sousa. Ο Andre είναι ένας Πορτογάλος αγωνιζόμενος στο Πρωτάθλημα Ταχύτητας της χώρας του και στο πέρασμά του από την Ελλάδα επισκέφθηκε και το ΜΟΤΟ, όπως είχατε διαβάσει πριν από μερικές μέρες εδώ. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην επισκεφθεί και τις κεντρικές εγκαταστάσεις του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη, δηλώνοντας εντυπωσιασμένος από την εμπειρία του στην χώρα μας, όπως μπορείτε να διαβάσετε στο δελτίο τύπου που ακολουθεί

 

Δελτίο τύπου

 

O Andre Sousa στην Ελλάδα

Ride that Monkey: Ο Γύρος του Κόσμου με ένα Honda Monkey

Ο Andre Sousa, ή αλλιώς ο κύριος “Ride That Monkey”, είναι o 24χρονος Πορτογάλος, αγωνιζόμενος στο Πορτογαλικό Πρωτάθλημα Ταχύτητας, στα Superbikes, που έχει αποφασίσει να επιχειρήσει τον Γύρο του Κόσμου με ένα Honda Monkey Z125.

To μεγαλεπήβολο σχέδιό του είναι ένα ταξίδι που θα τον κρατήσει στους δρόμους της υφηλίου για τέσσερα χρόνια!

Το προηγούμενο διάστημα βρέθηκε στη χώρα μας και έχοντας ήδη καλύψει τα πρώτα 14.000 χιλιόμετρα του ταξιδιού του και διασχίσει 20 χώρες, με την καθοδήγηση και την βοήθεια της Μοτοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (MOT.O.E.), έκανε τον γύρο της Ελλάδας με στάσεις στις εξής πόλεις: Άγκιστρο Σερρών, Καβάλα, Αγ. Αθανάσιος Θεσσαλονίκης, Παλιός Αγ. Αθανάσιος, Κοζάνη, Γρεβενά, Ιωάννινα, Πάργα, Πρέβεζα, Αίγιον, Αμαλιάδα, Αρχαία Ολυμπία, Καλαμάτα, Σπάρτη, Ναύπλιο, Κρήτη, Χαλκίδα, Λαμία, Κατερίνη, Νέα Πέραμος Καβάλας. Κατά την περίηγησή του σε όλες αυτές τις περιοχές της Ελλάδας, επισκέφθηκε αρκετά σημεία από το δίκτυο των επίσημων συνεργατών της Honda Moto.  

Πλούσιος από τις εμπειρίες του στην ελληνική γη, ο Andre Sousa δεν παρέλειψε να επισκεφθεί και την Αθήνα για να δει επιτέλους από κοντά την Ακρόπολη καθώς για τον ίδιο αποτελούσε όνειρο ζωής.

Απαραίτητη ήταν η στάση του στις κεντρικές εγκαταστάσεις του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη και την πρόσφατα ανακαινισμένη έκθεση Honda Moto στην Λεωφ. Αθηνών 71. Δηλώνοντας εντυπωσιασμένος από την ομορφιά των ελληνικών τοπίων, ιδιαίτερη μνεία έκανε και στην ελληνική φιλοξενία την οποία απόλαυσε όπου και αν βρέθηκε. Εξάλλου, όπως δήλωσε, το μεγαλύτερο μέρος της ευχαρίστησης που παίρνει από τα ταξίδια του, προέρχεται από τους ανθρώπους που γνωρίζει και την Ελλάδα την λάτρεψε ακριβώς για αυτό. Για τους ανθρώπους της!

Στόχος του Andre Sousa είναι να αποτελέσει τον πρώτο άνθρωπο που θα κάνει τον γύρο του κόσμου με ένα Honda Monkey Z125. Μένει να διασχίσει ακόμα 40 χώρες, στα επόμενα 1-2 χρόνια. Έχοντας ολοκληρώσει το πέρασμά του από την Νότια Ευρώπη, εύχεται να καταφέρει να βρεθεί στην Ασία, τις Η.Π.Α., την Αυστραλία και τη Νότια Αμερική με τελευταία Ήπειρο την Αφρική πριν επιστρέψει στην Βόρεια Ευρώπη για να καταλήξει στην χώρα του, την Πορτογαλία.  

https://www.ridethatmonkey.com/

https://www.facebook.com/ride.that.monkey

Λονδίνο: Καγκουριλίκια έξω από το Ace Café – Αναγκάστηκε να αναβάλει τη λειτουργία του τις Παρασκευές [Video]

Παρά το κλείσιμο του καταστήματος, αρκετός κόσμος συγκεντρώνεται κάθε εβδομάδα
Ace
Από τον

Παύλο Καρατζά

27/8/2026

Το παγκοσμίου φήμης Ace Café αναγκάστηκε να κλείσει τις πόρτες του για έκτη συνεχόμενη Παρασκευή, καθώς πολλοί αναβάτες μαζεύονται έξω από τον χώρο του καταστήματος και κάνουν σούζες, endo και διάφορα άλλα καγκουριλίκια.

Το Ace Café είναι φημισμένο για τις βραδιές μοτοσυκλετιστών της Παρασκευής από την επαναλειτουργία του το 1997, καθώς αποτελεί σημείο συνάντησης για τους μοτοσυκλετιστές, όπου συγκεντρώνονται για να γιορτάσουν τη ζωή πάνω στις δύο ρόδες.

Τις τελευταίες έξι Παρασκευές όμως το κατάστημα αναγκάζεται να κλείσει τις πόρτες του, λόγω “αντικοινωνικής συμπεριφοράς” αναβατών που κάνουν τα “δικά τους”, ακριβώς έξω από το Ace Café.

Δεν είναι κάτι καινούργιο. Τα τελευταία χρόνια κλείνουμε τακτικά τις Παρασκευές. Το καινούργιο είναι ότι δεν έχει υπάρξει ακόμη καμία συνέχεια από την πλευρά της αστυνομίας. Θέλω να προστατεύσω τη ζωή των ανθρώπων. Όταν μαθαίνουμε ότι πελάτες μας έχουν σκοτωθεί στη North Circular, δεν είναι καθόλου ευχάριστο. Χρειαζόμαστε την παρέμβαση της αστυνομίας, ελάτε να επιβάλετε το νόμο,” δήλωσε ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού.

Η επιθεωρητής της περιοχής, Tanya Lloyd δήλωσε, “Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε με τις τοπικές επιχειρήσεις για να τις βοηθήσουμε να αποτρέψουν μελλοντικές διαταραχές στην τοπική κοινότητα. Στις 20:49 της Παρασκευής, 21 Αυγούστου, εκδόθηκε εντολή διάλυσης σύμφωνα με το Άρθρο 35, μετά από αναφορές για αντικοινωνική οδήγηση κατά μήκος της North Circular Road, στο Stonebridge. Δεν έγιναν συλλήψεις. Ενθαρρύνουμε όποιον γίνει μάρτυρας αντικοινωνικής συμπεριφοράς ή έχει ανησυχίες σχετικά με δραστηριότητες στην περιοχή να μιλήσει με τους αστυνομικούς που περιπολούν ή να το αναφέρει καλώντας στο 101.Όποιος διαπράττει αυτού του είδους τα αδικήματα θα αντιμετωπίζεται άμεσα και αυστηρά”.

Παρά τα εβδομαδιαία κλεισίματα, οι αναβάτες συνεχίζουν να συγκεντρώνονται στον δημόσιο δρόμο έξω από το καφέ, κάνοντας πολύ θόρυβο και οδηγώντας απερίσκεπτα ανάμεσα από αρκετό κόσμο, βάζοντας σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των ίδιων αλλά και των υπολοίπων που δεν φταίνε κιόλας. Παράδοξο είναι επίσης πως παρά την παρουσία της αστυνομίας στο σημείο, οι αναβάτες δεν αποχωρούν και συνεχίζουν κανονικά το “show” τους. Παρακάτω μπορείτε να δείτε και το video, για να πάρετε μία γεύση από το τι συμβαίνει εκεί.

Ετικέτες