Ο Andre Sousa με το Honda Monkey στην Ελλάδα

Στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκης
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

8/12/2020

Ο γύρος του κόσμου πάνω σε ένα Honda Monkey είναι κάτι παραπάνω από ένα μεγαλεπήβολο σχέδιο. Είναι ένας άθλος, που τον σχεδίασε και τον πραγματοποιεί ο Andre Sousa. Ο Andre είναι ένας Πορτογάλος αγωνιζόμενος στο Πρωτάθλημα Ταχύτητας της χώρας του και στο πέρασμά του από την Ελλάδα επισκέφθηκε και το ΜΟΤΟ, όπως είχατε διαβάσει πριν από μερικές μέρες εδώ. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην επισκεφθεί και τις κεντρικές εγκαταστάσεις του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη, δηλώνοντας εντυπωσιασμένος από την εμπειρία του στην χώρα μας, όπως μπορείτε να διαβάσετε στο δελτίο τύπου που ακολουθεί

 

Δελτίο τύπου

 

O Andre Sousa στην Ελλάδα

Ride that Monkey: Ο Γύρος του Κόσμου με ένα Honda Monkey

Ο Andre Sousa, ή αλλιώς ο κύριος “Ride That Monkey”, είναι o 24χρονος Πορτογάλος, αγωνιζόμενος στο Πορτογαλικό Πρωτάθλημα Ταχύτητας, στα Superbikes, που έχει αποφασίσει να επιχειρήσει τον Γύρο του Κόσμου με ένα Honda Monkey Z125.

To μεγαλεπήβολο σχέδιό του είναι ένα ταξίδι που θα τον κρατήσει στους δρόμους της υφηλίου για τέσσερα χρόνια!

Το προηγούμενο διάστημα βρέθηκε στη χώρα μας και έχοντας ήδη καλύψει τα πρώτα 14.000 χιλιόμετρα του ταξιδιού του και διασχίσει 20 χώρες, με την καθοδήγηση και την βοήθεια της Μοτοσυκλετιστικής Ομοσπονδίας Ελλάδος (MOT.O.E.), έκανε τον γύρο της Ελλάδας με στάσεις στις εξής πόλεις: Άγκιστρο Σερρών, Καβάλα, Αγ. Αθανάσιος Θεσσαλονίκης, Παλιός Αγ. Αθανάσιος, Κοζάνη, Γρεβενά, Ιωάννινα, Πάργα, Πρέβεζα, Αίγιον, Αμαλιάδα, Αρχαία Ολυμπία, Καλαμάτα, Σπάρτη, Ναύπλιο, Κρήτη, Χαλκίδα, Λαμία, Κατερίνη, Νέα Πέραμος Καβάλας. Κατά την περίηγησή του σε όλες αυτές τις περιοχές της Ελλάδας, επισκέφθηκε αρκετά σημεία από το δίκτυο των επίσημων συνεργατών της Honda Moto.  

Πλούσιος από τις εμπειρίες του στην ελληνική γη, ο Andre Sousa δεν παρέλειψε να επισκεφθεί και την Αθήνα για να δει επιτέλους από κοντά την Ακρόπολη καθώς για τον ίδιο αποτελούσε όνειρο ζωής.

Απαραίτητη ήταν η στάση του στις κεντρικές εγκαταστάσεις του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη και την πρόσφατα ανακαινισμένη έκθεση Honda Moto στην Λεωφ. Αθηνών 71. Δηλώνοντας εντυπωσιασμένος από την ομορφιά των ελληνικών τοπίων, ιδιαίτερη μνεία έκανε και στην ελληνική φιλοξενία την οποία απόλαυσε όπου και αν βρέθηκε. Εξάλλου, όπως δήλωσε, το μεγαλύτερο μέρος της ευχαρίστησης που παίρνει από τα ταξίδια του, προέρχεται από τους ανθρώπους που γνωρίζει και την Ελλάδα την λάτρεψε ακριβώς για αυτό. Για τους ανθρώπους της!

Στόχος του Andre Sousa είναι να αποτελέσει τον πρώτο άνθρωπο που θα κάνει τον γύρο του κόσμου με ένα Honda Monkey Z125. Μένει να διασχίσει ακόμα 40 χώρες, στα επόμενα 1-2 χρόνια. Έχοντας ολοκληρώσει το πέρασμά του από την Νότια Ευρώπη, εύχεται να καταφέρει να βρεθεί στην Ασία, τις Η.Π.Α., την Αυστραλία και τη Νότια Αμερική με τελευταία Ήπειρο την Αφρική πριν επιστρέψει στην Βόρεια Ευρώπη για να καταλήξει στην χώρα του, την Πορτογαλία.  

https://www.ridethatmonkey.com/

https://www.facebook.com/ride.that.monkey

Valentino Rossi: Επιβεβαίωσε τα αγωνιστικά τετράτροχα σχέδιά του για το 2026

Παραμένει και φέτος στην BMW, αλλάζει όμως πρωτάθλημα
valentino
Από τον

Παύλο Καρατζά

16/1/2026

Ο θρύλος του MotoGP Valentino Rossi αν και αποχώρησε από τον θεσμό WEC της FIA, επιβεβαίωσε ότι θα παραμείνει στη BMW και το 2026 και θα επιστρέψει στο GT World Challenge Europe, εκεί που αγωνιζόταν και τις σεζόν 2022 - 2024.

Ο εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής μοτοσυκλέτας μεταπήδησε στους επαγγελματικούς αγώνες αυτοκινήτου μετά το τέλος της καριέρας του στο MotoGP και εντάχθηκε στην βελγική ομάδα WRT με αυτοκίνητα Audi για τη σεζόν 2022. Την επόμενη χρονιά παρέμεινε στην WRT, που όμως αγωνιζόταν με αυτοκίνητα BMW.

Το 2024 συμμετείχε και στο World Endurance Championship (WEC), ενώ το 2025 επικεντρώθηκε πλήρως στο WEC. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της ομάδας VR46 MotoGP στη Ρώμη την Τετάρτη, ο Ιταλός επιβεβαίωσε ότι θα επιστρέψει στο GTWCE και έχει συμφωνήσει με την BMW για τρία ακόμη χρόνια.

Ο Rossi ανέφερε ως λόγο για την αποχώρησή του από το WEC τις οικογενειακές του υποχρεώσεις: “Τα τελευταία δύο χρόνια αγωνίζομαι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής, αλλά αποφάσισα να αλλάξω, επειδή το GTWC διεξάγεται στην Ευρώπη και οι αγώνες είναι πιο κοντά μεταξύ τους, ενώ στο WEC οι περισσότεροι αγώνες διεξάγονται εκτός Ευρώπης, με αποτέλεσμα να χρειάζονται πολλές πτήσεις και μακρινά ταξίδια. Με δύο μικρά κορίτσια και οικογένεια, είναι δύσκολο να λείπω για τόσες πολλές μέρες, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος γιατί το GTWC είναι πολύ διασκεδαστικό."

"Η επιλογή ήταν δική μου, σε συμφωνία με τη BMW, με την οποία υπέγραψα τριετή ανανέωση. Έπρεπε επίσης να καταλάβω προσεκτικά τι να κάνω μαζί τους, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος γιατί νιώθω καλά σε αυτό το πρωτάθλημα. Θα αγωνιστώ στο GTWC και είμαι πολύ χαρούμενος, γιατί είναι ένα πρωτάθλημα που μου αρέσει πολύ και στο οποίο συμμετείχα στην αρχή της αγωνιστικής μου καριέρας”, δήλωσε ο Rossi.

Ετικέτες