Οδηγίες πλεξίματος από την Yamaha για να φτιάξεις κασκόλ-εξάτμιση R1M! [VIDEO]

Ρίξ’ το στο πλέξιμο
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

1/10/2021

Εδώ κι αρκετό καιρό η Yamaha έχει ξεκινήσει μία συνεργασία με συγκεκριμένο καλλιτέχνη και δημοσιεύει πατρόν για διάφορα πλεκτά μοντέλα μοτοσυκλετών υπό-κλίμακα και όχι μόνο, φτάνοντας πέρσι στην πανδημία να μας δώσει οδηγίες για μία πλεκτή μάσκα προσώπου, επίσης εμπνευσμένη από YZF-R1M (φωτό στο τέλος του άρθρου).

Τώρα έρχεται κάτι νέο, ένα πατρόν και λεπτομερείς οδηγίες για να πλέξει κανείς ένα κασκόλ που φτάνει το 1,5 μέτρο και είναι πιστή αντιγραφή της κανονικής εξάτμισης της YZF-R1M ξεκινώντας από τους λαιμούς, τον συλλέκτη και φτάνοντας σε ένα τελικό που μοιάζει αρκετά με το πραγματικό.

Μάλιστα η πρόταση είναι να γίνει ο συλλέκτης ένα μικρό τσαντάκι με φερμουάρ μέσα στο οποίο θα μπορούν να τοποθετηθούν τα γάντια ή/και η πλεκτή μάσκα προσώπου R1M! Αυτό βοηθά και στην εμφάνιση του πλεκτού-αντιγραφή της εξάτμισης, αποκτώντας ο συλλέκτης τον όγκο που χρειάζεται.

Η Yamaha δίνει τις οδηγίες αυτές από το κεντρικό site της, το Yamaha Global, αν και συγκεκριμένα απευθύνεται σε Ιάπωνες και Κορεάτες μιας και εκεί το πλέξιμο είναι βασικό χόμπι για μεγάλο μέρος του πληθυσμού, πολύ μεγαλύτερο σε ποσοστό από αυτό που συμβαίνει στην Ευρώπη, σύμφωνα με δική τους τοποθέτηση σε παλαιότερη ερώτηση. Ας διευκρινίσουμε εδώ πως ο όλη αυτή η σειρά πλεκτών, τελευταία προσθήκη της οποίας είναι το κασκόλ, γίνονται σε συνεργασία με την ομοσπονδία Amigurumi της Ιαπωνίας και πως η τέχνη Amigurumi για να φτιάχνεις «πλεκτές κούκλες/παιχνίδια» είναι ιδιαίτερα παλιά και εξαιρετικά διαδεδομένη στην Ιαπωνία… Αυτό δεν σημαίνει όμως πως δεν θα έκαναν διαθέσιμα τα video για όλους με οδηγίες στα αγγλικά και εδώ βάζουμε το τελευταίο από τα εννέα συνολικά, που δείχνει και το τελικό αποτέλεσμα:

Δείτε πως για χάρη της πιστότητας υπάρχει μέχρι και ο σωλήνας που γεφυρώνει τους ενδιάμεσους λαιμούς που στην πράξη είναι εκεί για να εξομαλύνεται η υποπίεση και υπάρχει σε όλες τις εξατμίσεις δεκαετίες τώρα. Δεν λείπει ούτε κι από το κασκόλ!

Από πλευράς εμφάνισης το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό, από πρακτικής πλευράς δεν γνωρίζουμε την αποτελεσματικότητα του συγκεκριμέμου πατρόν, ούτε υπάρχει περίπτωση να μάθουμε πλέξιμο για να το διαπιστώσουμε. Το μόνο σίγουρο, και το τονίζει και η Yamaha με μεγάλη ξεχωριστή σήμανση και στην ιστοσελίδας της, είναι πως δεν πρέπει κανείς να το φορά όταν οδηγεί μοτοσυκλέτα αλλά και οποιοδήποτε ανοικτό όχημα, καθώς υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να πιαστεί κάποιο από τα πολλά του άκρα σε κινούμενο μέρος με καταστροφικά αποτελέσματα.

Περιμένουμε τώρα την Akrapovic να απαντήσει με πατρόν για το δικό της πλεκτό-τελικό καθώς και για ένα ακριβό σχέδιο μόνο για λίγους, που θα σου λέει πώς να φτιάξεις το δικό σου κασκόλ με λαιμούς Akrapovic όμως, νέο συλλέκτη και φυσικά νέο τελικό με κάρμπον λεπτομέρειες!

,

ΕΛ.ΑΣ.: 4.970 παραβάσεις σε πέντε ημέρες στην Αττική

Πραγματοποιήθηκαν 25.627 έλεγχοι και 15 συλλήψεις
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

16/3/2026

Η τροχαία Αττικής πραγματοποίησε 25.627 ελέγχους σε διάφορα σημεία της Αττικής από 12 έως 16 Μαρτίου 2026, όπου βεβαιώθηκαν συνολικά 4.970 παραβάσεις, εκ των οποίων 255 για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Ενδεικτικά οι παραβάσεις αφορούσαν:

38 για παραβίαση σηματοδοτών,

260 για υπερβολική ταχύτητα,

181 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης,

293 για μη χρήση προστατευτικού κράνους,

89 για χρήση κινητού τηλεφώνου.

187 για έλλειψη ΚΤΕΟ

Επιπρόσθετα, βεβαιώθηκαν 255 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ και συνελήφθησαν 15 οδηγοί.

Τέλος αφαιρέθηκαν 255 άδειες κυκλοφορίας, 1.010 άδειες ικανότητας οδήγησης, 212 πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ ακινητοποιήθηκαν 548 οχήματα.