Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Οδηγίες πλεξίματος από την Yamaha για να φτιάξεις κασκόλ-εξάτμιση R1M! [VIDEO]

Ρίξ’ το στο πλέξιμο

Εδώ κι αρκετό καιρό η Yamaha έχει ξεκινήσει μία συνεργασία με συγκεκριμένο καλλιτέχνη και δημοσιεύει πατρόν για διάφορα πλεκτά μοντέλα μοτοσυκλετών υπό-κλίμακα και όχι μόνο, φτάνοντας πέρσι στην πανδημία να μας δώσει οδηγίες για μία πλεκτή μάσκα προσώπου, επίσης εμπνευσμένη από YZF-R1M (φωτό στο τέλος του άρθρου).

Τώρα έρχεται κάτι νέο, ένα πατρόν και λεπτομερείς οδηγίες για να πλέξει κανείς ένα κασκόλ που φτάνει το 1,5 μέτρο και είναι πιστή αντιγραφή της κανονικής εξάτμισης της YZF-R1M ξεκινώντας από τους λαιμούς, τον συλλέκτη και φτάνοντας σε ένα τελικό που μοιάζει αρκετά με το πραγματικό.

Μάλιστα η πρόταση είναι να γίνει ο συλλέκτης ένα μικρό τσαντάκι με φερμουάρ μέσα στο οποίο θα μπορούν να τοποθετηθούν τα γάντια ή/και η πλεκτή μάσκα προσώπου R1M! Αυτό βοηθά και στην εμφάνιση του πλεκτού-αντιγραφή της εξάτμισης, αποκτώντας ο συλλέκτης τον όγκο που χρειάζεται.

Η Yamaha δίνει τις οδηγίες αυτές από το κεντρικό site της, το Yamaha Global, αν και συγκεκριμένα απευθύνεται σε Ιάπωνες και Κορεάτες μιας και εκεί το πλέξιμο είναι βασικό χόμπι για μεγάλο μέρος του πληθυσμού, πολύ μεγαλύτερο σε ποσοστό από αυτό που συμβαίνει στην Ευρώπη, σύμφωνα με δική τους τοποθέτηση σε παλαιότερη ερώτηση. Ας διευκρινίσουμε εδώ πως ο όλη αυτή η σειρά πλεκτών, τελευταία προσθήκη της οποίας είναι το κασκόλ, γίνονται σε συνεργασία με την ομοσπονδία Amigurumi της Ιαπωνίας και πως η τέχνη Amigurumi για να φτιάχνεις «πλεκτές κούκλες/παιχνίδια» είναι ιδιαίτερα παλιά και εξαιρετικά διαδεδομένη στην Ιαπωνία… Αυτό δεν σημαίνει όμως πως δεν θα έκαναν διαθέσιμα τα video για όλους με οδηγίες στα αγγλικά και εδώ βάζουμε το τελευταίο από τα εννέα συνολικά, που δείχνει και το τελικό αποτέλεσμα:

Δείτε πως για χάρη της πιστότητας υπάρχει μέχρι και ο σωλήνας που γεφυρώνει τους ενδιάμεσους λαιμούς που στην πράξη είναι εκεί για να εξομαλύνεται η υποπίεση και υπάρχει σε όλες τις εξατμίσεις δεκαετίες τώρα. Δεν λείπει ούτε κι από το κασκόλ!

Από πλευράς εμφάνισης το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό, από πρακτικής πλευράς δεν γνωρίζουμε την αποτελεσματικότητα του συγκεκριμέμου πατρόν, ούτε υπάρχει περίπτωση να μάθουμε πλέξιμο για να το διαπιστώσουμε. Το μόνο σίγουρο, και το τονίζει και η Yamaha με μεγάλη ξεχωριστή σήμανση και στην ιστοσελίδας της, είναι πως δεν πρέπει κανείς να το φορά όταν οδηγεί μοτοσυκλέτα αλλά και οποιοδήποτε ανοικτό όχημα, καθώς υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να πιαστεί κάποιο από τα πολλά του άκρα σε κινούμενο μέρος με καταστροφικά αποτελέσματα.

Περιμένουμε τώρα την Akrapovic να απαντήσει με πατρόν για το δικό της πλεκτό-τελικό καθώς και για ένα ακριβό σχέδιο μόνο για λίγους, που θα σου λέει πώς να φτιάξεις το δικό σου κασκόλ με λαιμούς Akrapovic όμως, νέο συλλέκτη και φυσικά νέο τελικό με κάρμπον λεπτομέρειες!

,