Offroad Days 2023 – Ξεκινούν από το Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας τον Νοέμβριο

Έντεκα μοτοσυκλέτες των KTM, Husqvarna και GASGAS του 2024 θα είναι διαθέσιμες για οδήγηση
motomag Offroad Days 2023 – Ξεκινούν από το Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας τον Νοέμβριο
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

31/10/2023

Ο Όμιλος ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ, που αντιπροσωπεύει μεταξύ άλλων στην Ελλάδα τις KTM, GASGAS και Husqvarna, ανακοινώνει πως τα καθιερωμένα test-ride των εκτός δρόμου μοντέλων του Pierer Group γνωστά και ως "Off Road Days" στη χώρα μας, για το 2023 θα ξεκινήσουν από το Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας στις 11 και 12 Νοεμβρίου με έντεκα μοντέλα των τριών αυτών εταιρειών να είναι διαθέσιμα προς το κοινό για οδήγηση, ενώ στη συνέχεια το event θα κάνει στάση σε πέντε ακόμη πόλεις στη χώρα μας.

Όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στα Offroad Days, η αρχή θα γίνει από το οροπέδιο της Ζήρειας στις 11 και 12 Νοεμβρίου, ενώ στη συνέχεια οι μοτοσυκλέτες θα ταξιδέψουν στην Κεντρική Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Λάρισα (18 και 19 Νοεμβρίου). Επόμενος σταθμός η πόλη της Καβάλας (25 Νοεμβρίου), με την Ξάνθη να υποδέχεται τα Offroad Days στις 26 Νοεμβρίου. Τα Γιαννιτσά και η Θεσσαλονίκη στις 2 και 3 Δεκεμβρίου θα είναι ο προτελευταίος σταθμός της περιοδείας, ενώ η αυλαία θα πέσει στο Ηράκλειο Κρήτης στις 9 και 10 Δεκεμβρίου.

Όσοι βρεθούν στα test ride, θα έχουν τη δυνατότητα να οδηγήσουν τις: KTM 150 EXC TBI, KTM 250 EXC-F, KTM 300 EXC TBI SIX DAYS, KTM 350 EXC-F, KTM 250 SX-F, Husqvarna TE150i, Husqvarna HUSQVARNA TE250i, Husqvarna FE350, GASGAS EC300, GASGAS EC500F και GASGAS MC450F, ενώ στο πρώτο test ride στη Ζήρεια θα υπάρχουν παράλληλες δραστηριότητες για τους μικρούς φίλους της μοτοσυκλέτας σε μία ειδικά διαμορφωμένη ασφάλτινη πίστα με ποδήλατα ισορροπίας, συμβατικά και ηλεκτρικά. Στην πρεμιέρα των Offroad Days 2023 για πρώτη φορά θα μπορεί κάποιος όχι μόνο να ενημερωθεί για τις αναρτήσεις της WP από τον επίσημο εισαγωγέα EXTRA PRODUCTS TASSOULIS αλλά να δοκιμάσει τις κορυφαίες εκδόσεις XPLOR PRO σε μοτοσυκλέτα δοκιμής!

Offroad Days 2023

Για να οδηγήσει κάποιος στα Offroad Days 2023, θα πρέπει να χρησιμοποιεί χωμάτινο εξοπλισμό ασφαλείας (κράνος, μπουφάν, γάντια, μακρύ παντελόνι, μπότες, προστατευτικά για γόνατα και αγκώνες και προστατευτικό θώρακα), ενώ θα τηρηθεί προτεραιότητας. Για να λάβετε μέρος στο OFFROAD DAYS στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας μπορείτε να κάνετε online εγγραφή ΕΔΩ.

Περισσότερες πληροφορίες για τα Offroad Days 2023:

  • 11-12 Νοεμβρίου Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας: 210-3499244
  • 18-19 Νοεμβρίου Λάρισα: 2410-555232
  • 25 Νοεμβρίου Καβάλα: 2510-836375
  • 26 Νοεμβρίου Ξάνθη: 25410-84555
  • 02-03 Δεκεμβρίου Θεσσαλονίκη: 2310-553035
  • 09-10 Δεκεμβρίου Ηράκλειο Κρήτης: 2810-330870

Γκοργκόλης Α.Ε.: 1η εταιρεία στις πωλήσεις δικύκλων στην Ελλάδα για 16 σερί χρονιά

Με τις SYM, Daytona, QJMOTOR, Zontes και KOVE - Έχασε μόνο μία πρωτιά
Γκοργκόλης number one
13/1/2026

H Γκοργκόλης Α.Ε. κατάφερε για 16η σερί χρονιά να κατακτήσει την κορυφή στις πωλήσεις δικύκλου στην ελληνική αγορά με τις εταιρείες που αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα να φέρνουν την εταιρεία στην πρώτη θέση.

Με τις SYM, Daytona, QJMOTOR, Zontes και KOVE και τις δύο πρώτες από αυτές να έχουν δίκυκλα που ταιριάζουν γάντι στις ανάγκες και την τσέπη του Έλληνα αναβάτη, η Γκοργκόλης A.E. ήταν η πρωταγωνίστρια εταιρεία και τη χρονιά που μας πέρασε στην εγχώρια αγορά έχοντας μόνο μία "απώλεια" αναφορικά με τις πρωτιές που κατέκτησε. Συγκεκριμένα σε επίπεδο εταιρείας η SYM, που ήταν επί σειρά ετών στην πρώτη θέση, έπεσε στη δεύτερη με τη Honda να παίρνει τα πρωτεία, κάτι που θα επισημοποιηθεί όταν θα έχουμε στα χέρια μας και τα επίσημα στοιχεία, αν και θεωρείται αυτή τη στιγμή δεδομένο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. για το 2025, η Γκοργκόλης Α.Ε. παρέμεινε στην 1η θέση στις ταξινομήσεις, με μερίδιο 31% και αυτό σημαίνει ότι σχεδόν ένα στα τρία δίκυκλα και μοτοσυκλέτες που πωλήθηκαν στην Ελλάδα ήταν από εταιρεία που αντιπροσωπεύει η Γκοργκόλης Α.Ε.

Η ελληνική εταιρεία πήρε την 1η θέση στη γενική κατάταξη, με διαφορά 10 μονάδων από τη δεύτερη, την 1η θέση στην κατηγορία των scooters, με διαφορά άνω των 16 μονάδων από τη δεύτερη, με τη SYM να παραμένει σταθερά 1η σε αυτήν την κατηγορία για 14η συνεχόμενη χρονιά. Η Γκοργκόλης Α.Ε. πήρε επίσης την 1η θέση και στα παπιά με διαφορά άνω των 26 μονάδων, με τη Daytona να έχει στις τάξεις της το best seller DY125RS.

Τα ανωτέρω δεν περιλαμβάνουν τις ταξινομήσεις των 50 cc, συμβατικών και ηλεκτρικών, κατηγορία στην οποία η Γκοργκόλης Α.Ε. επίσης έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.

Το 2025 αποτέλεσε για την εταιρεία χρονιά περαιτέρω ανάπτυξης και στις εξαγωγές. Με συνολικές πωλήσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό να ξεπερνούν τις 32.000 μονάδες. Η εξαγωγική δραστηριότητα αντιστοιχεί πλέον στο 15% των εγχώριων πωλήσεων με την Γκοργκόλης Α.Ε. να έχει παρουσία σε 10 αγορές του εξωτερικού.