Offroad Days 2023 – Ξεκινούν από το Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας τον Νοέμβριο

Έντεκα μοτοσυκλέτες των KTM, Husqvarna και GASGAS του 2024 θα είναι διαθέσιμες για οδήγηση
motomag Offroad Days 2023 – Ξεκινούν από το Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας τον Νοέμβριο
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

31/10/2023

Ο Όμιλος ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ, που αντιπροσωπεύει μεταξύ άλλων στην Ελλάδα τις KTM, GASGAS και Husqvarna, ανακοινώνει πως τα καθιερωμένα test-ride των εκτός δρόμου μοντέλων του Pierer Group γνωστά και ως "Off Road Days" στη χώρα μας, για το 2023 θα ξεκινήσουν από το Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας στις 11 και 12 Νοεμβρίου με έντεκα μοντέλα των τριών αυτών εταιρειών να είναι διαθέσιμα προς το κοινό για οδήγηση, ενώ στη συνέχεια το event θα κάνει στάση σε πέντε ακόμη πόλεις στη χώρα μας.

Όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στα Offroad Days, η αρχή θα γίνει από το οροπέδιο της Ζήρειας στις 11 και 12 Νοεμβρίου, ενώ στη συνέχεια οι μοτοσυκλέτες θα ταξιδέψουν στην Κεντρική Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Λάρισα (18 και 19 Νοεμβρίου). Επόμενος σταθμός η πόλη της Καβάλας (25 Νοεμβρίου), με την Ξάνθη να υποδέχεται τα Offroad Days στις 26 Νοεμβρίου. Τα Γιαννιτσά και η Θεσσαλονίκη στις 2 και 3 Δεκεμβρίου θα είναι ο προτελευταίος σταθμός της περιοδείας, ενώ η αυλαία θα πέσει στο Ηράκλειο Κρήτης στις 9 και 10 Δεκεμβρίου.

Όσοι βρεθούν στα test ride, θα έχουν τη δυνατότητα να οδηγήσουν τις: KTM 150 EXC TBI, KTM 250 EXC-F, KTM 300 EXC TBI SIX DAYS, KTM 350 EXC-F, KTM 250 SX-F, Husqvarna TE150i, Husqvarna HUSQVARNA TE250i, Husqvarna FE350, GASGAS EC300, GASGAS EC500F και GASGAS MC450F, ενώ στο πρώτο test ride στη Ζήρεια θα υπάρχουν παράλληλες δραστηριότητες για τους μικρούς φίλους της μοτοσυκλέτας σε μία ειδικά διαμορφωμένη ασφάλτινη πίστα με ποδήλατα ισορροπίας, συμβατικά και ηλεκτρικά. Στην πρεμιέρα των Offroad Days 2023 για πρώτη φορά θα μπορεί κάποιος όχι μόνο να ενημερωθεί για τις αναρτήσεις της WP από τον επίσημο εισαγωγέα EXTRA PRODUCTS TASSOULIS αλλά να δοκιμάσει τις κορυφαίες εκδόσεις XPLOR PRO σε μοτοσυκλέτα δοκιμής!

Offroad Days 2023

Για να οδηγήσει κάποιος στα Offroad Days 2023, θα πρέπει να χρησιμοποιεί χωμάτινο εξοπλισμό ασφαλείας (κράνος, μπουφάν, γάντια, μακρύ παντελόνι, μπότες, προστατευτικά για γόνατα και αγκώνες και προστατευτικό θώρακα), ενώ θα τηρηθεί προτεραιότητας. Για να λάβετε μέρος στο OFFROAD DAYS στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας μπορείτε να κάνετε online εγγραφή ΕΔΩ.

Περισσότερες πληροφορίες για τα Offroad Days 2023:

  • 11-12 Νοεμβρίου Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας: 210-3499244
  • 18-19 Νοεμβρίου Λάρισα: 2410-555232
  • 25 Νοεμβρίου Καβάλα: 2510-836375
  • 26 Νοεμβρίου Ξάνθη: 25410-84555
  • 02-03 Δεκεμβρίου Θεσσαλονίκη: 2310-553035
  • 09-10 Δεκεμβρίου Ηράκλειο Κρήτης: 2810-330870

Audi: Παραμένει αβέβαιο το μέλλον της Ducati στον Όμιλο VW

Η Ducati αξιολογείται για την αναδιάρθρωση του ομίλου Volkswagen
VW Ducati
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

10/9/2026

Ο CEO της Audi επιβεβαιώνει ότι η Ducati αποτελεί ένα από τα περιουσιακά στοιχεία που εξετάζονται, χωρίς ωστόσο να υπάρχει μέχρι σήμερα απόφαση για την πώλησή της

Η οικονομική κατάσταση του ομίλου Volkswagen φαίνεται πως έχει υπάρξει και σε καλύτερες ημέρες, με τον γερμανικό όμιλο να αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις στις διεθνείς αγορές. Η υποχώρηση των πωλήσεων στην Κίνα, ο πόλεμος των αμερικανικών δασμών και το γενικότερο οικονομικό περιβάλλον έχουν επηρεάσει σημαντικά τα οικονομικά μεγέθη του ομίλου, οδηγώντας τον σε ένα ευρύ πρόγραμμα αναδιάρθρωσης.

Στο πλαίσιο αυτό, η Volkswagen έχει προχωρήσει σε περικοπές θέσεων εργασίας, κλείσιμο και πώληση εργοστασίων, ενώ παράλληλα επανεξετάζει το σύνολο του χαρτοφυλακίου των εταιρειών που βρίσκονται υπό τον έλεγχό της. Οι δηλώσεις στελεχών του ομίλου τους τελευταίους μήνες έχουν τροφοδοτήσει και πάλι τα σενάρια για πιθανή πώληση της Ducati, η οποία ανήκει στη Volkswagen μέσω της Audi.

Το ενδεχόμενο αυτό δεν έχει επιβεβαιωθεί, όμως πλέον υπάρχει και νέα δημόσια τοποθέτηση από την πλευρά της Audi. Ο CEO της εταιρείας, Gernot Döllner, δήλωσε ότι η Ducati αποτελεί μέρος της διαδικασίας αξιολόγησης των περιουσιακών στοιχείων του ομίλου, χωρίς να έχει ληφθεί κάποια οριστική απόφαση.

VW Ducati

"Στο πλαίσιο του ομίλου Volkswagen, έχουμε δεσμευτεί σε μια πειθαρχημένη και υπεύθυνη διαχείριση του χαρτοφυλακίου. Στο πλαίσιο της διαδικασίας αξιολόγησης θα συζητήσουμε και για τη Ducati, αλλά δεν έχει αποφασιστεί τίποτα", ανέφερε ο Döllner.

Η συγκεκριμένη δήλωση έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς δεν αποτελεί διάψευση των σεναρίων περί πώλησης. Αντίθετα, επιβεβαιώνει ότι η Ducati βρίσκεται πράγματι μέσα στα στοιχεία του ομίλου που εξετάζονται, μαζί με τις υπόλοιπες επιχειρηματικές δραστηριότητες, με στόχο τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης και τον περιορισμό της πολυπλοκότητας του ομίλου.

Ανάλογη ήταν και η τοποθέτηση του CEO της Ducati, Claudio Domenicali, ο οποίος αναγνώρισε ότι η εταιρεία αποτελεί αντικείμενο αξιολόγησης από τη μητρική εταιρεία.

"Γνωρίζουμε το σχέδιο του μετόχου να επανεξετάσει τις μετοχές του. Η Ducati είναι μία από αυτές, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει ληφθεί κάποια οριστική απόφαση για τη Ducati, αποτελεί μία από τις αξιολογήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη", δήλωσε ο Domenicali.

Από την αξιολόγηση έως την απόφασης πώλησης η απόσταση μπορεί να είναι μεγάλη και αγεφύρωτη και το γεγονός ότι η Ducati έχει ήδη μπει στην διαδικασία επανεξέτασης της, από τη Volkswagen, δεν σημαίνει ότι έχει αποφασιστεί η διάθεσή της ή ότι βρίσκεται σε διαδικασία αναζήτησης αγοραστή. Σημαίνει ότι ο όμιλος εξετάζει κατά πόσο η διατήρηση της εξακολουθεί να εξυπηρετεί τη συνολική στρατηγική του.

Ο Domenicali έχει στο παρελθόν εκφράσει την πεποίθηση ότι η Ducati μπορεί να λειτουργήσει αυτόνομα, ενώ τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας αποτελούν έναν από τους παράγοντες που ενισχύουν αυτή την άποψη. Ωστόσο, η τελική απόφαση δεν βρίσκεται στα χέρια της Ducati αλλά της Volkswagen και της Audi.

Ο πρώην Υπουργός Επιχειρήσεων και “Made in Italy”, Adolfo Urso, προέβη σε ανάρτηση στο X για να εκφράσει τη συνεχή υποστήριξη και δέσμευσή του προς τη Ducati, την οποία θεωρεί σύμβολο αριστείας της ιταλικής βιομηχανίας.

Αποκάλυψε επίσης ότι είχε συνομιλία με τον Michele De Pascale, πρόεδρο της περιφέρειας Emilia-Romagna στην Ιταλία, όπου βρίσκεται το κεντρικό εργοστάσιο της Ducati με τον Ιταλό Υπουργό να υπόσχεται να προστατεύσει τη Ducati, σε συνέχεια της κρατικής επιχορήγησης των 33,5 εκατομμυρίων στην συνολική επένδυση των 121 εκατομμύριων ευρώ.

Παρόμοια σενάρια έχουν διατυπωθεί το τελευταίο διάστημα και για τη Lamborghini από κάποιες πηγές, αν και την ώρα, ούτε στην περίπτωση της όπως ούτε και στης Ducati υπάρχει κάποια επιβεβαιωμένη απόφαση.