Offroad Days 2023 – Ξεκινούν από το Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας τον Νοέμβριο

Έντεκα μοτοσυκλέτες των KTM, Husqvarna και GASGAS του 2024 θα είναι διαθέσιμες για οδήγηση
motomag Offroad Days 2023 – Ξεκινούν από το Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας τον Νοέμβριο
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

31/10/2023

Ο Όμιλος ΠΕΤΡΟΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕΒΕ, που αντιπροσωπεύει μεταξύ άλλων στην Ελλάδα τις KTM, GASGAS και Husqvarna, ανακοινώνει πως τα καθιερωμένα test-ride των εκτός δρόμου μοντέλων του Pierer Group γνωστά και ως "Off Road Days" στη χώρα μας, για το 2023 θα ξεκινήσουν από το Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας στις 11 και 12 Νοεμβρίου με έντεκα μοντέλα των τριών αυτών εταιρειών να είναι διαθέσιμα προς το κοινό για οδήγηση, ενώ στη συνέχεια το event θα κάνει στάση σε πέντε ακόμη πόλεις στη χώρα μας.

Όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στα Offroad Days, η αρχή θα γίνει από το οροπέδιο της Ζήρειας στις 11 και 12 Νοεμβρίου, ενώ στη συνέχεια οι μοτοσυκλέτες θα ταξιδέψουν στην Κεντρική Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Λάρισα (18 και 19 Νοεμβρίου). Επόμενος σταθμός η πόλη της Καβάλας (25 Νοεμβρίου), με την Ξάνθη να υποδέχεται τα Offroad Days στις 26 Νοεμβρίου. Τα Γιαννιτσά και η Θεσσαλονίκη στις 2 και 3 Δεκεμβρίου θα είναι ο προτελευταίος σταθμός της περιοδείας, ενώ η αυλαία θα πέσει στο Ηράκλειο Κρήτης στις 9 και 10 Δεκεμβρίου.

Όσοι βρεθούν στα test ride, θα έχουν τη δυνατότητα να οδηγήσουν τις: KTM 150 EXC TBI, KTM 250 EXC-F, KTM 300 EXC TBI SIX DAYS, KTM 350 EXC-F, KTM 250 SX-F, Husqvarna TE150i, Husqvarna HUSQVARNA TE250i, Husqvarna FE350, GASGAS EC300, GASGAS EC500F και GASGAS MC450F, ενώ στο πρώτο test ride στη Ζήρεια θα υπάρχουν παράλληλες δραστηριότητες για τους μικρούς φίλους της μοτοσυκλέτας σε μία ειδικά διαμορφωμένη ασφάλτινη πίστα με ποδήλατα ισορροπίας, συμβατικά και ηλεκτρικά. Στην πρεμιέρα των Offroad Days 2023 για πρώτη φορά θα μπορεί κάποιος όχι μόνο να ενημερωθεί για τις αναρτήσεις της WP από τον επίσημο εισαγωγέα EXTRA PRODUCTS TASSOULIS αλλά να δοκιμάσει τις κορυφαίες εκδόσεις XPLOR PRO σε μοτοσυκλέτα δοκιμής!

Offroad Days 2023

Για να οδηγήσει κάποιος στα Offroad Days 2023, θα πρέπει να χρησιμοποιεί χωμάτινο εξοπλισμό ασφαλείας (κράνος, μπουφάν, γάντια, μακρύ παντελόνι, μπότες, προστατευτικά για γόνατα και αγκώνες και προστατευτικό θώρακα), ενώ θα τηρηθεί προτεραιότητας. Για να λάβετε μέρος στο OFFROAD DAYS στο Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας μπορείτε να κάνετε online εγγραφή ΕΔΩ.

Περισσότερες πληροφορίες για τα Offroad Days 2023:

  • 11-12 Νοεμβρίου Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας: 210-3499244
  • 18-19 Νοεμβρίου Λάρισα: 2410-555232
  • 25 Νοεμβρίου Καβάλα: 2510-836375
  • 26 Νοεμβρίου Ξάνθη: 25410-84555
  • 02-03 Δεκεμβρίου Θεσσαλονίκη: 2310-553035
  • 09-10 Δεκεμβρίου Ηράκλειο Κρήτης: 2810-330870

Κόμβος: Μοτοσυκλετιστική ομάδα της ΕΛ.ΑΣ. κατά του κυκλοφοριακού – Υπόσχεται 25% βελτίωση από Σεπτέμβριο

Μοτοσυκλετιστές αστυνομικοί με κάμερες και drones θα ρυθμίζουν, λέει, την κυκλοφορία
ελασ
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

20/7/2026

Στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (ΓΑΔΑ) στη λεωφόρο Αλεξάνδρας θα γίνει την Τρίτη 21 Ιουλίου η επίσημη εξαγγελία της νέας επιχειρησιακής ομάδας της Ελληνικής Αστυνομίας “Κόμβος” από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ο Κόμβος συνίσταται σε μια ομάδα 150 αστυνομικών με 40 μοτοσυκλέτες που θα είναι επιφορτισμένη αποκλειστικά με τη ρύθμιση της κυκλοφορίας και την άμεση παρέμβαση σε τροχαία ατυχήματα με τη βοήθεια drones και καμερών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, το σχέδιο αυτό εκτιμάται πως θα ελαφρύνει το κυκλοφοριακό κατά 25% από τον Σεπτέμβριο, ρυθμίζοντας την κυκλοφορία σε πραγματικό χρόνο.

Αναμένουμε με πολύ ενδιαφέρον τις επίσημες εξαγγελίες, καθώς διαβάζουμε για drones και κάμερες τεχνητής νοημοσύνης και θυμόμαστε πως ένα άλλο υπουργείο (Ψηφιακής Διακυβέρνησης) έχει καταφέρει να θαλασσώσει δύο φορές τον διαγωνισμό για προμήθεια των πρώτων 1.000 έξυπνων καμερών, ενώ ένα ακόμη υπουργείο (Μεταφορών) επιδεικνύει διαχρονική ανικανότητα να παραγγείλει πινακίδες κυκλοφορίας μέσω διαγωνισμού.

Λέτε το τρίτο υπουργείο (Προστασίας του Πολίτη) να είναι το τυχερό ή θα έχει την ατυχία να περιμένει κι αυτό πρώτα να παραγγελθούν οι έξυπνες κάμερες για να έχουν εικόνα της κίνησης οι αστυνομικοί του Κόμβου;