Οι φετινές επιτυχίες της Dunlop!

Μια εξαιρετική πορεία στους αγώνες
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

5/12/2018

Η Goodyear αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ελαστικών στον κόσμο, απασχολώντας περισσότερους από 60.000 ανθρώπους στον κόσμο, ενώ έχει 48 εργοστάσια σε 22 χώρες παγκοσμίως. Η Dunlop που αποτελεί θυγατρική της σημείωσε μια εξαιρετική πορεία στους αγώνες μοτοσυκλετών και προχώρησε στην έκδοση του ακόλουθου δελτίου τύπου, όσον αφορά τις επιτυχίες των αναβατών που χρησιμοποιούσαν τα ελαστικά της.

Δελτίο Τύπου:

Κερδίζοντας «τη μάχη του ανταγωνισμού» των ελαστικών – Η ανασκόπηση της Dunlop για το 2018

Όσον αφορά τους αγώνες μοτοσυκλετών, τα ελαστικά της Dunlop χρησιμοποιούνταν αρκετά κατά τη διάρκεια της εβδομάδας του αγώνα Isle of Man TT, αλλά η επικράτηση του Peter Hickman στον αγώνα Senior TT ήταν αυτή που κέρδισε τη μεγαλύτερη προβολή. H Dunlop μπορεί πλέον να υποστηρίξει ότι διαθέτει το γρηγορότερο ελαστικό αγώνων στον κόσμο. Ο Hickman έκανε τον γρηγορότερο γύρο της διαδρομής πάνω στο βουνό που έχει καταγραφεί ποτέ με μέσο όρο 217 χλμ/ώρα, για να διασφαλίσει την 13η συνεχόμενη νίκη με ελαστικά της Dunlop στον αγώνα Senior TT.

Όσον αφορά τους αγώνες "Off Road", οι αναβάτες με ελαστικά της Dunlop συγκέντρωσαν νίκες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα MXGP με τον Clement Desalle να κερδίζει στη Ρωσία και την Kiara Fontanesi να κερδίζει τον 5ο τίτλο στο πρωτάθλημα γυναικών. Αλλά ο μεγαλύτερος νικητής με ελαστικά της Dunlop ήταν ο Eli Tomac, ο οποίος κέρδισε το μπόνους του 1 εκατ. δολαρίων αφού κέρδισε τους τρεις μεγάλους αγώνες στο Monster Energy Cup Supercross του Las Vegas.

Ο  Wim Van Achter, ο Υπεύθυνος του Αγωνιστικού Τμήματος της Dunlop, σχολίασε αναφορικά με τις επιτυχίες αυτές: «Πολλές από τις επιτυχίες μας στους αγώνες, έγιναν με ελαστικά της Dunlop τα οποία είναι διαθέσιμα από όλους τους αντιπροσώπους μας. Αυτό δείχνει, πως μπορούμε γρήγορα να φέρουμε καινούργια αγωνιστικά ελαστικά καθώς και ελαστικά για hypercars στην αγορά,  χρησιμοποιώντας την τεχνολογία από τις ομάδες R&D των συνεργατών μας».

Τα αγωνιστικά ελαστικά της Dunlop σχεδιάζονται και κατασκευάζονται από μια πολυεθνική ομάδα, τα μέλη της οποίας να βρίσκονται στο Μπέρμινγκχαμ, στην Μοντλουκόν της Γαλλίας, στο Χάναου της Γερμανίας και το Λουξεμβούργο. 

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες