Ολόκληρο το video του Marquez στα χιόνια

Για τα εγκαίνια έγιναν όλα…
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

22/1/2017

Είχαμε δει video θεατών, της RC213V να ανηφορίζει τις πίστες στο χειμερινό θέρετρο Kitzbühel στην Αυστρία, εξοπλισμένη με καρφιά και πέντε μέρες μετά η Red Bull ετοίμασε και το παρακάτω video… που έγινε αμέσως viral.

 

Ο Marquez είχε την συνδρομή του αυστριακού θρύλου στο ice speedway, του Franky Zorn καθώς και την βοήθεια του ειδικού σε θέματα σκι, και παρουσιαστή των αγώνων Armin Assinger. Ο Franky προετοίμασε τα καρφιά για την RC213V, όπως ακριβώς και για τις μοτοσυκλέτες στο speedway δοκιμάζοντας πρώτα σε μία Fireblade, όχι για να δει την αντοχή, αλλά για να έχουν μία αντίληψη πως συμπεριφέρεται η πίστα με μια μοτοσυκλέτα που ζυγίζει πάνω από 150 κιλά και έχει δύναμη να σκάψει ακόμα και τον πάγο. Καθώς χρειάζονταν πολλές δοκιμές για να δουν πόσο ακριβώς χιόνι θα πρέπει να «πατήσουν» πάνω στην πίστα έπρεπε να χρησιμοποιήσουν κάτι που θα παίρνει πιο εύκολα μπροστά από την αγωνιστική MotoGP και θα στοιχίζει σημαντικά λιγότερο φυσικά, σε περίπτωση του παραμικρού λάθους…

Η εκκίνης της RC213V ήταν βέβαια το άλλο πρόβλημα καθώς χρειάζεται την εξωτερική μίζα, η οποία δεν γίνεται να χρησιμοποιηθεί στο ελαστικό με τα καρφιά, λόγο μειωμένης πρόσφυσης. Φαίνεται και στην σύντομη έκδοση του video που κυκλοφόρησε η Red Bull, πως έχουν το κανονικό ελαστικό στην μοτοσυκλέτα και αφού την βάλουν μπροστά με την χρήση της εξωτερικής μίζας, μετά αλλάζουν τον τροχό με εκείνον που έχει το ελαστικό με τα καρφιά.

Οι βόρειοι έχουν μεγάλη εμπειρία στην οδήγηση με καρφιά γιατί ας μην ξεχνάμε ότι φτιάχνουν μέχρι και αντίγραφα μεγάλων πιστών σε παγωμένες λίμνες και διοργανώνουν το δικό τους πρωτάθλημα, κατά περίπτωση είναι να τους ζηλεύεις για αυτή την δυνατότητα… οπότε ο μόνος λόγος της δοκιμής με το Fireblade που φαίνεται στο video της προετοιμασίας, ήταν απλά για να διαπιστώνουν την κατάσταση της πίστας, χωρίς να χρειάζεται να μετακινούν την πανάκριβη GP αγωνιστική.

Η προετοιμασία:
Τα καρφιά διαπερνούν το ελαστικό και ασφαλίζουν βιδωτά από την εξωτερική πλευρά. Στο εσωτερικό τοποθετείται σαμπρέλα, καθώς πλέον η στεγανοποίηση έχει χαθεί, ενώ γύρω από την σαμπρέλα τυλίγουν μία δεύτερη κομμένη, για να την προστατεύσουν από την κεφαλή των καρφιών. Οι παλιότεροι στο περιοδικό που έχουν δοκιμάσει την οδήγηση με καρφιά σε παγωμένες πίστες, εξυμνούν την πρόσφυση, το ίδιο είπε και ο Marquez...

Εκτός βέβαια από τα ελαστικά, καρφιά είχαν τοποθετηθεί και στις μπότες του Ισπανού για να μπορέσει να μανουβράρει την μοτοσυκλέτα, αλλά και για να σταθεί στο χιόνι που διαφορετικά θα ήταν αδύνατο με τις λείες, αγωνιστικές μπότες…

Με την προσπάθεια αυτή ο Marquez συνεχίζει την παράδοση για την Red Bull που θέλει να εγκαινιάζει τον παγκόσμιο αγώνα σκι στο διάσημο βουνό Hahnenkamm (το ένα από τα δύο που απαρτίζουν το χειμερινό θέρετρο Kitzbühel) με κάτι που κανονικά δεν θα έπρεπε να βρίσκεται εκεί… Πέρσι ήταν ο Max Verstappen με την Formula 1 που ανέβηκε την πίστα και έδωσε το έναυσμα να ξεκινήσουν οι αγώνες, φέτος το πράγμα δυσκόλεψε και από F1 ήρθαμε στα MotoGP.

Ο Marquez δήλωσε πως: «ήταν πολύ δύσκολο να ελέγξω την μοτοσυκλέτα, αλλά… νέος είμαι πρέπει να δοκιμάζω πράγματα! Στο τέλος το ευχαριστηθήκαμε γιατί έπειτα από μερικές φορές που το δοκιμάσαμε, είδαμε ότι οι δυνατότητες ήταν μεγάλες. Η πίστα είχε προετοιμαστεί πάρα πολύ καλά και η πρόσφυση ήταν πέρα από κάθε φαντασία, αρκετή ακόμη και για σούζες!»

Αυτή την ώρα έχει ήδη ολοκληρωθεί ο θρυλικός αγώνας κατάβασης - Streif - στο Hahnenkamm. Από το σημείο που σταμάτησε ο Marquez και μετά, ξεκινά η φημισμένη Mousetrap που σε κάποιο σημείο αγγίζει κατωφέρεια στο 85% και οι σκιέρ αναπτύσσουν ταχύτητα 110Km στηριζόμενοι μονάχα στα γόνατά τους… Αντίθετα ο Marquez ανέβαινε με την ίδια περίπου ταχύτητα έχοντας 1η στο κιβώτιο, κλέβοντας τις εντυπώσεις του ευρύτερο κοινού, παρόλο που είχε πιο εύκολη δουλειά από τους σκιέρ του παγκοσμίου επιπέδου...

Δείτε την.. «extended» έκδοση του video και παρακάτω τα πλάνα από τις ετοιμασίες τους!

 

 

 

 

 

 

 

Photo & Video: Red Bull Content pool 

Ετικέτες

Σύλληψη κλεφτών στην Καλλιθέα: Έβαζαν κλεμμένο δίκυκλο σε αποθήκη

Τριμελής συμμορία πλήρως εξοπλισμένη
κλεφτες
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

6/2/2023

Άντρες της ομάδας ΔΙΑΣ κατάφεραν να συλλάβουν τρία άτομα ηλικία 27, 35 και 37 ετών στην περιοχή της Καλλιθέας τη στιγμή που μετέφεραν κλεμμένο δίκυκλο από την περιοχή του Αγίου Δημητρίου σε αποθήκη.

Πάρα την προσπάθειά τους να διαφύγουν της σύλληψης τα τρία άτομα ακινητοποιήθηκαν και οδηγήθηκαν στο εισαγγελία με την διαδικασία του αυτοφώρου. Μετά από έρευνα στην αποθήκη και στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

1- μοτοσικλέτα που είχε κλαπεί από την περιοχή του Αγίου Δημητρίου λίγο νωρίτερα από τον εντοπισμό τους,

2- πλήθος εξαρτημάτων, ανταλλακτικών και κλειδιών δικύκλων,

3- πινακίδες κυκλοφορίας και έγγραφα λοιπών δικύκλων,

4- 99 γραμμ. κάνναβης,

5- ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,

6- φυσίγγια,

7- σπρέι πιπεριού,

8- Δύο σιδερογροθιές,

9- Δύο πτυσσόμενοι ράβδοι (γκλοπ)