Ολοκληρώθηκε ο μεγάλος διαγωνισμός MOTO – Bike Alert Hellas – BS BATTERY με το ΥΠΟΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟ κράνος του QUARTARARO

Ένα νέο Scorpion EXO R1 Air Fabio Replica θα κυκλοφορεί στην Βέροια
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

8/1/2021

Ο μεγάλος διαγωνισμός που έτρεξε τον Δεκέμβριο με έπαθλο ένα Scorpion EXO R1 Air Fabio Replica που έχει υπογράψει ο Quartararo, ολοκληρώθηκε αναδεικνύοντας έναν τυχερό αναγνώστη, που του ευχόμαστε να συνεχίσει να είναι το ίδιο τυχερός.

Νικητής του διαγωνισμού είναι ο αναγνώστης Ιωάννης Κ. από την Βέροια με αριθμό τηλεφώνου *******880 που δηλώνει ευτυχής για το νέο κράνος, που θα παραλάβει σε λίγο καιρό.

Θα επανέλθουμε με τις φωτογραφίες του νικητή, όταν παραλάβει το δώρο του από την Bike Alert Hellas, εισαγωγική εταιρεία των BS Battery μεταξύ άλλων, που προμηθεύουν το μεγάλο δώρο.

 

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας!

Συγχαρητήρια στον τυχερό αναγνώστη από την Βέροια

BMW Group: Έρχεται πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου – Κόβει 8.000 θέσεις εργασίας λόγω πεσμένων πωλήσεων στα αυτοκίνητα

Άγνωστο προς το παρόν πως θα επηρεαστεί η υγιέστατη BMW Motorrad
bmw group
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

30/7/2026

Ο νέος διευθύνων σύμβουλος του BMW Group Milan Nedeljković ανέλαβε καθήκοντα τον περασμένο Μάιο – αντικαθιστώντας τον Oliver Zipse – και έχει βρεθεί με το καλημέρα αντιμέτωπος με μια μικρή κρίση, καθώς οι πωλήσεις των αυτοκινήτων δεν πηγαίνουν τόσο καλά όσο θα ήθελαν οι διοικούντες στο Μόναχο.

Στο ευρύτερο πλαίσιο κρίσης που έχει δημιουργηθεί στην αγορά αυτοκινήτου, λόγω αφενός της αθρόας εισαγωγής νέων κατασκευαστών από την Ασία και αφετέρου των οικονομικών συνεπειών των πολέμων σε Ουκρανία και Ιράν, ο νέος διοικητής του Ομίλου BMW έχει ήδη εισηγηθεί περικοπές σε πολλά επίπεδα.

Σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του BMW Group την Τετάρτη 29 Ιουλίου 2026 ανακοινώθηκε πως από τον ερχόμενο Οκτώβριο θα τρέξει ένα πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου που θα διαρκέσει ως το τέλος του 2027. Σύμφωνα με αυτό, θα αποσταλούν άμεσα ειδοποιήσεις σε περίπου 40.000 εργαζόμενους (σε σύνολο 84.000) στη Γερμανία, καλώντας τους να επιλέξουν εθελοντική αποχώρηση από τη BMW έναντι ενός πακέτου αποζημίωσης που θα εξαρτάται από τα χρόνια προϋπηρεσίας και τον μισθό που λαμβάνουν.

Στόχος είναι να κοπούν 8.000 θέσεις εργασίας στη Γερμανία, στοχεύοντας πρώτα στις διοικητικές υπηρεσίες του Ομίλου και στη συνέχεια στα τμήματα έρευνας και εξέλιξης (R&D), δηλαδή σε πρώτη φάση η BMW δεν θέλει να αποδυναμώσει τις γραμμές παραγωγής της.

Κατά πόσο αυτό θα επηρεάσει και το μοτοσυκλετιστικό κομμάτι του Ομίλου, BMW Motorrad, μένει ν’ αποδειχθεί, καθώς πρόκειται για το τμήμα εκείνο που πηγαίνει πολύ καλά στις αγορές του κόσμου. Δεν μπορεί ωστόσο να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να κοπούν και από κει κάποιες θέσεις εργασίας.

Τουλάχιστον το ευχάριστο είναι πως δεν αποφασίστηκαν απολύσεις, αλλά δίνεται η ευκαιρία σε χιλιάδες εργαζόμενους να φύγουν λαμβάνοντας μια καλή αποζημίωση που πιθανότατα θα είναι αρκετά μεγαλύτερη της τυπικής που θα έπαιρναν σε περίπτωση απόλυσης, με τη BMW να προβλέπει έναν ετήσιο προϋπολογισμό εκατοντάδων εκατομμυρίων για το πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου που σχεδιάζει.