Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη - Active Recruiter στα Career Days Πανεπιστημίων και φορέων

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη Active Recruiter στα Career Days Πανεπιστημίων και φορέων
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

11/1/2023

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη δηλώνει παρών ως «Active Recruiter 2022-2023» στις Ημέρες Καριέρας που διοργανώνονται από Πανεπιστήμια, εκπαιδευτικά ιδρύματα, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του Ομίλου:

"Με μια ιστορία που πλέον ξεπερνά τον έναν αιώνα και με παρουσία σε τέσσερις χώρες, ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη κατέχοντας ηγετική θέση στον κλάδο του mobility στην Ελλάδα ως αποκλειστικός εισαγωγέας και διανομέας κορυφαίων κατασκευαστών παγκοσμίου φήμης όπως Honda, Mitsubishi, Volvo, Komatsu και Massey Ferguson, έχει θέσει ως βασική του προτεραιότητα τη συνεχή προσέλκυση, ανάπτυξη και διατήρηση ικανών στελεχών επενδύοντας στην επαγγελματική τους εξέλιξη και ανταμείβοντας την απόδοσή τους.

Για τον Όμιλο Επιχειρήσεων Σαρακάκη, οι άνθρωποί του αποτελούν την κινητήρια δύναμη της επιτυχημένης επιχειρηματικής του πορείας και της περαιτέρω διεύρυνσης των δραστηριοτήτων του σε καινοτόμα και πρωτοποριακά προϊόντα και υπηρεσίες. Ο Όμιλος βρίσκεται σε μία περίοδο δυναμικής και βιώσιμης ανάπτυξης δημιουργώντας συνεχώς νέες θέσεις εργασίας και πρακτικής άσκησης καθώς και πολλαπλές ευκαιρίες εξέλιξης της καριέρας των ανθρώπων του στην Ελλάδα, την Κύπρο, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

Με γνώμονα τα παραπάνω και με διαρκή επένδυση στη νέα γενιά στελεχών, ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη δηλώνει παρών ως «Active Recruiter 2022-2023» στις Ημέρες Καριέρας που διοργανώνονται από Πανεπιστήμια, εκπαιδευτικά ιδρύματα, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς.

Saracakis

Μέχρι σήμερα, ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη έχει συμμετάσχει στα Career Days των παρακάτω φορέων:

  • Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, «Ημέρες Καριέρας ΟΠΑ 2022
  • Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ημέρες Καριέρας 2022
  • Πανεπιστήμιο Πειραιά, Career Days 2022
  • Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο, Ημέρες Καριέρας 2022
  • Skywalker.gr, Job Festival 2022
  • Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), 12η «Ημέρα Καριέρας ΔΥΠΑ» στη Θεσσαλονίκη

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται συνεχώς για τις ανοιχτές θέσεις εργασίας και πρακτικής άσκησης στον Όμιλο Επιχειρήσεων Σαρακάκη μέσω της ιστοσελίδας του www.saracakis.gr και συγκεκριμένα στην ενότητα «Ανθρώπινο Δυναμικό – Ευκαιρίες Καριέρας».

Ετικέτες

Ανακοινώθηκε πλαφόν στα κέρδη καυσίμων και τροφίμων ως το τέλος Ιουνίου

Η εξαγγελία της κυβέρνησης στοχεύει σε προστασία από φαινόμενα αισχροκέρδειας συνεπεία του πολέμου στη Μέση Ανατολή
fuel
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

11/3/2026

Ως αναμενόταν, η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε σε επιβολή ανώτατου ορίου στα περιθώρια κέρδους των καυσίμων και των τροφίμων. Πρόκειται για μια κίνηση που αποσκοπεί στο να συγκρατήσει τις λιανικές τιμές σε αυτήν την περίοδο αβεβαιότητας που έχουμε εισέλθει μετά το ξέσπασμα πολέμου στο Ιράν, ο οποίος έχει ήδη προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στις μεταφορές μέσω του Περσικού Κόλπου, αλλά και στην παραγωγή πετρελαίου σε αρκετές χώρες της περιοχής.

Τα μέτρα ανακοινώθηκαν το μεσημέρι της Τετάρτης 11 Μαρτίου σε κοινή συνέντευξη Τύπου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Κωστή Χατζηδάκη και των υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρου Παπασταύρου και Ανάπτυξης, Τάκη Θεοδωρικάκου.

Θα περιληφθούν σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που, κατά τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, γίνεται προσπάθεια να δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως εντός της ημέρας ώστε να εφαρμοστεί άμεσα και η διάρκειά της θα είναι, σε πρώτη φάση, ως την 30ή Ιουνίου 2026.

Ο κ. Χατζηδάκης απέρριψε κάθε ισχυρισμό περί προβλημάτων εφοδιασμού της αγοράς, εξηγώντας πως ειδικά στην ενέργεια η επάρκεια στη χώρα μας δεν κινδυνεύει καθώς πάνω από 50% της παραγωγής της προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Στη συνέχεια ο κ. Παπασταύρου παρουσίασε τα μέτρα κατά της αισχροκέρδειας στα καύσιμα. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε την επιβολή πλαφόν στο περιθώριο κέρδους στα καύσιμα, το οποίο δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 5 λεπτά ανά λίτρο στο χονδρεμπόριο και τα 12 λεπτά στα πρατήρια καυσίμων. Ειδικά για τα νησιά, οι εταιρείες εμπορίας μπορούν να επιβάλλουν επιπλέον ειδικό κόστος διανομής μεταφοράς πάνω από το ανώτατο όριο των 5 λεπτών, το οποίο θα καθορίζεται με σχετική υπουργική απόφαση.

Στα τρόφιμα ο κ. Θεοδωρικάκος ανακοίνωσε πως τα τρόφιμα και άλλα προϊόντα πρώτης ανάγκης δεν θα επιτρέπεται να πωλούνται με μεγαλύτερο μεικτό περιθώριο ποσοστό κέρδους ανά κωδικό από αυτό που είχε ο ίδιος κωδικός κατά μέσο όρο το 2025.

Τυχόν παραβάτες των ανακοινωθέντων πλαφόν θα βρεθούν αντιμέτωποι με βαριά πρόστιμα, τα οποία θα φτάσουν ως τα 5 εκατομμύρια ευρώ, ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησης και την ποσότητα στην οποία σημειώθηκε η αθέμιτη κερδοφορία.

Η επιβολή πλαφόν στα περιθώρια κέρδους δεν μπορεί από μόνο του ως μέτρο να συγκρατήσει τις τιμές, καθώς ειδικά στα καύσιμα αυτές ορίζονται από τις διεθνείς χρηματαγορές, επιχειρεί ωστόσο να εξασφαλίσει πως εντός της χώρας η όποια χονδρική τιμή ισχύσει για την αγορά καυσίμων δεν θα επιβαρυνθεί με υπερβολικά κέρδη από πρατηριούχους και ανάλογη λογική ισχύει και στα μέτρα για τα προϊόντα πρώτης ανάγκης.