Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη - Δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Wellness για τους εργαζομένους του

Οι δράσεις συνδέονται με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών
motomag Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη - Δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Wellness για τους εργαζομένους του
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

24/11/2023

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιωσιμότητας, διοργάνωσε δύο δράσεις για τους εργαζομένους του με στόχο την ανάδειξη του εθελοντισμού και το χτίσιμο μιας εταιρικής κουλτούρας βασισμένη στην ευεξία και την ευζωία των ανθρώπων του καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος και τη στήριξη τοπικών κοινωνιών και επαγγελματιών.

Η πρώτη πρωτοβουλία έλαβε χώρα στη Νεμέα. Πιο συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι του Ομίλου σε κοινή well-being δράση με τους εργαζομένους της Kinsen – Europcar, επισκέφθηκαν τη Νεμέα, τη μεγαλύτερη αμπελουργική ζώνη της Ελλάδας ξακουστή για το κρασί της από τα αρχαία χρόνια, όταν ονομαζόταν Φλιάσιον Πεδίον καθώς και για τα "Νέμεα", την πανελλήνιο γιορτή προς τιμήν του Διός που έγινε θεσμός το 573 π.Χ. Ξεκινώντας με ξενάγηση στο Αρχαίο Στάδιο της Νεμέας, τον Αρχαιολογικό Χώρο και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Νεμέας, οι συμμετέχοντες εμπλούτισαν τις γνώσεις τους για την προνομιούχα και εύκαρπη περιοχή, η οποία έως το 1923 ονομαζόταν Άγιος Γεώργιος από την ομώνυμη βυζαντινή εκκλησία, δίνοντας έτσι την ονομασία στο «Αγιωργήτικο» κρασί.

Οι δράσεις συνδέονται με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Κτήμα Παλυβού όπου οι συμμετέχοντες, με φόντο τα χιλιάδες στρέμματα αμπελώνων, έμαθαν για τη διαδικασία και τις προκλήσεις που συναντώνται κατά την παραγωγή κρασιού από τα αρχαία χρόνια. Παράλληλα, βίωσαν μία μοναδική εμπειρία “Wine Train Experience” γευστικής δοκιμής κρασιών με θέα όλη την κοιλάδα της Νεμέας και τους ζωηρούς αμπελώνες.

Η δεύτερη πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε στον Λόφο Φασκομηλιά στη Βουλιαγμένη και συνδύασε τη σωματική άσκηση και το hiking με τη χαλάρωση, την ευεξία και τη yoga. Οι συμμετέχοντες ήρθαν σε επαφή με τη φύση και απέδειξαν εμπράκτως την αγάπη και τη φροντίδα τους για το περιβάλλον καθώς πραγματοποίησαν εθελοντικό καθαρισμό του βουνού. Εθελοντής οδηγός κατά την ανάβαση και κατάβαση του βουνού ήταν ο Σπύρος Κίνιας, Επικεφαλής Εθελοντής της Εθελοντικής Δασοπροστασίας Νοτίου Υμηττού, ο οποίος μοιράστηκε γνώσεις πολιτιστικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος για την ιστορία και τη μορφολογία της περιοχής.

Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη - Δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Wellness για τους εργαζομένους του

Ενδιαφέρον είχε ο διαγωνισμός φωτογραφίας στον οποίον πήραν μέρος οι συμμετέχοντες ενισχύοντας έτσι την καλλιέργεια ομαδικού πνεύματος και υγιούς συναγωνισμού. Στο τέλος της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες παρέλαβαν «Πιστοποιητικό Συμμετοχής σε Δράση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης» και ως αναμνηστικό δώρο μία γλαστρούλα με το φυτό φασκομηλιά για να τους θυμίζει τον ομώνυμο Λόφο.

H υπευθυνότητα και η προστασία του περιβάλλοντος καθώς και η φροντίδα για την ευεξία, την ευζωία, τη σωματική και την ψυχική υγεία, αποτελούν πρακτικές πλήρως ενσωματωμένες στην εργασιακή κουλτούρα του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη.  Οι παραπάνω δράσεις συνδέονται άμεσα με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών: Στόχος 3: Καλή Υγεία και Ευημερία, Στόχος 4: Ποιοτική Εκπαίδευση, Στόχος 11: Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες, Στόχος 12: Υπεύθυνη Κατανάλωση και Παραγωγή, Στόχος 15: Ζωή στη Στεριά, Στόχος 17: Συνεργασία για τους Στόχους.

Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη - Δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Wellness για τους εργαζομένους του

 

Ετικέτες

QJMOTOR SRT 700S - Έρχεται στη χώρα μας!

Αναμένεται να πατήσει τις ρόδες της στην Ευρώπη μέσα στο φετινό καλοκαίρι
Qjmotor SRT700S
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

21/6/2024

Αφού αρχικά παρουσιάστηκε στην αχανή Κίνα, το ολοκαίνουργιο QJMOTOR SRT 700S, το οποίο είδαμε να ξεφεύγει εντελώς από τα σχεδιαστικά πρότυπα της οικογενειακής του ταυτότητας, ετοιμάζεται να πατήσει τις ρόδες του στην Ελλάδα, μέσα στο καλοκαίρι του 2024!

Ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος της QJMOTOR στην Ελλάδα, ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε., με ανακοίνωσή του μας έκανε γνωστά τα τεχνικά χαρακτηριστικά που θα έχει η ευρωπαϊκή έκδοση του SRT 700S, το οποίο είδαμε για πρώτη φορά στην Έκθεση του Πεκίνο. Όπως όλα δείχνουν ο υγρόψυκτος, δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας των 698 κυβικών αναμένεται κατά τι πιο αδύναμος σε ισχύ στην ευρωπαϊκή Euro 5+ εκδοχή του, φτάνοντας του 69 ίππους, αντί για τους 73 που είχε ανακοινώσει η QJMOTOR στην παρουσίασή του, στην Κίνα. Ο ψεκασμός έρχεται από την Bosch.

QJMOTOR SRT 700S – Έρχεται στην χώρα μας!

To πλαίσιo είναι ατσάλινο, σωληνωτό τύπου χωροδικτύωμα, όπως έχουμε δει και στο γνωστό μας SRT 700 – χωρίς το S δίπλα. Αλλαγές, ωστόσο, θα έχει το εργονομικό τρίγωνο του αναβάτη, κάτι που υποδεικνύουν και οι αλλαγές στις διαστάσεις τις μοτοσυκλέτας, όπως είχαμε δει στην παρουσίασή της. Στα ίδια επίπεδα μένει και το ρεζερβουάρ, με ονομαστική χωρητικότητα 19,5 λίτρων, με την κατανάλωση που ανακοινώνει η QJMOTOR σύμφωνα με τα πρότυπα WMTC3 (εργαστηριακές συνθήκες) να φτάνει μόλις τα 4,6 λίτρα. Επώνυμο και το ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο πιρούνι 43 χιλιοστών μπροστά, το οποίο είναι της Marzocchi, ενώ ρυθμιζόμενο είναι και το πίσω μονό αμορτισέρ. Οι ακτινικά τοποθετημένες δαγκάνες μπροστά έρχονται από την Brembo, με το ABS να είναι το 9.1MB της Bosch. Τα tubeless ελαστικά πρώτης τοποθέτησης είναι της Pirelli.

QJMOTOR SRT 700S – Έρχεται στην χώρα μας!

Πλούσιος παραμένει ο βασικός εξοπλισμός του SRT 700S, με LED προβολέα και ενσωματωμένη τεχνολογία DRL, προστατευτικά κάγκελα και χούφτες με αλουμινένια ενίσχυση για να μην σπάνε σε κάθε μικρή χαζοπτώση. Θερμαινόμενα γκριπ και σέλα, σχάρα αλουμινίου, ρυθμιζόμενες μανέτες, θύρα φόρτισης USB, έγχρωμη TFT οθόνη 7 ιντσών με δυνατότητα συνδεσιμότητας μέσω Bleutooth αλλά και Wi-Fi (!) και δυνατότητα mirroring του smartphone του αναβάτη ανήκουν επίσης στο μενού του SRT 700S.

QJMOTOR SRT 700S – Έρχεται στην χώρα μας!

Λίγη υπομονή θα πρέπει να έχουμε για την τιμή του SRT 700S, καθώς η ΓΚΟΡΓΚΟΛΗΣ Α.Ε. δεν την έχει ανακοινώσει ακόμα.

Ακολουθούν επιγραμματικά τα βασικά χαρακτηριστικά του QJMOTOR SRT 700S:

 • Νέο πλαίσιο χωροδικτύωμα με αφαιρούμενο υποπλαίσιο
 • Νέα εργονομία θέσης οδήγησης
 • 70 PS
 • 4.6L / 100km (WMTC3)
 • BOSCH EFI
 • 19.5 L Ρεζερβουάρ
 • Προβολείς Full-Led με DRL
 • Περιμετρικά προστατευτικά κάγκελα
 • Χούφτες με μπάρες αλουμινίου
 • Θερμαινόμενα γκριπ
 • Θερμαινόμενη σέλα
 • Σχάρα αλουμινίου
 • Pirelli Tubeless ελαστικά
 • Έγχρωμη TFT οθόνη 7”
 • Bluetooth και Wi-Fi
 • Συμβατότητα iOS και Android
 • Mirroring Smartphone
 • USB Θύρα φόρτισης
 • Ρυθμιζόμενο πιρούνι USD Marzocchi 43mm
 • Ρυθμιζόμενο πίσω αμορτισέρ
 • Brembo Ακτινικές Δαγκάνες
 • ABS BOSCH 9.1 MB
 • Τιμόνι μεταβλητής διατομής
 • Ρυθμιζόμενες μανέτες
QJMOTOR SRT 700S – Έρχεται στην χώρα μας!QJMOTOR SRT 700S – Έρχεται στην χώρα μας!
Ετικέτες