Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη - Δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Wellness για τους εργαζομένους του

Οι δράσεις συνδέονται με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών
motomag Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη - Δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Wellness για τους εργαζομένους του
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

24/11/2023

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιωσιμότητας, διοργάνωσε δύο δράσεις για τους εργαζομένους του με στόχο την ανάδειξη του εθελοντισμού και το χτίσιμο μιας εταιρικής κουλτούρας βασισμένη στην ευεξία και την ευζωία των ανθρώπων του καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος και τη στήριξη τοπικών κοινωνιών και επαγγελματιών.

Η πρώτη πρωτοβουλία έλαβε χώρα στη Νεμέα. Πιο συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι του Ομίλου σε κοινή well-being δράση με τους εργαζομένους της Kinsen – Europcar, επισκέφθηκαν τη Νεμέα, τη μεγαλύτερη αμπελουργική ζώνη της Ελλάδας ξακουστή για το κρασί της από τα αρχαία χρόνια, όταν ονομαζόταν Φλιάσιον Πεδίον καθώς και για τα "Νέμεα", την πανελλήνιο γιορτή προς τιμήν του Διός που έγινε θεσμός το 573 π.Χ. Ξεκινώντας με ξενάγηση στο Αρχαίο Στάδιο της Νεμέας, τον Αρχαιολογικό Χώρο και το Αρχαιολογικό Μουσείο της Νεμέας, οι συμμετέχοντες εμπλούτισαν τις γνώσεις τους για την προνομιούχα και εύκαρπη περιοχή, η οποία έως το 1923 ονομαζόταν Άγιος Γεώργιος από την ομώνυμη βυζαντινή εκκλησία, δίνοντας έτσι την ονομασία στο «Αγιωργήτικο» κρασί.

Οι δράσεις συνδέονται με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών

Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Κτήμα Παλυβού όπου οι συμμετέχοντες, με φόντο τα χιλιάδες στρέμματα αμπελώνων, έμαθαν για τη διαδικασία και τις προκλήσεις που συναντώνται κατά την παραγωγή κρασιού από τα αρχαία χρόνια. Παράλληλα, βίωσαν μία μοναδική εμπειρία “Wine Train Experience” γευστικής δοκιμής κρασιών με θέα όλη την κοιλάδα της Νεμέας και τους ζωηρούς αμπελώνες.

Η δεύτερη πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε στον Λόφο Φασκομηλιά στη Βουλιαγμένη και συνδύασε τη σωματική άσκηση και το hiking με τη χαλάρωση, την ευεξία και τη yoga. Οι συμμετέχοντες ήρθαν σε επαφή με τη φύση και απέδειξαν εμπράκτως την αγάπη και τη φροντίδα τους για το περιβάλλον καθώς πραγματοποίησαν εθελοντικό καθαρισμό του βουνού. Εθελοντής οδηγός κατά την ανάβαση και κατάβαση του βουνού ήταν ο Σπύρος Κίνιας, Επικεφαλής Εθελοντής της Εθελοντικής Δασοπροστασίας Νοτίου Υμηττού, ο οποίος μοιράστηκε γνώσεις πολιτιστικού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος για την ιστορία και τη μορφολογία της περιοχής.

Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη - Δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Wellness για τους εργαζομένους του

Ενδιαφέρον είχε ο διαγωνισμός φωτογραφίας στον οποίον πήραν μέρος οι συμμετέχοντες ενισχύοντας έτσι την καλλιέργεια ομαδικού πνεύματος και υγιούς συναγωνισμού. Στο τέλος της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες παρέλαβαν «Πιστοποιητικό Συμμετοχής σε Δράση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης» και ως αναμνηστικό δώρο μία γλαστρούλα με το φυτό φασκομηλιά για να τους θυμίζει τον ομώνυμο Λόφο.

H υπευθυνότητα και η προστασία του περιβάλλοντος καθώς και η φροντίδα για την ευεξία, την ευζωία, τη σωματική και την ψυχική υγεία, αποτελούν πρακτικές πλήρως ενσωματωμένες στην εργασιακή κουλτούρα του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη.  Οι παραπάνω δράσεις συνδέονται άμεσα με τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών: Στόχος 3: Καλή Υγεία και Ευημερία, Στόχος 4: Ποιοτική Εκπαίδευση, Στόχος 11: Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες, Στόχος 12: Υπεύθυνη Κατανάλωση και Παραγωγή, Στόχος 15: Ζωή στη Στεριά, Στόχος 17: Συνεργασία για τους Στόχους.

Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη - Δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Wellness για τους εργαζομένους του

 

Ετικέτες

Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025

Ακολουθώντας τα χνάρια του R6, το superbike της Yamaha θα πωλείται μόνο για αγωνιστική χρήση
motomag Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

23/2/2024

Διαβάσατε στο ΜΟΤΟ πως η Yamaha σκοπεύει να μην προχωρήσει στην εξέλιξη των YZF-R1 και YZF-R1M προκειμένου αυτά να συμμορφωθούν με τις Euro5+ προδιαγραφές, σημαίνοντας ταυτόχρονα το τέλος των πωλήσεων του μοντέλου στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2025.

Μετά τον ντόρο που σήκωσε η συγκεκριμένη είδηση ήρθε και η απάντηση από την ίδια την Yamaha, με την ιαπωνική εταιρεία να επιβεβαιώνει πως τo superbike της θα ακολουθήσει το δρόμο που χάραξε από το 2020 και μετά το YZF-R6. Με απλά λόγια το R1 θα συνεχίσει να πωλείται ωστόσο από το 2025 και μετά θα χρησιμοποιείται μόνο για αγωνιστική χρήση χωρίς αυτό να μπορεί να βγάλει πινακίδες για το δρόμο.

Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025

Η συγκεκριμένη απόφαση της Yamaha έγκειται αφενός στην αλλαγή των προτεραιοτήτων του αγοραστικού κοινού καθώς βλέπουμε πως οι Adventure μοτοσυκλέτες αποτελούν τα τελευταία χρόνια την πρώτη επιλογή των αγοραστών και αφετέρου πως η αγωνιστική εμπλοκή της Yamaha στο WSBK απαιτεί την ύπαρξη του YZF-R1 έστω και χωρίς αυτή να βγάζει πινακίδες (λόγω των κανονισμών που επιβάλουν η αγωνιστική μοτοσυκλέτα να βασίζεται σε έκδοση παραγωγής).

Η φετινή χρονιά ως εκ τούτου θα είναι η τελευταία που θα μπορεί κάποιος να αποκτήσει τα YZF-R1 και YZF-R1M με πινακίδες ωστόσο το θετικό είναι πως το κεφάλαιο του R1 θα συνεχιστεί έστω και αν αυτό σχετίζεται με την αποκλειστική χρήση του μοντέλου στις πίστες.

Yamaha – Μόνο για την πίστα το R1 από το 2025