Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη - Στο πλευρό των εθελοντών Πολιτικής Προστασίας ΒΑ Υμηττού

Ένα όχημα παντός εδάφους θα έχει πλέον στη διάθεση του το Σωματείο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Βορειοανατολικού Τομέα Υμηττού
motomag Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη - Στο πλευρό των εθελοντών Πολιτικής Προστασίας ΒΑ Υμηττού
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

4/7/2024

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, με αίσθημα ευθύνης και με γνώμονα την προστασία της ανθρώπινης ζωής και του φυσικού πλούτου της χώρας μας, στέκεται εμπράκτως στο πλευρό του Σωματείου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Βορειοανατολικού Τομέα Υμηττού (ΣΕΠΠΒΑΤΥ), για την ενίσχυση του σημαντικού έργου των εθελοντών ειδικά την απαιτητική περίοδο της πυροπροστασίας.

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη παραχώρησε στο Σωματείο Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Βορειοανατολικού Τομέα Υμηττού (ΣΕΠΠΒΑΤΥ) ένα All-Terrain Vehicle (ATV) Segway Snarler AT6L της Segway Powersports εφοδιασμένο με αντλία πυρόσβεσης και με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό ώστε να συμβάλλει αποτελεσματικά στην πρόληψη κατά των πυρκαγιών, στη δασοπροστασία και τη δασοπυρόσβεση.

Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη - Στο πλευρό των εθελοντών Πολιτικής Προστασίας ΒΑ Υμηττού

Το παντός εδάφους όχημα φέρει δεξαμενή νερού 110 λίτρων και έχει δυνατότητα μεταφοράς πυροσβεστήρων. Επίσης, είναι εξοπλισμένο με ρυμουλκούμενη κατασκευή ώστε να μεταφέρει δεξαμενή τουλάχιστον 400 λίτρων νερού, έχει εμπρόσθιο χώρο φόρτωσης και υδραυλικά εξαρτήματα για πιο αποτελεσματική πυρόσβεση.

Χάρη στην ευελιξία, την απίστευτη ικανότητα αναρρίχησης και την ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει, είναι ιδανικό για περιπολίες και άμεση επέμβαση στο σημείο που δημιουργείται η ανάγκη. Την ίδια στιγμή, ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη έκανε δωρεά σημαιών οι οποίες φέρουν ενδεικτικές σημάνσεις για τους δείκτες επικινδυνότητας κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου. Οι νέες σημαίες τοποθετήθηκαν σε κομβικά σημεία της περιοχής ευθύνης του ΣΕΠΠΒΑΤΥ, συμβάλλοντας στην πρόληψη πυρκαγιών και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη - Στο πλευρό των εθελοντών Πολιτικής Προστασίας ΒΑ Υμηττού

Η δωρεά αυτή αποτελεί πολύτιμη συνεισφορά στην προσπάθεια του ΣΕΠΠΒΑΤΥ για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με τους κινδύνους που ελλοχεύουν κατά την αντιπυρική περίοδο. Μέσω αυτής της πρωτοβουλίας, υποστηρίζεται ο 15ος Παγκόσμιος Στόχος Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών, Ζωή στη Στεριά.

Η Μαρία Ξυτάκη, Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων και Επικοινωνίας του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη δήλωσε σχετικά: “Η δέσμευσή μας να είμαστε ωφέλιμοι απέναντι στην ανθρωπότητα και το φυσικό περιβάλλον αποτελεί θεμελιώδη αρχή μας εδώ και 102 χρόνια. Η κλιματική κρίση και τα ακραία καιρικά φαινόμενα δεν αφορούν το περιβάλλον, αλλά την ανθρωπότητα και στον Όμιλο Επιχειρήσεων Σαρακάκη, ο άνθρωπος βρίσκεται στο επίκεντρο σε ό,τι κάνουμε και στον τρόπο που λειτουργούμε και δραστηριοποιούμαστε, για ένα βιώσιμο μέλλον για όλους.”

Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη - Στο πλευρό των εθελοντών Πολιτικής Προστασίας ΒΑ Υμηττού
Ετικέτες

Αυτοκινητόδρομος Πατρών Πύργου - Εντός χρονοδιαγράμματος η κατασκευή του νέου οδικού δικτύου

Το 2025 θα έχει ολοκληρωθεί το έργο σύμφωνα με τους υπεύθυνους του έργου
motomag Αυτοκινητόδρομος Πατρών Πύργου – Εντός χρονοδιαγράμματος η κατασκευή του νέου οδικού δικτύου
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

22/7/2024

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις της «Ολυμπία Οδός Α.Ε.» στο Ρίο, όπου σε σύσκεψη εργασίας ενημερώθηκε για την πρόοδο κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Πατρών – Πύργου από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της παραχωρησιούχου εταιρείας, «Ολυμπία Οδός Α.Ε», Παναγιώτη Παπανικόλα και εκπροσώπους των τριών εταιρειών που κατασκευάζουν το έργο.

Το παρών στη σύσκεψη έδωσε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος ανέφερε: “Είχαμε την ευκαιρία μέσα από μία διευρυμένη σύσκεψη να δούμε, να αποτιμήσουμε και να αξιολογήσουμε την πορεία υλοποίησης ενός εξαιρετικά σημαντικού έργου για τη χώρα, του αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος, μήκους 75 χλμ.

Όταν είχαμε επισκεφτεί τον ίδιο χώρο στις 17 Ιανουαρίου 2024, είχαμε θέσει κάποια χρονοδιαγράμματα και αυτά τηρούνται απολύτως. Τότε, υπενθυμίζω, είχαμε πει ότι μέχρι τέλος Ιουνίου η ολοκλήρωση του έργου θα είναι σε ποσοστό 50% και σήμερα είμαστε περίπου στο 52%. Οι εκτιμήσεις είναι ότι στο τέλος του έτους θα είμαστε σε ένα ποσοστό ολοκλήρωσης της τάξεως του 75%. Είμαστε εντός χρονοδιαγραμμάτων, έτσι ώστε το 2025, όπως έχουμε δεσμευτεί να παραδώσουμε έναν σύγχρονο, ασφαλή αυτοκινητόδρομο”.

Αυτοκινητόδρομος Πατρών Πύργου – Εντός χρονοδιαγράμματος η κατασκευή του νέου οδικού δικτύου