Πάνω από 5.500 Harley Davidson στην Ηγουμενίτσα για την Πανευρωπαϊκή Συγκέντρωση 2023!

Αγγίζει το 100% η πληρότητα στα καταλύματα της περιοχής
Πάνω από 5.500 Harley Davidson στην Ηγουμενίτσα για την Πανευρωπαϊκή Συγκέντρωση 2023!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

28/5/2023

Γεμάτο το κάμπινγκ στην παραλία Δρέπανος στην Ηγουμενίτσα όπως και τα ξενοδοχεία στην ευρύτερη περιοχή όλες αυτές τις ημέρες καθώς κορυφώθηκε εχθές η άφιξη των μοτοσυκλετών Harley Davidson για την Πανευρωπαϊκή τους Συγκέντρωση.

Είναι η τρίτη φορά που επιλέγεται η Ελλάδα για την συνάντηση των Harley Davidson και η δεύτερη για την Ηγουμενίτσα. Η πρώτη ήταν  το 2001 πάλι στο Δρέπανο, ακολούθησε η Πάτρα το 2010 και φέτος συγκεντρώνονται ξανά στο αγαπημένο τους μέρος, πάντα με την συνδρομή της ελληνικής λέσχης που επί πολλούς μήνες προετοιμάζει όλες τις λεπτομέρειες.

Πάνω από 5.500 Harley Davidson στην Ηγουμενίτσα για την Πανευρωπαϊκή Συγκέντρωση 2023!

Στο ενδιάμεσο έχει γίνει και άλλη συγκέντρωση με H-D αλλά από συγκεκριμένο club, επίσης στην Ηγουμενίτσα με τεράστια συμμετοχή, ωστόσο εδώ μιλάμε για ανοικτή και κεντρική διοργάνωση πολλών διαφορετικών λεσχών και μεμονωμένων ιδιοκτητών από ολόκληρο τον κόσμο.

Μέχρι στιγμής έχουν κυλίσει ομαλά οι αφίξεις και η παραμονή αυτού του τεράστιου πλήθους από H-D με τους κατοίκους να είναι ενήμεροι εδώ και καιρό.

Μέσα στο χώρο του κάμπινγκ υπάρχει και χώρος που λειτουργεί σαν μουσείο με σπάνιες μοτοσυκλέτες, έκθεση με custom και φυσικά κάθε χώρος πάρκινγκ είναι ταυτόχρονα και μία μίνι έκθεση H-D.

 

 

Ιταλία: 60.000 οχήματα με Πολωνικές εταιρικές πινακίδες-μαϊμού για να γλιτώνουν φόρους!

Η μεγάλη πλειοψηφία εντοπίζεται στην ευρύτερη περιοχή της Νάπολης
poland
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

6/10/2026

Πριν από μερικές μέρες η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε την κατάργηση των τελών κυκλοφορίας για μεγάλο αριθμό μικρών αυτοκινήτων και όλα τα δίκυκλα, ωστόσο δεκάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ΙΧ οχημάτων στη χώρα αδιαφορούν πλήρως για το μέτρο αυτό. Ο λόγος είναι ότι τα οχήματά τους είναι καταχωρημένα σε ανύπαρκτες εταιρείες από την Πολωνία, επιτρέποντας τους να κυκλοφορούν με πολωνικές πινακίδες και φυσικά να μην πληρώνουν απολύτως τίποτα στο ιταλικό κράτος.

Σύμφωνα με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών της Πολωνίας PBUK, ο αριθμός των οχημάτων που κυκλοφορούν παρανόμως στην Ιταλία με πινακίδες της βορειοευρωπαϊκής χώρας ξεπερνά τα 60.000 και οι επιβαρύνσεις που προκαλούν στις οικονομίες των δύο χωρών υπερβαίνουν κατά πολύ τα μη καταβληθέντα τέλη κυκλοφορίας.

Ο λόγος είναι πως τα περισσότερα από αυτά τα οχήματα συχνά δεν είναι σωστά ασφαλισμένα και επιπλέον αγνοούν επιδεικτικά τα τροχονομικά πρόστιμα που ενδεχομένως να δεχτούν στην Ιταλία, καθώς αυτά αποστέλλονται σε ανύπαρκτες πολωνικές επιχειρήσεις – όπου είναι καταχωρημένες οι πινακίδες – και κατά συνέπεια δεν πληρώνονται ποτέ.

Σύμφωνα με την PBUK, μόνο στο πρώτο οκτάμηνο του 2026 οι απλήρωτες ασφαλιστικές χρεώσεις ανέρχονται σε περίπου 9 εκατομμύρια ευρώ. Το χειρότερο είναι πως το ποσό αυτό είναι ήδη υπερδιπλάσιο από το σύνολο του 2025 και σχεδόν πενταπλάσιο του 2024, στοιχείο που καταδεικνύει ότι η απάτη αυτή είναι σχετικά νέα και διογκώνεται με καλπάζοντα ρυθμό.

“Έχουμε ασφαλιστικές απαιτήσεις και στη Γερμανία και σε άλλες χώρες, αλλά αυτές είναι πάνω-κάτω σταθερές, ενώ οι ιταλικές πολλαπλασιάζονται σαν τρελές,” δήλωσε στους Financial Times ο Piotr Zadrożny, αντιπρόεδρος της PBUK.

“Τα περισσότερα από αυτά τα οχήματα δεν έχουν πατήσει τις ρόδες τους ποτέ στην Πολωνία. Αυτό επιτρέπει στους ιδιοκτήτες τους να αγνοούν κλήσεις για παρκάρισμα ή άλλες οδικές παραβάσεις, καθώς τα πρόστιμα καταλήγουν σε εταιρείες που δεν υπάρχουν κι έτσι όλα στο τέλος γίνονται καπνός.”

Οι αρχές της Ιταλίας, όπως και η PBUK, πιστεύουν πως πίσω από το όλο θέμα κρύβονται συμφέροντα του οργανωμένου εγκλήματος, εξαπατώντας σε κάποιες περιπτώσεις ακόμη και τους ίδιους τους Ιταλούς ιδιοκτήτες των οχημάτων, πουλώντας τους ασφάλειες που στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν ή έχουν άλλη διάρκεια από την αναγραφόμενη.

Πιθανότατα δεν είναι καθόλου τυχαίο πως η πλειοψηφία των δεκάδων χιλιάδων οχημάτων αυτών συγκεντρώνεται στην περιοχή της Νάπολης, γεγονός που έχει κινητοποιήσει την τοπική αστυνομία να διεξάγει πιο ενδελεχείς ελέγχους και διασταυρώσεις. Πρόσφατα εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν δέματα με πινακίδες κυκλοφορίας και ασφαλιστικά έγγραφα που είχαν φτάσει ταχυδρομικώς στην Ιταλία από την Πολωνία. Μάλιστα ένα μέτρο που συζητιέται στην ιταλική κυβέρνηση είναι να γίνει υποχρεωτικό κάθε όχημα που κυκλοφορεί στην Ιταλία να είναι ασφαλισμένο είτε σε ιταλική εταιρεία ή σε κάποια με επίσημη αναγνώριση στη χώρα.

Η δε δημοσιοποίηση του προβλήματος τον τελευταίο καιρό έχει προκαλέσει έναν σχετικό πανικό στους Ιταλούς με τέτοια οχήματα, με πολλούς εξ αυτών να ψάχνουν τρόπους να αλλάξουν σε ιταλικές προκειμένου να αποφύγουν τα βαριά πρόστιμα που φοβούνται πως αργά ή γρήγορα θα έρθουν για τους παραβάτες – μέχρι και σχετικά βίντεο με οδηγίες έχουν αρχίσει να εμφανίζονται στα ιταλικά κοινωνικά δίκτυα.

Αν πάντως τα βρουν σκούρα με τις πολωνικές πινακίδες, ας σκεφτούν και τις βουλγαρικές. Μπορούν να ρωτήσουν στην Ελλάδα για τα διαδικαστικά, όπου κυκλοφορούν ουκ ολίγα οχήματα με πινακίδες της βόρειας γείτονος.