Πάνω από 5.500 Harley Davidson στην Ηγουμενίτσα για την Πανευρωπαϊκή Συγκέντρωση 2023!

Αγγίζει το 100% η πληρότητα στα καταλύματα της περιοχής
Πάνω από 5.500 Harley Davidson στην Ηγουμενίτσα για την Πανευρωπαϊκή Συγκέντρωση 2023!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

28/5/2023

Γεμάτο το κάμπινγκ στην παραλία Δρέπανος στην Ηγουμενίτσα όπως και τα ξενοδοχεία στην ευρύτερη περιοχή όλες αυτές τις ημέρες καθώς κορυφώθηκε εχθές η άφιξη των μοτοσυκλετών Harley Davidson για την Πανευρωπαϊκή τους Συγκέντρωση.

Είναι η τρίτη φορά που επιλέγεται η Ελλάδα για την συνάντηση των Harley Davidson και η δεύτερη για την Ηγουμενίτσα. Η πρώτη ήταν  το 2001 πάλι στο Δρέπανο, ακολούθησε η Πάτρα το 2010 και φέτος συγκεντρώνονται ξανά στο αγαπημένο τους μέρος, πάντα με την συνδρομή της ελληνικής λέσχης που επί πολλούς μήνες προετοιμάζει όλες τις λεπτομέρειες.

Πάνω από 5.500 Harley Davidson στην Ηγουμενίτσα για την Πανευρωπαϊκή Συγκέντρωση 2023!

Στο ενδιάμεσο έχει γίνει και άλλη συγκέντρωση με H-D αλλά από συγκεκριμένο club, επίσης στην Ηγουμενίτσα με τεράστια συμμετοχή, ωστόσο εδώ μιλάμε για ανοικτή και κεντρική διοργάνωση πολλών διαφορετικών λεσχών και μεμονωμένων ιδιοκτητών από ολόκληρο τον κόσμο.

Μέχρι στιγμής έχουν κυλίσει ομαλά οι αφίξεις και η παραμονή αυτού του τεράστιου πλήθους από H-D με τους κατοίκους να είναι ενήμεροι εδώ και καιρό.

Μέσα στο χώρο του κάμπινγκ υπάρχει και χώρος που λειτουργεί σαν μουσείο με σπάνιες μοτοσυκλέτες, έκθεση με custom και φυσικά κάθε χώρος πάρκινγκ είναι ταυτόχρονα και μία μίνι έκθεση H-D.

 

 

ΕΛ.ΑΣ: 20η εβδομάδα δράσης “Μηδενική ανοχή στη μη χρήση κράνους” με 1.400 παραβάσεις

Παρατηρείται μία μείωση στον αριθμό των παραβάσεων
elas_
Από το

motomag

20/11/2025

Συνεχίζονται οι έλεγχοι της Ελληνικής Αστυνομίας στο πλαίσιο της εκστρατείας “Μηδενική ανοχή στη μη χρήση κράνους”, με σκοπό την καθολική συμμόρφωση των αναβατών και συνεπιβατών δίκυκλων, καθώς και των χρηστών Ε.Π.Η.Ο. (Ελαφρών Προσωπικών Ηλεκτρικών Οχημάτων).

Ειδικότερα, το διάστημα 10/11/2025 – 16/11/2025 πραγματοποιήθηκαν 18.605 έλεγχοι, στο πλαίσιο των οποίων βεβαιώθηκαν 1.225 παραβάσεις σε αναβάτες (από τις οποίες 74 σε εργαζόμενους σε υπηρεσίες διανομής), καθώς και 179 παραβάσεις σε επιβάτες.

Ενδεικτικά, μεταξύ των παραβάσεων, οι 1.005 αφορούσαν αναβάτες δίκυκλων (από τους οποίους 69 διανομείς), 175 συνεπιβάτες δίκυκλων, 217 οδηγούς Ε.Π.Η.Ο. και 3 οδηγούς οχήματος ATV.

Πιο αναλυτικά, ανά περιφέρεια, βεβαιώθηκαν οι παρακάτω παραβάσεις:

524 στην Αττική,

180 στη Θεσσαλονίκη,

138 στα Ιόνια Νησιά,

116 στην Κρήτη,

90 στη Δυτική Ελλάδα,

80 στο Νότιο Αιγαίο,

68 στη Θεσσαλία,

47 στην Πελοπόννησο,

42 στη Στερεά Ελλάδα,

42 στην Κεντρική Μακεδονία,

34 στην Ήπειρο,

26 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

14 στο Βόρειο Αιγαίο και

3 στη Δυτική Μακεδονία.

Βάση του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Ν. 5209/2025), με αυστηροποίηση των ποινών, έχουν διαμορφωθεί τα εξής πρόστιμα:

350 ευρώ πρόστιμο και αφαίρεση της άδειας ικανότητας οδήγησης για 30 ημέρες για τον αναβάτη δικύκλων (Οι ίδιες κυρώσεις ισχύουν και για τον οδηγό που δεν μεριμνά για την ασφάλεια του συνεπιβάτη).

350 ευρώ πρόστιμο για τον συνεπιβάτη δικύκλων όμως υπάρχει και πρόσθετη επιβάρυνση στο 50% για τον αναβάτη, καθώς επέτρεψε να καβαλήσει κάποιος χωρίς κράνος.

30 ευρώ πρόστιμο για τον οδηγό Ε.Π.Η.Ο.

Υπενθυμίζεται ότι, στις περιπτώσεις υποτροπής, οι ποινές αυξάνονται σημαντικά.

Η Ελληνική Αστυνομία δηλώνει πως θα συνεχίσει τους ελέγχους στο πλαίσιο αυτής της δράσης και έχει καθορίσει την χρήση του σλόγκαν:

"Το κράνος δεν είναι απλώς αξεσουάρ – είναι ευθύνη που σώζει ζωές".