Panther Racing - Δίνει το παρών στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης
Η φοιτητική ερευνητική ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και η πρωτότυπη μοτοσυκλέτα “Pink Panther”
Από τον
Κώστα Γκαζή
6/9/2024
Η φοιτητική ερευνητική ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Panther Racing θα συμμετάσχει στη 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης όπου θα εκθέσει την πιο πρόσφατη πρωτότυπη μοτοσυκλέτα της, την “Pink Panther”, η οποία αγωνίστηκε στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό MotoStudent τη σεζόν 2022-2023, καθώς και τις καινοτομίες πίσω από τα δύο τελευταία πρωτότυπα της.
Η ομάδα θα υποδεχτεί με χαρά όλους τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού, της καινοτομίας, των μοτοσυκλετών αλλά και της νεανικής επιχειρηματικότητας 7-15 Σεπτεμβρίου στη 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στο περίπτερο 17 - AKADEMIA stand ΑΠΘ 19Α.
Οι φοιτητές είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι για την ευκαιρία που τους δίνεται, και είναι έτοιμοι να μοιραστούν με τους επισκέπτες όλες τις γνώσεις πίσω από τις καινοτομίες και τα πρωτότυπα τους αλλά και τις εμπειρίες τους, όντας μέλη μιας φοιτητικής racing ομάδας που διακρίνεται σε παγκόσμιο επίπεδο.
Για όσους δεν γνωρίζουν, η Panther Racing αποτελεί μία φοιτητική ερευνητική ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης η οποία μελετά, σχεδιάζει και κατασκευάζει αγωνιστικές μοτοσυκλέτες 250cc, με στόχο τη συμμετοχή στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό MotoStudent ο οποίος διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια από την MEF (Moto Engineering Foundation) και την TechnoPark Motorland, και λαμβάνει χώρα στην πίστα MotorLand Aragon της Ισπανίας. Η ομάδα μέχρι στιγμής έχει συμμετάσχει 3 φορές στο διαγωνισμό με 3 διαφορετικά πρωτότυπα και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε διαδικασίες σχεδιασμού του επόμενου πρωτοτύπου της για την επόμενη συμμετοχή της στο διαγωνισμό.
Περισσότερες πληροφορίες για την ομάδα μπορείτε να μάθετε με μια βόλτα από το περίπτερο 17-ACADEMIA stand ΑΠΘ 19Α στη 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, είτε στα social media της ομάδας.
Zontes 703T: Στην Ελλάδα η τρικύλινδρη sport touring με σούπερ τιμή
Η διάθεση της νέας Zontes 703T στην ελληνική αγορά ξεκίνησε, με τις πρώτες μοτοσυκλέτες να παραδίδονται ήδη στους ιδιοκτήτες τους.
Από τον
Σπύρο Τσαντήλα
14/9/2026
Δίπλα στην 703F, η Zontes παρουσίασε στην περσινή έκθεση EICMA την ασφάλτινη εκδοχή 703T, με 17άρες ζάντες και εξοπλισμό που αναβαθμίζει το πλουσιότατο πακέτο της F σε πολλά σημεία και τώρα είναι επιτέλους διαθέσιμη στην ελληνική αγορά.
Η τρικύλινδρη Sport Touring με την όρθια θέση οδήγησης χτίζεται γύρω από τον τρικύλινδρο υγρόψυκτο κινητήρα των 699 cc που αποδίδει 95,2 ίππους στις 11.200 σ.α.λ. και 7,6 χιλιογραμμόμετρα ροπής στις 8.500 σ.α.λ. με σχέση συμπίεσης 13.0:1, φορώντας σφυρήλατα πιστόνια και κυλίνδρους με ειδική κεραμική επίστρωση που περιορίζει τις τριβές και ενισχύει την αντοχή.
Διαθέτοντας πλέον κεντρική μονάδα IMU 6 αξόνων και ηλεκτρονικό γκάζι ETC, η 703Τ υποστηρίζει Cornering ABS και ρυθμιζόμενο Cornering TCS, διαθέτει 4 Riding Modes (Road, Sport, Rain και Rider), ρυθμιζόμενο φρένο κινητήρα (Engine Brake), το Cruise Control που έλειπε από την 703F και quickshifter διπλής κατεύθυνσης (ανέβασμα και κατέβασμα σχέσης).
Η Zontes 703T χτίζεται γύρω από ένα περιμετρικό αλουμινένιο πλαίσιο δύο δοκών, τύπου διαμάντι, με το κύριο πλαίσιο να ζυγίζει μόλις 12,5 kg και το υποπλαίσιο 2,7 kg, καθώς και χυτό ψαλίδι αλουμινίου.
Στον τομέα των αναρτήσεων εξοπλίζεται με πλήρως ρυθμιζόμενο ανεστραμμένο πιρούνι Marzocchi 43 mm, με διαδρομή 155 mm. Πίσω, η προοδευτική ανάρτηση με μοχλικό διαθέτει υδραυλική ρύθμιση προφόρτισης και ρύθμιση απόσβεσης επαναφοράς.
Η πέδηση υποστηρίζεται εμπρός από δύο ημίπλευστους δίσκους 300 mm με ακτινικές δαγκάνες και ακτινική τρόμπα φρένων της Nissin, ενώ πίσω χρησιμοποιείται δίσκος 240 mm.
Η Zontes έχει εξοπλίσει την 703Τ με έγχρωμη TFT οθόνη 8” που διαθέτει 4 διαφορετικές επιλογές εμφάνισης, συνδεσιμότητα με smartphone και πλοήγηση μέσω mirroring.
Η 703T διαθέτει επίσης Keyless σύστημα 3ης γενιάς, εμπρός και πίσω κάμερα καταγραφής με ποιότητα Full HD 1080P, υπερευρυγώνιο φακό 140° και διάφραγμα F2.0, καθώς και ενσωματωμένη μνήμη 128 GB.
Στον touring εξοπλισμό περιλαμβάνονται ρεζερβουάρ 20 λίτρων με ηλεκτρονικό κλείδωμα, θερμαινόμενα γκριπ, θερμαινόμενη σέλα αναβάτη, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη ζελατίνα μεγάλης επιφάνειας, διπλή θύρα USB-A και USB-C ταχείας φόρτισης έως 30W, κεντρική σχάρα αποσκευών αλουμινίου, σχάρες πλαϊνών βαλιτσών, ανοξείδωτα προστατευτικά κάγκελα και ρυθμιζόμενος λεβιές πίσω φρένου.