Panther Racing - Δίνει το παρών στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Η φοιτητική ερευνητική ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και η πρωτότυπη μοτοσυκλέτα “Pink Panther”
H Panther Racing στη ΔΕΘ 2024
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/9/2024

Η φοιτητική ερευνητική ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Panther Racing θα συμμετάσχει στη 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης όπου θα εκθέσει την πιο πρόσφατη πρωτότυπη μοτοσυκλέτα της, την “Pink Panther”, η οποία αγωνίστηκε στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό MotoStudent τη σεζόν 2022-2023, καθώς και τις καινοτομίες πίσω από τα δύο τελευταία πρωτότυπα της.

Η ομάδα θα υποδεχτεί με χαρά όλους τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού, της καινοτομίας, των μοτοσυκλετών αλλά και της νεανικής επιχειρηματικότητας 7-15 Σεπτεμβρίου στη 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στο περίπτερο 17 - AKADEMIA stand ΑΠΘ 19Α.

Οι φοιτητές είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι για την ευκαιρία που τους δίνεται, και είναι έτοιμοι να μοιραστούν με τους επισκέπτες όλες τις γνώσεις πίσω από τις καινοτομίες και τα πρωτότυπα τους αλλά και τις εμπειρίες τους, όντας μέλη μιας φοιτητικής racing ομάδας που διακρίνεται σε παγκόσμιο επίπεδο.

Για όσους δεν γνωρίζουν, η Panther Racing αποτελεί μία φοιτητική ερευνητική ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης η οποία μελετά, σχεδιάζει και κατασκευάζει αγωνιστικές μοτοσυκλέτες 250cc, με στόχο τη συμμετοχή στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό MotoStudent ο οποίος διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια από την MEF (Moto Engineering Foundation) και την TechnoPark Motorland, και λαμβάνει χώρα στην πίστα MotorLand Aragon της Ισπανίας. Η ομάδα μέχρι στιγμής έχει συμμετάσχει 3 φορές στο διαγωνισμό με 3 διαφορετικά πρωτότυπα και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε διαδικασίες σχεδιασμού του επόμενου πρωτοτύπου της για την επόμενη συμμετοχή της στο διαγωνισμό.

Περισσότερες πληροφορίες για την ομάδα μπορείτε να μάθετε με μια βόλτα από το περίπτερο 17-ACADEMIA stand ΑΠΘ 19Α στη 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, είτε στα social media της ομάδας.

Instagram: panther_racing

Facebook: Panther Racing AUTh

LinkedIn: Panther Racing AUTh

Website: pantherauth.gr

TikTok: panther_racing

Ετικέτες

Millyard Viper V10 - Με κινητήρα 8.000 κ.εκ. η διάσημη custom άλλαξε χέρια για 152.000 ευρώ

Νέα πρότζεκτ θέλει να χρηματοδοτήσει ο δημιουργός της Allen Millyard
Millyard V10 Viper
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

23/7/2026

Η μοναδική Millyard Viper V10 πωλήθηκε έναντι 152.000 ευρώ στη δημοπρασία της H&H Classics, επιβεβαιώνοντας τη αξία  που έχει μια από τις πιο διάσημες custom μοτοσυκλέτες που κατασκευάστηκαν ποτέ ως συλλεκτική.

Η Millyard Viper V10, η μοναδική custom μοτοσυκλέτα που δημιούργησε ο Allen Millyard γύρω από τον V10 κινητήρα των 8.000 κυβικών του Dodge Viper, απέκτησε νέο ιδιοκτήτη στη δημοπρασία της H&H Classics στο Εθνικό Μουσείο Μοτοσυκλέτας του Solihull, με τελική τιμή 130.000 λιρών Αγγλίας.

Η μοτοσυκλέτα αποδίδει περίπου 500 ίππους, ολοκληρώθηκε το 2009 και αποτελεί μία από τις πιο αναγνωρίσιμες δημιουργίες του Millyard. Το 2023 κατέρριψε, με τους Allen Millyard και Henry Cole, το Παγκόσμιο Ρεκόρ Guinness για την ταχύτερη μοτοσυκλέτα με συνεπιβάτη, σημειώνοντας επίσημη ταχύτητα 295 χλμ./ώρα.

Λίγο πριν από τη δημοπρασία, ο Millyard είχε χαρακτηρίσει την πώληση "μια πολύ δύσκολη απόφαση", εξηγώντας ότι θέλει να χρηματοδοτήσει νέα κατασκευαστικά project.

Η Viper V10 ήταν ένα από τα σημαντικότερα εκθέματα της φετινής δημοπρασίας της H&H Classics και η τελική τιμή της κινήθηκε μέσα στις αρχικές εκτιμήσεις των 100.000-150.000 λιρών.