Panther Racing - Δίνει το παρών στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Η φοιτητική ερευνητική ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και η πρωτότυπη μοτοσυκλέτα “Pink Panther”
H Panther Racing στη ΔΕΘ 2024
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/9/2024

Η φοιτητική ερευνητική ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Panther Racing θα συμμετάσχει στη 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης όπου θα εκθέσει την πιο πρόσφατη πρωτότυπη μοτοσυκλέτα της, την “Pink Panther”, η οποία αγωνίστηκε στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό MotoStudent τη σεζόν 2022-2023, καθώς και τις καινοτομίες πίσω από τα δύο τελευταία πρωτότυπα της.

Η ομάδα θα υποδεχτεί με χαρά όλους τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού, της καινοτομίας, των μοτοσυκλετών αλλά και της νεανικής επιχειρηματικότητας 7-15 Σεπτεμβρίου στη 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στο περίπτερο 17 - AKADEMIA stand ΑΠΘ 19Α.

Οι φοιτητές είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι για την ευκαιρία που τους δίνεται, και είναι έτοιμοι να μοιραστούν με τους επισκέπτες όλες τις γνώσεις πίσω από τις καινοτομίες και τα πρωτότυπα τους αλλά και τις εμπειρίες τους, όντας μέλη μιας φοιτητικής racing ομάδας που διακρίνεται σε παγκόσμιο επίπεδο.

Για όσους δεν γνωρίζουν, η Panther Racing αποτελεί μία φοιτητική ερευνητική ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης η οποία μελετά, σχεδιάζει και κατασκευάζει αγωνιστικές μοτοσυκλέτες 250cc, με στόχο τη συμμετοχή στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό MotoStudent ο οποίος διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια από την MEF (Moto Engineering Foundation) και την TechnoPark Motorland, και λαμβάνει χώρα στην πίστα MotorLand Aragon της Ισπανίας. Η ομάδα μέχρι στιγμής έχει συμμετάσχει 3 φορές στο διαγωνισμό με 3 διαφορετικά πρωτότυπα και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε διαδικασίες σχεδιασμού του επόμενου πρωτοτύπου της για την επόμενη συμμετοχή της στο διαγωνισμό.

Περισσότερες πληροφορίες για την ομάδα μπορείτε να μάθετε με μια βόλτα από το περίπτερο 17-ACADEMIA stand ΑΠΘ 19Α στη 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, είτε στα social media της ομάδας.

Instagram: panther_racing

Facebook: Panther Racing AUTh

LinkedIn: Panther Racing AUTh

Website: pantherauth.gr

TikTok: panther_racing

Ετικέτες

Riding Tips από τον Βασίλη Μπούδρο - Στην BMW Motorrad Sfakianakis στο Μαρούσι

Εκδήλωση ανοιχτή σε όλους τους φίλους της μοτοσυκλέτας - Στις 12 Δεκεμβρίου
Βασίλης Μπούδρος Riding Tips 2025 BMW Motorrad Μαρούσι
Από το

motomag

9/12/2025

Μοναδικές εμπειρίες και πρακτικές συμβουλές θα μοιραστεί ο επίσημος εκπαιδευτής και πρεσβευτής της BMW Motorrad Hellas Βασίλης Μπούδρος αυτήν την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου, στην BMW Motorrad Sfakianakis στο Μαρούσι.

Ο Βασίλης Μπούδρος θα συμμετέχει για τέταρτη φορά στο ερχόμενο Rally Dakar και είναι ένας από τους ελάχιστους αναβάτες σε ολόκληρο τον κόσμο που έχει μαζέψει πολύτιμη εμπειρία από τον δυσκολότερο rally-raid αγώνα του κόσμου.

Ο επίσημος εκπαιδευτής και πρεσβευτής της BMW Motorrad Hellas θα βρεθεί στην BMW Motorrad Sfakianakis, στο Μαρούσι (Λ. Κηφισιάς 24Β), αυτήν την Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου, για να μοιραστεί μέρος αυτής της πολύτιμης εμπειρίας σε μια μοναδική εκδήλωση που είναι ανοιχτή σε όλους τους φίλους της μοτοσυκλέτας που θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους γύρω από την οδήγηση και το ταξίδι με adventure μοτοσυκλέτα.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Βασίλης Μπούδρος θα μοιραστεί ξεχωριστές εμπειρίες και πρακτικές συμβουλές σχετικά με τις τεχνικές οδήγησης adventure μοτοσυκλετών, τις βέλτιστες πρακτικές οδήγησης σε off-road συνθήκες και εξίσου σημαντικά για τη σωστή προετοιμασία αναβάτη και μοτοσυκλέτας για κάθε τύπο διαδρομής.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με τον Βασίλη, για να λύσουν σχετικές απορίες, ενώ θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν από κοντά τα adventure μοντέλα της BMW.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στο κοινό και απευθύνεται σε όλους: από νέους έως έμπειρους αναβάτες, όπως και για όλους τους φίλους της BMW.

Βασίλης Μπούδρος Riding Tips 2025 BMW Motorrad Μαρούσι