Panther Racing - Δίνει το παρών στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Η φοιτητική ερευνητική ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και η πρωτότυπη μοτοσυκλέτα “Pink Panther”
H Panther Racing στη ΔΕΘ 2024
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

6/9/2024

Η φοιτητική ερευνητική ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Panther Racing θα συμμετάσχει στη 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης όπου θα εκθέσει την πιο πρόσφατη πρωτότυπη μοτοσυκλέτα της, την “Pink Panther”, η οποία αγωνίστηκε στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό MotoStudent τη σεζόν 2022-2023, καθώς και τις καινοτομίες πίσω από τα δύο τελευταία πρωτότυπα της.

Η ομάδα θα υποδεχτεί με χαρά όλους τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού, της καινοτομίας, των μοτοσυκλετών αλλά και της νεανικής επιχειρηματικότητας 7-15 Σεπτεμβρίου στη 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στο περίπτερο 17 - AKADEMIA stand ΑΠΘ 19Α.

Οι φοιτητές είναι ιδιαίτερα χαρούμενοι για την ευκαιρία που τους δίνεται, και είναι έτοιμοι να μοιραστούν με τους επισκέπτες όλες τις γνώσεις πίσω από τις καινοτομίες και τα πρωτότυπα τους αλλά και τις εμπειρίες τους, όντας μέλη μιας φοιτητικής racing ομάδας που διακρίνεται σε παγκόσμιο επίπεδο.

Για όσους δεν γνωρίζουν, η Panther Racing αποτελεί μία φοιτητική ερευνητική ομάδα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης η οποία μελετά, σχεδιάζει και κατασκευάζει αγωνιστικές μοτοσυκλέτες 250cc, με στόχο τη συμμετοχή στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό MotoStudent ο οποίος διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια από την MEF (Moto Engineering Foundation) και την TechnoPark Motorland, και λαμβάνει χώρα στην πίστα MotorLand Aragon της Ισπανίας. Η ομάδα μέχρι στιγμής έχει συμμετάσχει 3 φορές στο διαγωνισμό με 3 διαφορετικά πρωτότυπα και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε διαδικασίες σχεδιασμού του επόμενου πρωτοτύπου της για την επόμενη συμμετοχή της στο διαγωνισμό.

Περισσότερες πληροφορίες για την ομάδα μπορείτε να μάθετε με μια βόλτα από το περίπτερο 17-ACADEMIA stand ΑΠΘ 19Α στη 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, είτε στα social media της ομάδας.

Instagram: panther_racing

Facebook: Panther Racing AUTh

LinkedIn: Panther Racing AUTh

Website: pantherauth.gr

TikTok: panther_racing

Ετικέτες

Αναβαθμισμένος ο ρόλος της BMW Motorrad στον ACEM: Νέος πρόεδρος ο Markus Flasch!

Η γενική συνέλευση της ACEM επικύρωσε τη διαδοχή του Roberto Colaninno της Piaggio από τον Γερμανό ομόλογό του
acem-board
Από αριστερά: Claudio Domenicali, Clément Villet, Markus Flasch και Michele Colaninno
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

17/6/2026

Η Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Μοτοσυκλετών, ACEM, διοργάνωσε την ετήσια γενική της συνέλευση στο κτίριο BMW Welt στο Μόναχο, φιλοξενούμενη από τη BMW Motorrad. Εκεί συγκεντρώθηκαν εκπρόσωποι όλης της μοτοσυκλετιστικής βιομηχανίας της Ευρώπης για μια ανασκόπηση των εξελίξεων και δράσεων της χρονιάς που πέρασε, ενώ τέθηκαν οι στρατηγικές προτεραιότητες που θα ακολουθήσει η ACEM.

Στα πλαίσια της συνέλευσης έγινε και η εκλογή του νέου προέδρου, στη θέση του οποίου εξελέγη ο Markus Flasch, διευθύνων σύμβουλος της BMW Motorrad, με τη θητεία του να ξεκινά επισήμως την 1η Ιουλίου 2026.

Ο Γερμανός αναλαμβάνει τα ηνία της ACEM για να συνεχίσει το έργο του προκατόχου του, Michele Colaninno (διευθύνων σύμβουλος Piaggio Group), σε μια δύσκολη εποχή γεμάτη εξωγενείς αντιξοότητες που επηρεάζουν βαθιά την ευρωπαϊκή βιομηχανία μοτοσυκλέτας.

acem
H Γενική Συνέλευση του ACEM, με τον νέο πρόεδρο δεύτερο από αριστερά

Οι στρατηγικοί στόχοι που τέθηκαν σε προτεραιότητα είναι τρεις:

  • Η ενσωμάτωση των δικύκλων στο πλάνα Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας στις μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις,
  • Η προώθηση της απεξάρτησης από τον άνθρακα στη βιομηχανία χωρίς να πληγεί η ανταγωνιστικότητά της και
  • Η προώθηση της μοτοσυκλέτας στον τουρισμό και τον αθλητισμό ως μέσο οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρώπη.

Το προεδρείο της ACEM απαρτίζεται πλέον από τον πρόεδρο και τρεις αντιπροέδρους, τους Michele Colaninno (Piaggio Group), Claudio Domenicali (Ducati Motor Holding) και Clément Villet (Yamaha Motor Europe N.V.).

Ετικέτες