Περιφέρεια Αττικής - Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την επέκταση της Δυτικής Περιφερειακής Αιγάλεω

Για τη σύνδεση της Ανατολικής με την Δυτική Αττική, έχοντας ως στόχο την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση
motomagΠεριφέρεια Αττικής – Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την επέκταση της Δυτικής Περιφερειακής Αιγάλεω
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

27/11/2023

Εντατικοποιούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να ξεκινήσει η επέκταση της Δυτικής Περιφερειακής Αιγάλεω, μήκους περίπου 2,5 χιλιομέτρων, η οποία θα ενώνει την Δυτική με την Ανατολική Αττική, με τις σχετικές προμελέτες να έχουν ήδη σταλεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής για να λάβουν τις απαραίτητες περιβαλλοντικές εγκρίσεις.

Η υπό ανάθεση σύμβαση αφορά την εκπόνηση όλων των απαραίτητων μελετών, προκειμένου να ολοκληρωθεί το Γ' τμήμα της Δυτικής Περιφερειακής Αιγάλεω. Το κομμάτι μήκους περίπου 2,5 χιλιομέτρων ορίζεται χωροταξικά από την βόρεια πλευρά της Δημοτικής Ενότητας Άνω Λιοσίων του Δήμου Φυλής και την βορειοδυτική του Δήμου Αχαρνών. Αρχή του θα αποτελέσει ο κυκλικός κόμβος, πλησίον του γηπέδου ποδοσφαίρου “Ερμής”, που βρίσκεται στην συμβολή της Περιφερειακής Αιγάλεω με την προέκταση της οδού Ιονίου Πελάγους του Δήμου Φυλής.

Με την ολοκλήρωση του έργου θα παρακάμπτεται η Δημοτική Ενότητα Άνω Λιοσίων, ενώ ταυτόχρονα θα δημιουργηθεί νέα βορειοδυτική πλευρική είσοδος και έξοδος του Δήμου Αχαρνών, η οποία προβλέπεται να δώσει κυκλοφοριακή ανάσα στους Δήμους Φυλής και Αχαρνών. Οι δύο αυτοί δήμοι περιορίζονται σήμερα τόσο από την Αττική Οδό, όσο και από τον Π.Α.Θ.Ε. και την Περιφερειακή Αιγάλεω, οι οποίοι οδηγούν σε αύξηση της κυκλοφορίας οχημάτων. Μάλιστα παρατηρείται ότι σημαντικός όγκος βαρέων οχημάτων, περνάει μέσα από τον αστικό ιστό, δυσκολεύοντας την καθημερινότητα των πολιτών και αυξάνοντας τις πιθανότητες για κάποιο σοβαρό ατύχημα.

Μαζί με ένα ακόμα έργο, το οποίο όπως μας ενημερώνει η περιφέρεια βρίσκεται ακόμα σε επίπεδο σχεδιασμού, σκοπός της επέκτασης αυτής είναι η δημιουργία ενός ενιαίου κυκλοφοριακού δακτυλίου, ο οποίος θα παρακάμπτει τους δύο Δήμους. Θα δοθεί έτσι η ευκαιρία αναβάθμισης των περιοχών με πεζοδρομήσεις, έργα πρασίνου κ.α., που θα συνδυαστούν με ηπιότερη κυκλοφορία. Ταυτόχρονα, οι χρόνοι μετακίνησης μεταξύ Ανατολικής και Δυτικής Αττικής θα μειωθούν, όπως και ο κίνδυνος τροχαίων ατυχημάτων.

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες