Περιφέρεια Αττικής - Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την επέκταση της Δυτικής Περιφερειακής Αιγάλεω

Για τη σύνδεση της Ανατολικής με την Δυτική Αττική, έχοντας ως στόχο την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση
motomagΠεριφέρεια Αττικής – Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την επέκταση της Δυτικής Περιφερειακής Αιγάλεω
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

27/11/2023

Εντατικοποιούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να ξεκινήσει η επέκταση της Δυτικής Περιφερειακής Αιγάλεω, μήκους περίπου 2,5 χιλιομέτρων, η οποία θα ενώνει την Δυτική με την Ανατολική Αττική, με τις σχετικές προμελέτες να έχουν ήδη σταλεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής για να λάβουν τις απαραίτητες περιβαλλοντικές εγκρίσεις.

Η υπό ανάθεση σύμβαση αφορά την εκπόνηση όλων των απαραίτητων μελετών, προκειμένου να ολοκληρωθεί το Γ' τμήμα της Δυτικής Περιφερειακής Αιγάλεω. Το κομμάτι μήκους περίπου 2,5 χιλιομέτρων ορίζεται χωροταξικά από την βόρεια πλευρά της Δημοτικής Ενότητας Άνω Λιοσίων του Δήμου Φυλής και την βορειοδυτική του Δήμου Αχαρνών. Αρχή του θα αποτελέσει ο κυκλικός κόμβος, πλησίον του γηπέδου ποδοσφαίρου “Ερμής”, που βρίσκεται στην συμβολή της Περιφερειακής Αιγάλεω με την προέκταση της οδού Ιονίου Πελάγους του Δήμου Φυλής.

Με την ολοκλήρωση του έργου θα παρακάμπτεται η Δημοτική Ενότητα Άνω Λιοσίων, ενώ ταυτόχρονα θα δημιουργηθεί νέα βορειοδυτική πλευρική είσοδος και έξοδος του Δήμου Αχαρνών, η οποία προβλέπεται να δώσει κυκλοφοριακή ανάσα στους Δήμους Φυλής και Αχαρνών. Οι δύο αυτοί δήμοι περιορίζονται σήμερα τόσο από την Αττική Οδό, όσο και από τον Π.Α.Θ.Ε. και την Περιφερειακή Αιγάλεω, οι οποίοι οδηγούν σε αύξηση της κυκλοφορίας οχημάτων. Μάλιστα παρατηρείται ότι σημαντικός όγκος βαρέων οχημάτων, περνάει μέσα από τον αστικό ιστό, δυσκολεύοντας την καθημερινότητα των πολιτών και αυξάνοντας τις πιθανότητες για κάποιο σοβαρό ατύχημα.

Μαζί με ένα ακόμα έργο, το οποίο όπως μας ενημερώνει η περιφέρεια βρίσκεται ακόμα σε επίπεδο σχεδιασμού, σκοπός της επέκτασης αυτής είναι η δημιουργία ενός ενιαίου κυκλοφοριακού δακτυλίου, ο οποίος θα παρακάμπτει τους δύο Δήμους. Θα δοθεί έτσι η ευκαιρία αναβάθμισης των περιοχών με πεζοδρομήσεις, έργα πρασίνου κ.α., που θα συνδυαστούν με ηπιότερη κυκλοφορία. Ταυτόχρονα, οι χρόνοι μετακίνησης μεταξύ Ανατολικής και Δυτικής Αττικής θα μειωθούν, όπως και ο κίνδυνος τροχαίων ατυχημάτων.

Αττική: Δύο σοβαρά τροχαία με μοτοσυκλέτες μέσα σε λίγες ώρες

Το ένα μάλιστα ήταν και θανατηφόρο
ekav
Από τον

Παύλο Καρατζά

19/6/2026

Δύο τροχαία συνέβησαν χτες στην Αττική μέσα σε λίγες ώρες. Το ένα συνέβη σε παράδρομο της Λεωφόρου Κηφισού και είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο 46χρονου αναβάτη, ενώ το δεύτερο συνέβη στο Ίλιον και δύο νεαροί είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε χτες το βράδυ σε παράδρομο της Λεωφόρου Κηφισού, στο ύψος του Αιγάλεω, όταν 46χρονος αναβάτης, έχασε τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του, εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε πρώτα σε κολώνα σήμανσης και έπειτα σε μεταλλικά κιγκλιδώματα.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όπου οι διασώστες διαπίστωσαν τον θάνατο του άτυχου αναβάτη. Διενεργείται προανάκριση για τα αίτια του δυστυχήματος.

Ένα δεύτερο τροχαίο συνέβη χτες το απόγευμα στο Ίλιον, όταν μια 48χρονη οδηγός αυτοκινήτου επιχείρησε προσπέραση, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με άλλο διερχόμενο όχημα, το οποίο όμως εξετράπη της πορείας του και έπεσε πάνω σε μοτοσυκλέτα που επέβαιναν δύο νεαροί, ηλικίας 22 και 24 ετών.

Οι δύο νεαροί τραυματίστηκαν σοβαρά και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Αττικόν, όπου νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, δίνοντας μάχη για τη ζωή τους.