Περιφέρεια Αττικής - Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την επέκταση της Δυτικής Περιφερειακής Αιγάλεω

Για τη σύνδεση της Ανατολικής με την Δυτική Αττική, έχοντας ως στόχο την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση
motomagΠεριφέρεια Αττικής – Ολοκληρώνονται οι διαδικασίες για την επέκταση της Δυτικής Περιφερειακής Αιγάλεω
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

27/11/2023

Εντατικοποιούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να ξεκινήσει η επέκταση της Δυτικής Περιφερειακής Αιγάλεω, μήκους περίπου 2,5 χιλιομέτρων, η οποία θα ενώνει την Δυτική με την Ανατολική Αττική, με τις σχετικές προμελέτες να έχουν ήδη σταλεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής για να λάβουν τις απαραίτητες περιβαλλοντικές εγκρίσεις.

Η υπό ανάθεση σύμβαση αφορά την εκπόνηση όλων των απαραίτητων μελετών, προκειμένου να ολοκληρωθεί το Γ' τμήμα της Δυτικής Περιφερειακής Αιγάλεω. Το κομμάτι μήκους περίπου 2,5 χιλιομέτρων ορίζεται χωροταξικά από την βόρεια πλευρά της Δημοτικής Ενότητας Άνω Λιοσίων του Δήμου Φυλής και την βορειοδυτική του Δήμου Αχαρνών. Αρχή του θα αποτελέσει ο κυκλικός κόμβος, πλησίον του γηπέδου ποδοσφαίρου “Ερμής”, που βρίσκεται στην συμβολή της Περιφερειακής Αιγάλεω με την προέκταση της οδού Ιονίου Πελάγους του Δήμου Φυλής.

Με την ολοκλήρωση του έργου θα παρακάμπτεται η Δημοτική Ενότητα Άνω Λιοσίων, ενώ ταυτόχρονα θα δημιουργηθεί νέα βορειοδυτική πλευρική είσοδος και έξοδος του Δήμου Αχαρνών, η οποία προβλέπεται να δώσει κυκλοφοριακή ανάσα στους Δήμους Φυλής και Αχαρνών. Οι δύο αυτοί δήμοι περιορίζονται σήμερα τόσο από την Αττική Οδό, όσο και από τον Π.Α.Θ.Ε. και την Περιφερειακή Αιγάλεω, οι οποίοι οδηγούν σε αύξηση της κυκλοφορίας οχημάτων. Μάλιστα παρατηρείται ότι σημαντικός όγκος βαρέων οχημάτων, περνάει μέσα από τον αστικό ιστό, δυσκολεύοντας την καθημερινότητα των πολιτών και αυξάνοντας τις πιθανότητες για κάποιο σοβαρό ατύχημα.

Μαζί με ένα ακόμα έργο, το οποίο όπως μας ενημερώνει η περιφέρεια βρίσκεται ακόμα σε επίπεδο σχεδιασμού, σκοπός της επέκτασης αυτής είναι η δημιουργία ενός ενιαίου κυκλοφοριακού δακτυλίου, ο οποίος θα παρακάμπτει τους δύο Δήμους. Θα δοθεί έτσι η ευκαιρία αναβάθμισης των περιοχών με πεζοδρομήσεις, έργα πρασίνου κ.α., που θα συνδυαστούν με ηπιότερη κυκλοφορία. Ταυτόχρονα, οι χρόνοι μετακίνησης μεταξύ Ανατολικής και Δυτικής Αττικής θα μειωθούν, όπως και ο κίνδυνος τροχαίων ατυχημάτων.

Suzuki Hayabusa συναρμολογούμενο 3D μοντέλο από κόντρα πλακέ!

Στο επίσημο ιαπωνικό site αξεσουάρ και ρουχισμού του Hamamatsu
Suzuki Hayabusa συναρμολογούμενο
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

28/2/2024

Στο site των αξεσουάρ της Suzuki Ιαπωνίας, βρίσκεται και ένα 3D συναρμολογούμενο μοντελάκι Hayabusa από κόντρα πλακέ, για όσους έχουν την απαραίτητη υπομονή να συναρμολογήσουν τα μικρά κομματάκια της κατασκευής, χωρίς κόλλα, καρφιά ή άλλα συνδετικά μέσα, με την ιαπωνική μέθοδο Ki-gu-mi. Καλό κουράγιο.

Τα τρισδιάστατα συναρμολογούμενα Ki-gu-mi αποτελούναι από κομμάτια που έχουν σχεδιαστεί να ταιριάζουν το ένα με το άλλο, αν τα τοποθετήσεις σωστά. Σημειώστε πως η Suzuki δεν αποκαλύπτει ούτε την κλίμακα του μοντέλου (πιθανώς 1:12), ούτε τον αριθμό τον κομματιών του -είναι πολλά-, ενώ αυτό είναι το πρώτο Ki-gu-mi μοντελάκι μοτοσυκλέτας του Hamamatsu. Οι διαστάσεις της μοτοσυκλέτας όταν συναρμολογηθεί είναι 58 mm πλάτος, 78 mm ύψος και 146,8 mm μήκος, ενώ το κόστος της φτάνει περίπου στα 19 ευρώ.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε το στη σελίδα της Suzuki Ιαπωνίας, ΕΔΩ.