Περιφέρεια Αττικής – Πρόστιμο 5.000 ευρώ για μη παράδοση δείγματος βυτιοφόρου

Ακόμη ένα πρόστιμο σε πρατήριο υγρό καυσίμων στην Αττική
motomag Περιφέρεια Αττικής – Πρόστιμο 5.000 ευρώ για μη παράδοση δείγματος βυτιοφόρου
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

18/4/2024

Η Περιφέρεια Αττικής επέβαλε πρόστιμο 5.000 ευρώ στην επιχείρηση ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑΣ με έδρα επί της οδού Δημ. Μουτσόπουλου 13 στον Πειραιά καθώς δεν παραδόθηκε από την συγκεκριμένη επιχείρηση δείγμα καυσίμου αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων.

Ποιο συγκεκριμένα με την υπ’ αρ. 478365/15-04-2024 απόφαση του Προϊστάμενου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης των Π.Ε Πειραιά & Νήσων σε έλεγχο και δειγματοληψία καυσίμων που διενεργήθηκαν στο πρατήριο υγρών καυσίμων της ανωτέρω επιχείρησης και κατά την διαδικασία δειγματοληψίας αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων, δεν παραδόθηκε από την επιχείρηση το δείγμα καυσίμου του άρθρου 99 των Κανόνων ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ. (δείγμα βυτιοφόρου) το οποίο αντιστοιχεί στην παραλαβή αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων, που έγινε με το υπ’ αρ. 103083435/19-03-2024 δελτίο αποστολής-τιμολόγιο, παρά το γεγονός ότι, σύμφωνα με τα αναγραφόμενα στο εν λόγω παραστατικό, το ως άνω δείγμα σχηματίσθηκε από τον οδηγό του βυτιοφόρου, σφραγίσθηκε με σφραγίδα με αριθμό Β273291 και παραδόθηκε στην ως άνω επιχείρηση για φύλαξη μέχρι να εξαντληθεί η ποσότητα του καυσίμου που ελήφθη, κατά παράβαση του άρθρου 102 παρ. 1 των Κανόνων ΔΙ.Ε.Π.Π.Υ.

MyCar – Σε λειτουργία η πληρωμή με τον μήνα για τα τέλη κυκλοφορίας

Οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να πληρώνουν τέλη μόνο για όσους μήνες κινούν το όχημα, και κατόπιν θα το θέτουν σε ακινησία
motomag MyCar – Σε λειτουργία η πληρωμή με τον μήνα για τα τέλη κυκλοφορίας
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

1/5/2024

Οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα μπορούν πλέον μέσω της πλατφόρμας MyCar της ΑΑΔΕ, να πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα, με την πλατφόρμα να τους δίνει τη δυνατότητα να προχωρήσουν ταυτόχρονα σε άρση ακινησίας.

Το ποσό το οποίο θα πληρώσουν εξαρτάται από τους μήνες που θα επιλέξουν να κυκλοφορούν το όχημα τους. Για έναν μήνα θα πληρώσουν το 1/12 των τελών κυκλοφορίας, για δύο μήνες τα 2/12, για 3 μήνες τα 3/12, για 4 μήνες τα 4/12 και ούτω καθεξής.

Το δικαίωμα άρσης ακινησίας χορηγείται μόνο μία φορά εντός του έτους, ενώ όταν λήξει το διάστημα κίνησης για το οποίο έχουν καταβληθεί αναλογικά τέλη κυκλοφορίας, το όχημα θα πρέπει να τεθεί άμεσα σε ψηφιακή ακινησία, αλλιώς θα κληθεί αυτός που έκανε την παρανομία να πληρώσει πρόστιμο 10.000 ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες Ι.Χ. θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην πλατφόρμα MyCar, κάνοντας χρήση των κωδικών TaxisNet, στην οποία θα συμπληρώνουν τα προσωπικά τους στοιχεία και τα στοιχεία του οχήματος.

Αφού προηγηθεί αυτόματος έλεγχος, εάν το όχημα είναι ασφαλισμένο, υποβάλλεται το αίτημα και στη συνέχεια οι ιδιοκτήτες θα καταβάλλουν όσα δωδεκατημόρια των ετήσιων τελών κυκλοφορίας αντιστοιχούν στους μήνες της άρσης ακινησίας. Έτσι θα μπορούν να επανατοποθετήσουν τις πινακίδες στα οχήματά τους και να τα κυκλοφορήσουν.

Στην περίπτωση που για παράδειγμα ένας ιδιοκτήτης πληρώσει για δύο μήνες τέλη κυκλοφορίας, θα πρέπει να γνωρίζει ότι μπορεί να επιλέξει οποιοδήποτε χρονικό διάστημα επιθυμεί, για να κάνει άρση ακινησίας ενώ μόλις η λήξει η διάρκεια αυτή θα πρέπει να προχωρήσει σε ψηφιακή ακινησία.

MyCar – Σε λειτουργία η πληρωμή με τον μήνα για τα τέλη κυκλοφορίας