Πέθανε ο Robbie Knievel, γιος του Evel Knievel. Ήταν 60 ετών.

Ο Evel Knievel είχε πεθάνει στα 69
Πέθανε ο Robbie Knievel
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

15/1/2023

Ο Robbie Knievel που ακολουθούσε το επάγγελμα του πατέρα του, Evel, απεβίωσε στις 13 Ιανουαρίου έπειτα από μάχη με τον καρκίνο στο πάγκρεας. Ο αδερφός του Kelly Knievel έκανε την σχετική ανακοίνωση.

Ο Robbie είχε αναλάβει να κρατήσει την οικογενειακή παράδοση που ξεκίνησε ο πατέρας του και επί σειρά ετών το έκανε με μεγάλη επιτυχία. Το 1989 κατάφερε να ολοκληρώσει το άλμα πάνω από το εντυπωσιακό σιντριβάνι του Ceasars Palace στο Las Vegas στο οποίο ο πατέρας του είχε αποτύχει το 1967. Δέκα χρόνια μετά προσπάθησε να πηδήξει πάνω από το Grand Canyon και τα κατάφερε αλλά έσπασε το πόδι του στην προσγείωση.

Αντίστοιχα ο Evel Knievel είχε προσπαθήσει κάτι παρόμοιο το 1974 με πυραυλοκίνητη μοτοσυκλέτα αλλά το αλεξίπτωτο άνοιξε πολύ νωρίς οδηγώντας έτσι σε αποτυχία.

Ανάμεσα στις χαρακτηριστικές στιγμές του Robbie είναι το άλμα πάνω από 30 λιμουζίνες το 1998, το άλμα ανάμεσα σε δύο κτήρια 13 ορόφων στο Las Vegas την επόμενη χρονιά, όπως επίσης και το άλμα στο αγκυροβολημένο αεροπλανοφόρο USS Interpid, πάνω από πέντε πολεμικά αεροπλάνα το 2004.

Πέθανε ο Robbie Knievel

Είχε γεννηθεί στις 7 Μαΐου 1962 και ξεκίνησε να οδηγεί μοτοσυκλέτες από επτά ετών ενώ μόλις την επόμενη χρονιά πήρε μέρος σε σόου δίπλα στον πατέρα του. Από την ηλικία των 12 ετών ήταν μέρος της περιοδείας του, αφήνοντας το σχολείο για να ακολουθήσει αυτή την καριέρα. Ήταν παντρεμένος και είχε τρεις κόρες και πέντε εγγόνια.

Αντίστοιχα και ο Evel Knievel είχε άλλα τρία παιδιά εκτός από τον Robbie, δύο κόρες την Tracey και την Alicia και έναν ακόμη γιο τον Kelly. Ο Evel πέθανε από πνευμονοπάθεια το Νοέμβριο του 2007 στην ηλικία των 69 ετών.

Ο Robbie Knievel παρέμεινε στην ενεργό δράση του θεάματος με μοτοσυκλέτες για πολλά χρόνια και παρότι εξίσου ή και περισσότερο πετυχημένος από τον πατέρα του, βρέθηκε στο τέλος της καριέρας του να αντιμετωπίζει μία τεράστια αλλαγή σε αυτό το επάγγελμα με παραγωγές που τροφοδοτούνταν από τα κοινωνικά δίκτυα και ξεπερνούσαν τις δυνατότητες ενός ατόμου. Αποσύρθηκε το 2011 στα πενήντα του χρόνια πάνω που η βιομηχανία αυτή άλλαζε για πάντα. Πολυπληθείς ομάδες και υπερπαραγωγές που δεν γινόταν μπροστά στο κοινό αλλά μπροστά στις κάμερες αποκλειστικά για να κινηματογραφηθούν, ήταν η συνέχεια των σόου των «daredevils» που ξεκίνησαν από ανθρώπους όπως ο Knievel με την διαφορά πως ό,τι έκαναν, το έκαναν ζωντανά.

Ο Robbie έχει εμφανιστεί και σε διάφορες σειρές, ενώ υπάρχει και ντοκιμαντέρ για την ζωή του.

Πέθανε ο Robbie Knievel

 

Ducati – Δεύτερο εργοστάσιο στην Ταϊλάνδη ως εξαγωγικό κέντρο για την Ασία

Ενισχύει την παρουσία της στην Ταϊλάνδη η ιταλική εταιρία με νέα επένδυση 400.000 εκατ. ευρώ
motomag Ducati – Νέο εργοστάσιο στην Ταϊλάνδη ως εξαγωγικό κέντρο για την Ασία
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

23/4/2024

Η Ducati η οποία ήδη έχει εργοστάσιο στην Ταϊλάνδη από το 2011 και συγκεκριμένα στην πόλη Rayong, άνοιξε νέο εργοστάσιο στην ίδια πόλη το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως εξαγωγικό κέντρο που θα τροφοδοτεί τις αγορές της Ασίας.

Το νέο εργοστάσιο θα έχει παραγωγική δυναμικότητα 10.000 μονάδων ετησίως σε πρώτη φάση και την εποπτεία του θα έχει η Ducati Motor Thailand. Με αυτόν τον τρόπο η ιταλική εταιρεία θέλει να αυξήσει την παραγωγική διαδικασία στις αγορές της Ασίας οι οποίες παίζουν σημαντικό ρόλο για την ίδια. Με την άνοδο του μοτοσυκλετισμού και το πέρασμα από την κατάσταση "έχω δίκυκλο γιατί δεν μπορώ να πάρω αυτοκίνητο" στο "θέλω να κινούμαι πάνω σε δύο ρόδες" που πέρασε και η πλειοψηφία της Ευρώπης πριν από δεκαετίες, οι αγορές σε πολλές χώρες της Ασίας έχουν μία τρομακτική άνοδο που όλοι οι Ευρωπαίοι καλοβλέπουν. Η Ducati που όπως είπαμε έχει παρουσία στην περιοχή πολλά χρόνια, δεν θέλει να λείπει από αυτό το γαϊτανάκι που σκαρφαλώνει το βουνό και η αύξηση της παραγωγής είναι μία σωστή απόφαση και ο μόνος τρόπος να διατηρήσει το μερίδιό της στις επιμέρους αγορές.

Ducati – Νέο εργοστάσιο στην Ταϊλάνδη ως εξαγωγικό κέντρο για την Ασία

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ducati Motor Holding, Claudio Domenicali, ανέφερε για την νέα δραστηριότητα της ιταλικής εταιρίας: “Η Ταϊλάνδη είναι μια σημαντική αγορά για premium και μεγάλου κυβισμού μοτοσυκλέτες και θέλουμε να την καταστήσουμε ως εξαγωγική μας βάση. Παράγουμε όλα τα μοντέλα μοτοσυκλετών της Ducati στο εργοστάσιό μας στο Rayong.

Πέρυσι πουλήσαμε σχεδόν 58.000 μοτοσυκλέτες. Ο όγκος των πωλήσεων θα καθοριστεί από την αύξηση της ζήτησης και τις τάσεις της αγοράς”.

Ετικέτες