Piaggio και ασφαλής οδήγηση

Ημερίδες εκπαίδευσης ασφαλούς οδήγησης
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

13/7/2017

Η Piaggio ανακοίνωσε την διοργάνωση ημερίδων εκπαίδευσης για κατόχους σκούτερ της Piaggio –και όχι μόνο- θέλοντας να βελτιώσει το επίπεδο ασφάλειας των ανθρώπων που προτιμούν τα προϊόντα του ομίλου. Διαβάστε στο δελτίο τύπου που ακολουθεί τις λεπτομέρειες του προγράμματος:

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

"PIAGGIO HELLAS: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ

 

 

Η Piaggio Hellas, αναγνωρίζοντας τον ρόλο της δια βίου εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου στη βελτίωση της ασφάλειας των οδηγών, διοργανώνει Ημερίδες Εκπαίδευσης μετά το δίπλωμα στην ασφαλή οδήγηση, αποκλειστικά για κατόχους σκούτερ των εμπορικών σημάτων του Ομίλου Piaggio.

 

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έχει στόχο τη μετάδοση εξειδικευμένης γνώσης σχετικά με τον χειρισμό καθημερινών, προβληματικών ή και οριακών καταστάσεων και να δώσει έτσι την ευκαιρία στους οδηγούς σκούτερ να οδηγούν με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και ασφάλεια για τους ίδιους αλλά και για τους γύρω τους.

 

Κατά τη διάρκεια των μαθήματων, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίσουν νέες τεχνικές ώστε να βελτιώσουν την οδηγική τους ικανότητα και να αυξήσουν το επίπεδο ασφάλειας. Τα μαθήματα στηρίζονται σε πλήρεις και ενδιαφέρουσες θεωρητικές και πρακτικές ενότητες, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να κάνουν άμεσα τη θεωρία πράξη. Οι ημερίδες θα διεξαχθούν στην πίστα καρτ του Αγίου Κοσμά (Αθήνα), από εξειδικευμένους εκπαιδευτές.

 

Δικαίωμα συμμετοχής, με συμβολική συμμετοχή 10€, έχουν όσοι πληρούν ένα από τα παρακάτω κριτήρια:

-       Αγορά οποιουδήποτε μοντέλου Piaggio MP3

-       Αγορά σκούτερ Piaggio, Vespa, Gilera, Derbi, Aprilia, Scarabeo από νέο οδηγό (η άδεια οδήγησης να έχει εκδοθεί μέσα στο 2017).

 

Ο αριθμός των συμμετοχών είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε σε ένα σημείο πώλησης του δικτύου της Piaggio Hellas."

Τελωνειακοί έκαναν φύλλο και φτερό συμμετέχοντες εντουροβόλτας στην Θάσο

Σε μία κατά τα άλλα άψογη διοργάνωση με πάνω από 400 συμμετοχές
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

7/4/2026

Η ομάδα Enduro Squad Thassos πραγματοποίησε το περασμένο Σαββατοκύριακο μία διήμερη εντουροβόλτα που δυστυχώς έκλεισε με ένα απρόσμενο γεγονός που δεν αφορούσε την διοργάνωση.

Αυτή ήταν συνολικά η τρίτη εκδήλωση της ομάδας, που εκκινούσε από την παραλία Αγίου Αντωνίου και περνούσε από επιβλητικά παλιά λατομεία και ιστορικά μεταλλεία της Θάσου. Οι συμμετέχοντες έμειναν έκπληκτοι από τα φυσικά τοπία, τα μονοπάτια τόσο σε βουνό, όσο και σε θάλασσα αλλά και από το υψηλό επίπεδο οργάνωσης.

3

Βέβαια, αυτό που σίγουρα δεν περίμεναν ήταν τα τρία συνεργία της τελωνειακής υπηρεσίας που περίμεναν τους συμμετέχοντες στην έξοδο της Κεραμωτής και έκαναν φύλλο και φτερό κυριολεκτικά για να βρουν έστω και την παραμικρή παρατυπία, με αποτέλεσμα να κόψουν πολλά και ιδιαίτερα υψηλά πρόστιμα σε ορισμένους αναβάτες.

Ο λόγος που έπεσαν βροχή τα πρόστιμα ήταν η μεταφορά των μοτοσυκλετών που έγινε σε αγροτικά και επαγγελματικά οχήματα, όπως και σε κάποιες περιπτώσεις για την έλλειψη των εγγράφων των μοτοσυκλετών αλλά και των εγγράφων εισαγωγής, αφού αρκετοί συμμετέχοντες ήρθαν από άλλες χώρες για να λάβουν μέρος.

Σίγουρα κάτι τέτοιο δεν είναι τυχαίο και θα πρέπει να έχει γίνει καταγγελία για να βρεθούν εκεί όχι ένα, αλλά τρία κλιμάκια για έρευνες και προσωπικά θα ήθελα να δω τις υπηρεσίες αυτές (η Τελωνειακή Υπηρεσία υπάγεται στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων) να είναι το ίδιο σχολαστικές με τα δημόσια πρόσωπα που αποδεδειγμένα έχουν πιαστεί με την γίδα στην πλάτη (βλέπε ΟΠΕΚΕΠΕ) και κυκλοφορούν ελεύθεροι και ωραίοι, χωρίς την παραμικρή ενόχληση!

Για να προλάβουμε όσους πουν το συνηθισμένο "ας πρόσεχαν, να ήταν νόμιμοι κτλ" το ζήτημα δεν είναι τόσο απλό και οι έλεγχοι αυτοί απλά είναι σπάνιοι, ακόμη και στην βασική Εθνική Οδό της χώρας που η παρουσία των Αρχών είναι καθημερινή όλο το χρόνο. Αυτό άλλωστε συμβαίνει σε κάθε περίπτωση που το γράμμα του νόμου είναι πολύ κοντά στην υπερβολή και λιγότερο στην πραγματικότητα. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και η διήθηση των μοτοσυκλετών που μόλις πρόσφατα ξεκίνησε να προβλέπεται από τον ΚΟΚ όχι όμως με τον τρόπο που εδώ και δεκαετίες λαμβάνει χώρα καθημερινά στην ζωή όλων των πολιτών. Δεν διώκεται καθημερινά η πρακτική αυτή και όπως έχουμε εξηγήσει με σχετική αρθρογραφία, είναι από τις περιπτώσεις που λέμε πως ο νόμος είναι λάθος.
Το να μην μπορείς να μεταφέρεις την δική σου μοτοσυκλέτα με το δικό σου όχημα οπουδήποτε θέλεις, είναι άλλο ένα τέτοιο παράδειγμα.
Στην προκειμένη περίπτωση εξαντλήθηκαν τα περιθώρια από τις Αρχές, ενώ ήταν ξεκάθαρο πως πρόκειται για ιδιώτες που κάνουν το χόμπι τους με τις μοτοσυκλέτες τους.

2

Είναι απίστευτο το γεγονός πως βλέπουμε μία τέτοια αντιμετώπιση σε μία εκδήλωση που η συμμετοχή είναι δωρεάν, η διοργάνωση έχει μεριμνήσει για μειωμένες τιμές σε ακτοπλοϊκά και διαμονή και με πάνω από 400 συμμετέχοντες που έδωσαν εμπορικά – και όχι μόνο - μία πνοή στην τοπική κοινωνία σε μία περίοδο εκτός της κύριας σεζόν.