Piaggio και ασφαλής οδήγηση

Ημερίδες εκπαίδευσης ασφαλούς οδήγησης
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

13/7/2017

Η Piaggio ανακοίνωσε την διοργάνωση ημερίδων εκπαίδευσης για κατόχους σκούτερ της Piaggio –και όχι μόνο- θέλοντας να βελτιώσει το επίπεδο ασφάλειας των ανθρώπων που προτιμούν τα προϊόντα του ομίλου. Διαβάστε στο δελτίο τύπου που ακολουθεί τις λεπτομέρειες του προγράμματος:

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

"PIAGGIO HELLAS: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ

 

 

Η Piaggio Hellas, αναγνωρίζοντας τον ρόλο της δια βίου εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου στη βελτίωση της ασφάλειας των οδηγών, διοργανώνει Ημερίδες Εκπαίδευσης μετά το δίπλωμα στην ασφαλή οδήγηση, αποκλειστικά για κατόχους σκούτερ των εμπορικών σημάτων του Ομίλου Piaggio.

 

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έχει στόχο τη μετάδοση εξειδικευμένης γνώσης σχετικά με τον χειρισμό καθημερινών, προβληματικών ή και οριακών καταστάσεων και να δώσει έτσι την ευκαιρία στους οδηγούς σκούτερ να οδηγούν με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και ασφάλεια για τους ίδιους αλλά και για τους γύρω τους.

 

Κατά τη διάρκεια των μαθήματων, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίσουν νέες τεχνικές ώστε να βελτιώσουν την οδηγική τους ικανότητα και να αυξήσουν το επίπεδο ασφάλειας. Τα μαθήματα στηρίζονται σε πλήρεις και ενδιαφέρουσες θεωρητικές και πρακτικές ενότητες, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να κάνουν άμεσα τη θεωρία πράξη. Οι ημερίδες θα διεξαχθούν στην πίστα καρτ του Αγίου Κοσμά (Αθήνα), από εξειδικευμένους εκπαιδευτές.

 

Δικαίωμα συμμετοχής, με συμβολική συμμετοχή 10€, έχουν όσοι πληρούν ένα από τα παρακάτω κριτήρια:

-       Αγορά οποιουδήποτε μοντέλου Piaggio MP3

-       Αγορά σκούτερ Piaggio, Vespa, Gilera, Derbi, Aprilia, Scarabeo από νέο οδηγό (η άδεια οδήγησης να έχει εκδοθεί μέσα στο 2017).

 

Ο αριθμός των συμμετοχών είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε σε ένα σημείο πώλησης του δικτύου της Piaggio Hellas."

Ηθικό ζήτημα με χορηγό στικ νικοτίνης στο BSB

Η Oxford Products εναντίον της -θυγατρικής της Philip Morris- ZYN
Oxford vs ZYN στο BSB
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

25/2/2026

Από τις εποχές που τα τσιγάρα ήταν ο νούμερο ένα χορηγός στην αγωνιστική μοτοσυκλέτα, περάσαμε στην καθολική απαγόρευση καπνικών προϊόντων στις μεγάλες διοργανώσεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Τώρα, ζήτημα προκύπτει στις αρχές του 2026 με τα στικ / σακουλάκια νικοτίνης που αποτελούν μεγάλο χορηγό του Βρετανικού Πρωταθλήματος Superbikes BSB.

Λίγο πριν την έναρξη της σεζόν 2026 του BSB, ο μεγάλος χορηγός του Πρωταθλήματος (ασφάλειες μοτοσυκλετών Bennetts) είχε ανακοινώσει την απόσυρσή του από τη διοργάνωση, μετά από πολλά χρόνια παρουσίας του σε αυτό. Η Bennets είχε αρχικά πάρει τη θέση του χορηγού το 2005, μετά αποχώρησε, για να ξεκινήσει ξανά ως κύριος χορηγός το 2018, μέχρι και το 2025, γράφοντας συνολικά πάνω από 10 έτη χορηγίας στα βρετανικά Superbikes.

Το κενό της Bennetts ανέλαβαν να καλύψουν συνδυαστικά η βρετανική Oxford Products (γνωστή για τα αξεσουάρ και τον ρουχισμό μοτοσυκλέτας και ποδηλάτου) και η σουηδική ZYN, θυγατρική του αμερικάνικου κολοσσού Philip Morris, που κατασκευάζει και διαθέτει σακουλάκια / στικάκια νικοτίνης.

Θα ερωτηθεί κανείς: μπορεί να είναι χορηγός Πρωταθλήματος Μοτοσυκλέτας ένα προιόν νικότινης; Όπως φαίνεται -για την ώρα- μπορεί, αφού υπάρχει νομικό κενό στη Βρετανία για τα συγκεκριμένα προϊόντα που έχουν γίνει γνωστά και στη χώρα μας ως "Snus", μια λέξη που στα σουηδικά σημαίνει "snuff", το παλιό καπνικό προϊόν που ίσως έχετε δει σε ταινίες εποχής να... “σνιφάρουν” από τη μύτη. Tα σακουλάκια του Snus παλιότερα περιείχαν καπνό, ενώ τώρα έχουν μόνο νικοτίνη -και πολλές φορές και διάφορα πρόσθετα, γλυκαντικά, τεχνητές γεύσεις, κλπ.

Παρόλο που ο ιδιοκτήτης του BSB (MSV) δεν εξέφρασε αντίθεση στη χορηγία της ZYN, στις 24 Φεβρουαρίου του 2026, ο έτερος μεγάλος χορηγός Oxford Products έδωσε τη δική του -αρνητική- άποψη για το θέμα με την ακόλουθη ανακοίνωση:

“Η προώθηση της εξάρτησης από ουσίες δεν συνάδει με τη φιλοσοφία μας για το ‘MAKING LIFE ON BIKES BETTER’.

Η ZYN είναι θυγατρική του καπνοβιομηχανικού κολοσσού Philip Morris International, επομένως αυτό φαίνεται να αποτελεί ακόμη μία προσπάθεια των μεγάλων επιχειρήσεων να αποκομίσουν κέρδη από την πώληση εθισμού, όπως ακριβώς συμβαίνει με τη σημερινή ‘επιδημία’ του ατμίσματος.

Δεν πιστεύουμε ότι οι φίλοι των αγώνων μοτοσυκλέτας ή γενικότερα οι μοτοσυκλετιστές θα ωφεληθούν από την προώθηση της εξάρτησης με αυτόν τον τρόπο.

Με λύπη μας, οφείλουμε να εξετάσουμε αν επιθυμούμε να συνδέσουμε τα εμπορικά μας σήματα με το British Superbike Championship (BSB), που κατά τα άλλα αποτελεί την κορυφαία μορφή αγώνων μοτοσυκλέτας στο Ηνωμένο Βασίλειο.”

Το θέμα πάντως δείχνει πως θα πάρει σύντομα τροπή κατά της ΖΥΝ, αφού ο νέος βρετανικός νόμος με τίτλο “The Tobacco and Vapes Bill” ετοιμάζεται να τεθεί σε ισχύ, καθώς πέρασε με επιτυχία τη μάχη στη Βουλή των Λόρδων, εκεί όπου με 246 ψήφους κατά και μόλις 78 υπέρ απορρίφθηκε κίνηση των συντηρητικών να ακυρωθεί η εφαρμογή του. Ο νέος αυτός νόμος αναμένεται να εφαρμοστεί από την 1η Ιανουαρίου 2027, και είναι ιδιαίτερα αυστηρός τόσο για τα vape όσο και για όλα τα προϊόντα νικοτίνης, απαγορεύοντας μεταξύ άλλων κάθε χορηγία από τις συγκεκριμένες εταιρείες.

Μένει να δούμε αν η Oxford αποσυρθεί μέσα στο 2026 από το BSB, ή αν θα παραμείνει, μέχρι την εφαρμογή του νέου νόμου που θα διώξει τη ZYN από το Πρωτάθλημα.

Ετικέτες