Piaggio και ασφαλής οδήγηση

Ημερίδες εκπαίδευσης ασφαλούς οδήγησης
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

13/7/2017

Η Piaggio ανακοίνωσε την διοργάνωση ημερίδων εκπαίδευσης για κατόχους σκούτερ της Piaggio –και όχι μόνο- θέλοντας να βελτιώσει το επίπεδο ασφάλειας των ανθρώπων που προτιμούν τα προϊόντα του ομίλου. Διαβάστε στο δελτίο τύπου που ακολουθεί τις λεπτομέρειες του προγράμματος:

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

"PIAGGIO HELLAS: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ

 

 

Η Piaggio Hellas, αναγνωρίζοντας τον ρόλο της δια βίου εκπαίδευσης υψηλού επιπέδου στη βελτίωση της ασφάλειας των οδηγών, διοργανώνει Ημερίδες Εκπαίδευσης μετά το δίπλωμα στην ασφαλή οδήγηση, αποκλειστικά για κατόχους σκούτερ των εμπορικών σημάτων του Ομίλου Piaggio.

 

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έχει στόχο τη μετάδοση εξειδικευμένης γνώσης σχετικά με τον χειρισμό καθημερινών, προβληματικών ή και οριακών καταστάσεων και να δώσει έτσι την ευκαιρία στους οδηγούς σκούτερ να οδηγούν με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και ασφάλεια για τους ίδιους αλλά και για τους γύρω τους.

 

Κατά τη διάρκεια των μαθήματων, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να προσεγγίσουν νέες τεχνικές ώστε να βελτιώσουν την οδηγική τους ικανότητα και να αυξήσουν το επίπεδο ασφάλειας. Τα μαθήματα στηρίζονται σε πλήρεις και ενδιαφέρουσες θεωρητικές και πρακτικές ενότητες, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να κάνουν άμεσα τη θεωρία πράξη. Οι ημερίδες θα διεξαχθούν στην πίστα καρτ του Αγίου Κοσμά (Αθήνα), από εξειδικευμένους εκπαιδευτές.

 

Δικαίωμα συμμετοχής, με συμβολική συμμετοχή 10€, έχουν όσοι πληρούν ένα από τα παρακάτω κριτήρια:

-       Αγορά οποιουδήποτε μοντέλου Piaggio MP3

-       Αγορά σκούτερ Piaggio, Vespa, Gilera, Derbi, Aprilia, Scarabeo από νέο οδηγό (η άδεια οδήγησης να έχει εκδοθεί μέσα στο 2017).

 

Ο αριθμός των συμμετοχών είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε σε ένα σημείο πώλησης του δικτύου της Piaggio Hellas."

Χιλιάδες Hell’s Angels καταφτάνουν στην Ηγουμενίτσα – Άρχισαν ήδη οι συλλήψεις

Πάνω από 5.000 μοτοσυκλετιστές αναμένονται στο Ελληνικό Φεστιβάλ Φίλων Αμερικανικής Μοτοσυκλέτας στην παραλία Δρέπανο
hells-angels
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

5/6/2026

Η διοργάνωση του φεστιβάλ στο Δρέπανο από 5 ως 7 Ιουνίου αναμένεται να προσελκύσει στην περιοχή χιλιάδες μοτοσυκλετιστές από όλη την Ευρώπη και μεταξύ τους μεγάλο αριθμό μελών της οργάνωσης Hell’s Angels (HAMC).

Το γεγονός αυτό ωστόσο έχει σημάνει συναγερμό στις αρχές της χώρας, καθώς εκτιμάται πως μεταξύ των μελών της HAMC περιλαμβάνονται αρκετοί επικίνδυνοι κακοποιοί. Άλλωστε υπάρχει πάντα η ανάμνηση του ανάλογου φεστιβάλ στην περιοχή το 2015, όταν μια ομάδα Hell’s Angels είχε ξυλοκοπήσει μέχρι θανάτου 41χρονο Έλληνα έξω από κατάστημα εστίασης μετά από ασήμαντη διαφωνία.

Στο μεταξύ δέκα συλλήψεις έχουν ήδη γίνει από τις αρχές, επτά στον συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα και άλλες τρεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, αφορώντας όλες μέλη διαφόρων τμημάτων της HAMC.

Στον Προμαχώνα συνελήφθησαν επτά μοτοσυκλετιστές από τη Βουλγαρία και την Πολωνία που βρέθηκαν σε έλεγχο με μαχαίρια, σιδερογροθιές και γκλομπ. Στη δε Ηγουμενίτσα πιάστηκαν στη διάρκεια ελέγχων κατά την αποβίβαση από το καράβι τρεις Γερμανοί υπήκοοι, δύο εξ αυτών οπλισμένοι με μαχαίρια και ο τρίτος καθώς εκκρεμούσε εις βάρος του διεθνές ένταλμα για τροχαίο με τραυματισμό στην Πολωνία.

Με τις εκτιμήσεις των διοργανωτών να μιλούν για μια συγκέντρωση περισσότερων από 5.000 μοτοσυκλετιστών, η Ελληνική Αστυνομία έχει καταστρώσει ειδικά σχέδια περιφρούρησης στην περιοχή, σε συνεργασία με τις τελωνειακές αρχές και το Λιμενικό Σώμα.