Piaggio : νέο site μεταχειρισμένων

Από το

Μαύρο Σκύλο

1/2/2013

H Piaggio δημιούργησε μια νέα εταιρική ιστοσελίδα για τα μεταχειρισμένα σκούτερ και μοτοσυκλέτες του δικτύου της. Στην ιστοσελίδα www.piaggiogroup-used.gr, προβάλλονται με πλούσιο περιεχόμενο, όπου εκτός από το σύνολο των μεταχειρισμένων που διατίθενται από το επίσημο δίκτυο σε όλη την Ελλάδα, υπάρχουν εταιρικά νέα, ανακοινώσεις, αξεσουάρ, δυνατότητα επικοινωνίας με την Piaggio Hellas και δυνατότητα σύγκρισης των μεταχειρισμένων. Όλες οι αγγελίες που υπάρχουν στην καινούργια ιστοσελίδα είναι εγκεκριμένες για την πληρότητα και εγκυρότητα των στοιχείων τους.

Ιταλία: Απάτη με ψεύτικες κλήσεις της τροχαίας – Πώς μπορείτε να προστατευτείτε

Η φαντασία τους δεν έχει όρια!
klhseis
Από τον

Παύλο Καρατζά

11/2/2026

Οι ψεύτικες κλήσεις είναι καλοφτιαγμένες και μοιάζουν υπερβολικά στις αυθεντικές της Τροχαίας. Το κόλπο αυτό δεν είναι καινούργιο καθώς, πριν την Ιταλία, είχαν εμφανιστεί και στη Γαλλία.

Οι επιτήδειοι κλέφτες αφήνουν την ψεύτικη κλήση στα οχήματα των υποψήφιων θυμάτων τους, με το έγγραφο όπως αναφέραμε πριν να είναι οπτικώς πολύ κοντά στο πραγματικό.

Βέβαια, υπάρχει μία λεπτομέρεια που αν την γνωρίζει κάποιος δεν υπάρχει περίπτωση να την “πατήσει”. Οι ψεύτικες αυτές κλήσεις ζητούν να πληρώσετε το πρόστιμο ακολουθώντας έναν σύνδεσμο, όπου ζητείται η πινακίδα του οχήματος και έπειτα τα στοιχεία της κάρτας σας και, αφότου ολοκληρωθεί το βήμα αυτό, σας κλέβουν τα χρήματά σας. Αυτό που πρέπει να προσέξετε και να θυμάστε εδώ είναι πως δεν πληρώνετε τις κλήσεις της τροχαίας μέσω μιας ιστοσελίδας, αλλά μέσω e-banking! Οι πιο “ερασιτεχνικές” μάλιστα ίσως έχουν ορθογραφικά λάθη στο κείμενό τους ή περίεργες διατυπώσεις.

Τα κρούσματα είναι πολλά. Ένας άνδρας συνελήφθη στην Φλωρεντία με 142 ψεύτικες κλήσεις. Η πράξη αυτή συγκαταλέγεται στις 27.085 οικονομικές απάτες που αντιμετωπίστηκαν στην Ιταλία το 2025, με πάνω από 269 εκατομμύρια ευρώ να έχουν κλαπεί. Επειδή οι απατεώνες εφευρίσκουν κάθε μέρα και κάτι διαφορετικό για να αποσπούν χρήματα και είναι πιθανό να δούμε κάτι αντίστοιχο και στη χώρα μας, κρατήστε λοιπόν την παραπάνω συμβουλή και αν δεν είστε σίγουροι για κάτι, επικοινωνήστε με τις αρχές.